.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: eBay проблем - дайте акъл !

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2016, 12:04

Като начало не е лошо да започнем от закона. Оная какво и как направила и защо няма значение.

Пишеш на ханглийски един протокол, че тя ти връща стоката като рекламация. Подписваш го от нейно и твое име и твърдиш, че тя ти го е пратила. Прилагаш документите, които имаш от това че си и го изпратил. Гледай там в протокола да споменеш имена и адрес, които ги имаш на товарителницата за да се види, че става дума за един и същ човек.

После отиваш в митницата и им казваш, че им носиш документ по по чл. 51 ал.5 от ППЗДДС.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 22 Дек 2016, 14:48

Врачанин ти си няма такъв дървен философ ... от 100 клденеца вода донесе ... първо питаш и очевидно не разбираш, часове по-късно вече обясняваш кал трябвало да се направи ...

Седни на гъза си подготви си документите и отидо в митницата и не се прави на разбирач - очевидно не си!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 22 Дек 2016, 14:54

kiko написа:Тука тънкия момент е/дано си убедителен на гишето/,че ти не купуваш нищо!Това си е твоя фар,боли те фара :mhihi: че оная измекярка го е обявила за 300$ ,шипинга оная го е платила,очаквай лек отпор от митницата защото знаеш 90% всичко е гифт и всеки гледа да мине тънко,но в случая с документите които имаш дано някой от шефовете да е благосклонен там понеже служителя на гише не може да ти го свали ей така ддс и мито,да не платиш нищо

И аз съм съгласен че чиновника на гишето няма да разреши казуса. Решението може да бъде на по-високо ниво. Ако има нужните документи аз не виждам проблема да не му се разреши ако направи нещата както трябва. Едно време когато оня тъпанар Дянков въведе ДДС над 30лв. и не искаха да пращат стоката с начислен ДДС до регионален пощенски клон по местоживеене и там да се плаща стигнах чак до агенция "митници" за решение на проблема и го решиха в крайна сметка. Тогава въпроса беше принципен - ставаше въпрос за малка пратка малко над 30 лв. и искаха да им плащам ДДС-то там на централна гара. В крайна сметка им наредиха от централното управление да начислят каквото трябва и ми го пратиха за плащане в местният пощенски клон по местоживеене. Така че, ако си прав в нещо и настоятелен, защото много-много не им се работи на чиновниците проблема може да се разреши.
И друго ми мина през ум - нали подписаха ЕС скоро търговското споразумение с Канада - няма ли там някакви нови опции с митата и облагането? Ако има някой запознат да каже.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 22 Дек 2016, 15:11

Излишно се филмираш според мен ;)
Върви до митницата да видиш какво точно се случва и ако не се разберете със служутеля,искай среща с директора и му обясни подробно-няма как да не те изслуша.Ако не се стигне до консенсус,просто откажи пратката,няма какво да губиш повече ;)
Успех!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 22 Дек 2016, 15:22

Докато не отидеш в митницата ще те помоля да спреш да пишеш в темата какво е логично и какво не е :) за мен ситуацията да изпратиш нещо и купувача да ти го върне е разигравана много пъти в митницата. Случая ти не е уникален :) действия трябват а не философстване.

Жената го е писала на 300 защото е смятала най-вероятно 190 + 110 за доставка. Не твърдя че е правилно Но давам евентуално обяснение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikola59 » 22 Дек 2016, 15:46

Темата ти беше какво да правиш и затова пишем в нея. Някъде да написах да не се занимаваш с продажби? Предложихме ти възможно "безболезненият" вариант с минимални загуби за теб - ти препочиташ друго. Това си е твой избор.
Аз не разбирам какво толкова се страхуваш от тази обявена стойност $300 (тя можеше и да е 1000), а ти си го пратил като gift и т.н и всички други твои разсъждения по въпроса - това няма никакво значение. Главното е че си пратил нещо, което е твое и го получаваш обратно! Няма значение тук цената.
След като си се хванал на "хорото" ще трябва да се научиш да търпиш и загуби - просто е неизбежно и както и преди написах, това няма да ти е за последно. Пишеш че имаш няколко ebay акаунти - нали знаеш че това е забранено? Ebay и PayPal вече са отделни компании от 2015г. Няма нищо подобно след като си листнал стока на ebay.com да те задължават да изпращаш до САЩ и Канада. Пълният адрес на купувача ти фигурира в PayPal транзакцията. Ако адреса на купувача и този който връща стоката не съответства още по-добре за теб. Поне отиди до митницата и тази справка направи. Не е нужно да предполагаш какво ще стане в митницата - нужни са документи че стоката е твоя и ти я връщат обратно.
В крайна сметка ти вече си избрал друго - ами успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2016, 16:17

В коя митница е пратката?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 22 Дек 2016, 16:17

Мдам, прави са колегите. Просто отиди и провери РЕАЛНО как седят нещата.
Питаш какво да правиш - всички се опитваме да "ударим рамо", ама ти си знаеш твоето. - ОК така да бъде, то си е за теб в крайна сметка.
Ама митницата не е някаква "страшно" място пълно със зверове ... Иди и виж :) ... при тази ситуация, единственото което можеш да изгубиш е малко от времето си. Ама реално може да спечелиш доста.
Просто иди, обясни им случая, че това е твоя пратка, рпатил си я като gift , връщат ти я обаче, и незнайно защо са написали стойност която няма нищо общо. Освен това, за да платиш мито, акциз или ДДС, Митницата не я интересува на плика колко струва, а гледа какво си платил (защото обикновено е обратното ...пише че стоката е 20 долара ама тя 200 ... ама щом се занимаваш с търговия онлайн - си наясно с това). :yes:

:OT: колкото пъти съм ходил на митница летище София - толкова пъти са ми асистирали, обяснявали или поне насочвали - което ме изненадваше, защото и аз очаквах да се сблъскам с адските киселяци и бюрокрация ... ама уви...само бюрокрацията остана :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikola59 » 22 Дек 2016, 16:22

bum_bum написа:В коя митница е пратката?

Той го е написал там в един от постовете - врачанската митница :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2016, 16:30

Нямам позиции там дайба :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 22 Дек 2016, 16:34

bum_bum написа:Нямам позиции там дайба :mhihi:

аз имах ... сега ако се обадя, със сигурност няма да си вземе пратката :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 22 Дек 2016, 16:41

:OT: Тази тема и стила и на развитие болезнено много ми прилича на онази, в която се чудеше дали си скръндза, че не искаш да дадеш там колко беше 10-12к за Е60. И накрая уж нямаше да го вземеш, въпреки че всички ти казваха да го направиш и оп след някой друг месец отвори тема да се похвалиш за придобивката, чак пишеше, че съжаляваш, че не си го направил по-рано. Май е по-добре този път без увъртания да послушаш другите...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 22 Дек 2016, 19:13

Vra4anin написа:Аз обаче нямам няколко седмици за чакане - от ибей ме притискат и днес между впрочем ми изпратиха подканващо писмо (виждайки, че пратката е пристригнала в моя град). Реших да я откажа и да не се занимавам с тези молби до митници и т.н., т.е. да я върнат към канада. Каквото трябваше подписах, след което върнах парите канадката и това е - всичко приключи.

Може би сте прави - има шанс да се разреши подобен проблем, но времето да не притиска така.

Край на сагата :mhihi:

Благодаря на всички взели отношение и опитали да помогнат. :bowdown:

Е това не е добър край на историята, ама щом така си решил...един яд по-малко.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Дек 2016, 19:24

Vra4anin написа:Както ме посъветвахте, отидох до врачанската митница където е пратката.

Трябваше да звъннеш в PayPal и да коментираш преди това с тях...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 22 Дек 2016, 19:50

Трябваше да оставиш първото дело и да чакаш решение на Resolution Center!
Там четат кореспонденцията между вас и като видят , че стоката е получена, а
тази лудата продала колата и признава,че вече не й трябва- директно щеше да издуха супата.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата