Неизплатени заплати

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Неизплатени заплати

Мнение от stefanoff » 11 Яну 2017, 17:34

Stoqnov_1979 написа:Колкото ми е било по договор заплащането,толкова и съм получавал. Нямам да вземам суми,които са договорени под масата. Документално всичко е изрядно.
Да,следващата стъпка е инспекцията по труда,но ми трябва документ-извадка от ведомостта за сумата по месеци,която имам да получавам,а не мога да се свържа с него,за да ми издаде,ако иска де :D
Както някой каза по напред,фирмата е от един обръч от фирми за злоупотреби с какво ли не. :mhihi: Въпрос на време е да смени собственика,защото се случваше през известно време.

Отиваш с трудовия договор и всички документи каквито имаш, там си пише колко взимаш, те от инспекцията ще си я изискат ведомостта . На моя бивш работодател доста му бяха стъжнили живота , а ставаше въпрос за забавяне на заплатата с 10 дни, ама се нервирах и напуснах и му пратих инспекция :mhihi: По телефона не става, трябва да отидеш на место, попълваш някакво заявление, прилагаш копие от трудови договори и другите документи, те ще ти дадат входящ номер и след около месец ще го посетят :) Напоследък държавните институции доста са се разработили , не е като едно време. Търсете си правата :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 11 Яну 2017, 17:35

А да и пропуснах - понеже фирмата сигурно е регистрирана някъде в горно нанагорнище, там в заявлението си напиши реалния адрес, на който извършва дейност , че да отидат там
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 11 Яну 2017, 19:05

На държавата ѝ е през оная работа. Законът е съобразен със схемаджиите, защото всичко се отчита на високо ниво. Ето ти един прост пример от при мен. Извършвам транспорт за 1000 лева. Разходите ми по камиона, данъци, такси, заплата на шофьор възлизат на 750 лева. Пускам фактура на възложителя - 1000 лева плюс 200 лева ДДС. Възложителят решава, че няма да ми плати, транспортът му е спестени 750 лв плюс 200 лева ДДС, които аз ще внеса в НАП и той ще си ги вземе. Значи, правя му услуга и дори му давам пари. Докато го осъдя и извадя изпълнителен лист - около две години по българския стандарт на правосъдната система - фирмата е фалирала, прехвърлена или задлъжняла яко. Това е единствено в България. Във всички други държави от ЕС, не трябва да внеса ДДСто преди да ми е платил и ако не ми плати до 14ти другия месец и аз не внеса ДДСто, държавата му ебава майката и аз си взимам парите. Така бизнесът върви и всичко се развива нормално, а не да трепериш при всеки нов клиент и да се чудиш, дали няма да те потопи. Това тръгна от кризата през 2008а.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 11 Яну 2017, 19:13

Мордехай написа:...

То затова и започнаха да не издават фактури предварително... Плащаш по проформа и тогава си получаваш фактурата.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Яну 2017, 19:21

Това с неплащането май си е риск навсякъде.
Нашите имаха нагли клиенти с неплатени сметки от месеци.Ама им вземат поръчка и в един момент контейнерът се блокира на пристанището,или стоката направо в склада и докато не платиш,ще почакаш..Да,моментът с риска си го има винаги май ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 11 Яну 2017, 19:32

Bogat-Beden написа:Това с неплащането май си е риск навсякъде.
Нашите имаха нагли клиенти с неплатени сметки от месеци.Ама им вземат поръчка и в един момент контейнерът се блокира на пристанището,или стоката направо в склада и докато не платиш,ще почакаш..Да,моментът с риска си го има винаги май ..

По закон носиш наказателна отговорност за задържане на стоки и документи, ако нямаш изпълнителен лист с упоменати да речем контейнери или подобно. Та длъжникът може дори да те вкара в затвора за това.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 11 Яну 2017, 19:51

Мордехай написа:
Bogat-Beden написа:Това с неплащането май си е риск навсякъде.

По закон носиш наказателна отговорност за задържане на стоки и документи, ако нямаш изпълнителен лист с упоменати да речем контейнери или подобно. Та длъжникът може дори да те вкара в затвора за това.

100 процента съм сигурен,че е така.Аз дори съм се учудвал що за практика,при това в най-бялата част на света в наше време,но факт.И на практика просто си плащат :D
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Яну 2017, 21:17

Мордехай написа: Извършвам транспорт за 1000 лева. Разходите ми по камиона, данъци, такси, заплата на шофьор възлизат на 750 лева. Пускам фактура на възложителя - 1000 лева плюс 200 лева ДДС. Възложителят решава, че няма да ми плати, транспортът му е спестени 750 лв плюс 200 лева ДДС, които аз ще внеса в НАП и той ще си ги вземе. Значи, правя му услуга и дори му давам пари. Докато го осъдя и извадя изпълнителен лист - около две години по българския стандарт на правосъдната система - фирмата е фалирала, прехвърлена или задлъжняла яко. Това е единствено в България. Във всички други държави от ЕС, не трябва да внеса ДДСто преди да ми е платил и ако не ми плати до 14ти другия месец и аз не внеса ДДСто, държавата му ебава майката и аз си взимам парите. Така бизнесът върви и всичко се развива нормално, а не да трепериш при всеки нов клиент и да се чудиш, дали няма да те потопи. Това тръгна от кризата през 2008а.

Абсолютно по същата схема се преебах и аз. Платих и аз ДДС-то. И аз дадох доста пари, а само с един аванс си останах. Обаче станах много силен след случая. Такава хубава обица на ухото ми сложиха. Направо добро ми направиха.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Яну 2017, 21:33

sub_eleven написа:
Мордехай написа: Извършвам транспорт за 1000 лева. Разходите ми по камиона, данъци, такси, заплата на шофьор възлизат на 750 лева. Пускам фактура на възложителя - 1000 лева плюс 200 лева ДДС. Възложителят решава, че няма да ми плати, транспортът му е спестени 750 лв плюс 200 лева ДДС, които аз ще внеса в НАП и той ще си ги вземе. Значи, правя му услуга и дори му давам пари. Докато го осъдя и извадя изпълнителен лист - около две години по българския стандарт на правосъдната система - фирмата е фалирала, прехвърлена или задлъжняла яко. Това е единствено в България. Във всички други държави от ЕС, не трябва да внеса ДДСто преди да ми е платил и ако не ми плати до 14ти другия месец и аз не внеса ДДСто, държавата му ебава майката и аз си взимам парите. Така бизнесът върви и всичко се развива нормално, а не да трепериш при всеки нов клиент и да се чудиш, дали няма да те потопи. Това тръгна от кризата през 2008а.

Абсолютно по същата схема се преебах и аз. Платих и аз ДДС-то. И аз дадох доста пари, а само с един аванс си останах. Обаче станах много силен след случая. Такава хубава обица на ухото ми сложиха. Направо добро ми направиха.

Явно не само аз го ям този Х*й, за тва момчета от тази година явансово плащане, Може и в брой сложих касов апарат, при получаване всичките пари или нема стока, че да не казвам колко съм задна през 2016

По темата Колега, те ас ти казали инспекция по труда и т,н, ноооо те ще идат ще му натресат актове, той бъди сигурен е вече помислил за този сценарии, ако е прехвърлил фирмата просто чака да дойде критичния момент, или ще я прехвърли веднага като дойде инспекцията, има секви схеми, па ако имаш и хора в данъчното и НАП ептем, да не казвам, че и получават предупреждения за проверки, според мен пии една студена вода :dunno:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Яну 2017, 21:47

Има една подробност - ако фирмата бъде вкарана в процедура по несъстоятелност (като чета, нещата отиват натам), можеш да си търсиш неизплатените заплати до 6м. преди обявяването на процедурата от фонда за гарантиране вземания на служители (ГВРС). Изплащат до 1200лв, ако са ти внасяни осигуровки. Трябва съдействие от счетоводството на фирмата, но има начин да се свърши работата стига да има достъп до файловете на трз-то.
Never mistake motion for action...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 12 Яну 2017, 14:34

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 12 Яну 2017, 14:35

И така,днес звъннах в Инспекцията по труда,която ми е по местожителство. Казаха ми,че ще препратят всичко към техните колеги,които са в областта на седалището на фирмата и отделно ще препратят и към трета област,където е местоработата. И да видим-3 областни какво ще направят :paranoid:
п.п. Целия обръч от фирми е на един човек,който няма нищо на негово име. Фирмите му са на подставени лица,на които плаща заплата. Не обявява никога фирма в несъстоятелност или фалит,а ако имат някакво имущество го разпродава между останалите,за да не дава нищо на държавата. Както е казвал-и стотинка не заслужава да дам на държавата,по добре с тези пари да си карам колите и да си гледам живота. А върти милиони,десетки милиони

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 12 Яну 2017, 15:16

Трудно ще вземеш нещо от тоя човек мисля аз. Човек си е "опекъл" работата, а преди тебе сигурно има кредитори на дружеството, които са с предимство пред трудовите правоотношения. Щом няма активи, хептен "добре" е. Явно работи с подизпълнители и така не можеш да му вземеш нищо. От друга страна, ако наистина върти милиони, те вървят по банка, защото милиони в кеш не се въртят, глобите за над 10 000 лв. в кеш са убийствени. Трябва да сигнализираш и в НАП мисля, те могат да блокират сметките му и ще стане по-бързо от съда, особено ако и дължи много на самите НАП. Колкото до това, че някой спира дейност в едно ЕООД и открива друго, нищо на практика не се променя, задълженията на ЕООД-то са по Булстат, не по ЕГН на собственика и НАП има право в 5 г. срок да предприеме принудителни мерки по събирането. Пък от мерките може да те заболи главата, такива искания съм виждал от НАП, че само дето не се интересуват жена ти какви превръзки ползва. Има начини, няма хора или са малко такива.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 12 Яну 2017, 15:40

Копай две дупки в гората,ако ти е важно.Другото на лично.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 12 Яну 2017, 18:48

Stoqnov_1979 написа:п.п. Целия обръч от фирми е на един човек,който няма нищо на негово име. Фирмите му са на подставени лица,на които плаща заплата. Не обявява никога фирма в несъстоятелност или фалит,а ако имат някакво имущество го разпродава между останалите,за да не дава нищо на държавата. Както е казвал-и стотинка не заслужава да дам на държавата,по добре с тези пари да си карам колите и да си гледам живота. А върти милиони,десетки милиони

С това трябваше да започнеш. С някаква едра риба си се захванал и ще удариш на камък. Не бих се занимавал на твое място. Щом може да контролира поставени лица и никой да не може да му извърти номер, смятай що за човек е. Мутра. Пари няма да вземеш от него. А ако случайно успееш да го нахендриш, сигурно ще има отплата.

Bogat-Beden написа:https://fakti.bg/krimi/219169-tiholov-be-osaden-na-nad-5-g-zatvor-zaradi-neplashtane-na-danaci

Е този е перфектен за отчитане на дейност. Дребна рибка, пробвала да плува с акулите.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата