Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Защо им разваляш илюзията на хората,че по европа снежинките ги разтопяват във въздуха?!?
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Същата ситуация имаше и на Пловдив-Първомай междуградския път. Чист асфалт, минаващ във виелица... Като не натискаш спирачки и плавно намалиш скоростта никакви дертове няма. Никой не се беше завъртял, ударил и т.н.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Една магистрала имаме и нищо не могат да направят. И щели да събират такса след време за пътуването по нея. А ако се случи същото като сега кой ще плати на хората нервите?
И още веднъж казвам-не се оповести предните дни,че се очаква такова време. Единственото което се казваше беше за жълт код за силни ветрове. А не съм човек,който не следи времето постоянно. А и вчера преди катастрофата на Тракия пак нищо не се казваше за положението там. А знаеха,че ще има доста пътуващи.
Истината е че няма техника за почистване. Никой не следи фирмите,които печелят почистването дали имат техника или са на договори с някой частници с трактори и камиони,които уж да помагат срещу заплащане.
И последно-тази магистрала трябва зимата да я затварят като проход и готово. Да си съсредоточават силите за почистване по обходните и маршрути,защото както се вижда не могат да се справят с цели два пътя-стария и новия.
И още веднъж казвам-не се оповести предните дни,че се очаква такова време. Единственото което се казваше беше за жълт код за силни ветрове. А не съм човек,който не следи времето постоянно. А и вчера преди катастрофата на Тракия пак нищо не се казваше за положението там. А знаеха,че ще има доста пътуващи.
Истината е че няма техника за почистване. Никой не следи фирмите,които печелят почистването дали имат техника или са на договори с някой частници с трактори и камиони,които уж да помагат срещу заплащане.
И последно-тази магистрала трябва зимата да я затварят като проход и готово. Да си съсредоточават силите за почистване по обходните и маршрути,защото както се вижда не могат да се справят с цели два пътя-стария и новия.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Защо им разваляш илюзията на хората,че по европа снежинките ги разтопяват във въздуха?!?![]()
Щот съм лош!

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
На това видео не видях да има силен вятър и навявания....просто вали сняг и там (не го и предполагах дори). 

- Infinite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i compact
http://www.webcafe.bg/webcafe/svyat/id_2082953092
Та това е Стокхолм, Швеция. Държава, която уж е свикнала със снега и имат страхотна организация по снегопочистване. Но когато валежите са толкова обилни няма какво да се направи. В Шведските вестници имаше новини за хора стояли по 10-12 часа в колите си в капан.
Колко пъти сме слушали по новините за снежни бедствия в Германия и Австрия, при които хората също са висяли по 10+ часа из колите си.
Много е просто - Когато човека и природата се сблъскат, природата печели.
Хората се оплакват, че нямат вода и храна - тръгнали са на път неподготвени. Винаги когато тръгвам на път, особено зимата, в колата има 5 литра вода, одеяло и някаква храна от типа на бисквити, шоколади, крекери и тн.
Пътуването в зимни условия е рисково, за това бъдете подготвени. Тръгването на път не е само да метнеш багаж в колата и да караш
Та това е Стокхолм, Швеция. Държава, която уж е свикнала със снега и имат страхотна организация по снегопочистване. Но когато валежите са толкова обилни няма какво да се направи. В Шведските вестници имаше новини за хора стояли по 10-12 часа в колите си в капан.
Колко пъти сме слушали по новините за снежни бедствия в Германия и Австрия, при които хората също са висяли по 10+ часа из колите си.
Много е просто - Когато човека и природата се сблъскат, природата печели.
Хората се оплакват, че нямат вода и храна - тръгнали са на път неподготвени. Винаги когато тръгвам на път, особено зимата, в колата има 5 литра вода, одеяло и някаква храна от типа на бисквити, шоколади, крекери и тн.
Пътуването в зимни условия е рисково, за това бъдете подготвени. Тръгването на път не е само да метнеш багаж в колата и да караш
Без Провокация Няма Прогрес !
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ами хем няма силен вятър и навявания, хем човека кара разумно. Едва вдигна 120, а като видя покривката смъкна на под 100. В един идеален свят, където всички карат адекватно инцидентите ще се броят на пръсти. Някой несъгласен ще има ли? Кво излиза - че хората сами си ги правят.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Истината е, че при силен вятър и снегонавяване нищо не може да помогне - никакви снегорини или обработка. Виждал съм снеговалеж с вятър на летище Шереметиево. Снегорините караха по 3-4-ма един зад друг и след 10-15 секунди, зад тях беше все едно не бяха минавали. Цялото летище беше в снегорини. Докато не спря снега, всичко беше плътно бяло, въпреки обикалящите снегорини. А валежът дори не беше много силен, вятърът е проблема. Затова, ясно, че все някой трябва да ни е виновен, но има и ситуации, които няма как да се овладеят. Направиха адекватното - затвориха участъка за МПС. Предупредителните табели преди всеки мост за възможна поледица при зимни условия казват достатъчно. И тогава ли АПИ е виновно ако стане нещо на моста? Може би трябва всеки мост да има вградено подгряване? Да ама това струва пари, а като вдигнат винетката и почва едно реване...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
zvetiko написа:Nedko Anev написа:Реално ако това е истинаВ района духат ветрове с до 120 км/ч.
Източник
Каква вина имат винетките
Не виждам нещо нередно, освен че времето е кофти, несъобразена скорост е имало със сигурност, не казвам че е от всички, но все пак.
Парите от винетките знаеш ли за какво трябва да се изразходват? Може би за да са чисти пътищата
То като няма заграждения ако щеш само снегорини пусни в т'ва време пак ще се ударят, на 120км/ч вятър само ми е много любипитно ти къде ще хвърлиш луга, на пътя или в полето

Чудно ми е ако е т'ва стане някъде тук
Всички ще омрънкат светилата,че само в България може да станат такива неща.. Еми не...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
За пореден път на българина му е виновен някой друг, но никога той самия за ситуациите, в които сам се вкарва.
Всички казват, че никой не обработва пътищата - да, ама НЕ! Откакто е започнал зимния сезон пътувах в почти всички "изненадващи" снегове и имаше повече почистваща техника, отколкото коли по пътя. Превантивно също се ръсят сол и луга на поразия. Като човек дето пътува много с всякакви коли мога да кажа, че тази година зимата НЕ ни изненада, пътищата са окей за пътуване стига да знаеш кога как да караш. Когато обаче природата се развихри няма какво да направиш, ветрове над 120км/ч май се водят ураганни
, прибавете ги към снеговалеж и отрицателни температури и гореспоменатите всезнайковци (ака Бай Ганьо и сие) и резултата го гледате на телевизора. В такъв момент каквото и да се опитат да наръсят на пътя, няма да успеят - 120км страничен вятър няма да остави солта да стигне до асфалта дори и ще осоляват канавките и нивите, но не и пътя!
Най-правилното решение би било да се затвори магистралата и проблемните участъци, но нали празници идват и няма как да се направи това защото последващите протести щяха да са в пъти по-големи от последните пред НС. Щом аз дето гледам Дискавъри и Nat Geo разбрах, че ще има силен вятър и сняг значи достатъчно много са говорили за това, отделно всички приложения за времето на телефона ме предупредиха за лошо време.
Всички казват, че никой не обработва пътищата - да, ама НЕ! Откакто е започнал зимния сезон пътувах в почти всички "изненадващи" снегове и имаше повече почистваща техника, отколкото коли по пътя. Превантивно също се ръсят сол и луга на поразия. Като човек дето пътува много с всякакви коли мога да кажа, че тази година зимата НЕ ни изненада, пътищата са окей за пътуване стига да знаеш кога как да караш. Когато обаче природата се развихри няма какво да направиш, ветрове над 120км/ч май се водят ураганни

Най-правилното решение би било да се затвори магистралата и проблемните участъци, но нали празници идват и няма как да се направи това защото последващите протести щяха да са в пъти по-големи от последните пред НС. Щом аз дето гледам Дискавъри и Nat Geo разбрах, че ще има силен вятър и сняг значи достатъчно много са говорили за това, отделно всички приложения за времето на телефона ме предупредиха за лошо време.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
На нас все някой ни е виновен! Но никога ние! Някой от вас участвал ли е, в изваждането на закъсали от преспите? Знаете ли въобще за какво става въпрос при такъв вятър и снеговалеж? Преди 2г вдигнаха модула, който зимно време участва в извличането на закъсали автомобили от преспите. След като освободихме платното за техниката, която беше предвидена за почистване на пътя машините тръгнаха и започнаха да чистят платното. 10 мин след като машините изчистиха пътя, новите преспи вече бяха факт! Затова изказвания от сорта на "къде е държавата", "защо плащаме винетки" и всякакви такива глупости са напълно излишни. Да не говорим, че манталитета на повечето шофьори е "ебал съм му мамата". Ще си карам със 120 нищо, че пред мен не се вижда, няма да сменя летните гуми, то няма такъв сняг, аз ще мина няма да ми стане щото съм велик драйвър. Случвало ми се е да карам на магистралата с 50км, защото имаше адската мъгла, а колите ме изпреварваха със завидна скорост. Затова моето мнение е, че вината е, в самите нас! Липсва ни съвест, отговорност и най-вече акъл. От няколко дни се тръби за лошо време, да се избягват пътувания и.т.н Гледам и, че някакви се жалват на летище Варна, че полета бил отменен и трябвало да пътуват с автобус. Е, няма такива олигофрени! Нека да споменем и тези, които вече са знаели за обстановката и затворените пътища, но все пак са тръгнали. Това нормални хора ли са? Днес сдадох дежурството и една колежка ме пита дали са отворили пътя, че щяла да пътува по магистралата. Казах и, че пътищата са затворени, че има бедстващи, а тя ми отговаря, че ще го оправят или щяла да мине от друга де. Няма такава овца! Имаме една черта, че винаги търсим вината в дутите, но не и в себе си!
Казвам ви го от опит! Почистване в такава виелица е НЕВЪЗМОЖНО!
Казвам ви го от опит! Почистване в такава виелица е НЕВЪЗМОЖНО!
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Аз съм се занимавал кратко време със снегопочистване, и знам колко безсънни нощи, ядове и нерви струва това, но на вечно ревящия българин няма как да му обясниш, че има ситуации в които човек е безсилен. За това и казах, че подобни ситуации се случват и в чужбина където уж са големи професионалисти.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
DiMIcha84 написа:Аз съм се занимавал кратко време със снегопочистване, и знам колко безсънни нощи, ядове и нерви струва това, но на вечно ревящия българин няма как да му обясниш, че има ситуации в които човек е безсилен. За това и казах, че подобни ситуации се случват и в чужбина където уж са големи професионалисти.
Защо "уж", като са.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Както вече написах, не може да се каже, че са виновни само шофьорите, или само АПИ, преди малко ми се обади мой колега с който вчера обядвахме и в 13:00 тръгна към Бургас, влезнал е в Бургас ДНЕС В 13:00 часа, след затварянето на магистралата, тръгнал по алтернативния път, където седяли цяла нощ заради аварирал камион, никаква информация, в малките часове каза стана страшно, коли се изпочупиха, малки деца без храна, памперси, горивото свършва, студ и глад, не знам кой е виновен, но чак сле 8;00 сутринта са се появили някакви "органи"

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3