Покрив на къща
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Покрив на къща
Здравейте колеги.Мисля, че още такава тема няма..
Та, питането ми е, че проучвам с каква ламарина да покрия къща.Задължително трябва да е по-дебела поне 0,45.Разгледах в нета за поцинкована и другата мисля, че беше кварцова но цената беше два пъти по-висока.Като цяло струва ли си, на какво да заложа ? Въобще нямам никаква представа.
Моля, ако някой е навътре в нещата да сподели какво да търся и какво да гледам.Благодаря ви!

Та, питането ми е, че проучвам с каква ламарина да покрия къща.Задължително трябва да е по-дебела поне 0,45.Разгледах в нета за поцинкована и другата мисля, че беше кварцова но цената беше два пъти по-висока.Като цяло струва ли си, на какво да заложа ? Въобще нямам никаква представа.
Моля, ако някой е навътре в нещата да сподели какво да търся и какво да гледам.Благодаря ви!

"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Покрив на къща
Като става въпрос за покрив не се стискай. Независимо дали е за ламарина, изолация или каквото и да е било друго поставено върху покрива.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Тук ще добиеш по голяма представа >>> http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=194250 иначе за мен огромния минус който съм забелязал е шума дори и при лек дъжд...а при градушка или обилен дъжд не искам да си представям какво е вътре,но това зависи и от самата къща,подпокривно пространство,изолация и т.н...но аз където сложих такъв покрив се направи в следния ред...най отгоре ламарината под нея 2 вида фолио (паропропускливо и хидроизолационно мисля) под това има плътна дъсчена обшивка върху греди...под тях вата и гипсокартон,като между гипсокартона и дъсчената обшивка има около 70-80см празно пространство, и пак шума дори при лек дъжд за мен беше крайно изнервящ.Добре,че тази къща не е за мен
,но има хора на който това няма да им пречи,но аз живея на супер спокойно и тихо място и дори най малкия такъв шум ме ядосва супер много 
п.с. и гледай да е минимум 0.50мм и нагоре...

п.с. и гледай да е минимум 0.50мм и нагоре...
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги!
Какво мислите за т.нар. вентилация.Има ли смисъл да се прави, понеже наистина искам всичко да е както трябва.Друго също, че над 0.5мм се намира трудно.
Какво мислите за т.нар. вентилация.Има ли смисъл да се прави, понеже наистина искам всичко да е както трябва.Друго също, че над 0.5мм се намира трудно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
А от какъв зор изобщо ламарина? Разбирам да е нещо меден или тия хубавите обшивки ама подцинкована тенекия..
Вентилацията на скатния покрив не е въпрос на да или не. Прави се задължително, ако искаш да ти е както трябва. Но пък при метален покрив предполагам като го изолираш под ламарината и няма вентилация ако изолацията не е в плътен контакт с ламарината ще има конденз.
Виж как ти е по проект или търси архитектурни детайли как точно се изпълнява.

Вентилацията на скатния покрив не е въпрос на да или не. Прави се задължително, ако искаш да ти е както трябва. Но пък при метален покрив предполагам като го изолираш под ламарината и няма вентилация ако изолацията не е в плътен контакт с ламарината ще има конденз.
Виж как ти е по проект или търси архитектурни детайли как точно се изпълнява.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Колега ти 0.45 ламарина знаеш ли колко е тъничка и кекава, с един пръст се огъва, а ако трябва да стъпнеш върху нея, върху профила, директно се криви. За покрив най-малко 0.6 и нагоре, няма такова нещо няма, сядаш и ровиш, фирми колкото искаш.
Например:
http://www.novotechprom.com/71-lamarina-w27-42
http://www.novotechprom.com/85-lamarina-profile
Режат по размер, дебелина каквото искаш, цвят какъвто искаш.
Например:
http://www.novotechprom.com/71-lamarina-w27-42
http://www.novotechprom.com/85-lamarina-profile
Режат по размер, дебелина каквото искаш, цвят какъвто искаш.

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Ламаринени ( метални ) керемиди 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Ето това поне вид горе долу има...
подобни сложихме,но не същите немога да се сетя какво им беше наименованието...в съчетание са с безшевни ламаринени улуци същия профил и цвят,но ми бяга името,както и да е ...конденз на много места се споменава,че е възможно да прави,чети,информирай се...в момента избора е огромен.Ако къщата ти е много близо до съседската и не сте в много добри отношения със съседа ще побъркаш и него с шума от ламаринения покрив

подобни сложихме,но не същите немога да се сетя какво им беше наименованието...в съчетание са с безшевни ламаринени улуци същия профил и цвят,но ми бяга името,както и да е ...конденз на много места се споменава,че е възможно да прави,чети,информирай се...в момента избора е огромен.Ако къщата ти е много близо до съседската и не сте в много добри отношения със съседа ще побъркаш и него с шума от ламаринения покрив

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Това мяза на нещо. Ама джамовете на покрива все едно аз съм им ги монтирал. И улуците са отвратителни. 

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, аз още в началото имах предвид ламаринени керемиди, не се изказах просто...Та на тях се спрях въпроса, е че има с различно покритие и не знам кое е по-добре.Започвам да чета в интернет сега.Ако някой може да сподели от първа ръка за този тип ламаринени керемиди като цени и т.н. ще съм много благодарен. 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
bum_bum написа:А от какъв зор изобщо ламарина? Разбирам да е нещо меден или тия хубавите обшивки ама подцинкована тенекия..![]()
Е това и аз се чудя. То да е навес, гараж, ама къща

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Те цените са различни в различните региони на страната най-малкото и няма да ти свърши много работа някой да ти каже цени за София примерно. При теб трябва да са по-евтини.
В предвид, че покрива е основното място от където ти бяга топлото или може да потече вода недей да пестиш нито от изолация, разните там мембрани, отдушници, олуци и т.н.
Не по-малко важно е и поставянето и обшивките около вентилацията и комина, че да не тече покрай тях.
В предвид, че покрива е основното място от където ти бяга топлото или може да потече вода недей да пестиш нито от изолация, разните там мембрани, отдушници, олуци и т.н.
Не по-малко важно е и поставянето и обшивките около вентилацията и комина, че да не тече покрай тях.
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
Във форума "Направи си сам" има доста изписано по въпроса за различните видове покриви и таванни помещения в зависимост от целта, за която ще се употребяват, цена и начини на изпълнения, но не е синтезирано.Моя съвет е от там да започнеш с четенето.
13 мнения
• Страница 1 от 1