По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от steeN » 21 Дек 2016, 21:29

Това, че има толкова хора, които тъгуват по соца единствено обеснява защо държавата ни е в такова състояние в момента :idea:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Дек 2016, 21:48

steeN написа:Това, че има толкова хора, които тъгуват по соца единствено обеснява защо държавата ни е в такова състояние в момента :idea:

+1 :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 21 Дек 2016, 21:53

Само с приказки няма да стане. Давайте да се организираме и да спретнем някаква революция и да си върнем силата на отечеството. Аз съм вече стар и няма да мога да се бия, но ще нося храна на партизаните. Като победи революцията, ще дам всичко от себе си за благото на народа. Готов съм да се жертвам и да стана партиен секретар на квартал Лозенец в София. И понеже съм предан на революцията, съм готов да изпратя и децата си да борят капитализма в самото му сърце. Готов съм веднага да пратя сина в Калифорния на държавни разноски и щерката в Швейцария. Венсеремос!!!!!!! Брато ми чете поста докато пиша и вика, че би се жертвал след победата на революцията и би дал всичко от себе си като комсомолски секретар на Варна. :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Дек 2016, 22:11

Охоооо, аз се пиша на Боровец или Банско, че са ми се прикарали ски :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Дек 2016, 22:32

steeN написа:Това, че има толкова хора, които тъгуват по соца единствено обеснява защо държавата ни е в такова състояние в момента :idea:

Аз пък бих ти казал, че щом има толкова хора, които виждат предимствата на соца(тъгуващи чак в тая тема не видях)пред сегашното, това обяснява колко зле е сегашното. Освен ако не са мазохисти и сега им е супер, ама те искат гадните неща на соца.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Дек 2016, 22:45

Сегашното е толкова зле, защото не може да се разделим с много соц тъпотии и си ги пазим.

п.с. да не говорим, че основната причина да е толкова зле е, че чакахме 7-8 години след 89та преди да почнем да се разделяме с каквото и да е било от соца...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Дек 2016, 23:14

Top Gun Maverick написа:

Аз пък бих ти казал, че щом има толкова хора, които виждат предимствата на соца(тъгуващи чак в тая тема не видях)пред сегашното, това обяснява колко зле е сегашното. Освен ако не са мазохисти и сега им е супер, ама те искат гадните неща на соца.

Знаеш ли какво показва това - липса на мисъл ...

Сега е зле, преди беше добре - искам пак така ...
Ама кое, що, кво ... дреме ми ... при Тато си беше ОК ...

Проблеми не се решават така и затова и нищо не сме решили 25+ години ;)
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 21 Дек 2016, 23:19

Кое му е чак толкова зле на сегашното? Гледам, че всеки реве на чужди гробища. Колко от вас гладуват? Или нямат какво да карат и нямат с какво да се облекат. Всеки се оправя някак си и през свободното си време жали за някакви пенсионери, които ровели по кофите, някакви бежанци, които изнасилвали жени в Германия, някаква имотна криза в Щатите и редица други проблеми, които изобщо не го касаят. А види ли се пролетраското говедо в пари, веднага си купува още една кола и един телевизор и започва да реве, че няма какво да яде. Или нямал урода какво да кара и ....опааа... някаква бегачка за 25 бона на лизинг и то 200 коня минимум и после след три месеца, като дойде втората вноска по каското и е рев и е жал и са драми и гаден Бойко, гадни комунисти. И ходи на 100 метра за цигари с колата, защото е баровела и си дава половината заплата за бензин, а с другата половина изплаща кочината, която нарича кола. И е станал 120 оки на ръст метър и седемдесет. Ама това не е от обездвижване и плюскане на тлъсти месища, а от гадните ГМО-та на капиталистите. И говедото мръсно пуши Давидов и се смее на някакви залюханяци, дето са стиснати и не пушат и не знаят как да живеят и даже като гламави тичат из парка и карат колелета да им се спарят мъ...те. :(
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Дек 2016, 6:06

steeN написа:Учил си, някакви преразкази, но не си чел книгите. Плюс тва съм чел учебници по политикономия от любопитство преди много години.
Маркс няма какво да му коментирам. Тва е някакъв преразказ с елементи на разсъждение, който няма нищо общо с Маркс.
Щом настояваш, ето ти малко коментари, ама няма да ти харесат.

1. Великата рецесия (хаотичната природа на капитализма)

- Венецуела сега - няма дори тоалетна хартия в магазина, в страна с безкрайни петролни ресурси
- България 80те - режим на тока, при условие, че има практически неограничена ядрена енергия

ся не ме карай наистина да почна да изброявам тука

2. iPhone 5S (мними потребности)

- да си купуваш дънки от корекома ??? очевидно имаш голяма нужда от дънки, понеже другите видове дрехи не ти носят толкова голяма полза.
- да си слагаш антистатици на москвича и жълти кръгли халогени на жигулата :mhihi:
да продължавам ли???

3. МВФ (глобалният капитализъм)

- СИВ :)
СССР си е един миниексперимент на глобализация... ПЪЛНО игнориране на държавния суверинитет на един куп държави, отворени граници :mhihi: , централно правителство :mhihi: ...
Практически целия СИВ е една такава зона, защото всички правителства са подчинени на Москва...
Тва ако не е експеримент по глобализация в мръсния смисъл на думата... здраве му кажи :bowdown:

4. Walmart (монополите)

- Всяка държавна услуга по време на социализма е АБСОЛЮТЕН МОНОПОЛ :) Walmart не е. Аз не съм стъпвал от 2-3 години може би, не съм лишен от някакви неща или съм прецакан нещо.

5. Ниските заплати, високите доходи (резервната армия на промишления труд)

- Лекарите взимат по-малко от таксиджия или тираджия :mhihi:
- Всички взимат еднакви заплати независимо от това колко работят :mhihi:
- Работиш където ти каже държавата, че трябва да работиш - практически крепостен селянин (жителство)

Йезуит си ти, Андрешкоооо ... Извърташ, събираш малко истина, много лъжа, миксираш с две имена и една снимка (не е задължително) и ... Гьобелс пасти да яде. Няма да те питам трети път за коменар на написаното от Маркс. Който е германец и не е икономист :ok: Има брада и мустаците му са черни. Можем да добавим каквото си искаш, стига да не се коментира статията де. Но няма да те питам трети път, защото явно теориите ти куцат

И понеже стана въпрос за нея, статията на Маркс, дето малко по-горе я цитирах, това оня германеца, дето не е икономист, ама е написал статия .... та би ли бил така добър да обясниш,

каква връзка намери между Капитализма от статията на Маркс, Венецуела днес, бг от 80-те и СИВ :shock:

Не знам защо, но ми изплува текста на:

"...И ето идва Аспарух и прави немците на пух..."

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 22 Дек 2016, 6:14

Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Дек 2016, 9:58

:mhihi:

BMW_POWER написа:...

Всъщност по-голям йезуит и демагог в тая тема от теб няма :yes:

Има такива дето са ептем объркани генерално, но именно ти си тоя дето ги върти и суче както му е угодно :winky:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 22 Дек 2016, 10:03

BMW_POWER , не знам от къде и защо имаш това огромно желание да докажеш една лъжа.
Убеден съм , че 1 000 000 човека да ти кажат в -соца се чувствахме като овце а сега сме по-добре, пак ще намериш материал с който да убеждаваш , че тези хора грешат.
Аз се разписвам в темата само защото живях по това време и искам да го кажа от личен опит - НЕ НЕ БЕШЕ ПО-ДОБРЕ!

Факт ,че хората които носиха хомота на соца сега едва ли пишат в интернет но тези които сега са под 40 във всяка страница се разписват по два пъти.

И пак ще кажа да пишеш от отвъд голямата вода коlко е хубав соца е същото като дядо поп да пише от публичен дом.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 22 Дек 2016, 10:17

Не знам комунистите градили или не са ама са самия факт, че Тодор Живков е искал да "подари" България на CCCP е достатъчен да няма или по скоро би трябвало да няма нормален българин който да милее за това време. Това е най-голямата държавна измяна в новата история на България до сега.. дори сегашните политически марионетки не могат да се мерят с него, което е нормално те повечето са отрочета на ДС.

За първи път въпросът за присъединяването на България към СССР е поставен от Тодор Живков пред пленума на ЦК на БКП на 31 юли 1963 г. На него първият секретар на партията излага разбирането си, че „суверенитета народът го разбира да има ядене, да живее. Ето това е суверенитетът – щастие и благоденствие на народа. Ние работим за народа, а не за формата”.
Пленумът, на който е обсъдено предложението му се провежда на 4 декември 1963 г. и остава скрит от обществото по обясними причини.

Няма как да не отбележим разбиранията на тато май се връзват много добре с бананите и сьомгата :mhihi:

А като стана дума са финансовото състояние преди края на комунизма, да попитам поддръжниците запознати ли сте със доклада на Петър Младенов? Не? Кой ли е този?

Общо взето чорбата която сърбате в момента е готвена 45 години, от същите тези хора, та не виждам причина да недоволство :roll:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Дек 2016, 10:30

bioz написа:Общо взето чорбата която сърбате в момента е готвена 45 години, от същите тези хора, та не виждам причина да недоволство :roll:

Нема такова животно :lol:

45 години хубост било и след това резко гадост ...
Тука причинно следствена връзка не се търси ;)

Ей сега радио Канада ще каже, че не пишеш по темата, която е - Колко хубаво беше ... :winky:
Изображение

...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 22 Дек 2016, 10:41

K_Ilkov написа:
bioz написа:Общо взето чорбата която сърбате в момента е готвена 45 години, от същите тези хора, та не виждам причина да недоволство :roll:

Нема такова животно :lol:

45 години хубост било и след това резко гадост ...
Тука причинно следствена връзка не се търси ;)

Ей сега радио Канада ще каже, че не пишеш по темата, която е - Колко хубаво беше ... :winky:

Хаха, добре айде ще си призная, и на мен ми беше хубаво веднъж отидох и зех кредит и отодох на море за седмица, беше супер. Ама после като се върнах и трябваше да плащам цяла година не бях доволен ама хич :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата