Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
Не
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
АЗЛК 412
- За мен това беше колата на която се учих да шофирам (всеки завой с вратите напред) ,та ако разчитш на "системите за сигурност" по добре не се качвай да караш.... 

Здравейте!
Аз бая късничко се включвам с мнение по темата (4 години , не е зле хахаха
) , но ми е интересно : всички дават съвети да се вземе я VW, я Fiat, я нещо друго, но почти никой не предложи БМВ. Толкова неподходящ избор ли е за първа кола?
На мен ми предстои покупка на първа кола и си мислех за малкия двигател 1.6 , някоя 36-ца..с хубави зимни гуми.. (че искам тоя сезон да я взема..трябва ми кола сега).
Книжка от Февруари имам и досега, като съм карала кола, е била бмв ( 2.0 36-ца , 2.0 34-ка комби, 1.6 30-ка; с горе-долу чести карания ,но на сравнително кратки разстояния) - това не е опит,ама пак е нещо.
Какво да правя? Да взема ли,да не взема ли
?
Аз бая късничко се включвам с мнение по темата (4 години , не е зле хахаха

На мен ми предстои покупка на първа кола и си мислех за малкия двигател 1.6 , някоя 36-ца..с хубави зимни гуми.. (че искам тоя сезон да я взема..трябва ми кола сега).
Книжка от Февруари имам и досега, като съм карала кола, е била бмв ( 2.0 36-ца , 2.0 34-ка комби, 1.6 30-ка; с горе-долу чести карания ,но на сравнително кратки разстояния) - това не е опит,ама пак е нещо.
Какво да правя? Да взема ли,да не взема ли

Кеф цена няма!

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
speedgirl написа:Здравейте!
Аз бая късничко се включвам с мнение по темата (4 години , не е зле хахаха) , но ми е интересно : всички дават съвети да се вземе я VW, я Fiat, я нещо друго, но почти никой не предложи БМВ. Толкова неподходящ избор ли е за първа кола?
Какво да правя? Да взема ли,да не взема ли?
Ако мислиш да я караш зимата и наистина си се насочила към е36 не взимай. Нищо лично ама зимата ще ти е малко трудно да го управляваш това задно. Насочи се към нещо с предно или 4x4 при условие че имаш и от скоро книжка това че ще е 316 не ти пречи да се пребиеш зимата. Хубаво е първо да му свикнеш на задното и тогава да се спускаш зимата. е36 не съм имал ама не мисля че разполага с кой знае какви с-ми.

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
А бе стига глупости, щяло да е трудно за управление. Аз моята книжка я взех баш зимата и ни един път не съм имал дертове, да затъна, да се завъртя (неочаквано, нали) и т.н. Наред с мен, книжка взе и един познат, който караше кола с предно и само се бухаше по бордюрите. Та всичко си е до човек и усет. Пък и задното да ти поднесе в завой, май е по-добрия вариант? 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колега, моята първа кола е 320-ка на задно. Според мен е по-добре първо да се учиш на задно.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Няма нищо страшно на Е36-цата зимата, само хубави зимни гуми да имаш, но това се отнася за всяка кола, дори и 4х4. И не е задължително да е 316, ако нямаш акъл и с нея може да направиш беля..
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Според мен търси поне е46 със системите за стабилност, при е90 дори ще си избираш до каква степен да помагат
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ей сега ще ми скочи половината форум,но аз препоръчвам кола до около 100 к.с. за първа кола.
Ако караш доста извънградско -да не е и много по-маломощна,че стават много трудни изпреварванията.
Естествено здрави и обслужени спирачки,хубави гуми,здраво окачване и добри светлини-читави крушки и реглаж на фаровете.
И може би на първо място по важност от всичко -внимателно каране
Ако караш доста извънградско -да не е и много по-маломощна,че стават много трудни изпреварванията.
Естествено здрави и обслужени спирачки,хубави гуми,здраво окачване и добри светлини-читави крушки и реглаж на фаровете.
И може би на първо място по важност от всичко -внимателно каране
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
v3n0m написа:Ако мислиш да я караш зимата и наистина си се насочила към е36 не взимай. Нищо лично ама зимата ще ти е малко трудно да го управляваш това задно. Насочи се към нещо с предно или 4x4 при условие че имаш и от скоро книжка това че ще е 316 не ти пречи да се пребиеш зимата. Хубаво е първо да му свикнеш на задното и тогава да се спускаш зимата. е36 не съм имал ама не мисля че разполага с кой знае какви с-ми.
Пълни глупости... Значи сега да си купи кола на предно, за да изкара зимата, а напролет да си купи друга кола на задно, че да се научи лятото

Задно, предно, все тая. Най-важно е да имаш малко акъл в главата. Жена ми се качи за пръв път на задно точно зимата; Е36, 320, без системи, без шпер, с чисто нови зимни гуми - никога не е имала проблеми.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Ако е технически изправна,взимайте! Е36 316i е перфектният избор не само за млади шофьори.Особено зимно време задното предаване е в пъти за предпочитане.Може да и бяга гъза,но поне предницата си седи където е.
Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
Не мога да повярвам, че има "бмв"-исти, които препоръчват предно за зимата на нов шофьор. Без системи за стабилност е най-добре да е първата кола, евтина за правене като и когато я удариш, а това е неозбежно, няма шофьор без ПТП, тея без ПТП да се гръмнат и да не се обаждат.
Вземаш 316-ката и като валне сняг бегом на някой голям паркинг да се учиш как се овладява кола и къде ѝ е лимита.
Като посъбереш парички за 400-500 или там колкото вървят си купуваш шпер и колата слага в малкия си джоб всякакви недомислени нужници с предно предване.
Изпреварванията с малък мотор били проблем - нов шофьор само до изпреварване му е, ще знаете...
А, и ако нямаш кой да те научи иди на някоя сбирка, все ще се намери кой да ти разкаже за 30 минути за колата.
Вземаш 316-ката и като валне сняг бегом на някой голям паркинг да се учиш как се овладява кола и къде ѝ е лимита.
Като посъбереш парички за 400-500 или там колкото вървят си купуваш шпер и колата слага в малкия си джоб всякакви недомислени нужници с предно предване.
Изпреварванията с малък мотор били проблем - нов шофьор само до изпреварване му е, ще знаете...
А, и ако нямаш кой да те научи иди на някоя сбирка, все ще се намери кой да ти разкаже за 30 минути за колата.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Няма да се плашиш като млад шофьор. Давай смело, ако ти е тежък десния крак - бързо ще разбереш кога да даваш газ и кога - не.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Хаос написа:...... тея без ПТП да се гръмнат и да не се обаждат.....
Е де...

На мен си ми беше първа кола 36тичката, още е цяла от към ламарини

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- alexignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 120D
Според мен най-добре е колкото се може по-нова кола и НЕ маломощна! Новата има 100 системи за сигурност и съвсем друга конструкция която да предпази водача, а не тези жигули и москвичи където предлагате където с удар с 50 ще изкълчи или счупи нещо. НЕ маломощна защото ще има мнооого рискови изпреварвания а с 80 коня няма сила.