Зимни неволи - палене на дизел?
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
Зимни неволи - палене на дизел?
Здравейте колеги ,как процедирате при дългосрочно ''зазимяване'' на открито на любимите?
Моят случай е с големият тдс ,сегашните студове + още 2-3 дни да отминат и ще трябва да го възпламенявам но как е най-правилно защото е сигурно ,че ще има кюф-кюф-кюф.Свещите са нови но нафтата определено е аут
.
За да не си съсипем акумулаторите и стартерите от въртене ,дайте да обсъдим кое да поливаме - филтри ,помпа ,как е най-правилно за успешен старт.
Да си помогнем един на друг а може и да обсъдим от къде зареждаме най-некачественото дизелово гориво за да избягваме подобни ситуации.
Моят случай е с големият тдс ,сегашните студове + още 2-3 дни да отминат и ще трябва да го възпламенявам но как е най-правилно защото е сигурно ,че ще има кюф-кюф-кюф.Свещите са нови но нафтата определено е аут

За да не си съсипем акумулаторите и стартерите от въртене ,дайте да обсъдим кое да поливаме - филтри ,помпа ,как е най-правилно за успешен старт.
Да си помогнем един на друг а може и да обсъдим от къде зареждаме най-некачественото дизелово гориво за да избягваме подобни ситуации.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Зимни неволи - палене на дизел?
Ако всичко му е читаво и нафтата не е замръзнала няма нужда да поливаш каквото и да е било.
Слагай зимна добавка за нафтата и не се занимавай с глупости.
Слагай зимна добавка за нафтата и не се занимавай с глупости.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Ако не е наложително, опитваш когато се посгрее малко, не би трябвало да е проблем.
Има доста теми за горивата, и моите наблюдения са, че въпроса за качеството на горивата не е до марка, а до конкретна бензиностанция. В тази връзка, ако нямате проблем някъде с горивото, не търсете друго, просто зареждайте там
Има доста теми за горивата, и моите наблюдения са, че въпроса за качеството на горивата не е до марка, а до конкретна бензиностанция. В тази връзка, ако нямате проблем някъде с горивото, не търсете друго, просто зареждайте там

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
палиш му една факла и един да върти , а другия с факлата на фъздушния филтър да подава топъл въздух , да видиш какво палене прави...
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Да не ги хваля, Лукоил обикновен дизел, вчера на -16 по борд, запали на половин оборот - Х3 3Д.
Иначе сипвам по някоя добавка, не че съм имал проблеми, просто така, но последно щях да пътувам по-дълго и оставих добавката за следващия резервоар, като така и не стигнах до него. Това е моя принос за нафтата.
От 15 год, винаги едната кола ми е дизел и само веднъж преди 5-6год. съм имал проблеми и то с ОМВ супер-дупер алпин ...дрън дрън простотии и оттогава съм ги отписал.
Иначе сипвам по някоя добавка, не че съм имал проблеми, просто така, но последно щях да пътувам по-дълго и оставих добавката за следващия резервоар, като така и не стигнах до него. Това е моя принос за нафтата.
От 15 год, винаги едната кола ми е дизел и само веднъж преди 5-6год. съм имал проблеми и то с ОМВ супер-дупер алпин ...дрън дрън простотии и оттогава съм ги отписал.
Сипете от нафтата си в едно шише от минерална вода (по възможност прозрачно) и го оставете на отвън. Ще придобиете представа какво имате в резервоара. На мен ми е замръзвала ШЕЛ-аджийска нафра при -14С. В сервиза на Дару откачиха горивопровода и вътре седеше като грес. Аз като карах дизел навремето, всяка есен , независимо от километрите сменях горивния филтър. И в новия филтър не слагах нафта, а diesel spulung на БМВ. Есен - зима - пролет, винаги пълен резервоар. Сто километра и пак пълна. Така при влажно време се намалява възможността за конденз на влага в резервоара. Зимата винаги добавки. Акумулатори и подгряващи свещи не се коментират. Те (свещите) се сменят на определени км, а не като умре на пътя. И не е лошо зимата с една идея по-рядко масло.
Имаче, мъртъвците никой не може ги вдигна де
Имаче, мъртъвците никой не може ги вдигна де

- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Единствения проблем ми е че дистанционното на Webasto-то не лови от терасата.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Един написа:Единствения проблем ми е че дистанционното на Webasto-то не лови от терасата.

Допираш си го до гушата дистанционното и главата ти играе ролята на антена

По темата
Преди, когато карах дизел, винаги съм зареждал само най-скъпата нафта (вероятно защото съм бил облъчен или нещо подобно) и разбира се някоя друга добавка в резервоара и никога не съм имал проблем с колата, че дори и в планината при доста сериозни минуси.
Разбира се, акумулатора също трябва да е читав.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Абе снощи по новините на Би ти ви гледах репортерката на тв. как се мъчи да стартира мотора на Куга 2012г. комън рейл и на минус 12 не запали 4 годишния кош от кьолн

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа:Абе снощи по новините на Би ти ви гледах репортерката на тв. как се мъчи да стартира мотора на Куга 2012г. комън рейл и на минус 12 не запали 4 годишния кош от кьолн![]()
![]()
Е тя ако беше запалила 10 минутният репортаж, със сюрприза за 25 годишните руски машини ставаше безмислен

После поливаш автомобила.BMW_POWER написа:Сипете от нафтата си в едно шише от минерална вода (по възможност прозрачно) и го оставете.
Гарантирано е запален за минимум 20 мин.nightdriver написа:палиш му една факла.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
-21 колата на вЕтър запали си "от четвърт" - няма чакане на подгревни свещи, нема 5 лева. Нафатата е с сборна - ОМВ, Лукойл.
Проблема в студовете е друг и ще пусна отделна тема - защо на премиум бензиностанция продават течност за чистачки, която замръвза 10 градуса преди описнато
4 часа работи колата, няма размръзване а предния прозорец е мармалад, сприаш през 5 мин и търкаш с кърпи, почти нищо не се вижда, направо ти се е*** ма**** 
Една тъпа течност за чистачки ти проваля цялото пътуване.
Проблема в студовете е друг и ще пусна отделна тема - защо на премиум бензиностанция продават течност за чистачки, която замръвза 10 градуса преди описнато

Аз прецених, че няма смисъл да давам 50 стотинки повече за литър Авио-дизел от Еко, като мога да сложа за 1.90 и да си сложа аз добавката.
За сега ползвам Shell Diesel Depresser и не ми е замръзвало нищо, все още..

За сега ползвам Shell Diesel Depresser и не ми е замръзвало нищо, все още..

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Няма и да замръзне, аз от 3 години съм с тази добавка и нямам грижи зимата (палил съм дори на -25).
Колкото до течността за чистачки...мислех, че шелската е хубава ама май не е, постоянно замръзва (възможно е да е имало малко останала вода в казана като налях цяла туба ама все пак няма да свали температурата на -5
)
Колкото до течността за чистачки...мислех, че шелската е хубава ама май не е, постоянно замръзва (възможно е да е имало малко останала вода в казана като налях цяла туба ама все пак няма да свали температурата на -5

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
acho.rs написа:.........................
Проблема в студовете е друг и ще пусна отделна тема - защо на премиум бензиностанция продават течност за чистачки, която замръвза 10 градуса преди описнато4 часа работи колата, няма размръзване а предния прозорец е мармалад, сприаш през 5 мин и търкаш с кърпи, почти нищо не се вижда, направо ти се е*** ма****
Аз мислех, че само при мен има проблем с това. Вече 3-та течност, на която пише -20 ми замръзва на -14. Трябва да загрея колата, да я оставя полвин час на място, че топлината на мотора да размрази система и да текне нещо. Сега съм решил да си купя спирт от аптеката и да си долея казанчето с него.
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4