Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от Dextuar » 08 Яну 2017, 21:18

По-спокойно де, написал съм, че съм се поовлякъл със скоростта. Не знам точно с колко съм карал, но да е било не повече от 40-50, което наистина си е много в ситуацията.Чак в този пред мен, едва ли. Спазвам достатъчно добра дистанция. Ако беше само сняг, нямаше да има проблем и да занесе така. Леда отдолу ме изненада заедно с обратния наклон

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Яну 2017, 21:29

Днес направих един тур София-Видин-София по Е79 - пътя беше идеален, почти навсякъде сух, техника за чистене и опесъчаване в изобилие и все работеща. На едно място имаше сериозни навявания, но своевременно бяха организирали регулация на движението и роторен снегорин да чисти. Щом стигнах със средна скорост над 105, няма място за мрънкане от състоянието на пътищата :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d

Мнение от Stuttgy » 08 Яну 2017, 21:33

Не искам да споря,но е видно че проблема е в задкормилното устройство,а не в пътната обстановка.Ти си знаеш най добре каква е истината,дано си си взел поука.

Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 09 Яну 2017, 8:21

Stuttgy написа:Не искам да споря,но е видно че проблема е в задкормилното устройство,а не в пътната обстановка.Ти си знаеш най добре каква е истината,дано си си взел поука.

Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk

При положение, че лично аз съм го написал в първия ми пост с видеото, че вината е в мен и несъобразената скорост, не виждам защо е необходимо да сипеш мъдрост на килограм :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 09 Яну 2017, 10:24

Top Gun Maverick написа:Преди 10 години с ето това Е36 на снимката си работех вече 2 години почти.
PICT0043.jpg

Е това е истински фен :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 09 Яну 2017, 10:48

като стана дума за Петрохан, малко снимки от северната страна на прохода.
Не съм мерил покривката, но е над 70 см. Пътят е почистен, пътуването не е проблем
ИзображениеИзображение
Последна промяна dan-dam на 09 Яну 2017, 11:03, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Яну 2017, 10:53

Красота :yes:

bum_bum написа:Баси, кво става?

Преди 15-тина години пак имаше сняг и БМВ-тата бяха далеч по-калпави от днешните. Пък никога не съм се замислял да го заеба пред нас, щото наваляло.

Гордеехме се, че били атмосферни щото нали плавно предаване на мощността и т.н. Атмосферните коне били по-истински от турбинираните.. днес всяко второ, дето нещо му е правено с турбина.

Скоро ще почнем и с предно да ги преправяме. :kuku: Стегнете се малко.

Лигава работа :mhihi: Не, че не е блага работа 4х4то в снега ама пък е доста куцо в останалите 350-60 дена от годината ...

Като карах 46-ца водех подобни спорове с ИХ-аджийте ...
как видиш ли задното било опасно и те не можели да си возят семействата в такива коли :kuku: :mhihi: :kuku: :mhihi:

Аз лично си подготвям една е30ка за зимата за догодина ... (че за тая остана в насипно състояние :mhihi: ) ... хАтмосферна :ok:
Хубави зимни гуми и шпер са напълно достатъчни да се кара зимата :dunno:
Голем праз ако се копнеш някъде и се наложи да те избутат или да се изровиш ... сакън да не се напъне някой с нещо :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Яну 2017, 11:25

Истината е, че тези системи за сигурност разглезват и променят възприятието на хората за поведението на автомобила. Не стигнеш ли лимита сам винаги ще те изненадват не толкова сериозни ситуации.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Яну 2017, 11:46

Ако говорим за човек, който усеща какво се случва между него и асфалта да,
но има и много хора, за които това са си животоспасяващи системи
защото колите им не се удрят във всичко по пътя често въпреки действията им :mhihi:

Те са си полезни, но наистина разхайтват поведението когато започнеш да им се предоверяваш ...
Има един момент, в който физиката надделява все пак ...

ДСЦто например наистина позволява да се кара по-смело от позволяващото обстановката,
но си е и доста стресиращо когато се намеси защото тогава пък човек не може да се меси съвсем пълноценно

С кола без системи работата е друга ... там се мисли повечко, че нещата се обрЪкват доста рЕзко :lol:
Както казваше на един приятел баща му като бяхме малки - трябва да я усещаш с гъзъ си :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2017, 11:55

Какво значи да стигнеш до лимита?

Ако да кажем си на писта, където с всяка обиколка условията са малко или много еднакви да кажем можеш да определиш къде ти е лимита. И пак с известни условности.

Но винаги ми е било чудно как търсите лимита на колата на пътя и от къде сте сигурни, че сте го намерили? От къде знаеш, че точно това е лимита на възможностите на колата и не може повече? И как точно решаваш да влезеш във всеки един завой баш на лимита на колата като всичките са с различна настилка, сега с тоя сняг и в различно състояние- кое заснежено, кое заледено..

Питам, щото аз посмъртно на пътя не мога да кажа че това е пределната скорост, която може да бъде постигната в един завой с тази кола и с моите възможности. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Яну 2017, 12:12

За снега не говорим - там лимита е размито понятие. Имах предвид, че когато никога не си карал без системи си мислиш, че едва ли не колата танцува по ръба и ако не е ДСЦ-то си мъртъв. Това променя възприятието ти и нагласата ти за шофиране, което е ключово. Трябва да си спокоен, да знаеш какво правиш и да разчиташ на машината. Затова онзи ден като валя аз си карах по международното със 100, а другите с 50. Но на мен ми е хоби и не ми представлява трудност, притеснение, страх или каквото е там за останалите. Както един любител скиор не кара със 140, както го правят спортистите. Сега се обзалагам, че ще се почне "Вие - всички сте големи майстори, състезатели..." :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Яну 2017, 12:46

Точно заради ниско прелитащи индивиди стават белите - един внимателен да се насмете като види някой бързо приближаващ и тапата е готова! Не случайно на светещите информационни табла започнаха да пишат "Бъдете толерантни", да се сети човек, че като се движи колоната с 50 заради навявания значи ще се движиш с толкова, не да летиш със 100 и като стигнеш навяванията да се изправиш на спирачките, да се хлъзне колата и да ходиш в царевицата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Яну 2017, 12:51

Ти до мен ли беше, че коментираш колона ли е имало, летящи индивиди ли е имало... Изпреварил съм 3 коли за 5км. Аз знам, че ви човърка отвътре да лепнете етикет на някого, но... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 09 Яну 2017, 12:58

Dirty M5 driveR написа:Ти до мен ли беше, че коментираш колона ли е имало, летящи индивиди ли е имало... Изпреварил съм 3 коли за 5км. Аз знам, че ви човърка отвътре да лепнете етикет на някого, но... ;)

Ама ти си го просиш да ти кажа

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Яну 2017, 13:11

Щото другите не си го просят, дето тръгнали да катерят проходи с чисто летни гуми... Айде моля ви се. Само аз ли забелязвам, че в тоя форум като някой умее нещо е потенциален самоубиец, а като е проявил безрасъдство под някаква форма (но е било преди 10 години... Все едно няма тежест в наши дни) е героя на темата... Какво лошо има да изпреваря твърде бавно движещи се коли, та даже и в колона да са били? Щом имам свободна лента го правя и толкова. Хората просто са шашнати, защото масово са неподготвени, а не че аз съм олигофрен.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата