Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Borymeckata написа:Гледката не е лоша, но в планината е много по-красиво, ако тръгнеш из някой проход като Петрохан или по пътя за Леденика, например...
Tочно гледката имах предвид. Типична зимна картина, нещо което ми липсва напоследък - зимата и планините

Наистина, нагоре към Леденика е много яко, но там не съм бил от дете май...

Днеска се прибрах от Пампорово , като вчера в най-големия сняг 6 часа сутринта ми се наложи да ходя до Смолян и всичко беше точно , днеска пак направих Пампорово-Смолян-Пампорово-Хасково и пак нямаше никакви драми , като изключим 2 коли фърлени и изоставени в преспите (не питайте каква марка бяха
). Температурата варираше от -15 до -8 по нашия край , та за мен работата от държавата беше свършена 

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Aма като сте на 3000 км. примерно (като мен) и ви се вижда едно мило и родно...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Vra4anin написа:... стои кротко и притихнало бмв - то на паркинга (което ще карам след.... кой знае кога ще се стопи снега, защото просто няма мърдане тая кола от паркинга) . Направо... идилия. Иде ми да си срежа вените от кеф
Що така бе, Баце? Не са толко зле баварците у снего, тургаш зимните гуми и немаш ядове. Яз пък си откарАх таа зима...
Excellent! Steven is my name!
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Borymeckata написа:Vra4anin написа:... стои кротко и притихнало бмв - то на паркинга (което ще карам след.... кой знае кога ще се стопи снега, защото просто няма мърдане тая кола от паркинга) . Направо... идилия. Иде ми да си срежа вените от кеф
Що така бе, Баце? Не са толко зле баварците у снего, тургаш зимните гуми и немаш ядове. Яз пък си откарАх таа зима...
Ако са с правилното предаване не са, иначе може да се поспори.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Правилното предаване... не беше ли задно, за да можеш да си дрифтиш по кръстовищата в София?
Е, понаучил нещо, за толкова години в БМВ-форума...

Е, понаучил нещо, за толкова години в БМВ-форума...

Excellent! Steven is my name!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Баси, кво става?
Преди 15-тина години пак имаше сняг и БМВ-тата бяха далеч по-калпави от днешните. Пък никога не съм се замислял да го заеба пред нас, щото наваляло.
Гордеехме се, че били атмосферни щото нали плавно предаване на мощността и т.н. Атмосферните коне били по-истински от турбинираните.. днес всяко второ, дето нещо му е правено с турбина.
Скоро ще почнем и с предно да ги преправяме.
Стегнете се малко.
Преди 15-тина години пак имаше сняг и БМВ-тата бяха далеч по-калпави от днешните. Пък никога не съм се замислял да го заеба пред нас, щото наваляло.
Гордеехме се, че били атмосферни щото нали плавно предаване на мощността и т.н. Атмосферните коне били по-истински от турбинираните.. днес всяко второ, дето нещо му е правено с турбина.
Скоро ще почнем и с предно да ги преправяме.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Преди 10 години с ето това Е36 на снимката си работех вече 2 години почти.
По ТВ пак подобни неща, да не се пътувало, да не се ходело не знам си къде, ако не си оборудван и бла-бла. Та звъни ми една клиентка на която не отказвах защото все беше изгодно и ми казва да отида до Плевен да я взема, а аз съм в Казанлък, тоест ще минавам прохода Шипка. Та само свалям предната броня и слагам оригиналната(една черна и почти толкова грозна като тази
)понеже е значително по-висока и няма да имам проблем през снега. Тръгвам нагоре по Шипка и държа да кажа с гуми втора ръка, но добри зимни. Карам сам нататък. В посока север изкачването винаги е по-лесно защото наклона не е толкова стръмен. Нямаше закъсали коли, нагоре си правя кефа яко като на почти всеки завой когато няма коли си врътвам леко задницата и тя си върви така както може само кола със задно, настрани с постоянно даване леко на газ и отнемане, нищо каскадьорско, просто нормално за кеф и безопасност. На спускането видях доста закъсали коли точно от Габровска страна и се надявах на връщане да не е някакъв ад. Та отивам до Плевен и тръгвам наобратно, през целия път навсякъде беше само бяла настилка, асфалт никъде. Голям кеф беше за каране със задно, наистина. Тръгвам да изкачвам Шипка нагоре и стигам вече до последния километър, който е най-проблемен зимата ако не е почистено хубаво или няма нещо като пясък хвърлено. Та на този участък усетих вече как колата доста върти(тия коли нямаха ДСЦ, ДТЦ и т.н.
)и на всеки завой си давам газ да върти да се движи защото спра ли, имаше доволно количество сняг, което според моето усещане нямаше да ми позволи да тръгна много лесно, без колата да иде в страни поради въртенето и щеше евентуално да се наложи леко спускане от няколко метра назад за да се засиля леко нагоре. Но поддържам някаква дистанция с предните и гледам да ги стигам само ако мога да ги изпреваря за да не се наложи да спра зад тях. Та в това число имаше и доста коли с предно, които изпреварих. В последните няколко завоя поради голямото количество сняг и недобре почистеното шосе, имаше може би общо десетина закъсали коли, които до една бяха с предно предаване. Гледам ги мъчат се да тръгнат, но само гумите превъртат и така. Други вече се мъчеха да ги вадят къде хора, къде машини. Та аз с моето скромно задно и зимни гуми втора ръка си минах с едно такова въртене леко нагоре и постоянна скорост от около 30-40 и нямах никакви проблеми. От този ден нататък винаги съм се смял на всички, които почват да ми обясняват как задното зимата не ставало. Да, по-трудно се потегля под наклон ако спреш и това е всичко. Като контрол на мен ми е много лесно със задното, понеже само с газта и волана мога спокойно да регулирам посоката движение на колата, а не е като да не съм карал с предно доста повече километри, включително и сега. Предницата на предното много по-лесно излиза от контрол когато влизаш в завой и никога няма да забравя как с преди пак толкова години на село ми където имаше много сняг и никакви хора по пътя, за пръв път се пробвах с гоУфа на чичо ми да влизам така в завоите(на кола с предно)както със задно. И резултата беше едно дъъъъълго недозавиване, което завърши с минимална все пак скорост от 5 в пряспата.
Но излезнах без помощ де защото карах бавно и просто пробвах лимита на колата в завой, който беше далеч от този на кола със задно.
Та не е толкова до предаването, а до това как се кара колата и на мен лично задното винаги ми е било за предпочитане, но където знам, че би му било трудно, тоест да тръгвам под голям заледен наклон, просто няма да се хвана или ще се позасиля малко. То и с предното когато има лед пак не е цвете да тръгваш от спрял под голям наклон.
Та бум-бум, не малко, а много са се разлигавили.
По ТВ пак подобни неща, да не се пътувало, да не се ходело не знам си къде, ако не си оборудван и бла-бла. Та звъни ми една клиентка на която не отказвах защото все беше изгодно и ми казва да отида до Плевен да я взема, а аз съм в Казанлък, тоест ще минавам прохода Шипка. Та само свалям предната броня и слагам оригиналната(една черна и почти толкова грозна като тази

Та не е толкова до предаването, а до това как се кара колата и на мен лично задното винаги ми е било за предпочитане, но където знам, че би му било трудно, тоест да тръгвам под голям заледен наклон, просто няма да се хвана или ще се позасиля малко. То и с предното когато има лед пак не е цвете да тръгваш от спрял под голям наклон.
Та бум-бум, не малко, а много са се разлигавили.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Като почнахте лакърдиите и аз да разакажа една . Преди 6-7 години в същото такова време като в момента си направих една разходка София Самоков Боровец като дестинацията беше най горе след резиденцията къде има един стар пионерски лагер преди лифответе . Не съм много наясно с този курорт , не карам ски та ще ме прощавате .
Куриоза бе че Е34ката си беше с чисто летни гуми не всесезонни а летни , макар и чисто нови . Не беше чистено нищо , прясно навалял върху стар сняг през ноща около 10-15 см . Никакво закъсване , слизането ми бе по тегаво от качването . Там на място имаше един местен се фана за главата като видя с каква кола съм стигнал там . Вика момче , тука само джипове 4Х4 и не знам си кво било . Та си мисля че не са чак за изхвърляне тия коли със задно предаване , или е сработил късмета на начинанащия скиор
Куриоза бе че Е34ката си беше с чисто летни гуми не всесезонни а летни , макар и чисто нови . Не беше чистено нищо , прясно навалял върху стар сняг през ноща около 10-15 см . Никакво закъсване , слизането ми бе по тегаво от качването . Там на място имаше един местен се фана за главата като видя с каква кола съм стигнал там . Вика момче , тука само джипове 4Х4 и не знам си кво било . Та си мисля че не са чак за изхвърляне тия коли със задно предаване , или е сработил късмета на начинанащия скиор

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Аз от 5 дена се моткам в любимата столица и мога да кажа, че с оглед на времето си е прилично почистена и всякакви оплаквания от времето, зимата, задното и така нататък са несериозни. Бмв не е зимна кола и единственото и зимно качество е, че се движи и не затъва никъде (ако имате гуми разбира се). Чак пък толкова голяма разлика от предно и задно 

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Айде и аз да кажа една
Преди доста години с една Фиеста отивам към Варна. Слизам на пътя за Троянския проход и гледам табела "затворено". А то едно слънце.. викам тия ги е мързяло да дойдат чак до тук да свалят табелата. Малко след Балканец почва яко сняг по платното ама отъпкан. Колкото по-нагоре се качвам, толкова по-дълбок става. По едно време взе да опира в праговете. Викам- е сега се наядох на хой. И до хижа Къпина изведнъж стена от сняг. Ама 2 метра висока.
До там наривали заради хижата. Гумите не знам какви са били. Втора ръка. Нямах и идея тогава, че съществуват изобщо зимни.
А най-големия сняг по магистралата съм виждал преди 10-тина години. На едно коледно парти всички с рейса, а аз гъзар с БМВ-то. 6 часа се прибирах от Търново. Та тогава се нагледах на катастрофи. Преди правешкия тунел надолу беше чист лед и автобуси и коли се пързаляха като шейни. Един автобус застана напреки на движението и в него се нанизаха няколко коли.
От разклона за Ловеч до София пътувахме в пакет с едно Паджеро и една 124-ка. Като видим излетял от платното оня с Паджерото вади въжето и двамата другия връзват. Аз тичам назад колкото мога да сложа триъгълник.
Поне 10 коли извадихме.

Преди доста години с една Фиеста отивам към Варна. Слизам на пътя за Троянския проход и гледам табела "затворено". А то едно слънце.. викам тия ги е мързяло да дойдат чак до тук да свалят табелата. Малко след Балканец почва яко сняг по платното ама отъпкан. Колкото по-нагоре се качвам, толкова по-дълбок става. По едно време взе да опира в праговете. Викам- е сега се наядох на хой. И до хижа Къпина изведнъж стена от сняг. Ама 2 метра висока.

А най-големия сняг по магистралата съм виждал преди 10-тина години. На едно коледно парти всички с рейса, а аз гъзар с БМВ-то. 6 часа се прибирах от Търново. Та тогава се нагледах на катастрофи. Преди правешкия тунел надолу беше чист лед и автобуси и коли се пързаляха като шейни. Един автобус застана напреки на движението и в него се нанизаха няколко коли.
От разклона за Ловеч до София пътувахме в пакет с едно Паджеро и една 124-ка. Като видим излетял от платното оня с Паджерото вади въжето и двамата другия връзват. Аз тичам назад колкото мога да сложа триъгълник.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Тук да информираме своевременно, че има затворени участъци от улици в Букурещ, а на магистралата А2-Е81 в посока Букурещ - Констанца след Дунав бедстват стотици автомобили. Има и друг затворен участък преди това.
Не вярвам някой сега да е тръгнал натам, но понеже тия работи не се съобщават от советское информбюро, да се имат в предвид...
Не вярвам някой сега да е тръгнал натам, но понеже тия работи не се съобщават от советское информбюро, да се имат в предвид...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Срам, не срам, това е положението... Навих волана, но ефект никакъв. Имам чувството, че и вятъра ме бутна точно като се разминавах с микробуса. Просто подцених ситуация като се движех прекалено бързо. Системите нямаха време да се включат. Не знам дали ако бях с предно, щеше да има разлика. Бтв оттук минава междуселския рейс, та очевидно не беше много добре почистено, кофтито е, че отдолу беше лед. Една Х3-ка за малко да ме натресе отзад.Караше по-бавно от мен, но като наближи, тръгна да се хлъзга като мен.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Stuttgy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 535d
Добре де,а като очевидно не е разчистено ти за къде си се залетял така.Гледам че всички карат доста по бавно от теб,да не говорим че ако не се беше боднал в дълбокия сняг щеше за си се лепнал в тоя пред теб.Късметлии са останалите участници в ситуацията.
Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
С каква скорост караш? 
(Със секунда ме е изпреварил колегата..)

(Със секунда ме е изпреварил колегата..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"