Размисли за живота
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Размисли за живота
Живота е дар, не даденост и е добре, че на 21 г. си задаваш подобни въпроси. Също така, живота трябва да има смисъл и цел, в противен случай той е напразен и безсмислен. И като говоря за смисъл и цел, то той не се изчерпва в никакъв случай със светската дефиниция за "успех", което е единствено възможността да притежаваш някакви материални неща, повече, отколкото други.
P.S. Живота може и да е кратък, но той е кратък на фона на какво и как разбрахме това? С какво измерихме живота, че решихме, че е кратък?
P.S. Живота може и да е кратък, но той е кратък на фона на какво и как разбрахме това? С какво измерихме живота, че решихме, че е кратък?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Предполагам смисъла на твоя живот е да оцапаш всяка възможно тема с божествената мантра ...
Ходих до гробищата и направих статистика по написаното на гробовете, вАжи ли?
Elesar74 написа:P.S. Живота може и да е кратък, но той е кратък на фона на какво и как разбрахме това? С какво измерихме живота, че решихме, че е кратък?
Ходих до гробищата и направих статистика по написаното на гробовете, вАжи ли?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
На 21 си в зародиш на живота си като възрастен човек. Най-смислената ти опция е да си работиш работата , която не харесваш и да отделяш цялото си останало време ,за да разбереш какво всъщност искаш да правиш ( независимо колко ти се усещаш "смазан" след края на работният ден). Напуснеш ли работата си това слага таймер на времето , което имаш за "мислене" и е много вероятно кинтите настрана да свършат , а ти да не си измислил нищо или да си измислил нещо , но да се сетиш ,че не става за ден или два и ти е нужен стабилен доход , за да тръгнеш накъдето си решил. За разлика от безброй поколения преди теб ти имаш един невероятно силен инструмент наречен "internet" . Той ти дава възможност ужасно бързо да намериш информация ( и дезинформация) по много въпроси. Ако си умен ще излезнеш от унилото си състояние на скубене на коси и ще откриеш какво искаш да правиш и горе-долу как да започнеш да го правиш или поне да вървиш в желаната посока. Хубаво е да запомниш , че времето е най-ценният ресурс , отнасяй се с него като с такъв .
- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Водопроводчик от един час се опитва да отпуши тоалетна. Бърка вътре, пъшка, поти се - не става и не става. По едно време се обръща назад и вижда момченце, което го наблюдава с интерес, и му казва :
- Как е, малкия, не е като да се ровиш в интернет, а?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
vladi_totev написа:Водопроводчик от един час се опитва да отпуши тоалетна. Бърка вътре, пъшка, поти се - не става и не става. По едно време се обръща назад и вижда момченце, което го наблюдава с интерес, и му казва :
Пак ВиК ситуация-задръстен канал ,двама майстори на място,като старшия се потапя до гърди в л@ната
и работи,а новобранецът отстрани само му подава инструменти.
Свършили задачата,излиза по-дъртия и поучително казва на колегата:
-Гледай и се учи,че иначе цял живот инструменти ще подаваш..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Хахаха, тука колегите ме изпревариха за БМВ-то..
Не че нещо, ама почти всички IT-та имат някаква страст към колите и това им е хобито..
Така, IT - това не е работа до края на живота, много натоврава и изтормозва. За това и са така добре платени от начало.. Като футболистите ако щеш. Използвай си главата, щом взимаш много на 21, то до 30, че и преди това може да си си оправил живота, да си се стабилизирал, после бегай и прави каквото ти е кеф, докато другите бутат ипотеките.. Няма как, нищо не идва даром и повечето неща си искат време, труд и нерви.
Дори и хората в сивия сектор имат МНОГО нерви.
Знаете ли кога на хората им идват такива екзистенциални въпроси - когато са сингъл или когато имат приятелка, но нещата отиват към сингъл.. Това е.. Факт, човек търси някакъв смисъл и макар да нямам деца, знам, че `там някъде` (а именно точно там) се крие смисълът, но все пак трябва и човек, за да си живеете спокойно.
И вЕрвай ми, с 5 мадами нема да ти е чак толкоз кеф.. То това си е работа бе..

Не че нещо, ама почти всички IT-та имат някаква страст към колите и това им е хобито..
Така, IT - това не е работа до края на живота, много натоврава и изтормозва. За това и са така добре платени от начало.. Като футболистите ако щеш. Използвай си главата, щом взимаш много на 21, то до 30, че и преди това може да си си оправил живота, да си се стабилизирал, после бегай и прави каквото ти е кеф, докато другите бутат ипотеките.. Няма как, нищо не идва даром и повечето неща си искат време, труд и нерви.
Дори и хората в сивия сектор имат МНОГО нерви.
Знаете ли кога на хората им идват такива екзистенциални въпроси - когато са сингъл или когато имат приятелка, но нещата отиват към сингъл.. Това е.. Факт, човек търси някакъв смисъл и макар да нямам деца, знам, че `там някъде` (а именно точно там) се крие смисълът, но все пак трябва и човек, за да си живеете спокойно.
И вЕрвай ми, с 5 мадами нема да ти е чак толкоз кеф.. То това си е работа бе..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Bexim
- старши ентусиаст
-
Vra4anin написа:...От теб се иска да бъдеш само добър човек, трудолюбив и постоянен и Господ рано или късно ще те възнагради.
Винаги се радвам да чета твоите мнения, колега!!!
Много точни, земни!
Евала!

FREE SPIRIT
Bexim написа:Така, IT - това не е работа до края на живота, много натоврава и изтормозва. За това и са така добре платени от начало..
мисля си, че грешиш... почват с много и след това ако си изиграят добре картите и не са некви захлупени девелъпъри а се развиват- правят още повече...
мой си наблюдения за родните ИТ среди де...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bexim
- старши ентусиаст
-
alx написа:Bexim написа:Така, IT - това не е работа до края на живота, много натоврава и изтормозва. За това и са така добре платени от начало..
мисля си, че грешиш... почват с много и след това ако си изиграят добре картите и не са некви захлупени девелъпъри а се развиват- правят още повече...
мой си наблюдения за родните ИТ среди де...
Правилно, трябва да си наредят нещата правилно, че иначе само кодове, кодове, кодове и те тези въпроси сами си идват.
Иначе хубавото на спорта е, че ако `нямаш сила` за спорт, започнеш ли - виждаш, че с него ти идва сила за всичко останало

За мен той е много важен, не съм нацепен и химия не пия, но просто за тонус 20-30 минутна тренировка е достатъчна, за да се чувстваш по-добре.
FREE SPIRIT
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:Не си го открил ти. Викат му "ескейпизъм".
на 21 е малко рано за burn out обаче
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Причините могат да са различни и възрастта също, предполагам.
На мен също ми се драйфа от всякаквите корпоративни глупости, но тябва пък да се яде..
Лошото е, че се занимавам с единственото нещо което ми се отдава на 100% и го умея добре. Но пък го правя с голямо отвращение вече.
На мен също ми се драйфа от всякаквите корпоративни глупости, но тябва пък да се яде..

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Работи това ,което обичаш и цяло живот няма да работиш,нещо такова беше..
Аз на 37 още го търся,имам колега с относително подреден живот,който е на тази възраст и казва същото.
Аз на 37 още го търся,имам колега с относително подреден живот,който е на тази възраст и казва същото.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Работата е работа... Аз обичам моята, винаги съм я обичал, върша я с огромно старание.... НО... да ми се звъни и т.н. в ИЗВЪНРАБОТНО време по работни въпроси ми е най-омразното нещо. Или да ми се обясняват някакви величия как нямало работно време имало спешни нужди и т.н. (не съм невро-хирург)
Работата е работа, и със затварянето на вратата на служебното място, всичко свързано с него трябва да остава там. А целта ми е ми ако може да имам все по-високи доходи с все по-малко работа или със същия обем.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Работата е работа, и със затварянето на вратата на служебното място, всичко свързано с него трябва да остава там. А целта ми е ми ако може да имам все по-високи доходи с все по-малко работа или със същия обем.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Последна промяна host на 15 Дек 2016, 21:49, променена общо 1 път
host написа:Работата е работа, и с затварянето на вратата на служебното място, всичко свързано с нея трябва да остава там.
това ти разбиране/ цел ще те спъва доста от един момент нататъка. когато ти пораснат задълженията (щото само така растат парите) в един момент те няма да се побират в 9 до 5 работно време... и ще трябва да си пренареждаш приоритетите или.. целите
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Онзи ден четох за 16 годишен дето беше рейзнал $2M Series A финансиране, на 16 със собствена фирма вече оценена на милиони, така че винаги има по-успешни от нас 
Опитай се да намериш някакъв проблем да решиш и на 30 да си независим
Най-щасливи са тия които си преследват някаква цел, колкото и изтъркано да звучи, малцина се осмеляват и още по-малко успяват. Ако изграждаш нещо от 0-та, спиш и лягаш с него и въобще нямаш време за философски въпроси.

Опитай се да намериш някакъв проблем да решиш и на 30 да си независим

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4