Размисли за живота
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Размисли за живота
Здравейте колеги, (наричам ви така, защото въпреки че нямам бмв, чета форума от около 5 години
, въпреки че много рядко пиша) малко предистория. На 21 години съм, уча във ФМИ (математика и информатика в СУ), от седмица работя в голяма софийска софтуерна фирма.
Та, за тези 5 години откакто съм във форума, много неща се промениха в личен план, и мисленето ми, също, и общо взето (дано да не прозвучи надуто) съм постигнал повече от много мои връстници. И в тази връзка, от доста време си мисля, дали всъщност това, което ни се насажда от нашите родители за доброто образование, за добрата работа наистина всъщност е толкова добро. Чувам че много хора ми казват "лесно ти е на теб", в ИТ сферата си, взимаш ххххлв и не се притесняваш за нищо. Аз честно казано започвам да завиждам на хората, които са на по-проста работа за примерно 1000лв. В никакъв случай не казвам че са прости, просто въпреки че изглежда готино отстрани да си в офис със всички удобства, все пак си затворен в една сграда и социалните ти контакти просто се свеждат до минимум, както и че всяка вечер си смазан психически, за да правиш каквото и да било. Все пак човекът е социално същество и няма как да си изживее пълноценно живота, ако не спортува, пътува, не се среща с други човешки същества. Дали всъщност така не ставаме просто едни роби на цялата икономика и система, а всъщност наистина облагодетелстваните от труда ни са неколцина милионери/милиардери, които в момента са на Канарските острови или Аруба със 5 *(леки жени) за всеки ден от седмицата, без хич да им пука за нашите ежедневни премеждия. По тези екзистенциални въпроси(как прозвуча само
) размишлявам от доста време и съм на ръба да зарежа всичко, което съм постигнал и да пробвам най-различни работи и професии, докато не намеря своето място
.
Повод за тази тема стана един случаен разговор с един охранител в метростанцията, който така почна наум да псува всички, тръгващи си от бизнес парк в 18:00, изглеждащи като ходещи зомбита :д Не знам, аз ли нещо съм увреден или има и други хора мислещи като мен. Ще ми е интересно да чуя и други мнения и на хора преминали през тези размисли и страсти.

Та, за тези 5 години откакто съм във форума, много неща се промениха в личен план, и мисленето ми, също, и общо взето (дано да не прозвучи надуто) съм постигнал повече от много мои връстници. И в тази връзка, от доста време си мисля, дали всъщност това, което ни се насажда от нашите родители за доброто образование, за добрата работа наистина всъщност е толкова добро. Чувам че много хора ми казват "лесно ти е на теб", в ИТ сферата си, взимаш ххххлв и не се притесняваш за нищо. Аз честно казано започвам да завиждам на хората, които са на по-проста работа за примерно 1000лв. В никакъв случай не казвам че са прости, просто въпреки че изглежда готино отстрани да си в офис със всички удобства, все пак си затворен в една сграда и социалните ти контакти просто се свеждат до минимум, както и че всяка вечер си смазан психически, за да правиш каквото и да било. Все пак човекът е социално същество и няма как да си изживее пълноценно живота, ако не спортува, пътува, не се среща с други човешки същества. Дали всъщност така не ставаме просто едни роби на цялата икономика и система, а всъщност наистина облагодетелстваните от труда ни са неколцина милионери/милиардери, които в момента са на Канарските острови или Аруба със 5 *(леки жени) за всеки ден от седмицата, без хич да им пука за нашите ежедневни премеждия. По тези екзистенциални въпроси(как прозвуча само

Повод за тази тема стана един случаен разговор с един охранител в метростанцията, който така почна наум да псува всички, тръгващи си от бизнес парк в 18:00, изглеждащи като ходещи зомбита :д Не знам, аз ли нещо съм увреден или има и други хора мислещи като мен. Ще ми е интересно да чуя и други мнения и на хора преминали през тези размисли и страсти.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Размисли за живота
ritobis написа:....и съм на ръба да зарежа всичко, което съм постигнал и да пробвам най-различни работи и професии, докато не намеря своето място.
Повод за тази тема стана един случаен разговор с един охранител в метростанцията, който така почна наум да псува всички, тръгващи си от бизнес парк в 18:00, изглеждащи като ходещи зомбита :д Не знам, аз ли нещо съм увреден или има и други хора мислещи като мен. Ще ми е интересно да чуя и други мнения и на хора преминали през тези размисли и страсти.![]()
прекрасно си го измислил... и не си нито първия, нито последния младеж дето житейската глезотия/ шанс/ позициониране са го е подбутнали да ги вижда нещата така.
ще ти дам един съвет- натискай си парцалите - работи яко и си създай име, импровизирай, създай нещо което го няма все още и тн.... после като се обезпечиш- дали ще тичаш гол из горите защото така ти е скимнало, ще си по карибите с 5те мацки или ще си седиш в къщи на канапето и ще пафкаш пури... ще си го измислиш тогава.
засега обаче- не се разсейвай. на Господ шлифера е хлъзгав.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
в един момент осъзнаваш, че жертваш по-веселата част от живота си, само и само да влезеш в насадения от обществото калъп на успелия човек - да си мислиш, че си успял, защото притежаваш къща, кола и отделяш по 10+ часа на ден за работата си (8 работни, 1 час почивки и 1 час пътувене, всичко това в добрия случай), пари за образованието на децата
след това осъзнаваш, че не ти притежаваш вещите си, а те притежават теб, защото те изискват от теб поддръжка в замяна на комфорт
след това осъзнаваш, че ти не искаш да излизаш от зоната си на комфорт, защото макар и затворник на собствените си вещи и начин на живот, си казваш, че нещата не са чак толкова зле, все пак ако притежаваш жилището, в което живееш си по-богат от 99% от населението на Земята
след това осъзнаваш че мнозинството от хората около теб са една масовка от нискокачествени типчета, които се вълнуват от примитивни неща като на коя колко ѝ са големи бомбите и каква е новата функционалност в iOS 2501
след това си намираш някой/нещо интересно за правене и тея тревоги избледняват и отиват на заден план, до следващия спектакъл
след това осъзнаваш, че не ти притежаваш вещите си, а те притежават теб, защото те изискват от теб поддръжка в замяна на комфорт
след това осъзнаваш, че ти не искаш да излизаш от зоната си на комфорт, защото макар и затворник на собствените си вещи и начин на живот, си казваш, че нещата не са чак толкова зле, все пак ако притежаваш жилището, в което живееш си по-богат от 99% от населението на Земята
след това осъзнаваш че мнозинството от хората около теб са една масовка от нискокачествени типчета, които се вълнуват от примитивни неща като на коя колко ѝ са големи бомбите и каква е новата функционалност в iOS 2501
след това си намираш някой/нещо интересно за правене и тея тревоги избледняват и отиват на заден план, до следващия спектакъл
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Внимавай какво си пожелаваш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
ritobis написа:от седмица работя в голяма софийска софтуерна фирма.
Значи от седмица и мислиш всички тия неща

Кое те притеснява,че по цял ден ще стойш пред комп ли ?
IT сферата е много обща не знам с какво точно се занимаваш, но ако не ти харесва защо си го почнал изобщо

Аз също съм в IT сферата, но от 14 годишен съм пред компютъра и колкото повече пораствах и исках да се занимавам с това толкова повече часове имах зад екрана и продължавам да имам все повече напоследък са 9+ часа на ден, както и да е. Идеята ми е,че трябва да се чувстваш добре на работа, да ти е комфортно и тн., ако ставаш сутрин и мислиш само как да трябва да ходиш пак на работа и броиш часовете до края на работиня ден просто не става според мен. Случвало ми се е в една фирма и просто напуснах, не си е работа!
ritobis написа:съм постигнал повече от много мои връстници.
но пък има много твой връстници който всъщност са постигнали повече и от теб, а има и такива който са постигнали повече и от тях.
ritobis написа:"лесно ти е на теб", в ИТ сферата си, взимаш ххххлв и не се притесняваш за нищо.
Да бе ! Страшно лесно е, то ако ако става дума парите никога не стигат, на едни не им стигат за кола, на други за яхта.
ritobis написа:Аз честно казано започвам да завиждам на хората, които са на по-проста работа за примерно 1000лв.
Както вече споменах важното е да се чувстваш добре на работа не колко пари взимаш.
ritobis написа:В никакъв случай не казвам че са прости, просто въпреки че изглежда готино отстрани да си в офис със всички удобства, все пак си затворен в една сграда и социалните ти контакти просто се свеждат до минимум, както и че всяка вечер си смазан психически, за да правиш каквото и да било. Все пак човекът е социално същество и няма как да си изживее пълноценно живота, ако не спортува, пътува, не се среща с други човешки същества.
То и аз като почнах работа осъзнах,че нямам време за нищо, ама т'ва е нормално

Трябва да си знаел всички минуси на IT кариерата още преди да си почнал и да можеш да живееш с тях ! ( отнася се и за всяка друга кариера )
Голям минус е т'ва да седиш по цял ден на компа, човек трябва да се движи иначе става тюфлек и не се чувства добре, трудно се съчетава всичко така е, но такъв е живота, да съчетаваш Работа, Фитнес, излизане с приятели, почивки от време на време, някоя сгодна приятелка не е невъзможно, и мен ми беше тегаво в началото все пак за първи път на работа 5 на 2 - 8 часов работен ден, но я си представи да имаш и жена и деца и да трябва да ходиш и след тях ( не знам к'во е, но ако съдя по наще какво им е било.. )
С времето се свиква и почваш да съчетаваш доста неща и се стига до там,че почваш да си режеш от съня вече ( поне аз така правя,но да не се отклоняваме много

ritobis написа:Дали всъщност така не ставаме просто едни роби на цялата икономика и система, а всъщност наистина облагодетелстваните от труда ни са неколцина милионери/милиардери, които в момента са на Канарските острови или Аруба със 5 *(леки жени) за всеки ден от седмицата, без хич да им пука за нашите ежедневни премеждия.
Имам само едно да кажа. Всичко писва. Както ти писва да бачкаш по цял ден, така писва и да е*еш по цял ден, и да караш и да си на Канарските острови в 5 звезден хотел с леки жени. И да си седиш у вас и да не правиш нищо пак писва, абе всичко.
Хубаво е да правиш нещо и да си полезен с нещо на някой, а не да си бездарник по принцип

ritobis написа:По тези екзистенциални въпроси(как прозвуча само) размишлявам от доста време и съм на ръба да зарежа всичко, което съм постигнал и да пробвам най-различни работи и професии, докато не намеря своето място
.
Пак ти казвам, ако не се чувстваш добре направи това което мислиш, че ще те направи щастлив, но си дай малко време в тази фирма, една седмица е нищо !
Последна промяна DigitalExile на 14 Дек 2016, 23:34, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
alx написа:прекрасно си го измислил... и не си нито първия, нито последния младеж дето житейската глезотия/ шанс/ позициониране са го е подбутнали да ги вижда нещата така.
ще ти дам един съвет- натискай си парцалите - работи яко и си създай име, импровизирай, създай нещо което го няма все още и тн.... после като се обезпечиш- дали ще тичаш гол из горите защото така ти е скимнало, ще си по карибите с 5те мацки или ще си седиш в къщи на канапето и ще пафкаш пури... ще си го измислиш тогава.
засега обаче- не се разсейвай. на Господ шлифера е хлъзгав.
+1 - изучи се да имаш добра основа, после натрупай опит за да имаш име и ако не ти е кеф, винаги можеш да опиташ нови 1000 неща, след които да се върнеш към първоначалното.
Аз съм на същото мнение за общественият калъп, само че имам една идея свързана с него, която ако ми донесе дивиденти, значи все ще мога да променя нещо по свой начин. (съжалявам, но не искам да си издавам незавършените планове)
Така, че копай и смело напред, после е по-лесно.

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Колега, гледай си кода, така или иначе тая вълна ще ти мине след 1 седмица, не взимай прибързани решения с лека ръка.

Tires are evil - destroy them all ...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ако това не е твоята работа и място в живота,колкото и да го отлагаш или да упорстваш-то ще случи най-накрая от само себе си.Прави каквото чувстваш и вземай сам за себе си решенията за всяка посока,защото и да е грешно ,и да съжаляваш-ще имаш истинска утеха и оправдание-че си го направил ,защото така си искал ти.
А не защото някой ти е казал ,или защото така "трябва". Във втория случай живееш друг живот,дори и най-бляскав да изглежда. Търси себе си докато си на такава най-енергична и изпълнена с възможности и време възраст,защото да се "събудиш" на 40 не е приятно
А не защото някой ти е казал ,или защото така "трябва". Във втория случай живееш друг живот,дори и най-бляскав да изглежда. Търси себе си докато си на такава най-енергична и изпълнена с възможности и време възраст,защото да се "събудиш" на 40 не е приятно
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
- Кратък е ! Докато се озърташ и цепиш мрака на ежедневните грижи и битовизми филма свършваРазмисли за живота

Тия екзестенциалните въпроси които те мъчат се свеждат до анонса който правиш в тази игра-живота . Да определиш сам за себе си какъв тип си , какво смяташ да правиш със себе си , какви са ти способностите , какви са генералните цели пред теб и т.н - комплексен фактор в общи линии .
Материалната независимост маже да ти даде шанс да се търкаляш на Аруба с 5 обаче едва ли това това може да е цел в живота .Ако имаш нестандартни цели , ще трябва да потърсиш и нестандартни решения .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За да усетиш по-истински живота, стани миньор.
За да е по-интересно, в някоя от мините, дето бавят парите с месеци, а заплатата е 600-800 лева.
Гаранция, че няма да ти остане да мислиш за битовизми и живота ти ще придобие по-различен вид.
Или пък, давай по поне 10% от заработката си за някаква социална дейност, отиди в някой старчески дом, занеси няколко компютъра там и научи старците да джъткат шах, и така докато си комуникирате, те ще ти разкажат за живота си, пък може да измислиш ненадейно в каква посока да ти хване житейският път.

За да е по-интересно, в някоя от мините, дето бавят парите с месеци, а заплатата е 600-800 лева.
Гаранция, че няма да ти остане да мислиш за битовизми и живота ти ще придобие по-различен вид.
Или пък, давай по поне 10% от заработката си за някаква социална дейност, отиди в някой старчески дом, занеси няколко компютъра там и научи старците да джъткат шах, и така докато си комуникирате, те ще ти разкажат за живота си, пък може да измислиш ненадейно в каква посока да ти хване житейският път.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
И аз се присъединявам към мнението на колегите - ако я вършиш тая работа само заради кинтите, не са на добре нещата. Не ти ли доставя удоволствие, някакви малки предизвикателства, които ти самият да искаш да преодолееш, я пиши бЕгала тази работа.
БТВ: Що не си купиш БМВ, щом си добре финансово? От ремонти няма да ти остане много време за такива размисли
БТВ: Що не си купиш БМВ, щом си добре финансово? От ремонти няма да ти остане много време за такива размисли

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
dextuar написа:БТВ: Що не си купиш БМВ, щом си добре финансово? От ремонти няма да ти остане много време за такива размисли
И вече няма да е толкова добре финансово, та ще има с какво да си занимава съзнанието

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
dextuar написа:Що не си купиш БМВ, щом си добре финансово? От ремонти няма да ти остане много време за такива размисли

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Смееете се ама през сълзи
Всъщносто тука е ключа
Никой не може да каже какво точно да се прави, но трябва да се прави щото времето не чака никого
Според мен автора да си даде малко време ... от "ИТ" лесно ще стане шофьор или продавач (да не се обиди някой),
но обратното ми се струва, че ще е малко по-трудно ...

Jordana написа:- Кратък е ! Докато се озърташ и цепиш мрака на ежедневните грижи и битовизми филма свършваРазмисли за живота![]()
Всъщносто тука е ключа

Никой не може да каже какво точно да се прави, но трябва да се прави щото времето не чака никого

Според мен автора да си даде малко време ... от "ИТ" лесно ще стане шофьор или продавач (да не се обиди някой),
но обратното ми се струва, че ще е малко по-трудно ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4