Мнения за Мерцедес А160 2004г
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Здравейте.
Понеже Фиата се предаде след доста години вярна служба,с жената решихме да го бракуваме и да търсиме друг малък автоматик.Този път сериозно,а и няма как,защото няма с какво да се вози в момента.
Та след дълго обикаляне и гледане на скрапчета се спряхме на въпросното мерцедесче.2004 година, а160,автоматик....лонг
Количката е внос от Швейцария на 128к км по километраж с два комплекта джанти с летни и зимни гуми.Направи ми впечатление,че летните са мишелин
пилото спорт
А зимните континентал тс800 и двата комплекта в прилично състояние,което говори,че колата не е карана от някой мърляч.
На първо четене няма нищо притеснително по нея,освен дребни козметични забележчици по външния вид.
Ще съм ви благодарен ако споделите какви проблеми съпътстват този модел и какво може да се очаква като изненади?
ПС Знам,че за смяна на водна помпа и стартер се сваля мотора,но това не се прави често,та ще го преглътна за веднъж
Понеже Фиата се предаде след доста години вярна служба,с жената решихме да го бракуваме и да търсиме друг малък автоматик.Този път сериозно,а и няма как,защото няма с какво да се вози в момента.
Та след дълго обикаляне и гледане на скрапчета се спряхме на въпросното мерцедесче.2004 година, а160,автоматик....лонг

Количката е внос от Швейцария на 128к км по километраж с два комплекта джанти с летни и зимни гуми.Направи ми впечатление,че летните са мишелин
пилото спорт

На първо четене няма нищо притеснително по нея,освен дребни козметични забележчици по външния вид.
Ще съм ви благодарен ако споделите какви проблеми съпътстват този модел и какво може да се очаква като изненади?
ПС Знам,че за смяна на водна помпа и стартер се сваля мотора,но това не се прави често,та ще го преглътна за веднъж

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Мнения за Мерцедес А160 2004г
Като цяло си нацелил, отвратително е за ремонт ...
Ubi dubium, ibi libertas
Преки впечатления нямам от тях, но стартера се сменя и без да вадиш мАтора, само увисва надолу и 2 ма човека го сваляме и качваме за 2 часа (толкова време отнемат опитите да развием 2 та болта на стартера )
другото е лесно. Иначе по общи приказки не са най сполучливия избор, но всичко е на късмет, нали знаеш
Ако ви харесва пробвайте и квото стане, нали не струва 20к.

Ако ви харесва пробвайте и квото стане, нали не струва 20к.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
А какво друго имат като детски болести,та не са най-сполучливите?
Изчетох,че били много тесни,но в действителност при нормални разположени предни седалки отзад в краката може да си лежи човек дори
А и щом фиатчето изкара в нейните ръце толкова време си мисля,че мерцедесчето ще се справи повече от добре.
Ето я какво представлява:
http://www.cars.bg/c1939416
Изчетох,че били много тесни,но в действителност при нормални разположени предни седалки отзад в краката може да си лежи човек дори

А и щом фиатчето изкара в нейните ръце толкова време си мисля,че мерцедесчето ще се справи повече от добре.
Ето я какво представлява:
http://www.cars.bg/c1939416
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
То щом сте я гледали вече и жена ти я е харесала, горе долу е ясна работата май.
Ама се учудвам на избора - возил ли си се колега в такова? Понеже по неведоми пътища божии един познат имаше такова и съм се возил доста - вози като баничарка за мен. Много зле на возия
Иначе отвътре според мен е супер широко за габаритите си, не изглежда зле за женска кола, ремонтите и аз разбрах че не са евтини, но возията е един път гадна
Според мен премисли го пак

Ама се учудвам на избора - возил ли си се колега в такова? Понеже по неведоми пътища божии един познат имаше такова и съм се возил доста - вози като баничарка за мен. Много зле на возия

Според мен премисли го пак

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Мойта дъндурка едно А170 2004г., и като цяло е относително безпроблемна кола, за разлика от модела преди фейслифта (2002г.).
Окачването обаче е доста слабичко, или просто тя цели всяка дупка, не знам.
Няколко неща масово се прецакват при тея коли:
- Автоматичните скорости на повечето изписваха "F", когато ние взимахме нашата, и накрая решихме да е ръчни. Монтьорът ми потвърди, че редовно се налагало да прави скорости на тоя модел, ама не помня вече какъв беше проблема. Върти ми се в главата соленоиди, ама да не те подвеждам.
- Машинката/помпичка, която заключва вратите, се прецаква. И при нашата стана така. Просто спира да заключва дадена врата, или испира да я отключва. Оправянето не е много сложно или много скъпо, ама и нямаш никаква гаранция кога пак ще откаже.
- Кантарите на седалките са много калпави. Ако застанеш на коляно на седалката си е заминал. Понякога просто се прецаква буксата на кантара, която се намира под седалката, което е по-добрия вариант.
- Кората отзад периодично подрънква. Наместваш я, тя пак се поразмества след време , и така.
- Колата не завива. Като камион е. Навии волана до край и пробвай да направиш един кръг, да видиш колко място ще ти трябва
-- бонус: пробвай да смениш крушка на фара
Общо взето това са основните неща. Гледал съм близо 30-тина коли преди да взема нашата, около 10 от тях ги карах. А160 е доста спъната, поради което взех дизела. Разликата е огромна както в динамиката, така и в разхода, защото това 1.6 никак не харчи толкова малко, а ако е с автомат предполагам спокойно ще си прави към 8 в града. Дизела, с ръчни, е някъде около 6.
И някои плюсове:
- Нисък разход при дизела (при бензина обаче е друга бира.)
- Изключително много място в колата
- Висока, паркира се лесно, виждаш всичко
- Интериора на тези след 2002г. е доста качествен като цяло, за рзлика от тези преди 2002г.
- Доста силно парно и доста добър климатик за такава малка кола (сравнявам с рено клио, цитроен, поло)
- Най-добра возия от останалите в тоя клас от тези години, според мен
Имай предвид, че колите след средата на 2002г. нямат нищо общо с тези преди това. Лошото мнение, което доста хора имат, е защото са попадали на пре-фейс коли, където вози като каруца, седалките се клатят, салона скърца, и още 15 други неща.
Окачването обаче е доста слабичко, или просто тя цели всяка дупка, не знам.
Няколко неща масово се прецакват при тея коли:
- Автоматичните скорости на повечето изписваха "F", когато ние взимахме нашата, и накрая решихме да е ръчни. Монтьорът ми потвърди, че редовно се налагало да прави скорости на тоя модел, ама не помня вече какъв беше проблема. Върти ми се в главата соленоиди, ама да не те подвеждам.
- Машинката/помпичка, която заключва вратите, се прецаква. И при нашата стана така. Просто спира да заключва дадена врата, или испира да я отключва. Оправянето не е много сложно или много скъпо, ама и нямаш никаква гаранция кога пак ще откаже.
- Кантарите на седалките са много калпави. Ако застанеш на коляно на седалката си е заминал. Понякога просто се прецаква буксата на кантара, която се намира под седалката, което е по-добрия вариант.
- Кората отзад периодично подрънква. Наместваш я, тя пак се поразмества след време , и така.
- Колата не завива. Като камион е. Навии волана до край и пробвай да направиш един кръг, да видиш колко място ще ти трябва

-- бонус: пробвай да смениш крушка на фара

Общо взето това са основните неща. Гледал съм близо 30-тина коли преди да взема нашата, около 10 от тях ги карах. А160 е доста спъната, поради което взех дизела. Разликата е огромна както в динамиката, така и в разхода, защото това 1.6 никак не харчи толкова малко, а ако е с автомат предполагам спокойно ще си прави към 8 в града. Дизела, с ръчни, е някъде около 6.
И някои плюсове:
- Нисък разход при дизела (при бензина обаче е друга бира.)
- Изключително много място в колата
- Висока, паркира се лесно, виждаш всичко
- Интериора на тези след 2002г. е доста качествен като цяло, за рзлика от тези преди 2002г.
- Доста силно парно и доста добър климатик за такава малка кола (сравнявам с рено клио, цитроен, поло)
- Най-добра возия от останалите в тоя клас от тези години, според мен
Имай предвид, че колите след средата на 2002г. нямат нищо общо с тези преди това. Лошото мнение, което доста хора имат, е защото са попадали на пре-фейс коли, където вози като каруца, седалките се клатят, салона скърца, и още 15 други неща.
Последна промяна vixx на 18 Дек 2016, 14:13, променена общо 1 път
- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Интересно ми е мнението на @B U L L I
А по темата - возил съм се в такова и не го препоръчвам дори за градско каране, това бяха най-дългите 3 км, направо нямах търпение да сляза, супер неудобно ми беше
B U L L I написа:Помощ при избор на W212
понеже не ми бе приятно да чета за мерцедеси се наложи да попрочета отново
тук
[url=http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=94821]viewtopic.php?f=4&t=94821
и разгеле намерих вратичка за да заключвам подобни теми
А по темата - возил съм се в такова и не го препоръчвам дори за градско каране, това бяха най-дългите 3 км, направо нямах търпение да сляза, супер неудобно ми беше
Последна промяна sincheto на 18 Дек 2016, 14:27, променена общо 4 пъти
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Майката на приятелката ми от много време кара дизелова А класа този модел. Година и мотор не съм заглеждал, но няма някакви дертове.
Возията обаче според приятелката ми била ужасна. Според нея, е36тицата ми на тъпо ниски пружини -60мм, билщайни и що годе ниски гуми, вози по меко по павета и разбит път от А класата на майка и

Возията обаче според приятелката ми била ужасна. Според нея, е36тицата ми на тъпо ниски пружини -60мм, билщайни и що годе ниски гуми, вози по меко по павета и разбит път от А класата на майка и

- L0wTeCh
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
- Мечтае да кара: e39 M5
- Детайли за колата: 98''
Колега и аз съм се возил в такава кола, ужас е.За тези пари бих ти препоръчал отново фиат, по-специално гранде пунто 

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Чак пък ужасна, както изразиха мнение някои колеги, категорично не е. Автоматичните скоростни кутии не са толкова несполучливи, просто проблемът е това, което се внася в България- добре ни е известно, че в повечето случаи автомобилите са смазани от каране. Колега, ако търсиш малък автомобил, в този ценови диапазон, това е добър избор. Всички други компактни коли от тези години са с ужасен интериор. При А-класата интериорът е изпипан, имаш и доста екстри, които със сигурност ще се понравят на жена. Возията е твърда, но това е нормално за кола с тези габарити. Оглеждай се за ръжда.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Такава имаше жена ми 6 години / от 2007-на при нас някъде / Беше като нова на няколко години на смешни километри и ни е докараха познати . Преди 3 е продадохме с "клизма" за смешни пари .
Казах си - първия който дойде е даваме
Горят бобините на поразия - те са едно цяло като блок. Стои много ниско и даже с кора като влезе вода - айде чао.
Хидравличната помпа е ел. и се скапва за норматив - пак ниско разположена.
Седалките се разтропват като стой та гледай .
За повечето неща се откача мотора , за да се сменят .
Прецаква се нивомера на горивото често .
Скоростите са много слаби .
Скапва се дросела много често - доста неприятен момент . Има начин да се оправи временно , но не си е работа .
Кората отзад трака като невидяла.
Разваля се екранчето на километража .
Много некачествена пластмаса на всички детайли .
Лайсните на вратите външните долу се разкачват като стой та гледай .
За стартера и алтернатора няма да коментирам...
Избива ръжда на интересни места .
Разваля се често централното .
Тъпото е ,че ако се развалят по един път и го оправиш - оки , но да се повтаря един и същи проблем за годините по 3-4 пъти / от тези по-сериозните/ - малко е тъпо - т.е. недомислица .
При пасажера таблото някой път се пука леко по шева който евентуално се цепи при задействане .
Имаше някаква драма и със смяната на акумулатора - не се сещам сега какво беше точно
Това е от първа ръка за тоя леген , който ми е тровил живота доста години - не да съм се возил , или чул нещо . Има доста още неща - за мен е махай по-бързо .
Казах си - първия който дойде е даваме

Горят бобините на поразия - те са едно цяло като блок. Стои много ниско и даже с кора като влезе вода - айде чао.
Хидравличната помпа е ел. и се скапва за норматив - пак ниско разположена.
Седалките се разтропват като стой та гледай .
За повечето неща се откача мотора , за да се сменят .
Прецаква се нивомера на горивото често .
Скоростите са много слаби .
Скапва се дросела много често - доста неприятен момент . Има начин да се оправи временно , но не си е работа .
Кората отзад трака като невидяла.
Разваля се екранчето на километража .
Много некачествена пластмаса на всички детайли .
Лайсните на вратите външните долу се разкачват като стой та гледай .
За стартера и алтернатора няма да коментирам...
Избива ръжда на интересни места .
Разваля се често централното .
Тъпото е ,че ако се развалят по един път и го оправиш - оки , но да се повтаря един и същи проблем за годините по 3-4 пъти / от тези по-сериозните/ - малко е тъпо - т.е. недомислица .
При пасажера таблото някой път се пука леко по шева който евентуално се цепи при задействане .
Имаше някаква драма и със смяната на акумулатора - не се сещам сега какво беше точно

Това е от първа ръка за тоя леген , който ми е тровил живота доста години - не да съм се возил , или чул нещо . Има доста още неща - за мен е махай по-бързо .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Колега , ти ме уби.
За 3 години и нещо нито един от проблемите, които си изредил, с изключение на централното, не съм имал. Двама човека я караме тая кола. Кората отзад се изважда, ама като я наместиш спира да хлопа. Да не си случил на някой лимон ти?

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
vixx написа:Колега , ти ме уби.За 3 години и нещо нито един от проблемите, които си изредил, с изключение на централното, не съм имал. Двама човека я караме тая кола. Кората отзад се изважда, ама като я наместиш спира да хлопа. Да не си случил на някой лимон ти?
Ами тази беше бензин 1,6 . Главните проблеми идваха от недомислици по някой възли и агрегати по мотора... Все пак нашата беше главно карана от нов шофЕр и може и това да е оказало влияние , както и по-големия период през който е била при нас... знам ли

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
laviatan написа:vixx написа:Колега , ти ме уби.За 3 години и нещо нито един от проблемите, които си изредил, с изключение на централното, не съм имал. Двама човека я караме тая кола. Кората отзад се изважда, ама като я наместиш спира да хлопа. Да не си случил на някой лимон ти?
Ами тази беше бензин 1,6 . Главните проблеми идваха от недомислици по някой възли и агрегати по мотора... Все пак нашата беше главно карана от нов шофЕр и може и това да е оказало влияние , както и по-големия период през който е била при нас... знам ли
А помниш ли дали е била произведена преди средата на 2002, защото си спомням, че като купувах на жена ми, всичките преди фейслифта които карах им се лашкаха седалките, гниеха по калниците и праговете, и друсаха като каруца? А на фейсовите няма нищо от това?
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Това с окачването е така, че май се дънеше на муус теста и го преработиха нацяло в последствие.
Ubi dubium, ibi libertas
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2