Вреди за здравето от микровълнова печка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Re: Вреди за здравето от микровълнова печка

Мнение от magareto_yori » 27 Дек 2016, 11:40

микровълнова съм ползвал 5 пъти в годината за пуканки. в момента нямам, няма и да имам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2016, 11:48

Пропуснал съм пуканките и готовите храни за микровълнова.

Една крайно лоша комбинация. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 27 Дек 2016, 13:56

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Радиацияяаааааа! Бягайте!

Човек да се смее ли, да плаче ли? Руски изследвания, които не са налични, но "може да им се вярва". Радиация извън печката. "Нутриентите" изчезвали яко дим и без следа. Леле. И Вайфая на тилифона опича на човек мозъка...
Микровълните от тая печка са си вълни като всички други нейонизиращи лъчения. Просто честотата им е такава, че карат водните молекули да вибрират, съответно енергийното им ниво се повишава съответно имаме затопляне. Туй то. Температурата е начин да се измери количеството енергия отделяно от определена материя. Толкоз. Микровълните "енергизират" молекулите на водата - те стават топли докато отдават тази допълнителна енергия. Не знам как по-елементарно да го обясня.
Ако има "изтичане" на микровълни от печката има начин да разбереш - ще започне да ти пари.
А си направете един експеримент - сложете мравка/хлебарка/ к'вото и да е дребно насекомо/животинче в печката. Пуснете я да "пече". Ако искате и на 1 час я сложете. Ако искате цял ден я дръжте включена. Резултата ще е 1:0 за животинчето. Микровълните са силно насочени и на такова малко разстояние нямат дифузия. Съответно "стрелят" само на няколко места вътре в самата печка. Това е и причината за въртящата се чиния. За да се загрява колкото се може по-равномерно. Съответно мравката/хлебарката в момента в който доближи лъчението ще започне да и пари и се дърпа.
Искам някой да ми каже, след като насекомо/достатъчно дребно животинче на практика може да прекара целия си живот вътре във включена постоянно микровълнова, колко и какъв ужасяващ ефект върху здравето на човек ще има храна затоплена там?

Друг е въпроса с вкусовите качества на приготвени/претоплини храни в микровълнова. Ама това няма значение - Радиацияааа! :mhihi:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2016, 14:45

Жив и здрав. Ползвай си я със здраве като те кефи.

Иначе експеримента с мравката кефи. Пробвай с мишка. Като се пръсне като домат какъв е извода?
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Дек 2016, 14:56

Хлебарката баш не е коректен пример,че след ядрена война са едни от много малкото животински видове,които пак ще си щъкат... :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 27 Дек 2016, 15:03

Не знам колко е вредно, ама каквото и да съм си стоплил после има вкус на пластмаса :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 27 Дек 2016, 15:12

bum_bum Живи и здрави! Това е най важното!
Иначе няма какво точно да ме кефи в една микровълнова, ама си я ползвам от време на време.
А мишката не е достатъчно дребна да се промуши между "лазерите". Ш'ъ почне да са мята от един на друг и 'ойде :lol: После много чистене.
Bogat-Beden, ако мислиш, че хлебарката е достатъчно корава да издържи, без да се промушва между лъчението, сложи я на въртящата чиния на нещо лепкаво, да не може да бяга, да видиш как ще пукне като пуканка.
Nedko Anev Промяната на вкуса е факт, който никой не оспорва. Но пък има неща, които в микровълнова стават по вкусни, от колкото ако са нагряти с конвенционално инфрачервено нейонизиращо лъчение. (демек обикновенна фурна/печка с огън/скара)
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2016, 15:19

Примера на колегата Кольо е много добър по принцип.
Съвсем точно илюстрира как се правят поръчковите изследвания.

Хлебарката оцелява-т.е. използването на този уред е безопасно за хора.

Друг пример. Решаваме да докажем, че царевицата е много полезна за сметка на сланината. Хващаме 2 заека и единия го храним с царевица, а втория със сланина. Сланиноядеца скоро умира и ние публикуваме научната си статия с извода, че яденето на сланина ни убива.

Резултатите са вече въпрос на интерпретация. За едни означават, че мв печки са във всеки дом. Предмет на голям бизнес и печалба с потенциал за плащане на изследвания, които да докажат какво ли не. Или че производството и продажбата на царевица е много по-печелившо от това на месо.

Други казват- всичко е на ред. Щом науката го доказва..

Същото и за wifi рутерите. Колко милиарда от тях са в употреба? И кога тоя мултимилиарден бизнес ще допусне да се говори за вредата от него?

Тиражират се проучвания правени по подобен начин и се разчита точно на хора като колегата по-горе да ни обяснят с насмешка колко заблудени сме да вярваме в подобни глупости.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Дек 2016, 15:58

Това с wifi си е отворен въпрос. Според мен проблема не е толкова в индустрията, че пречи на изследванията, а реално че тия неща ги има масово от 10на години, което не е достатъчен период за смислено изследване.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2016, 18:00

Това имах в предвид, че се провеждат краткосрочни изследвания с увеличена мощност.

Ситуацията е такава, че от една страна имаме печелившата индустрия с определен интерес да ни убеди в нещо, което им носи огромни печалби във времето.

От друга страна някакви идеалисти, които нямат ресурса на първите за докажат своите твърдения.

На пример аз избягвам аспартама от има-няма 15 години. Сега се смята за азбучна истина неговата вреда. Ама я се върни 15 години на зад и кажи на някой, че това вреди. Ще те обявят за луд.
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 27 Дек 2016, 18:11

Много обичате да философствате, ама я ми кажете как ше си стоплиш една чиния боб от хладилника за 2 минути :smoke:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Дек 2016, 19:30

Aко се замислите около нас има още поне 10 вида вълни и лъчения, които ни облъчват непрекъснато - лампи, телевизори, телефони, електротрансформатори, ако щете и бръмченето на хладилника. Всичко това влияе по някакъв начин на човека - на всеки различно.
Аз например като хвана средна по размер ударна бормашина си пробивам без проблем. Като се пробвам обаче с някоя от най-малките ми се обръщат червата за секунди - честота им е някаква странна за мен и след по-малко от минута съм готов да повърна.
За мен и те са вредни.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2016, 20:11

Това означава ли да се примирим с нещата, които можем да изключим?

Huku написа:Много обичате да философствате, ама я ми кажете как ше си стоплиш една чиния боб от хладилника за 2 минути :smoke:

И като не я стопля за 2, а за 10 минути какво ще ми стане?
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 27 Дек 2016, 20:39

bum_bum написа:И като не я стопля за 2, а за 10 минути какво ще ми стане?

Най-много да ти загори на котлона.
Давам по-лесен пример: как ще си притоплиш порция с пълнени чушки ?

...тука вече става ясно, че съм фен на MW :mhihi:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2016, 20:46

Ще ги порна лекинко и ще ги стопля. После им слагам кисело млекце и набивам. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата