Катастрофа след гонка с БМВ на околовръстен път

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Катастрова след гонка с БМВ на околовръстен път

Мнение от Dextuar » 05 Яну 2017, 17:31

Факт е, че наблягат на БМВ, но толкова простотии по улиците колкото виждам да правят с БМВ пишлигари с 36-ци ( да не се обиждат колегите от подфорума), а и далеч по-нови, е с други марки не виждам. И Мерцедесите са със задно и може да ги дрифтиш и ги има на цената на 36-цата, ама никой сополанко не си ги купува и не прави зулуми с тях...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2017, 17:42

dan-dam написа:
(bubsa) написа:Пак пресолявате манджата прибързано ми се струва :mhihi:
Не знам какво е станало и кой е виновен,но не е хубаво да се съди някой прибързано,а и не сме ние хората които да го направят.

Там преди 2-3 години имах интересен случай.
Караме си два камиона един след друг.Караме с 70 в средна лента и този пред нас наби зверски спирачки,защото колегата му се бил залепил много и му давал зор :kuku: Аз успях да избягам в дясната лента,но колегата направи комбито на пикап.Ако бяха дошли да снимат щеше да има в новините "камион убиец",а реално нямаше вина и караше на около 20м от колата.

Колко много глупости написа. И то само в 6 реда...

Никакви глупости не пиша.
Какво ми се правите на ущипани госпожици,все едно е станало нещо скандално и невиждано :dunno:
Другото което много ме дразни е как с лекота обвинявате и съдите :banghead:
Мислете как да се опазите от подобни ситуации,вместо да триете клавиатурите с безмислени мнения.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 05 Яну 2017, 17:45

Между другото лошата слава на БМВ шофьорите не се носи единствено в България :lalala:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 05 Яну 2017, 17:45

(bubsa) написа:
dan-dam написа:
Не знам какво е станало и кой е виновен,но не е хубаво да се съди някой прибързано,а и не сме ние хората които да го направят.

Караме си два камиона един след друг.Караме с 70 в средна лента и този пред нас наби зверски спирачки,защото колегата му се бил залепил много и му давал зор :kuku: Аз успях да избягам в дясната лента,но колегата направи комбито на пикап.Ако бяха дошли да снимат щеше да има в новините "камион убиец",а реално нямаше вина и караше на около 20м от колата.

Какво ми се правите на ущипани госпожици,все едно е станало нещо скандално и невиждано :dunno:
Мислете как да се опазите от подобни ситуации,вместо да триете клавиатурите с безмислени мнения.

:yes: :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 05 Яну 2017, 17:50

(bubsa) написа:
dan-dam написа:

Аз по тоя случай не съм взел отношение, и никой в нищо не съм обвинил. Само теб, че пишеш глупости. И ако искаш мога да напиша какво имам предвид. Ама първо опитай да проумееш сам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2017, 17:51

dan-dam написа:
(bubsa) написа:
dan-dam написа:

Аз по тоя случай не съм взел отношение, и никой в нищо не съм обвинил. Само теб, че пишеш глупости. И ако искаш мога да напиша какво имам предвид. Ама първо опитай да проумееш сам.

Разясни ми ако обичаш.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 05 Яну 2017, 17:59

Даже не се и опита. Или ако си се опитвал то е било цяла една минута :mhihi:
Щом мислиш, че колегата ти не е виновен, че е влязъл на тоя преди него в багажника, даже напротив..., че ти не си виновен, щото и ти не си спрял и за щастие не е имало други автомобили в платното, в което ти си навлязъл... не виждам смисъл да се опитвам да ти обяснявам каквото и да е.
със здраве :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2017, 18:03

dan-dam написа:Даже не се и опита. Или ако си се опитвал то е било цяла една минута :mhihi:
Щом мислиш, че колегата ти не е виновен, че е влязъл на тоя преди него в багажника, даже напротив..., че ти не си виновен, щото и ти не си спрял и за щастие не е имало други автомобили в платното, в което ти си навлязъл... не виждам смисъл да се опитвам да ти обяснявам каквото и да е.
със здраве :bchug:

На теория си прав,но в практиката е доста различно.Ако трябва с камион 50т да спазваш винаги нужната дистанция за да си безопасен във всякаква ситуация няма как да се придвижваш изобщо.А и очите ни са за това,да се предвиждат ситуациите,но съм сигурен,че и ти ако от високо виждаш,че няма никой освен въпросния тъпунгер ще си караша по същия начин.Тоя просто,защото е голям играч скочи с двата крака на спирачките.Дори и с кола трудно ще успее да реагира някой.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 05 Яну 2017, 18:16

(bubsa) написа:На теория си прав,но в практиката е доста различно.Ако трябва с камион 50т да спазваш винаги нужната дистанция за да си безопасен във всякаква ситуация няма как да се придвижваш изобщо.

Съгласен съм, въпреки че никога не съм карал камион. ;) За жалост ако остави 20-30 метра дистанция почти веднага някой ще го изпревари и ще се набута пред него и при критична ситуация става още по-зле.

Помня преди 18 години ходих на листовки в щатите, за да си имам тяхна шофьорска книжка, и имаше специална секция от въпросите посветена на тежкотоварните автомобили - къде не трябва да им заставаш (мъртви зони), как да ги изпреварваш и т.н. Не зная дали в нашите съвременни изпити за "B" категория има такива неща. Неадекватно е когато ходиш на изпит за дадена категория да няма въпроси/обяснения и за другите (по-леки и по-тежки) категории, защото с 1 тонен автомобил спирането и маневрирането не е като с 200кг мотор или 15т камион и това всички "обикновени" шофьори трябва да са го научили.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2017, 18:33

deank написа:
(bubsa) написа:На теория си прав,но в практиката е доста различно.Ако трябва с камион 50т да спазваш винаги нужната дистанция за да си безопасен във всякаква ситуация няма как да се придвижваш изобщо.

Съгласен съм, въпреки че никога не съм карал камион. ;) За жалост ако остави 20-30 метра дистанция почти веднага някой ще го изпревари и ще се набута пред него и при критична ситуация става още по-зле.

Помня преди 18 години ходих на листовки в щатите, за да си имам тяхна шофьорска книжка, и имаше специална секция от въпросите посветена на тежкотоварните автомобили - къде не трябва да им заставаш (мъртви зони), как да ги изпреварваш и т.н. Не зная дали в нашите съвременни изпити за "B" категория има такива неща. Неадекватно е когато ходиш на изпит за дадена категория да няма въпроси/обяснения и за другите (по-леки и по-тежки) категории, защото с 1 тонен автомобил спирането и маневрирането не е като с 200кг мотор или 15т камион и това всички "обикновени" шофьори трябва да са го научили.

Тези неща ги обяснявам на всички при които се возя,но много трудно вдяват.
Има и доста други няприятни възможностти и за това е най-важно,когато е възможно да се кара по-далече от камионите.Независимо дали са отпред,отзад или в съседна лента.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 05 Яну 2017, 22:20

zvetiko написа:
Колега, BMW не е просто средство за придвижване от точка А до точка Б. ;) Не отнемай удоволствието от излитането до следващия светофар, в противен случай за какво ни е колата от тази марка. ;)
С една дума- управлението трябва да е активно, да забелязваш всичко около теб, защото ако не са две гонещи се коли може да е камък, пясък, заледяване, кръгово на Околовръстното и какво ли още не...

Ясно...жената с Полото не е внимавала да не развали удоволствието от придвижването на 2-мата келеши с Е60,и не е активирала своевременно системата за вертикално излитане на Полото,за да го вдигне 20м над пътното платно,докато минат БМВ-тата.... :dummy: :dummy: :censored:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 05 Яну 2017, 22:25

3186 написа:Между другото лошата слава на БМВ шофьорите не се носи единствено в България :lalala:

Абеее... и 'ондаджите, и те не отстъпват в световен мащаб :mhihi: Достатъчно съм се нагледал на простотии в щатите и Канада с такива :yes: Но може би понеже повечето са пъпчиви пубери и хората сигурно си викат "дете е още, не му е уврял акъла" :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 06 Яну 2017, 14:15

немо написа:
zvetiko написа:
Колега, BMW не е просто средство за придвижване от точка А до точка Б. ;) Не отнемай удоволствието от излитането до следващия светофар, в противен случай за какво ни е колата от тази марка. ;)
С една дума- управлението трябва да е активно, да забелязваш всичко около теб, защото ако не са две гонещи се коли може да е камък, пясък, заледяване, кръгово на Околовръстното и какво ли още не...

Ясно...жената с Полото не е внимавала да не развали удоволствието от придвижването на 2-мата келеши с Е60,и не е активирала своевременно системата за вертикално излитане на Полото,за да го вдигне 20м над пътното платно,докато минат БМВ-тата.... :dummy: :dummy: :censored:

:yes:, като някой рязко те влети от съседната лента в твоята с 150-60, много ме е интересно как ще го предвидиш или избегнеш?

Потребител
Аватар

Мнение от rosengeorgiev14 » 07 Яну 2017, 20:10

Колега, не е нужно да ти обяснявам на колко метра трябва да се движиш от предния автомобил, още повече с камион. Абсолютен не на място коментар.

Enviado desde mi ZTE BLADE A512 mediante Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: без спирачки
Мечтае да кара: BMW E34 M5

Мнение от vatdim » 08 Яну 2017, 3:12

Колеги, тази тема е сложна и в нея няма бързи решения или лесни отговори. Аз я разисквам от години с познати, роднини и т.н., но малко хора се замислят като цяло за комплекса от причини нещата да са на тоя хал.

1) В България шофьорските курсове са една смешка. С малки изключения, никой не се е научил на елементарно поведение на пътя от тях. Помня как инструкторите ми ме караха да се движа с не повече от 35 км/ч на 3-лентов булевард с ограничение 70 км/ч, за да не би да стане нещо. Ако дигнех случайно 40, бивах строго порицаван и каран да намаля. Веднъж докато инструкторът си четеше вестник, аз вдигнах 60 на едно нанадолнище. Като вдигна очи от вестника и погледна към километража, очите му щяха да изхвръкнат и истерично завика да намаля. :D

При смешната скорост от под 40 км/ч по широк прав път няма как да се научиш: 1) да въртиш волана при завой; 2) да натискаш спирачката адекватно; 3) да реагираш при засичане от друг шофьор, защото просто всички са по-бързи от теб, т.е. физически няма как да бъдеш засечен. :D

Часовете за извънградско шофиране са формалност, часовете за магистрала не се провеждат, а часовете за нощно каране удобно се компенсират от часове покрай залез. В резултат на това не се научаваш да взимаш завои, не се научаваш да изпреварваш, не се научаваш да се вливаш в движението, не се научаваш да управляваш автомобила при ограничената видимост на нощната обстановка. :kuku:

2) В България понастоящем няма култура за каране на кола със задно предаване. Младите шофьори са израснали с четвърта ръка западноевропейски таратайки с предно предаване като разните фолксвагени, опели, рена, пежа и т.н. От друга страна, колите на BMW, Mercedes, Porsche винаги са били считани по-скоро за екзотика и лукс у нас. Никой не се замисля за това, че задното предаване е класическото решение, което се е срещало масово и в коли за простосмъртни като (най-)старата Костенурка на VW, например. Резултатът е, че човек трябва изцяло наново да се научи да кара подобен автомобил след като е взел книжка на някой таралясник с предно предаване. 18-годишният Хасан, който е събрал цял бон за смачкана Е36, с която иска да впечатли Айшето, обаче, едва ли намира това за пръв приоритет преди да се е метнал в някоя пропаст. :D

3) Липсва цялостното разбиране за т. нар. дефанзивно шофиране. Основното правило трябва да е, че не е важното кой ще бъде виновен при инцидент - важното е инцидентът да не се случва. Хората обаче предпочитат да карат сякаш това, че в дадена ситуация са "прави" ще ги направи и безсмъртни. Физиката не работи по този начин. Има техники, които могат да направят един водач по-малко вероятен участник в ПТП, дори когато другите карат неразумно и в нарушение на правилата. :idea:

Жалко е за марката и асоциациите, които се правят с нея, но какво ни остава да направим?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата