Русофили - русофоби. Защо?
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Русофили - русофоби. Защо?
Знам ли откъде ги измислям...
А ти що не питаш някой поляк какво мисли по въпроса за външната политика на СССР? Дали е медиен балон, че заедно с Хитлер са ги окупирали след подписването на Пакта Молотов - Рибентроп 1939-та година? Може би не са избили полските офицери, а са ги завели на екскурзия? Може би и след войната са оставили поляците да се развиват свободно и не е имало никакъв Варшавски договор? Знам ли и аз как съм се заблудил така...

А ти що не питаш някой поляк какво мисли по въпроса за външната политика на СССР? Дали е медиен балон, че заедно с Хитлер са ги окупирали след подписването на Пакта Молотов - Рибентроп 1939-та година? Може би не са избили полските офицери, а са ги завели на екскурзия? Може би и след войната са оставили поляците да се развиват свободно и не е имало никакъв Варшавски договор? Знам ли и аз как съм се заблудил така...
Excellent! Steven is my name!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Няма нищо специално, че имаме общи думи. Все пак всичките езици в този регион, произлизат от старославянски от поляци до руснаци.
А азбуката да ме извиняват ама си е баш наша и си е имала геополитическа цел... да се отцепим от гръцката църква.
А азбуката да ме извиняват ама си е баш наша и си е имала геополитическа цел... да се отцепим от гръцката църква.
Последна промяна steeN на 27 Дек 2016, 13:59, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Сериозно - кои са тия стотици хиляди (?!?) думи, дето са еднакви в руския и българския език? Аз и десет не мога да се сетя, а уж съм добре с езика...
Хайде, подскажи ми!

Excellent! Steven is my name!
- steeN
- старши ентусиаст
-
Да не говорим, че може да спорим, че руския е силно изостанал български като граматика... нашия език е *доста* по-съвременен, защото сме изхвърлили един куп отживелици от него.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
b_u_b_o написа:Обичам путин и мразя микровълнови печки(щото американците са ги измислили да ни тровят)!1!!11!Абсолютно безразлични са ми руснаците, еднакво не ги харесвам с англичаните примерно. Но съм русофилофоб. Всичките "националисти" дето се подмокрят като чуят Путин за мене са шизофреници. А напоследък стават все по модерни и простия народ масово залита по тях(справка високият процент на пияницата Каракачанов президентските избори). Масово русофилите имат проблем с елементарната логика, обичат матушка россия ама мечтаят за зелена карта
Простият народ напълно залита към ГЕРБ- как беше казал Лидера:"Аз съм прост и вие сте прости и затова така добре се разбираме", а Каракачанов и обединените националисти са изцяло бойкоборисов проект, защото ГЕРБ не може да управлява без тях, така, че много си объркан по отношение на простотията, шизофренията, кой кой е в политиката в България и се опитваш да правиш анализи, които не си в състояние да направиш. По отношение на зелената карта- ако мечтата ти е да миеш чинии в Америка, да си правиш селфита пред Статуята на свободата колко си преуспял и същевременно да идваш да си правиш зъбите в България, на много хора не е- искат да живеят добре в страната си. И изобщо замислял ли си се някога защо някои хора изобщо искат зелена карта и кой ги доведе до това им желание- предполагам Путин?
Borymeckata написа:Знам ли откъде ги измислям...![]()
![]()
Както поляците мразят руснаците така и германците мразят поляците. Интересно защо поляците харесват германците тогава. Мазохисти
Borymeckata написа:Сериозно - кои са тия стотици хиляди (?!?) думи, дето са еднакви в руския и българския език? Аз и десет не мога да се сетя, а уж съм добре с езика...![]()
Хайде, подскажи ми!
ето ти от простите думи - свобода, светлина, нос, ръка, глава, красив, образован, добър, светъл, нежен, груб, упорит, убивам, любя
ето ти от по-сложните - кривоглед, правдив, строеж, мивка
иди на опреснителни курсове
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
steeN написа:Да не говорим, че може да спорим, че руския е силно изостанал български като граматика... нашия език е *доста* по-съвременен, защото сме изхвърлили един куп отживелици от него.
Което ми напомни за падежите

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
В края на краищата, като се има в предвид от къде са тръгнали прабългарите е ясно защо имаме близък език- сега да не разглеждаме въпроса, кое е първо- яйцето или кокошката.
Ето един пример- обобщение за това, което бях писал по-горе- за една деградирала държава, след 27 години демокрация и 10 години членство на EC. И коя е силата, която може да промени това- САЩ, ЕС? Ето, почти 30 години сме с тях, защо отиваме на по-зле, мисля, че когато сме били под съветска зависимост, подобни неща не са се случвали.
А, иначе всичко е идеално- магистрали, велоалеи, пречиствателни станции, перфектни икономически показатели, втори след Германия...
А кметът на Рила Георги Кабзималски от ГЕРБ е усвоил рекордните 10 млн. лв., спечелени от Европа за 2015 г., сред придобивките са пречиствателна станция и ремонт на пътя до Рилския манастир

Ето един пример- обобщение за това, което бях писал по-горе- за една деградирала държава, след 27 години демокрация и 10 години членство на EC. И коя е силата, която може да промени това- САЩ, ЕС? Ето, почти 30 години сме с тях, защо отиваме на по-зле, мисля, че когато сме били под съветска зависимост, подобни неща не са се случвали.
Живот като в ужасен филм. Потънал в собствените си изпражнения и урина, лишен от квалифицирани грижи заради липсата на пари, изоставен от социални служби и общинари, оставен на грижите на милостиви съседи. Така живее един български гражданин, болен от церебрална парализа. Такъв е животът на 59-годишния Иван Андонов от град Рила. Останал съвсем сам, Иван, за когото до преди години се грижила неговата майка в село Пастра, е настанен в къщата на негова роднина, пише struma.com.
Бедна жена с две деца, която прави каквото е по силите и, но не успява да се справи с тежката ситуация около Иван. Хората в съседство ежедневно му дават храна, помагат, кой с каквото може, но това не е решение на проблема, така започна разказа си за Иван, общинският съветник от град Рила Николай Чифлигаров, заел се да направи всичко възможно болният да бъде настанен в специализирано заведение, където да се грижат за него.
"Ситуацията е нетърпима, вонята около него е страшна, няма пари за памперси, за лекарства, аз купих онзи ден един чувал памперси, други хора помагат, не може да продължава така. Едно човешко същество живее като скот, разбира всичко, трогателен е като почне да плаче и да нарежда "Време ми е да умра, стига с тая мъка", казва съветникът Чифлигаров.
Въпросът е поставен пред кмета на града Г. Кабзималски, но въпреки обещанията му за помощ, нищо не се случва. Социални служби и звена ,в Рила са абсолютно безпристрастни към живота на Иван, оставен просто на самотек, докато издържи, казват хората от Рила.
"Такова чудо няма никъде, уж общината се тупа в гърдите, че работим по социални програми, имаме 7 структури, ангажирани с помощ на възрастни и болни, но нищо за Иван, казват хората, които днес се събраха пред дома му. От техните разкази разбрахме и потресващи неща. Младежи, знаейки, че Иван е болен, буквално се гаврили с него. Учителка твърди, че чула как група момчета го карали да си отваря устата, за да уринират в нея. Друг допълва, че е виждал, наркомани и пияни да влизат при него, чувало се и за сексуални извращения пред очите на Иван.
И понеже Иван загубил майка си, после умрял и брат му, грижите поела негова роднина, жената обаче няма нито средства, нито сили да се грижи добре за него. Наскоро се появил бизнесмен, които искал да поеме грижите за Иван, в замяна на това да му вземе имотите в село Пастра. Болният подписал документи, но се разбрало за намеренията на бизнесмена и сделката е спряна.
Всички в Рила знаят за него. В общински съвет многократно е поставян въпроса той да бъде настанен в специализирано заведение. Напоследък се правят планове за настаняването му в болница. Кметът твърдял, че трябвало прокурорско постановление за това. Сега чакат такова постановление, но после какво ще стане с Иван, като излезе от болницата, питат хората.
А, иначе всичко е идеално- магистрали, велоалеи, пречиствателни станции, перфектни икономически показатели, втори след Германия...
А кметът на Рила Георги Кабзималски от ГЕРБ е усвоил рекордните 10 млн. лв., спечелени от Европа за 2015 г., сред придобивките са пречиствателна станция и ремонт на пътя до Рилския манастир
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Bogat-Beden написа:Но да ползваш "ъпдейтвам" ,"поствам" ,"лайкове", не е правилно,имаме си хубав,звучен и богат език.
Байк, тишърт, фейк, френд...

Borymeckata написа:Хаос написа:5. Харесва ми лидера им - Путин - силен лидер за силна държава. Това с агресивната външна политика е медиен балон, насаждан ни по време на прехода.
Да бе, егати "медийния балон", дето се надува близо век... Имам предвид от 1920-та година до ден-днешен - да изброявам ли всичките им агресивни войни за тоя период? Изобщо има ли съсед на СССР, който да не е постарадал по някакъв начин от него - Полша, Монголия, Финландия, Унгария, Чехословакия, Китай, Япония, Балтийските държави, Молдова, Румъния, Афганистан... Сигурно пропускам някои.
Стига надува балона - само 3 континента са осрали братушките.
А с инИнерчето не бива да спориш на тема Русия - той сигурно си ляга с календарче с лика на Путин под възглавницата.
Като в същото време си изкарва хляба с технологии от "Гейропата"

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:Стига надува балона - само 3 континента са осрали братушките.
А с инИнерчето не бива да спориш на тема Русия - той сигурно си ляга с календарче с лика на Путин под възглавницата.
Като в същото време си изкарва хляба с технологии от "Гейропата"
трудно ми е да споря с ограничени хора
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
По-добре недей... НЕ'ам сили...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Хаос написа:ето ти от простите думи - свобода, светлина, нос, ръка, глава, красив, образован, добър, светъл, нежен, груб, упорит, убивам, любя
Шшшшш алоууу я дай превод на тия на руски ко обичаш! Чи ми е интересно особено за мивката. Или викаш всяка бг дума ма с провинциалния бургаски акцент и става руска, а? То и яз съм русофил, ма нема как щот съм задължен по родова линия. Обаче некои неща ми идат в повече!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- steeN
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:В края на краищата, като се има в предвид от къде са тръгнали прабългарите е ясно защо имаме близък език- сега да не разглеждаме въпроса, кое е първо- яйцето или кокошката.![]()
Някой май е пропуснал часовете по история... прабългарите нито са славяни, нито са говорили на какъвто-и-да-е-славянски.
E34 написа:Хаос написа:ето ти от простите думи - свобода, светлина, нос, ръка, глава, красив, образован, добър, светъл, нежен, груб, упорит, убивам, любя
Шшшшш алоууу я дай превод на тия на руски ко обичаш! Чи ми е интересно особено за мивката. Или викаш всяка бг дума ма с провинциалния бургаски акцент и става руска, а? То и яз съм русофил, ма нема как щот съм задължен по родова линия. Обаче некои неща ми идат в повече!
отваряш речника и си ти, не е като да са много думите, пък и сега не трябва да се прелиства, направо пишеш думичката в поленцето и ти излиза
ае специално за мивката ще ти разясня- едно време и по някои краища (бургас ли спомена?) са и казвали мийка, а на руски е мойка, не е голяма разликата...
ае следващия път да се изказваме подготвени, че псевдо-подготвените станахте много
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Хаос написа:E34 написа:Хаос написа:ето ти от простите думи - свобода, светлина, нос, ръка, глава, красив, образован, добър, светъл, нежен, груб, упорит, убивам, любя
отваряш речника и си ти, не е като да са много думите, пък и сега не трябва да се прелиства, направо пишеш думичката в поленцето и ти излиза
ае специално за мивката ще ти разясня- едно време и по някои краища (бургас ли спомена?) са и казвали мийка, а на руски е мойка, не е голяма разликата...
ае следващия път да се изказваме подготвени, че псевдо-подготвените станахте много
Миии, аз си пиша в поленцето, ама в повечето пъти ми излизат съвсем различни думи. Само от тези, които си написал. Да не говорим кой как е с руския език.
Хептен да не говорим за останалите глупости, които си изпонаписал. Уважавам те като професионалист, ама светогледът ти е... Няма да казвам нищо.
Пък да не цитирам и изказването за мивка, мийка и мойка...
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5