Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
https://www.youtube.com/watch?v=oD76GUL ... e=youtu.be
Колите още са там
Пътя е леко надолу и това е бил май проблема да не се размине всичко
Колите още са там
Пътя е леко надолу и това е бил май проблема да не се размине всичко
Последна промяна bam-bam на 31 Дек 2016, 19:32, променена общо 1 път

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Миналата година Януари месец висях на едно място над 3 часа на А3 между Дегендорф и Пасау, беше се завъртял един камион някъде напред (поне така казаха по радиото). При обилен снеговалеж натрупва бързо и дори снегорините да минават след 15 минути пак се натрупва сняг. Германците изкарват машините с луга всеки ден когато се очакват температури под нулата, това за магистралите. Междуселските пътища са като в рали Швеция....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Един
за всички служители, които са блъскали цяла нощ.
Като махнем факта, че сме шофьори олигофрени, сякаш можеха да спрат камионите и да не чакат великия министър председател да се появи.

Като махнем факта, че сме шофьори олигофрени, сякаш можеха да спрат камионите и да не чакат великия министър председател да се появи.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Дават го по NG и аз точно това им обяснявах в една друга тема на всички - че като времето е много кофти никъде не чистят до асфалт, защото просто не може. И там имат поледици, верижни катастрофи и кво ли не.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
LiTtLeRoCk написа:...за да извадят танковия влекач, значи работата е била МНОГО, МНОГО АМА МНОГО СЕРИОЗНА..... за да се задейства военния модул, който помага в такива ситуации процедурата отнема поне 2 часа, в които трябва да дойде заповед от министъра на отбраната...
Тази техника е закупена минимум преди 30 години, но поне добре, че е здрава и още я има. Въпросното човешко недоразумение наричащо се "министър на отбраната" тогава яко е размахвало кирката и лопатата и в съня си даже е казвало "Строим за Родината".
В друг форум потребител, с когото сме много добри познати казва, че поради пълна безотговорност и желание за бързи печалби са били разпродадени на безценица почти нови роторните снегорини на БНА и са изнесени извън България.
Освен това съвременните селскостопански машини, с които се сдобиха немалко агробизнесмени са с големи възможности за прикачен инвентар, но странно защо никой не желае да ги използва за снегопочистване - вероятно фермерите не обичат да плащат комисионни по веригата или им поставят унизителни условия.
Пиша това защото неколцина пишещи в темата явно или скрито защитават партията-майка ГЕРБ и съзнателно искат да стоварят вината изключително върху една шепа недобросъвестни шофьори.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Добре де, дават по новините, че след половин денонощие (според мен 12 часа) на хората им свършил бензина (!?!), нямали вода и изоставили колите си.
Та една кола харчи по около 1-1.5 литра на час, значи тея са нямали и 20 литра гориво в резервоара. И какъв идиот трябва да си, да тръгнеш на път без вода и гориво.
Та една кола харчи по около 1-1.5 литра на час, значи тея са нямали и 20 литра гориво в резервоара. И какъв идиот трябва да си, да тръгнеш на път без вода и гориво.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Случва се , това не е умишилено предполагам . Човек тръгва на къси разстояния 100 -200 км , и преценява че 20 литра гориво ще му стигнат или е в края на маршрута и е останал с 10 - 20 литра или резерва . Има опашки на бензиностанциите примерно и се отказва да зарежда или подобни ситуации . Вода и храна едва ли някой си запасява за 2 дена като тръгва някъде .
Относно почистването , не съм бил в конкретния случай на магистралата но имам доста лош опит с такива ситуации . В такова време трябва да караш след снегорина или не повече от 10 минути след него иначе пак си газиш през навятото .
Относно почистването , не съм бил в конкретния случай на магистралата но имам доста лош опит с такива ситуации . В такова време трябва да караш след снегорина или не повече от 10 минути след него иначе пак си газиш през навятото .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Това е защото всеки подценява тези неща. Подценили са и ситуацията изобщо, това си личи по много неща. Нали виждате как са се набили един в друг? Снегът когато заваля на 29-ти минавах по доста по-кофти път от този, но се води второкласен мисля, пословичен е с преспите и навяванията ВСЯКА зима. Но хората от региона знаят за какво става дума и някои тръгват на работа като оставят колите си вкъщи и ползват междуградски транспорт! Голяма работа, че един ден няма да влезеш в кафето с колата, нали? Други пък, които тръгват знаят какво може да ги очаква, правил съм клип на телефона си и разстояние, което в обикновен ден го минавам за близо една минута, този път го минах за малко над 6! На места съм спирал почти, карал съм с 5, с 10 и се надявах само някой тъпанар отзад да не ме връхлети. Духането е всеизвестно, че в непоносимата си сила е на определено разстояние, тоест някакви метри в които видимостта е метър, два максимум или никаква дори. След това в следващите метри се вижда малко повече, после пак попадаш в такава ситуация и така докато не излезеш от проблемния участък. Можеш да заобиколиш преспите съвсем спокойно защото обикновено са от едната страна на платното, а тия на магистралата дори са нямали насрещно движение. Никой не бил почистил, никой нищо. Да, но Бойко и Лилянка поне си мръднаха задниците да идат там на на място и да висят с часове, нали? Ама било предизборно, ама било не знам си какво, но можеха просто да кажат, че са "ангажирани" някъде с нещо, нали? Та дайте и това да не се отрича и да се плюе по всичко.
Та същите тези хора, които са запознати със ситуацията по моя маршрут си минаха по пътя, които бяха с колите, само един закъсал имаше и те му помогнаха бързо и го бутнаха! Представяте ли си ако другите идиоти от магистрала Тракия минаваха от там докато хора бутат кола за да я извадят на пътя? Щяха да помелят хората и пак щеше да им е виновен пътя, зимата, Бойко, дядо Коледа и гравитацията. Самият Бойко снощи каза, че е отишъл до 20 коли да ги пита лично къде отиват с ДЕЦА в това време и толкова ли е спешно. Отговорите бяха покъртителни, че бил прав и обръщали/ Е, Бойко ли трябва да иде да им го каже на подобни хора това та да не отиват в гората НЕПОДГОТВЕНИ? По един Бойко на всеки ъгъл, това предлагам аз, после пак ми говорете, че на тоя народ му трябвало демокрация, а не диктатура! Овчар на стадото, нищо друго не е нужно. Тези, които не са със стадото, така или иначе не стоят вътре в него, но в голямата си част е нужно точно това.
Та сигурен съм, че тия всичките хора са карали със СЪОБРАЗЕНА скорост(това значи, 5-10 ако трябва, където трябва), спазвали са дистанция до видимите стопове пред тях за да може ако предния спре ВНЕЗАПНО заради закъсала кола(което е логично да има в тоя вятър)да спрат и те или просто да спрат рязко във видимата от тях зона, тоест ако е с видимост един или два метра, те да карат с 5-10 и съм сигурен, че всичките са били с хубави гуми, плюс, че са опитни шофьори и лежат на някаква база, че да тръгнат в това време. Убеден съм във всички тия неща и после са виновни цените на винетките, които се плащат и...Бойко разбира се защото магистралата не е с 10 ленти в едната посока, та да има как да избегнат всички внезапно спрели коли пред тях с маневра рязко в ляво. Но повярвайте ми и тогава щеше да има дори повече закъсали защото пък тогава скоростта им щеше да е по-голяма. Тировете, които карат с една двигателна ос и разчитат, че ще е достатъчна в това време също нямат вина, че не са с вериги, за тях също е виновен...Бойко! Лилянка каза, че по обходния маршрут Ямбол-Средец, Бургас снегорините са тръгнали, но е имало 4 коли, които са решили да ги изпреварят и съответно са затънали в преспите и предизвикали ново задръстване и там!
Сигурно са решили да пропрвят те пътя, та на снегорините да им е по-лесно, но за това вече да не е виновен Бойко, искате ли? Тук ще е виновна Лилянка, че не е стояла там за да им го каже това нещо, че ЕВЕНТУАЛНО е ВЪЗМОЖНО минавайки пред снегорините да стигнат до някакви възможни ситуации на затъване. Просто да им каже, че е възможно бе, толкова ли трудно и е било да ги чака на някой знак? Но и така да беше, те нямаше дори да я видят защото също са карали със съобразена скорост. Между другото, дори да си толкова уверен и търсач на усещания, че да минеш пред снегорина(на мен ми се случи вчера, но познавах пътя и условията и знаех, че просто почистват повторно)просто трябва да караш със съобразена скорост и ако забележиш препядствие от сняг по пътя, просто спираш на аварийни и чакаш същия този снегорин да мине пред теб, да го бутне и вече си караш зад него.
Толкова по тая тема, другия път всички ще мислят и поне ще са с пълни резервоари, допълнително топло яке(баща ми все носи едно такова ако тръгва зимата надалеч и аз като малък му се смях)и храна, като даже ще спират по пътя да питат асфалта с колко да карат.
Та същите тези хора, които са запознати със ситуацията по моя маршрут си минаха по пътя, които бяха с колите, само един закъсал имаше и те му помогнаха бързо и го бутнаха! Представяте ли си ако другите идиоти от магистрала Тракия минаваха от там докато хора бутат кола за да я извадят на пътя? Щяха да помелят хората и пак щеше да им е виновен пътя, зимата, Бойко, дядо Коледа и гравитацията. Самият Бойко снощи каза, че е отишъл до 20 коли да ги пита лично къде отиват с ДЕЦА в това време и толкова ли е спешно. Отговорите бяха покъртителни, че бил прав и обръщали/ Е, Бойко ли трябва да иде да им го каже на подобни хора това та да не отиват в гората НЕПОДГОТВЕНИ? По един Бойко на всеки ъгъл, това предлагам аз, после пак ми говорете, че на тоя народ му трябвало демокрация, а не диктатура! Овчар на стадото, нищо друго не е нужно. Тези, които не са със стадото, така или иначе не стоят вътре в него, но в голямата си част е нужно точно това.
Та сигурен съм, че тия всичките хора са карали със СЪОБРАЗЕНА скорост(това значи, 5-10 ако трябва, където трябва), спазвали са дистанция до видимите стопове пред тях за да може ако предния спре ВНЕЗАПНО заради закъсала кола(което е логично да има в тоя вятър)да спрат и те или просто да спрат рязко във видимата от тях зона, тоест ако е с видимост един или два метра, те да карат с 5-10 и съм сигурен, че всичките са били с хубави гуми, плюс, че са опитни шофьори и лежат на някаква база, че да тръгнат в това време. Убеден съм във всички тия неща и после са виновни цените на винетките, които се плащат и...Бойко разбира се защото магистралата не е с 10 ленти в едната посока, та да има как да избегнат всички внезапно спрели коли пред тях с маневра рязко в ляво. Но повярвайте ми и тогава щеше да има дори повече закъсали защото пък тогава скоростта им щеше да е по-голяма. Тировете, които карат с една двигателна ос и разчитат, че ще е достатъчна в това време също нямат вина, че не са с вериги, за тях също е виновен...Бойко! Лилянка каза, че по обходния маршрут Ямбол-Средец, Бургас снегорините са тръгнали, но е имало 4 коли, които са решили да ги изпреварят и съответно са затънали в преспите и предизвикали ново задръстване и там!

Толкова по тая тема, другия път всички ще мислят и поне ще са с пълни резервоари, допълнително топло яке(баща ми все носи едно такова ако тръгва зимата надалеч и аз като малък му се смях)и храна, като даже ще спират по пътя да питат асфалта с колко да карат.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Не съм съгласен всеки път като може да се снима някъде и да си направи PR Боко Тиквата да харчи държавни пари за това. Вместо да се изтърсят на място всички хрантутници, да бяха евакуирали бедстващите хора с тази техника, а не да ги оставят да нощуват по колите. И да вземат да направят наистина нещо, че по пътищата е страшно. На 26ти пътувах към София, на хемус беше страшна тапа, заобиколих през Своге. Пътя е хубав ,няма дупки, но е с много завои и разбира се въпреки че беше забранено за тях имаше двама тираджии (турчин и румънец)и ..........
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Положението не е страшно заради пътищата ами заради тия дето ги ползват. Всеки трети българин е смеска от Шумахер и Колин Макрей, но колата му е в период на полуразпад
Абсолютно съм съгласен, че има още доста какво да се желае от УПРАВЛЕНИЕТО на тия пътища (сиреч АПИ), но самите пътища са окей. БЪлгарина тръгва винаги когато пътуват всички, никога няма да тръгне по-рано, нито ще се подготви за дълъг път и като се струпат някъде и се почва мрънкането (щото е най-лесно)
Абсолютно елементарни неща липсват от колите на повечето хора (тази сутрин един ме пита да му услужа със стъргалката да си изчистел колата
, имах втора и му я подарих!). Докато човек сам не се научи да се грижи за себе си, все някой друг ще му е виновен и все ще мрънка

Абсолютно елементарни неща липсват от колите на повечето хора (тази сутрин един ме пита да му услужа със стъргалката да си изчистел колата

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Извода е, че за да изминем смешната дистанция от 400 км трябва да тръгваме с пълен резервоар+още 50 литра в тубата (че знай ли, не са ли знай), още една туба с вода, генераторче, торба с лекарства, минимум 3 родопски одеяла, ако жената е бременна или имате малко дете - задължително лекар в колата, гумите максимум на 1000 км иначе сте баси бедните и безхаберни шофьори, лопата, кирка, храна за поне 2 денонощия ... и винетка, разбира се, иначе как вожда на нацията ще кара последни модели луксозни джипове, произвеждани само за арабските емирства. Нали?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Извода е, че трябва да се съобразяваш с метеорологичните условия и състоянието на пътя! Щото времето не може да го контролира никой. Ако пък си мислиш, че ти не е нужно да се съобразяваш с това после те дават по ТВ, а колата ти затънала в преспите.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
streetz написа:Извода е, че за да изминем смешната дистанция от 400 км трябва да тръгваме с пълен резервоар+още 50 литра в тубата (че знай ли, не са ли знай), още една туба с вода, генераторче, торба с лекарства, минимум 3 родопски одеяла, ако жената е бременна или имате малко дете - задължително лекар в колата, гумите максимум на 1000 км иначе сте баси бедните и безхаберни шофьори, лопата, кирка, храна за поне 2 денонощия ... и винетка, разбира се, иначе как вожда на нацията ще кара последни модели луксозни джипове, произвеждани само за арабските емирства. Нали?
Е те тва е приказка! И тези 400 км са за магистрала,а ако пътувате по второкласен път смятайте всичко по 2

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
streetz написа:Извода е,
че не изглеждаш толкова остроумен, за колкото се мислиш

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.