Мнения за Мерцедес А160 2004г

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Дек 2016, 11:41

Здравейте.
Понеже Фиата се предаде след доста години вярна служба,с жената решихме да го бракуваме и да търсиме друг малък автоматик.Този път сериозно,а и няма как,защото няма с какво да се вози в момента.
Та след дълго обикаляне и гледане на скрапчета се спряхме на въпросното мерцедесче.2004 година, а160,автоматик....лонг :mrgreen:
Количката е внос от Швейцария на 128к км по километраж с два комплекта джанти с летни и зимни гуми.Направи ми впечатление,че летните са мишелин
пилото спорт :shock: А зимните континентал тс800 и двата комплекта в прилично състояние,което говори,че колата не е карана от някой мърляч.
На първо четене няма нищо притеснително по нея,освен дребни козметични забележчици по външния вид.

Ще съм ви благодарен ако споделите какви проблеми съпътстват този модел и какво може да се очаква като изненади?

ПС Знам,че за смяна на водна помпа и стартер се сваля мотора,но това не се прави често,та ще го преглътна за веднъж :D
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Мнения за Мерцедес А160 2004г

Мнение от hell's angel » 18 Дек 2016, 12:04

Като цяло си нацелил, отвратително е за ремонт ...
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 18 Дек 2016, 12:10

Преки впечатления нямам от тях, но стартера се сменя и без да вадиш мАтора, само увисва надолу и 2 ма човека го сваляме и качваме за 2 часа (толкова време отнемат опитите да развием 2 та болта на стартера ) :mhihi: другото е лесно. Иначе по общи приказки не са най сполучливия избор, но всичко е на късмет, нали знаеш :yes:
Ако ви харесва пробвайте и квото стане, нали не струва 20к.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Дек 2016, 12:16

А какво друго имат като детски болести,та не са най-сполучливите?
Изчетох,че били много тесни,но в действителност при нормални разположени предни седалки отзад в краката може да си лежи човек дори :shock:
А и щом фиатчето изкара в нейните ръце толкова време си мисля,че мерцедесчето ще се справи повече от добре.

Ето я какво представлява:
http://www.cars.bg/c1939416
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 18 Дек 2016, 13:04

То щом сте я гледали вече и жена ти я е харесала, горе долу е ясна работата май. :ok:
Ама се учудвам на избора - возил ли си се колега в такова? Понеже по неведоми пътища божии един познат имаше такова и съм се возил доста - вози като баничарка за мен. Много зле на возия :| Иначе отвътре според мен е супер широко за габаритите си, не изглежда зле за женска кола, ремонтите и аз разбрах че не са евтини, но возията е един път гадна :conf:

Според мен премисли го пак
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 18 Дек 2016, 13:19

Мойта дъндурка едно А170 2004г., и като цяло е относително безпроблемна кола, за разлика от модела преди фейслифта (2002г.).
Окачването обаче е доста слабичко, или просто тя цели всяка дупка, не знам.

Няколко неща масово се прецакват при тея коли:
- Автоматичните скорости на повечето изписваха "F", когато ние взимахме нашата, и накрая решихме да е ръчни. Монтьорът ми потвърди, че редовно се налагало да прави скорости на тоя модел, ама не помня вече какъв беше проблема. Върти ми се в главата соленоиди, ама да не те подвеждам.
- Машинката/помпичка, която заключва вратите, се прецаква. И при нашата стана така. Просто спира да заключва дадена врата, или испира да я отключва. Оправянето не е много сложно или много скъпо, ама и нямаш никаква гаранция кога пак ще откаже.
- Кантарите на седалките са много калпави. Ако застанеш на коляно на седалката си е заминал. Понякога просто се прецаква буксата на кантара, която се намира под седалката, което е по-добрия вариант.
- Кората отзад периодично подрънква. Наместваш я, тя пак се поразмества след време , и така.
- Колата не завива. Като камион е. Навии волана до край и пробвай да направиш един кръг, да видиш колко място ще ти трябва :mhihi:
-- бонус: пробвай да смениш крушка на фара :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Общо взето това са основните неща. Гледал съм близо 30-тина коли преди да взема нашата, около 10 от тях ги карах. А160 е доста спъната, поради което взех дизела. Разликата е огромна както в динамиката, така и в разхода, защото това 1.6 никак не харчи толкова малко, а ако е с автомат предполагам спокойно ще си прави към 8 в града. Дизела, с ръчни, е някъде около 6.

И някои плюсове:
- Нисък разход при дизела (при бензина обаче е друга бира.)
- Изключително много място в колата
- Висока, паркира се лесно, виждаш всичко
- Интериора на тези след 2002г. е доста качествен като цяло, за рзлика от тези преди 2002г.
- Доста силно парно и доста добър климатик за такава малка кола (сравнявам с рено клио, цитроен, поло)
- Най-добра возия от останалите в тоя клас от тези години, според мен

Имай предвид, че колите след средата на 2002г. нямат нищо общо с тези преди това. Лошото мнение, което доста хора имат, е защото са попадали на пре-фейс коли, където вози като каруца, седалките се клатят, салона скърца, и още 15 други неща.
Последна промяна vixx на 18 Дек 2016, 14:13, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sincheto » 18 Дек 2016, 13:46

Интересно ми е мнението на @B U L L I

B U L L I написа:Помощ при избор на W212

понеже не ми бе приятно да чета за мерцедеси се наложи да попрочета отново
тук
[url=http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=94821]viewtopic.php?f=4&t=94821
и разгеле намерих вратичка за да заключвам подобни теми :roll:

А по темата - возил съм се в такова и не го препоръчвам дори за градско каране, това бяха най-дългите 3 км, направо нямах търпение да сляза, супер неудобно ми беше
Последна промяна sincheto на 18 Дек 2016, 14:27, променена общо 4 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 18 Дек 2016, 13:46

Майката на приятелката ми от много време кара дизелова А класа този модел. Година и мотор не съм заглеждал, но няма някакви дертове.
Возията обаче според приятелката ми била ужасна. Според нея, е36тицата ми на тъпо ниски пружини -60мм, билщайни и що годе ниски гуми, вози по меко по павета и разбит път от А класата на майка и :shock: :lalala:

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d
Мечтае да кара: e39 M5
Детайли за колата: 98''

Мнение от L0wTeCh » 18 Дек 2016, 14:30

Колега и аз съм се возил в такава кола, ужас е.За тези пари бих ти препоръчал отново фиат, по-специално гранде пунто :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 18 Дек 2016, 15:33

Чак пък ужасна, както изразиха мнение някои колеги, категорично не е. Автоматичните скоростни кутии не са толкова несполучливи, просто проблемът е това, което се внася в България- добре ни е известно, че в повечето случаи автомобилите са смазани от каране. Колега, ако търсиш малък автомобил, в този ценови диапазон, това е добър избор. Всички други компактни коли от тези години са с ужасен интериор. При А-класата интериорът е изпипан, имаш и доста екстри, които със сигурност ще се понравят на жена. Возията е твърда, но това е нормално за кола с тези габарити. Оглеждай се за ръжда.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 18 Дек 2016, 16:34

Такава имаше жена ми 6 години / от 2007-на при нас някъде / Беше като нова на няколко години на смешни километри и ни е докараха познати . Преди 3 е продадохме с "клизма" за смешни пари .
Казах си - първия който дойде е даваме :mhihi:
Горят бобините на поразия - те са едно цяло като блок. Стои много ниско и даже с кора като влезе вода - айде чао.
Хидравличната помпа е ел. и се скапва за норматив - пак ниско разположена.
Седалките се разтропват като стой та гледай .
За повечето неща се откача мотора , за да се сменят .
Прецаква се нивомера на горивото често .
Скоростите са много слаби .
Скапва се дросела много често - доста неприятен момент . Има начин да се оправи временно , но не си е работа .
Кората отзад трака като невидяла.
Разваля се екранчето на километража .
Много некачествена пластмаса на всички детайли .
Лайсните на вратите външните долу се разкачват като стой та гледай .
За стартера и алтернатора няма да коментирам...
Избива ръжда на интересни места .
Разваля се често централното .
Тъпото е ,че ако се развалят по един път и го оправиш - оки , но да се повтаря един и същи проблем за годините по 3-4 пъти / от тези по-сериозните/ - малко е тъпо - т.е. недомислица .
При пасажера таблото някой път се пука леко по шева който евентуално се цепи при задействане .
Имаше някаква драма и със смяната на акумулатора - не се сещам сега какво беше точно :roll:

Това е от първа ръка за тоя леген , който ми е тровил живота доста години - не да съм се возил , или чул нещо . Има доста още неща - за мен е махай по-бързо .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 18 Дек 2016, 17:30

Колега , ти ме уби. :confused: За 3 години и нещо нито един от проблемите, които си изредил, с изключение на централното, не съм имал. Двама човека я караме тая кола. Кората отзад се изважда, ама като я наместиш спира да хлопа. Да не си случил на някой лимон ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 18 Дек 2016, 17:43

vixx написа:Колега , ти ме уби. :confused: За 3 години и нещо нито един от проблемите, които си изредил, с изключение на централното, не съм имал. Двама човека я караме тая кола. Кората отзад се изважда, ама като я наместиш спира да хлопа. Да не си случил на някой лимон ти?

Ами тази беше бензин 1,6 . Главните проблеми идваха от недомислици по някой възли и агрегати по мотора... Все пак нашата беше главно карана от нов шофЕр и може и това да е оказало влияние , както и по-големия период през който е била при нас... знам ли :dunno:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 18 Дек 2016, 17:49

laviatan написа:
vixx написа:Колега , ти ме уби. :confused: За 3 години и нещо нито един от проблемите, които си изредил, с изключение на централното, не съм имал. Двама човека я караме тая кола. Кората отзад се изважда, ама като я наместиш спира да хлопа. Да не си случил на някой лимон ти?

Ами тази беше бензин 1,6 . Главните проблеми идваха от недомислици по някой възли и агрегати по мотора... Все пак нашата беше главно карана от нов шофЕр и може и това да е оказало влияние , както и по-големия период през който е била при нас... знам ли :dunno:

А помниш ли дали е била произведена преди средата на 2002, защото си спомням, че като купувах на жена ми, всичките преди фейслифта които карах им се лашкаха седалките, гниеха по калниците и праговете, и друсаха като каруца? А на фейсовите няма нищо от това?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 18 Дек 2016, 18:10

Това с окачването е така, че май се дънеше на муус теста и го преработиха нацяло в последствие.
Ubi dubium, ibi libertas

Следваща

Назад към Извън Темата