Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от Хаос » 30 Дек 2016, 20:10

сигурно са си петкали със стотичка, кво ще ги спре единия вятър и сняг?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 30 Дек 2016, 20:12

http://www.blitz.bg/obshtestvo/lyubitel ... 75524.html

първото клипче е интересно - като си круизваш лежерно с 180-200 и изведнъж се озовеш върху сняг и се панираш, натиснеш спирачката и става мазалото. Не виждам каква вина имат институциите . Преди няколко дни пътувах по Хемус, на Витиня си беше доволно гадно със сняг и вятър, но масово си се караше със 120+ , ама после като стане белята, именно тея карачи почват да мрънкат, че държавата им е виновна за нещо.
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2016, 20:15

drago_pavlov написа:
bum_bum написа:За да не навява по пътя се редяха едни ламарини, които спират снега да не ходи от полето в пътя.
Ама тва бай Тошо го правеше. А той комунист и гаден човек. Продадоха ги всичките на скрап, щото не е демократично нали.

И аз по Европата съм ги виждал тия приспособления - и там бай Тошо ги е слагал, ша знайш :yes:

Е тук като ги имахме на готово защо ги махнахме?

Като се знае, че мястото е такова и редовно го навява защо не се сложи нещо да спира снега?

Със сигурност подобни неща стават в цял свят. Но тук всичко на всичко една магистрала имаме, ако не броим другите недоразумения (не, че и тази не е) и в ден в който се очаква много натоварено движение не е обработена за да не се заледява.

Докато го намираме за нормално и обясняваме, че и на запад е така никога няма да се промени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Дек 2016, 20:15

Интересно видео за причината:
http://www.blitz.bg/obshtestvo/lyubitel ... 75524.html
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Дек 2016, 20:41

Пак опираме до съобразяване с условията. Имаш влошено време и мокра магистрала, + не много добра видимост. Ми не може да перкаш със 130. Ще перкаш с 90. И като си добър шофьор и погледа ти е надалеч ще видиш, че положението става зле и ще намалиш сериозно скоростта. Така няма да стъпиш на снега със 100+ ами със 50-60. Като и колата ти е обута добре ще си спреш като пич. Това, че има съвкупност от фактори, водещи до инцидента не оправдава състоянието на магистралата, но нека да си говорим нещата открито. Тва, че бай Пешо решил да стигне по-рано, че да има повече време да празнува не го оправдава сега да плюе наляво-надясно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Дек 2016, 20:46

Един тъпак ме вози веднъж по Тракия със 160-180 в проливен дъжд, ама като казвам проливен, значи е така. И съответно видимостта много лоша. Ако се беше нацелил някъде, щеше да стане същото мазало. :dunno: Каква вина щяха да имат винетките и в тоя случай? Да сложат покрив отгоре та да не вали ли?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 30 Дек 2016, 20:51

Срещи природата човек е безсилен. И да има предпазни средства около пътя при 120км/ч вятър 100% пак ще си навее стабилно. Ако трябва и с 20 ще се кара щом условията са лоши. Снегорини и да минат при навяване файдата е никаква само хабене на средства. Сняг колеги шофьори е безсмислено да се чисти докато вали, навява и т.н. Ефекта е равен на 0.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Дек 2016, 20:54

Последната история ми напомни една моя случка докато все още имах гумаджийници: звъни ми ееин редовен клиент и ме пита къде да дойде да ме стрелял, че гумите дето съм му обул не стрували и щял да се пребие в някакъв проливен дъжд (караше последното към момента рс6 и обухме гудиър ф1 асиметрик 2), в течение на разговора стана ясно, че при скорости от над 250км/ч колата се пързаляла заради аквапланинг :kuku:

Аз пак да си кажа, че освен средно образование за издаване на книжка трябва да искат и тест за интелигентност. Така доста ще намалеят катастрофите в следствие на необмислени маневри и подобни.
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 30 Дек 2016, 20:57

IMG_2911.JPG
От първо лице казвам, че държавата няма вина за вятъра със 100км/h, безрасъдното шофиране в слаба видимост и неправилното експлоатиране на зимни/летни гуми, да не говорим, че голяма част от шофьорите са с гуми за вятър и мъгла :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 30 Дек 2016, 21:00

slunchetka.jpg

97лв. гарантира слънчево и сухо време :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 30 Дек 2016, 21:36

Интересно от завъртяните, изтаванени и тн. коли колко от тях са със зимни гуми карани лятото? Ами 2,3,5 лета подред?
А колко са със зимни гуми на по малко от 5 години?
А колко са със летни гуми :mhihi: ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 30 Дек 2016, 21:58

Това не може да се случи, ако се кара бавно, както и трябва при тия условия. Купете си 6 винетки ако искате.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 30 Дек 2016, 22:02

Чисто статистически ми е интересно кой с какви гуми е бил.. :confused:
Нагледах се на коли за 10К плюс лева с летни гуми, и едно Х3 ми събра очите онзи ден, ама хората си мислят нали 4х4, за какво ми е да спирам...

Иначе - да, навсякъде става, важното е, че всички даса живи и здрави!
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Дек 2016, 22:05

Тук пак нещата са комплексни.
Кофти шофьори, кофти подготвени коли, някой без зимни гуми други с такива на 5+ години, не добре обработен път в съвкупност имаме резултат, всички са виновни Държавата, ние който даваме некои лев да минем ГТП, купуваме 2 ра ръка гуми щот само БАРОТАТА купуват нови, всички сме виновни и най много държаватам но на нея не и дреме за нас :D
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Дек 2016, 22:15

Don_Diego написа:Последната история ми напомни една моя случка докато все още имах гумаджийници: звъни ми ееин редовен клиент и ме пита къде да дойде да ме стрелял, че гумите дето съм му обул не стрували и щял да се пребие в някакъв проливен дъжд (караше последното към момента рс6 и обухме гудиър ф1 асиметрик 2), в течение на разговора стана ясно, че при скорости от над 250км/ч колата се пързаляла заради аквапланинг :kuku:
Добре ,а проверихте ли му задкрилките?
Може и колесника да не му се е прибрал :roll:

N.Mihaylovski написа:Тук пак нещата са комплексни.
:yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата