Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2017, 14:19

Dirty M5 driveR написа:Не се хабете, не подлежа на превъзпитание.

Пак ще напомня на колегата, който налетя на Любомир Симеонов, ака "Чука". Тъй, че превъзпитание е винаги възможно. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Яну 2017, 14:28

Защо да променям нещо, което е хубаво? ;) То и от БМВ са направили шпера с 25%, а ти викаш да караме на 50% - не било толко страшно. :mhihi: Да ти скочи ли сега целия форум, че караш автомобил с технически подобрения, които го правят негоден за ежедневна употреба?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Яну 2017, 14:31

Като не се възприема градивната критика е нормално превъзпитанието да бъде възпрепятствано :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Яну 2017, 14:46

То няма нищо градивно. Аз съм голям фен на градивната критика, но уви - не знаете какво значи това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 09 Яну 2017, 14:52

Напротив, точно градивна критика е, и в прав текст значи нещо от рода:
"Макар и да се учиш от най-добрите, и да си много добър карач, карай под възможностите си по републиканската пътна мрежа, за да няма пострадали. Съответно ходи на писта и търси лимити и каквото ти душа иска..."
Предполагам, че си под 25, защото в тая възраст висчки се мислят за големи карачи. Карай разумно по обществените пътища и се доказвай само на безопасни и обособени места и никой няма да ти говори на въпреки...
Мога да се хвана на бас, че тая тема изобщо е започната заради 30-40 много големи карачи, които са се нахвърляли по канавките на магистралата и са я затворили...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2017, 14:53

Dirty M5 driveR написа:Защо да променям нещо, което е хубаво? ;) То и от БМВ са направили шпера с 25%, а ти викаш да караме на 50% - не било толко страшно. :mhihi: Да ти скочи ли сега целия форум, че караш автомобил с технически подобрения, които го правят негоден за ежедневна употреба?

Аз може и със 100% да карам, но никога не съм си позволил и няма да го направя да "тренирам" по улиците или да си тествам лимита на колата и възможностите. Карам внимателно почти винаги около и под ограничението. Никога не съм дрифтил по кръстовища и кръгови. И никога не съм смятал, че съм много добър шофьор. Че си познавам колата на 100% и знам как ще реагира във всяка една ситуация.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Яну 2017, 15:16

Направо му удряй заварката и обяснявай колко си внимателен. Цялата работа е как се поднася информацията. Аз съм достатъчно откровен и директен, затова отнасям какви ли не нападки. Всякви олигофрени (не визирам никого от тук) я поднасят другояче и излизат разумни и съвестни.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 09 Яну 2017, 19:19

BiTurbo написа:Не знам какъв е бил "адът" в България, тъй като не съм участвал, а на глупави медии вяра нямам, приемам само информация от първа ръка.

Та ето ви малко и от мен за сравнение какъв опит събрах аз тая година. Та значи вчера (неделя) тръгнах от Виена за Германия ...
Та толкова от мен за ситуацията в тия две страни, на австрийците дето платих 8,90 евро винетка за 10 дни пиша 3+, на немците, дето няма никаква винетка 6+ :mhihi:

Немците от тая химия, дето я хвърлят, като отидеш да си търсиш кола в Германия и на 3 годишния Мерцедес вече са му се понакъдрели калниците. Даже доколкото си спомням тук по градовете забраниха лугата, защото е многократно доказано вредна за здравето. А по аутобана това, дето го пръска предната кола и го дишаш, не съм сигурен, че е много здравословно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Яну 2017, 20:09

dextuar написа:
bum_bum написа:Dextuar не е направил кой знае каква глупост, пък и на всеки от нас предполагам му се е случвало. Скоростта беше по-висока, настъпи коловоза, скочи и на спирачките и това го подхлъзна. Подобни случки са по-скоро полезни, защото без никакви щети вече ще има едно на ум колко бързо се объркват нещата и как системите, които обикновено се намесват много категорично в някои ситуации са напълно безпомощни.
:yes:
Точно това се случи, минавам много често по този маршрут, отделно минах през доста подобни места и въобще не го очаквах, което ми изигра лоша шега. Когато буса ми присветна, натиснах уж леко спирачката, предницата занесе, врътнах волана на ляво, но колата продължи да се движи към банкета. Определено ще ми е обеца на ухото, затова и го споделих клипа. Системите много често ми помагат и определено без тях би ми било по-неспокойно, но в този случай върху леда дори не се включиха.

Абсолютно вярно . Такива ситуации има постоянно , и 40км като те дръпне тоя натрупания сняг отстрани ще те хвърли извън пътя ако не държиш волана както трябва или се правиш на гъзе и с два пръста го подпираш .
В такава ситуация не правиш резки движения , държиш волана право напред без да въртиш , никакви спирачки , пускаш газта и да си спре сама колата . Няма рецепти универсални , но ако от такива неща ако се правят подобни драми не знам ако се завърти напреко на пътя ..... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Яну 2017, 21:24

Аз само ше вметна, че в петък (06.01), имах най-лежерното каране, с удоволствие - Монтана - София. На Монтана беха спрели всичките тирове...и беше райско каране до Софията, снег, пейзаж..нема ситуации нема нищо, красота. Се едно беше 2004та, лятото :mhihi: .

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 09 Яну 2017, 21:45

Аз пък не виждам нещо лошо човек да си признае, че не е добър шофьор. Аз например на сняг съм смотан и карам много внимателно. От 1994 г. карам БМВ, но падне ли сняг съм като мравка, просто тази настилка не ме кефи и това е. Никога не съм се притеснявал, но просто внимавам, не че не си позволявам да се пързалям, но някак ми е не комфортно.
Като се замисля през онези години не познавах зимните гуми и техния ДОТ, но като цяло си вървяха БМВ-тата, особено с шпер.
Гледам всички се притесняват от снега, преспите, гумите ...., но за мен най-голямото притеснение си остава лугата и другата химия, която пръскат. За три години в София се нагледах на коли които изчезват след всяка зима, особено домашно правените.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2017, 11:51

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/ ... lujdava_s/

Но нека не се притесняваме. Сигурно и в Германия приложения за които е платен милион не работят. :lalala:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 10 Яну 2017, 11:56

Главен път с винетка водещ до Румъния на 17 км. от Варна - район Кичево - Орешак - Осеново 10 януари четвърти ден над 100 часа без почистване....

средна снимка Осеново - Кантарджиево - Рогачево

и надолу МАГИСТРАЛАТА край Варна - Повеляново отбивка 10 януари 2017-та на четвъртия ден от бедствиетo, 80 часа напълно затворена и при отваряне след три денонщия от три ленти само една малка открита
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2017, 12:11

:OT:
bum_bum написа:http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/07/2895676_prilojenieto_lima_na_putnata_agenciia_zablujdava_s/

Много обичам да виждам такива чисто български думи като пресрилийз в официални медии :D

bum_bum написа:Но нека не се притесняваме. Сигурно и в Германия приложения за които е платен милион не работят. :lalala:

Гаранция, че офертата е била за разработка на приложение, а не за правилното му функциониране :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2017, 12:15

E да. За правилното функциониране се плаща ежедневно от данъците ни. Но сигурно в договора за обслужване е записано само "функциониране".
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата