3000 лв. глоба за гонки
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: 3000 лв. глоба за гонки
alx написа:Gqbriel написа:като го публкуват в закона с промени ,тогава ще му обърна внимание..
Сега остава да видим как ще тълкуват "гонка" според мен адвокатите добре протриват ръце вече
елементарно е...
не е като да няма доста практични за преценяване дефиниции в чуждите закони..
проблемите са другаде... мисля, че гонките са едно от последните неща на които трябва да обръщат внимание...
alx - като е толкова елементарно я ми дай дефиниция на думата "гонка" да видя аз лично да му се невиди и дума какво означава ,защото е много елементарно.Малко като думичката "рейс" рейс рейс ама е Автобус....
В кой закон ,американски,европейски с кой закон чужд ще ми тълкуваш този в БЪлгария - че ми е много интересно.
Не говоря за следните думи - съзтезание,съревнование,гонитба...
Каква е разликата между 2 автомобила,мотора или генерално 2 МПС-та движещи се по Републиканска мрежа едновременно с еднаква скорост над ограничението в отсека,без значение от степеннта на превишение на скоростта в еднопосочен двулентов или повече пътен участък и такива участващи в гонка ?
Друг пример 10 вечерта,карам си аз колата по околомръсното в дясно,пред мен коли няма,карам да кажем със 100 до мен караш ти със 101км/ч,ще ме изпреварваш дооста дълго време,та това е ли гонка или не е ....понеже се говори за глоби и т.н,никой обаче не се наема да излезе със становище,как точно ще се дефинира това злодеяние и нарушение на закона и на база на какво МВР ще констатира ,че някой е участник в гонка...
Де да беше толкова елементарно...само,че ние живеем в малко странна държава..май не си гледал една пресконференция от преди няколко месеца..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Club BMW написа:Първо вижте какви текстове са приети и после спорете
Точно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
skoklev написа:Промените в ЗДвП важат ли за хората с коли за по над 100бона, или могат да си продължат както до сега?
Въпроса ти сам по себе си е обида за хората с джиБовете и ме кара да се чудя дали не трябва да се въведе глоба за това, че ги коментираме вместо да си плащаме данъците и глобите.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Кое ще има по-голям ефект - глоба 1000лв налагана на един на 1000 нарушители или глоба 50 лв налагана на всеки нарушител и то всеки път като наруши? Според мен второто. Но депутатите не мислят така, те залагат на високата сума и после се бият в гърдите - вижте колко сме загрижени за безопасността по пътищата. Реално не правят нищо
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Глобите, при масовост и опасен обществен ефект са безмислени... Глобата сама по себе си разделя хората на такива с възможност да я плащат без проблем и такива затруднени да я платят.
За мен е отбиване на номера вдигането на глобите... Проблема е при тежки инциденти, че никой не се осъжда на ефективни присъди, няма обществено полезен труд и лишаване от права... Общо взето не им пука за това на органите.
Какво като глобите някой блъснал ви с кола за 200к лв? Плаща си и продължава... Ок, ще притесним с тая глоба 50% от автопарка на хора с ниски доходи... А те ще търсят как да не ги платят... И какво постигаме... Едните не им дреме, а другите няма да плащат или ще търсят начини да не плащат?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
За мен е отбиване на номера вдигането на глобите... Проблема е при тежки инциденти, че никой не се осъжда на ефективни присъди, няма обществено полезен труд и лишаване от права... Общо взето не им пука за това на органите.
Какво като глобите някой блъснал ви с кола за 200к лв? Плаща си и продължава... Ок, ще притесним с тая глоба 50% от автопарка на хора с ниски доходи... А те ще търсят как да не ги платят... И какво постигаме... Едните не им дреме, а другите няма да плащат или ще търсят начини да не плащат?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Много проста аритметика - кола за 100 бона, 500 лв глоба - същото като 50 лв глоба за кола 10 бона..
Просто тук си има как да го кажа... Толерантност към богатите.. За мен най-добре да е % от нещо, ама не доход, защото голяма част от тези са `безработни`.. Те и колите не са техни.. Абе глупости отново..

Просто тук си има как да го кажа... Толерантност към богатите.. За мен най-добре да е % от нещо, ама не доход, защото голяма част от тези са `безработни`.. Те и колите не са техни.. Абе глупости отново..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Gqbriel написа:alx - като е толкова елементарно я ми дай дефиниция на думата "гонка" да видя аз лично да му се невиди и дума какво означава ,защото е много елементарно.
изпадаш в детайли... закона аз лично ако го пиша ще е къс и прост - "гонка" е когато два или повече автомобила нарушават правилата на движение по начин по който спомага за по-бързото стигане до определена точка
толкова.
по това правило да- когато ограничението е 120 примерно а ти летиш със 160 а тоя зад тебе с 161 - да. гонка е. иди ми обяснявай, че не се гоните/ не сте се заиграли. или ако и двамата на първа линия сгазите червения светофар и се дръпнете дори само до края на кръстовището без да вдигате превишена скорост... субективно? може. ама ако толкова искаш да не си жертва на тълкуването- не нарушавай закона. глей колко е просто

но както казах- основния проблем не в писането на закони. нито в прилагането им. ако това беше проблема- щеше да ги пренапише някой такъв като мене дето не цепи много басма така че да не можеш да ги бутнеш в съда щото са прости и черно/ бели и всичко щеше да си дойде на мястото.... проблемите са другаде и оправия няма. или поне не в 21вия век и толерастията в която живееме. друга- болезнена тема
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
и глей ся:
Изпреварваш на магистралата със 155км/ч зад теб батка с С класа ти намига да да му направиш път..
..ти се дръпваш и той минава до теб..
..на 500м е галфона с фуражката и те спира .. и по твоята логика - ти отвинтва глЪта с 30хАлеко ..
и след това започваш да се жалваш колко е "лош' закона..
- за сега институционализирана дефиниция на "гонка" няма,
докато не излезе такава - само гадаем и пишем врели-некипели..
..а съм и 100%, че след като излезе, ще е толкова НЕ обоснована и НЕ-точна, че
ще пада от раз в съда..
тааакаа че дори и да излезе, ще са нужни 5г. докато я направят талка, че да е приложима..
Изпреварваш на магистралата със 155км/ч зад теб батка с С класа ти намига да да му направиш път..
..ти се дръпваш и той минава до теб..
..на 500м е галфона с фуражката и те спира .. и по твоята логика - ти отвинтва глЪта с 30хАлеко ..
и след това започваш да се жалваш колко е "лош' закона..
- за сега институционализирана дефиниция на "гонка" няма,
докато не излезе такава - само гадаем и пишем врели-некипели..
..а съм и 100%, че след като излезе, ще е толкова НЕ обоснована и НЕ-точна, че
ще пада от раз в съда..
тааакаа че дори и да излезе, ще са нужни 5г. докато я направят талка, че да е приложима..
Последна промяна Батман на 09 Дек 2016, 18:26, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе едва ли е толкова просто да се формулира. Ако е за "достигане до определена точка" кой и как ще решава коя е била тази точка?
Ако сутрин застане някой с радар на Околовръстното по тази формулировка ще излезе, че има гонка между 30-40 автомобила едновременно.
Ако сутрин застане някой с радар на Околовръстното по тази формулировка ще излезе, че има гонка между 30-40 автомобила едновременно.
Батман написа:... със 155км/ч
ми ... проблема е твой...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
bum_bum написа:Абе едва ли е толкова просто да се формулира. Ако е за "достигане до определена точка" кой и как ще решава коя е била тази точка?
точката е според униформения. примерно 20 метра напред. нечестно нали?

гонка между 30-40 автомобила защото 30-40 автомобила карат с превишена скорост? проблема е техен

пак ще го подчертая дебело - не нарушаваш закона - не те спират. било то за рейсинг или просто така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Батман
- младши ентусиаст
-
пак по твоята логика:
Ние сме 30 човека, които се състезаваме по околовръстното..
..ти си караш спокойно с 61...
ние те задминаваме ..
и фОраЖката ни спира всичките 31-а коли..
..отвинтВЪ ти Главъта, защото и ти си там..макар и най-отзад .. защото колата явно не
ти набира толкова бързо колкото нашите 30
Ние сме 30 човека, които се състезаваме по околовръстното..
..ти си караш спокойно с 61...
ние те задминаваме ..
и фОраЖката ни спира всичките 31-а коли..
..отвинтВЪ ти Главъта, защото и ти си там..макар и най-отзад .. защото колата явно не
ти набира толкова бързо колкото нашите 30

Батман написа:..ти си караш спокойно с 55...
говориме за коректно поведение от страна на полицая- предполагам, че няма да ме спрат защото не нарушавам закона.
един вид - проблема не е мой

а ако ме спрат - и имам някакви директни или косвени доказателства че не съм карал с превишена скорост и все пак ме изкарат виновен- за тази цел си има адвокати
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Батман
- младши ентусиаст
-
"alx" - просто разсъждавам,
не се заяждам с теб по никакъв начин!!!!!!
Искам само да вметна, че това е поредната популистка промяна!
Аз карам кола на 300++++коня и се старая да карам по правилата..
.. и също ме дразнят всички "батки" над закона..
..но истината е, че няма как да го направят това с гонките..
Според мен, ако искаха да променят нещата,
нямаше да занижават отнемането на точни за сметка на паричната санкция, а обратното..
с 11км/ч + над - 6м без книжка, а не дай 50-100лв и чао!
не се заяждам с теб по никакъв начин!!!!!!
Искам само да вметна, че това е поредната популистка промяна!
Аз карам кола на 300++++коня и се старая да карам по правилата..
.. и също ме дразнят всички "батки" над закона..
..но истината е, че няма как да го направят това с гонките..
Според мен, ако искаха да променят нещата,
нямаше да занижават отнемането на точни за сметка на паричната санкция, а обратното..
с 11км/ч + над - 6м без книжка, а не дай 50-100лв и чао!
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3