ПРИЗОВКА, КОЛЕГИ?
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: ПРИЗОВКА, КОЛЕГИ?
Еми досега не съм чакал 10 мин, спирали са ме, подавал съм му документите, гледа ги и ми ги връща. 10 мин кво ги прави?K_Ilkov написа:dextuar написа:Колеги, а да ви попитам. Вчера отивах към Джъмбо на ботевградско. Вдигнаха ми палка и спрях. Не се представи г-н полицая. Аз си карах по правилата и въобще не съм се притеснявал. Взе ми книжката и талона и отиде в патрулката. Не знам какво толкова им гледа, но се върна чак 10 мин и без нищо да ми каже, ги подаде и си тръгна. За к'во може да е било това?
Сигурно са провелявали дали имаш пари да си платиш в Джъмбо![]()
За кво да е ебаси ...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Правил ти е справка за неплатени актове най-вероятно.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Vra4anin написа:Хората (полицаите) си вършат работата, губят от времето ни по принцип, но няма как.
Като гражданин имал допир два пъти с хората от 07 РУ-СДВР, гр. София, предавайки неколкократно обстойна информация и документация достатъчна за предприемане на действие от хората, си позволявам да НЕ се съглася с написаното от теб с изключение на това, че наистина ти губят времето.
За хората по храстите придвижващи се от точка А до точка Б с бяло-синя Астра да не говорим.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Последна промяна bai_ILIA на 20 Дек 2016, 14:57, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Според служителката на КАТ не съм за златен талон, защото съм имал фиш/акт от 2015г. Това беше справка тази година юни месец. Или някой ми го е платил, защото аз нищо и до ден днешен не съм получавал като документ, нито съм плащал, а и КАТ-аджията нищо не спомена или тая бая яко ме е метнала...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Можеш да поискаш справка за всичките ти актове,аз преди съм си правил.Така ще видиш за какво става дума.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз имах подобен сценарии преди няколко месеца.
Редя се на опашката в КАТ София да регистрирам кола, излиза кака Гана и събира личните карти, който има неплатени задължения, отива да си ги плати и тогава може да си регистрира колата, иначе паца. Връща се след малко, вика ми "Нямаш неплатени глоби".
След два дни отивам, редя се на същата опашка и излиза някакъв друг от системата и пак събира лични карти. Връща се и ми вика "Имаш фиш за 20лв. от 2013 година"
Е викам, преди два дни нямах нищо, са изведнъж фиш от 2013.
Ядосах се, защото имам един фиш (баш от тогава между другото), на който ми бяха объркали ЕГН-то и адресната регистрация (друг блок). Тогава говорих с една сурия народ, квартални и т.н. и всички викат "Късай и хвърляй". Е аз не го изхвърлих и реших, че ще вдигам КАТ във въздуха. Да, ама някой от вкъщи подреден и го изхвърлил
Отивам при тия в стаичката и им казвам поне да ми кажат за какво ми е фиша - "Неправилно пресичане, връчен като пешеходец". А във фиша, който ми написаха тогава (грешния) си пишеше "Неправилно престрояване". Та в крайна сметка се отказах да правя каквото и да било, щото доказателства нямам, пък 20лв. алал да са им 
Редя се на опашката в КАТ София да регистрирам кола, излиза кака Гана и събира личните карти, който има неплатени задължения, отива да си ги плати и тогава може да си регистрира колата, иначе паца. Връща се след малко, вика ми "Нямаш неплатени глоби".
След два дни отивам, редя се на същата опашка и излиза някакъв друг от системата и пак събира лични карти. Връща се и ми вика "Имаш фиш за 20лв. от 2013 година"

Ядосах се, защото имам един фиш (баш от тогава между другото), на който ми бяха объркали ЕГН-то и адресната регистрация (друг блок). Тогава говорих с една сурия народ, квартални и т.н. и всички викат "Късай и хвърляй". Е аз не го изхвърлих и реших, че ще вдигам КАТ във въздуха. Да, ама някой от вкъщи подреден и го изхвърлил

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Здравейте колеги. Днес най-празнично разбрах , че имам пощенска пратка от НАП при M&BM , викам си тамън
Отварям и какво да видя , имал съм задължения и ТД Пловдив офис Хасково били образували изпълнително дело за неплатените от мен публични вземания
Гледам от долу два фиша - единия от София 24.10.2011 , другия от Стара Загора 13.06.2011 на стойност съответно 50 и 20лв.
Да обаче аз не помня да са ме спирали , че и фиш да са ми писали.
Другото което ме интересува , дали мога да си видя съответните фишове , защо аджеба са ме глобили и след това да ги плащам.
Отделно 2012г регистрирах кола на мое име и минавах през КАТ , там нищо не ми казаха за неплатени глоби и т.н.

Отварям и какво да видя , имал съм задължения и ТД Пловдив офис Хасково били образували изпълнително дело за неплатените от мен публични вземания

Гледам от долу два фиша - единия от София 24.10.2011 , другия от Стара Загора 13.06.2011 на стойност съответно 50 и 20лв.
Да обаче аз не помня да са ме спирали , че и фиш да са ми писали.
Другото което ме интересува , дали мога да си видя съответните фишове , защо аджеба са ме глобили и след това да ги плащам.
Отделно 2012г регистрирах кола на мое име и минавах през КАТ , там нищо не ми казаха за неплатени глоби и т.н.
И на мен миналата седмица ми пристигна същото писмо с образувано изп.дело за фиш от 09.2011г в размер 30лв. Платих си го за да ми е мирна главата.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
можеш да искаш справка, да чакаш цял месец и така и да не ги получиш тия работи. Тия от 2011 тряя да са паднали по давност със сигурност!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
KPETEH написа:можеш да искаш справка, да чакаш цял месец и така и да не ги получиш тия работи. Тия от 2011 тряя да са паднали по давност със сигурност!
Нищо не пада вече или давноста е над 7 години.
Имам акт за без винетка от 2009 г. март....стои си към 15 декември 2016 активен за плащане!
И към общината го изпратили с данъците за колата и апартамента общо всичко накуп насъбрано

Всички възможни хватки въртят в КАТ вече. По всичо личи че умря давноста и търсят актове от преди 5-6 години.
Явно ползват някоя измислена подточка в закона.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
KPETEH написа:можеш да искаш справка, да чакаш цял месец и така и да не ги получиш тия работи. Тия от 2011 тряя да са паднали по давност със сигурност!
Доколкото знам няма как да паднат по давност , но поне да видя какво нарушение съм извършил.
Има ли начин да са ми писали фиш без да са ме спрели и да съм се подписал, защото са ме спирали и са ми писали фишове (сега не мога да си спомня дали е било същите месеци) , но тях съм ги плащал веднага , т.е. останало ми е в паметта че нямам неплатени фишове и глоби.
Поне от тая гледна точка гледам да съм изряден

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Демирев написа:KPETEH написа:можеш да искаш справка, да чакаш цял месец и така и да не ги получиш тия работи. Тия от 2011 тряя да са паднали по давност със сигурност!
Нищо не пада вече или давноста е над 7 години.
Имам акт за без винетка от 2009 г. март....стои си към 15 декември 2016 активен за плащане!
И към общината го изпратили с данъците за колата и апартамента общо всичко накуп насъбрано
Всички възможни хватки въртят в КАТ вече. По всичо личи че умря давноста и търсят актове от преди 5-6 години.
Явно ползват някоя измислена подточка в закона.
За да се признае давността , трябва да подадеш съответната молба.
Съответно при справка се вижда , че не си ги платил но не се търсят за плащане.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
klintan66 написа:За да се признае давността , трябва да подадеш съответната молба.
Съответно при справка се вижда , че не си ги платил но не се търсят за плащане.
Не се подава никаква молба. Поне в кат София. Просто в справката не излиза нищо по-старо от 3 години, считано от датата на справката.
Но това не означава, че са отпаднали по давност. Просто вече не ги събира кат, а ги пращат към нап.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
И аз това казвам -
всички неплатени суми прехвърлени към НАП с възможност за погасяване по давност , не се отписват автоматично.
Т.е ако внесеш 1000 лв НАП може да погаси задължение, което реално подлежи на погасяване по давност.
Т.е ако са минали 6-7 години очакваш задължението да отпадне , но не - подава се молба.Инспектор го одобрява и му слага маркер, че е погасено по давност.
всички неплатени суми прехвърлени към НАП с възможност за погасяване по давност , не се отписват автоматично.
Т.е ако внесеш 1000 лв НАП може да погаси задължение, което реално подлежи на погасяване по давност.
Т.е ако са минали 6-7 години очакваш задължението да отпадне , но не - подава се молба.Инспектор го одобрява и му слага маркер, че е погасено по давност.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4