По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
младши ентусиаст
Аватар

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от Benord » 23 Дек 2016, 16:02

Какво има да се коментира за случили се неща? Те се знаят.Трябва да се върви напред.Мнение по въпроса може да имат само живелите тогава.Те могат да коментират.На нас ни остава да вярваме в това,което са ни завещали тогава живеещите.Да се опрем на техният опит,за да вървим напред,а не да обсъждаме,прави ли са или не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Дек 2016, 16:40

Benord написа:Да се опрем на техният опит,за да вървим напред,а не да обсъждаме,прави ли са или не.

Ако не обсъждаме прави ли са или не, рискуваме да повторим грешките им.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 23 Дек 2016, 16:53

Това е щафета,човече! Предай нататък.Тези неща не се обсъждат.Не се обмислят,защото е въпрос на оцеляване.Този,който е оцелял знае най-добре и ти подава къс пас,за да вървиш напред.Даже не се и обръщай! Нямаш време затова.Това е вярата! Така се гради общество и народ.Единственият на когото му пука за теб е бил този с късият пас.Да се питаш,аджеба, прав или крив е бил е тъпо.
Нещата са такива,каквито са.Това е!
Задължението Ви е да оцелеете по реда си. Да създадете късия пас за следващите.Единствената грешка,която може да се направи е това да не го направите.Другото е бъдеща история за следващите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Дек 2016, 17:29

Тука има ебаси психолозите-мислители, толкова са надобрели, че чак взеха да ми обясняват защо аждеба аз така съм гласувал, и какво съм имал в предвид с моят глас :bowdown:
След като от толкова време съществува тази анкета, а аз чак сега гласувах някакъв отговор, това е показателно, че за мен е все едно.
При това, не може да се даде какъвто и да е отговор на подобен въпрос, защото въпроса е несъстоятелен (както вече няколко пъти казвам и давам доводи "защо").
Подобни въпроси са
-Вегетарианци или всичкоядци
-Черно или Бяло
-Морето или планината
-Духът или тялото
Определено, меркантилни хора като мен, предпочитат капитализма, аз обичам да съм собственик, да имам и въобще материалното да ме заобикаля.
Едно време живеехме кротко и спокойно и нямаше много неща за правене.
Сега живеем бурно и изнервено, има какво да се прави и това е.
Аз познавам и двете страни горе долу, един вид съм очевидец на нещата и преди и сега (бил съм на 17 години, когато "падна" живков).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Дек 2016, 17:57

Benord написа:Задължението Ви е да оцелеете по реда си.

Ако заради това е борбата, няма какво да си говорим повече... Човек оцелява в какъвто и стой да е.
Аз си мислех, че тук си говорим за следващите стъпала в стълбичката на живота.

Е.Димитров написа:Аз познавам и двете страни горе долу, един вид съм очевидец на нещата и преди и сега (бил съм на 17 години, когато "падна" живков).

На 17 си видял точно толкова, колкото и някой на 5...

Повечето, тъгуващи по "онова време", всъщност тъгуват за младините си, но не го осъзнават.
След 30 години сигурно и аз ще проповядвам колко яко беше 90-те, а някой младеж ще ми обяснява колко гадно е било с мутрите, безработицата, корупцията и т.н.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 23 Дек 2016, 18:08

Какво да се обяснява след едно признато гласуване? Демокрация,човече! В схемата си.Вече си избрал. Така до следващите избори.Май сме така от 30 години вече. :mhihi:

А относно стълбичката...не трябваше ли...да е път към светлото бъдеще? :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Дек 2016, 18:21

drago_pavlov написа:
Повечето, тъгуващи по "онова време", всъщност тъгуват за младините си, но не го осъзнават.
След 30 години сигурно и аз ще проповядвам колко яко беше 90-те, а някой младеж ще ми обяснява колко гадно е било с мутрите, безработицата, корупцията и т.н.

А точно!
Е с това съм най-съгласен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Дек 2016, 19:59

Първи закон на Мърфи : Работите винаги отиват от добре към зле и от зле към още по-зле :mhihi:
Втория закон е за филията която винаги пада с намазаното надолу .
Е ,те такова нещо е и със соца - ахаааа да дойде светлото бъдеще и филията падна с намазаното надолу :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Дек 2016, 21:55

Всъщност закона на Мърфи не значи някое от тези неща доколкото знам аз, а че просто каквото има да се случва, ще се случи или по-скоро всичко възможно, било то добро или лошо. Все пак двете са неделима част от живота и се въртят в някакъв кръговрат.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Дек 2016, 22:03

TheDriver написа:Съгласен съм, но това е тенденция в условия на константна или нарастваща маса от потребители.

Нарастваща маса от потребилите ще ти е необходима ако нямаш подобрение в производителността?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Дек 2016, 1:37

Top Gun Maverick написа:Всъщност закона на Мърфи не значи някое от тези неща доколкото знам аз, а че просто каквото има да се случва, ще се случи или по-скоро всичко възможно, било то добро или лошо.

тц... ако нещо лошо може да се случи, ще се случи...https://en.wikipedia.org/wiki/Murphy's_law
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Дек 2016, 19:22

Абе аз така го знаех клиширано от едно време, ама скоро някой по ТВ развива такава теория, че тоя закон всъщност не бил само за лошо, а за всичко, което може да се случи, че ще се случи. Така записано на Английски в Уикито е ясно как се превежда с това wrong...
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Дек 2016, 21:10

barabqga написа:Тук копирам чужд текст. Не знам кой е автора.

„Ние помним рибата, която ядохме даром в Египет, краставиците, дините, праза, червения и чесновия лук” (Числа 11:5). Бившите роби помнеха робството не с надзирателите, бичовете и принудителния труд. Помнеха робството с нещата, които им бяха „осигурявани даром”.
И робството побеждава.
Робството не започва от робовладелците. Робството започва от робите. То не започва когато някой извади оръжието и принуди хората да му работят. То започва когато хората се откажат сами да се грижат за себе си и за своите семейства, когато поискат някой друг да им осигурява необходимите неща - до края на живота им. Робството идва тогава, когато човек изостави отговорността да взема решения за своя живот и остави тези решения на други хора. Истинската същност на робството е в съзнателната замяна на свобода за сигурност. Робството се състои в съзнателно предаване на индивидуалните права и отговорности на други хора или институции. Робството е в овчия инстинкт да търсиш овчар да те пасе и стриже.
На съвременен политически и обществен език можем да кажем, че робството – това са социалните грижи. В здравното осигуряване за хората, които никога не полагат грижи за здравето си. В пенсионното осигуряване за хората, които никога не искат да мислят за бъдещето. В безплатното държавно образование за децата на родителите, които могат да правят деца, но не желаят да се грижат да тях. В регулациите на икономическия и личния живот.
Всички тези неща са робство. В основата си те имат един и същ мотив: Желанието на човека да избяга от отговорността за своя собствен живот и работа. Хората, които държат да ги получават, надават същия вик като онези израилтяни в старо време: „Добре си ни беше с рибата, която ядяхме даром, и с праза, чесъна и лука.” Имаше някой да се грижи за нас. Искаме и сега някой да се грижи за нас. Дори ако това означава да ни бият с камшици и да работим по цял ден под тропическото слънце. Дори ако това означава да ни товарят с 60% данъци, да ни карат да чакаме на опашки пред бездушни мързеливи бюрократи, да ни унижават и да ни отнемат живота, свободата и собствеността. Дайте си ни безплатната коричка хляб всеки ден!"
Народ от роби няма бъдеще. По един или друг начин той умира. Било от външно нашествие, от емиграция на младите активни хора (децата на робите) или от естествена смърт. Никакъв Европейски съюз не може да го спаси. Никакви обещания за още безплатни корички хляб не могат да го спасят – те само ще го убият повече. Робите не носят мироглед за бъдещето и затова не могат да имат бъдеще.
Само свободният човек има бъдеще. Бъдещето принадлежи на онези, които сами поемат отговорността за него. Останалото е самозаблуда и утопия.

Дано някой успее да разбере написаното, а не само да го прочете.

Това е потвърждение на думите ми, че искат да превърнах хората в стадо консуматори, които имат правото да умрат отивайки на работа. И не за друго, а защото в противен случай ще умреш от глад. Независимо дали си здрав, болен, инвалид, на 20г, на 80г.

Жална ви майка, ако това се случи.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Дек 2016, 21:27

Сега като гледам за коледарите и днес видях група такива по пътя се сещам как едно време беше нещо нормално да има коледари. Ходеха и пееха, много от децата също, а сега са останали супер малко, но за сметка на това на Хелоуин масово децата се въоръжават с куп неща и тръгват за сладкиши от врата на врата. Как стана така масово едното за сметка на другото? Сега някой пак ще каже избор имат. Да, но някак ми се струва наложен този избор с куп неща, начело с медиите и филмите. Уж има избор, но горе-долу е като робството от горния пост.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Дек 2016, 22:19

Сега няма робство. Сега има непълен работен ден, заплащане, колкото да не умреш от глад, скъпи (често пъти недостъпни) здравни и образователни услуги. Но пък си свободен да псуваш правителството и да пътуваш без виза.

И това се отнася не само за бг.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата