Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от zvetiko » 31 Дек 2016, 17:03

cod-cdbp написа:
zvetiko написа:Защо у нас, като падне сняг, става страшно, а на Запад дори не се образува покривка по магистралите? В градовете пък преспите буквално изчезват? В Европа "ловят" снега по пътищата с кристали, твърдят специалисти. Използват магнезиев хлорид, който обаче е по-скъп от традиционните пясък и луга. Ефектът на кристалите обаче е голям. След като се напръска настилката с тях, дори през целия ден да има обилен снеговалеж, снегът не се натрупва. Стопява се веднага - още при досега с пътната настилка. Магнезиевият хлорид е ефикасен и при дъжд - предотвратява заледяването. Материалът е екологичен, щади както пътната настилка, така и автомобилите, твърдят експерти. В Канада, където пада много сняг, използват подобна технология. Смесват натриев хлорид с вода и покриват с разтвора настилките още преди да завали. Това предотвратява заледяването на пътищата и спомага за почистването им, тъй като не позволява залепването на снега върху настилката.
Най-съвестно от европейските страни чистят в руската столица. В Москва 9000 машини и 46 000 работници са заети в борбата със снега и леда денонощно. При силен снеговалеж на улицата излизат 14 000 машини. Почистват се стриктно дори най-малките улички в града. За премахването на висулките и натрупалия сняг работят алпинистки команди. Руснаците имат специални пунктове, където топят тоновете сняг.

Не че нещо, но натриевият хлорид всъщност е сол :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Журналя...

Ясно е, че е сол, но въпроса е защо в България го няма по пътищата. ;)

И защо го няма ето това:

https://www.youtube.com/watch?v=raKqLZfl_8o

Нали за него плащаме винетки.

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от eminema » 31 Дек 2016, 17:17

Като чета на някои колеги коментари имам чуството, че никога не ми се е налагало да чистят алея или кола по време на обилен снеговалеж.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 31 Дек 2016, 17:19

Ако се караше с нормална скорост съобразно пътната обстановка, сега тази тема нямаше да я има. По магистралите всеки си мисли, че няма какво да стане и може да кара както си иска, ама не е така. Ако от 1000 човека 10 се блъснат, а останалите преминат безаварийно, значи проблема не е само в пътя.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Дек 2016, 17:20

LiTtLeRoCk написа:На нас все някой ни е виновен! Но никога ние! Някой от вас участвал ли е, в изваждането на закъсали от преспите? Знаете ли въобще за какво става въпрос при такъв вятър и снеговалеж? Преди 2г вдигнаха модула, който зимно време участва в извличането на закъсали автомобили от преспите. След като освободихме платното за техниката, която беше предвидена за почистване на пътя машините тръгнаха и започнаха да чистят платното. 10 мин след като машините изчистиха пътя, новите преспи вече бяха факт! Затова изказвания от сорта на "къде е държавата", "защо плащаме винетки" и всякакви такива глупости са напълно излишни. Да не говорим, че манталитета на повечето шофьори е "ебал съм му мамата". Ще си карам със 120 нищо, че пред мен не се вижда, няма да сменя летните гуми, то няма такъв сняг, аз ще мина няма да ми стане щото съм велик драйвър. Случвало ми се е да карам на магистралата с 50км, защото имаше адската мъгла, а колите ме изпреварваха със завидна скорост. Затова моето мнение е, че вината е, в самите нас! Липсва ни съвест, отговорност и най-вече акъл. От няколко дни се тръби за лошо време, да се избягват пътувания и.т.н Гледам и, че някакви се жалват на летище Варна, че полета бил отменен и трябвало да пътуват с автобус. Е, няма такива олигофрени! Нека да споменем и тези, които вече са знаели за обстановката и затворените пътища, но все пак са тръгнали. Това нормални хора ли са? Днес сдадох дежурството и една колежка ме пита дали са отворили пътя, че щяла да пътува по магистралата. Казах и, че пътищата са затворени, че има бедстващи, а тя ми отговаря, че ще го оправят или щяла да мине от друга де. Няма такава овца! Имаме една черта, че винаги търсим вината в дутите, но не и в себе си!

Казвам ви го от опит! Почистване в такава виелица е НЕВЪЗМОЖНО!

Написаното съвпада 100% с моята гледна точка, мнение и опит...

Последния път като карах при сериозни зимни условия в родината бях с доста подходящо возило и въпреки това, мисля, че на всяка кола която изпреварих имаше по 5-6 които ме изпреварваха... та така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 31 Дек 2016, 17:22

zvetiko написа:А така се чистят магистралите в една "изостанала" страна:

Ти ходил ли си в тая страна?
Това, дето го чистят е околовръстното на Москва, а не магистрала...
През април (не януари или февруари) съм пътувал 8 часа по 500 км магистрала в Русия.
Не всичко на клипчетата е така както ни се иска да го представим...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 31 Дек 2016, 17:27

LiTtLeRoCk написа:А да ти кажа от първо лице, че за да извадят танковия влекач, значи работата е била МНОГО, МНОГО АМА МНОГО СЕРИОЗНА. И само да ти кажа, че за да се задейства военния модул, който помага в такива ситуации процедурата отнема поне 2 часа, в които трябва да дойде заповед от министъра на отбраната. След това до 2 часа, след вдигането на модула всички колеги, които са в този модул да се явят в поделението. От там следва палене на техниката и придвижване до мястото. Следва оценка на ситуацията, разпределение на задачите и така.Ако имаше магическа пръчка.......
http://www.pan.bg/view_article-49-36612 ... NIMKI.html

Ха, тоя синия камион е мой, шофьорът е много свестен и кадърен човек, бургазлия. Всяка нощ пътува Бургас-Ст.Загора-Пловдив-Бургас, разправяше ми как нощеска един друг камион е тръгнал от Бургас 15 минути преди него, обаче към София и сега даже гледам, че се е прибрал, а той е закъсал през нощта на една от последните преспи и после тоя танк го е изтеглил. Сега мисля, че още се прибира и не е стигнал Бургас.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 31 Дек 2016, 17:32

drago_pavlov написа:

През април (не януари или февруари) съм пътувал 8 часа по 500 км магистрала в Русия.

И стоя ли 18 часа в сняг от 5 сантиметра.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 31 Дек 2016, 17:34

zvetiko написа:
Ясно е, че е сол, но въпроса е защо в България го няма по пътищата. ;)

И защо го няма ето това:

Нали за него плащаме винетки.

Не виждам защо сравняваме страна, в която пътищата са така 7-8 месеца в годината с една, в която се случва 2-3 пъти в годината. Ако тукашното правителство осигури толкова почистваща техника, веднага някой мрънкач ще скочи да пита защо се дават толкова излишни пари. И ще почнат едни разследвания....
Също така тези снегорини минават след като е свършила виелицата и вятъра, а не по време. Отделно междуградските пътища почти не се чистят, само най-главните. Имал съм щастието да се возя по междуградски главен непочистен път в Русия и е много забавно. 500км ти се виждат като 2000. Иначе пък автомобилът с шипове си кара със 100-110 по леда и не му дреме. Само моите очи бяха такива :shock:
Последна промяна NGneer4eto на 31 Дек 2016, 17:37, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 31 Дек 2016, 17:35

ми те и там 5 санта кат гледам... интересно тия от другата страна какво си мислят... с ръце в джобовете хорицата, не се знае от колко време :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Дек 2016, 17:58

Значиии... :mhihi: Кво ли разбирам аз от шофиране, но ще споделя все пак. Ходих лятото по Хемус до Варна - края на юли, "мръсна жега" :mhihi: Не беше тежък трафика нито сутринта като отивах, нито следобед в 4 като се връщах. Излизам аз от Варна, стъпвам на Хемус и си карам в ограничението. По едно време се запуши на як валеж и почна - не толкова силно, но разкашка всичката мръсотия и пепел по асфалта. И там, където спря да вали и постепенно асфалта става сух се бяха надрънкали няколко човека, идващи към Варна - стъпили от сухо на намокрено и край. Значи щом си толко тъп да се пребиеш лятото, колко му е да се пребиеш и зимата... Аз като заваля си карах пак със 120-130. Що не се пребих? ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Дек 2016, 18:18

Колеги, като са ви виновни пътищата, не карайте, не е задължително, хванете влака! Аман от мрънкащи, все някой друг им е виновен!
И за сведение, магистралата не се обработва със сол, а с препарати които са различни при 0, -5 и -10, знам го от първа ръка.
П.п. Седял съм 5 часа на проход, защото един скапаняк не беше сложил вериги на тира, оплаква се че пътя бил заснежен. А не гледа че се наврял там и с ремарке и без вериги!

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 31 Дек 2016, 18:24

Ivo_Borisov написа:Колеги, като са ви виновни пътищата, не карайте, не е задължително, хванете влака! Аман от мрънкащи, все някой друг им е виновен!
И за сведение, магистралата не се обработва със сол, а с препарати които са различни при 0, -5 и -10, знам го от първа ръка.

За всичко си прав,освен за препаратите.Може да има изисквания с какво да се обработват,но реалността е друга.
И аз говоря от първа ръка.
Фирмата в която работя чисти част от хемус,част от подбалканския път и още доста населени места в близост до София.А аз карам материалите до депата.
Нещата в тази насока са объркани още на високо ниво,та няма как да очакваме адекватна поддръжка.
Отделно голяма част от шофьорите са неподготвени,прости и нагли и нещата се получават във вида в който ги виждаме.

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Дек 2016, 18:35

Говоря за фирмата която чисти Тракия, използват най различни препарати.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 31 Дек 2016, 18:37

zvetiko написа:
drago_pavlov написа:

И стоя ли 18 часа в сняг от 5 сантиметра.

Не, по простата причина, че беше април, както писах.

Тъстът ми е стоял малко повече от 18 часа, точно в Русия, накрая са го извадили замръзнал, буквално. Едвам са го спасили да не му отрежат краката и ръцете.

Просто тук нито колите, нито шофьорите са подготвени. Искат все някой друг да мисли вместо тях...
Последна промяна drago_pavlov на 31 Дек 2016, 19:15, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 31 Дек 2016, 18:53

Е как? Нали само в България се случва по 18 часа да се седи? :mhihi:
И само в Бълария духа вЕтър и вАли снЕг :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата