Бензин вместо добавка за дизела

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Бензин вместо добавка за дизела

Мнение от Bogat-Beden » 09 Яну 2017, 18:52

А спирт за горене (мисля,че е метилов алкохол?)в бензинова кола(за да не замръзва вода във филтъра)?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Яну 2017, 19:14

Добре, а има ли някой на който му е замръзвала нафтата?
Аз никога нищо не съм слагал против замръзване за над 15 години с 4-5 дизелови коли.
Имал съм случай на - 26 -27 градуса и 3 дни не пален 525 ТДС с 10 литра в резервоара. Пали и мърка. За този период само лукойлска нафта.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Яну 2017, 19:40

Мордехай написа: След това да се разклати и да се види как веднага се утаява без резултат.

Ми тя и водата се утаява. Само че, дето вика Боримечката, има един тънък нюанс. Спирачната течност (дот 3 и 4) минава през дизелов филтър, а чистата вода при ниски температури не ще. Тия ДАП-аджииските номера за парафините и спирачната течност пак са били в сила едно време, поради факта, че тогава течността е била фюзелови масла и глицерин, а сега е на базата на гликол. Същото е и с газта за осветление - керосин, сега някакъв минерален терпентин.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 09 Яну 2017, 19:49

Тоест терпентина да не го ползваме, аз такава с керосин не намерих

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Яну 2017, 20:04

Навремето преди 6-7 г. на Мондео ТДИ съм слагал спирт 1 л. на 40 л. дизел на минус 20 да не угасне и запали и после като я закарах на майстора искаше да ме бие с филтъра по главата. През целия път глъxнеше и не вдигаше над 1800 об.
Няколко месеца след спирtа умря напълно нафтовата помпа!

Въобще не мисля вече да слагам спирт и подобни дори на 20 годишен дизел пък за нов комън рейл автомобил само дизел от по-скъпия на ЕКО или новия по-скъп на Петрол.

Въобще не ми се мисли на 420 д какво ще му се случи с 2 л. бензин или 1л. спирт в резервоара. Само за ненормални е това.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 09 Яну 2017, 20:22

Демирев написа:Навремето преди 6-7 г. на Мондео ТДИ съм слагал спирт 1 л. на 40 л. дизел на минус 20 да не угасне и запали и после като я закарах на майстора искаше да ме бие с филтъра по главата. През целия път глъxнеше и не вдигаше над 1800 об.
Няколко месеца след спирtа умря напълно нафтовата помпа!

Въобще не мисля вече да слагам спирт и подобни дори на 20 годишен дизел пък за нов комън рейл автомобил само дизел от по-скъпия на ЕКО или новия по-скъп на Петрол.

Въобще не ми се мисли на 420 д какво ще му се случи с 2 л. бензин или 1л. спирт в резервоара. Само за ненормални е това.

Добавянето на бензин не е за ненормални хора колега, вече разбрахме че и други колеги го практикуват, а някой каза(и аз се сетих че съм го виждал) че на мерцедесите в книжката им пише че може зимата да се прибави определено количество бензин в резервоара.
Виж да сложиш спирт наистина ми звучи безумно :D какво стана с тоя филтър, предполагам че от спирта е почнал да се разяжда. С бензина няма да се получи това. Иначе радвам се, че други колеги споделиха добавяне на: 2т масло, керосин. :)
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2017, 20:46

Днес сменях нафтовия филтър и в-пауър нафтата си е бистра и напълно течлива при -12. Не съм слгал никакви добавки.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 09 Яну 2017, 21:58

Не знам сега по какъв стандарт са горивата, ама май до -15 не трябва да замръзва. По БДС беше -25

С'а ходих да ровя, че ми стана интересно. Обаче имам известни съмнения с тия концентрации, дали това петролеум означава бензин :mrgreen: Някой ако му се занимава да превежда :mhihi:

090120171394.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 09 Яну 2017, 22:23

hell's angel написа:Не знам сега по какъв стандарт са горивата, ама май до -15 не трябва да замръзва. По БДС беше -25

С'а ходих да ровя, че ми стана интересно. Обаче имам известни съмнения с тия концентрации, дали това петролеум означава бензин :mrgreen: Някой ако му се занимава да превежда :mhihi:

090120171394.jpg

Благодаря за инфото колега, -25С мисля че е предостатъчно за България.
Сега ми хрумна феноменална идея :D в камерата на хладилника темп. е около -25С. Хайде всеки сега да си напълни 0.25л нафта в шише от 0.5л, слагате го вечерта в камерата, на сутринта ако не е кристализирало/сгъстило значи нафтата е супер !!!
Така си изпробвам антифриза...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Яну 2017, 2:21

Grozdanoff написа:Благодаря за инфото колега, -25С мисля че е предостатъчно за България.
Сега ми хрумна феноменална идея :D в камерата на хладилника темп. е около -25С. Хайде всеки сега да си напълни 0.25л нафта в шише от 0.5л, слагате го вечерта в камерата, на сутринта ако не е кристализирало/сгъстило значи нафтата е супер !!!
Така си изпробвам антифриза...

Кажи го -18С, ако ти е читав хладилника :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 10 Яну 2017, 8:24

В офроуда си бяха правили такива експерименти, с най различни нафти и различен процент всякакви добавки в тях. Има сигурно 100 теми по тоя въпрос там.
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 10 Яну 2017, 9:15

на 50 л нафта 1л бензин или 20л керосин. 124-ката и тдс-а питат за още
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 10 Яну 2017, 9:25

Много важно нещо е бензиностанцията от която купувате горивото. Аз имам един много капризен на нафта автомобил и съм пробвал много бензиностанции. За съжаление шел и омв не се класираха. Сипвам само авиодизел от еко без добавки, но пречистен и по възможност от екото на Вапцаров при Токуда. Понеже живея в едно село в предбалкана, но често се прибирам в София и успявам там да зареждам. Най-удобно ми е екото на Ботевградско след Джъмбо посока Варна, но там авиодизелът е мътен и замръзва. Мътен е и на околовръстното и на Ботевградско след надлеза Подуене посока Варна. На въпроса ми защо е мътно горивото, което трябва да е премиум и да е бистро и да не се пени, обикновено вдигат рамене или започват да ми казват, че никой не се оплаквал досега или започват да хвалят. Може би е добре да се направи една важна тема с препоръчани бензиностанции без лигавщини и караници и мисля, че ще бъде от голяма полза.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 10 Яну 2017, 10:06

Тя нафтата не замръзва сама по себе си. Замръзват примесите в нея. Замръзват обикновенно горивопроводите, цедките на помпата или филтъра. Аз лично на Реното дци сипвам само ОМВ(3 години) - обикновен дизел, а на е30-ката 324д(8 години), от шано бензиностанцията между Младост и горубляне... Няма случай да не са запалили заради нафтата!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 10 Яну 2017, 18:24

KPETEH написа:Тя нафтата не замръзва сама по себе си. Замръзват примесите в нея. Замръзват обикновенно горивопроводите, цедките на помпата или филтъра. Аз лично на Реното дци сипвам само ОМВ(3 години) - обикновен дизел, а на е30-ката 324д(8 години), от шано бензиностанцията между Младост и горубляне... Няма случай да не са запалили заради нафтата!

Незнам колега аз откакто карам кола (2003г) два-пъти съм виждал кола, която не пали поради замръзнала нафта, това се е случвало при температури под -15С. За различните бензиностанции- незнам как е при вас в западна България, но специално за Варна съм чувал(подчертавам "чувал") че бензина/дизела по бензиностанциите се зарежда от едно и също място и единствената разлика в качеството е от това коя бензиностанция по колко и какви добавки слага в горивото. Не искам да отварям тема на конспирации с това :D , но съм го чувал от приятел, който беше управител на OMV във Варна, затова го споделям.

Тази тема се разви интересно за мен и се радвам че всеки сподели опит и мнение по въпроса.
За мен досега си направих извод, че прибавянето на бензин в дизела против замръзване, е дало ефект не само при мен, а щом и други го изпозват и го пише дори в книжките на новите mercedes(а сигурно и на други коли), вече нямам никакви опасения от евентуални повреди или др....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата