Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от (bubsa) » 14 Яну 2017, 20:24

Don_Diego написа:Адът се премести в София май - заваля силен сняг за няколко часа и всички забравиха как се кара, всички се движеха с 30, а имаше чистещи и опесъчаващи снегорини.
От ден на ден става по-зле за шофиране в София :banghead:

Ти забеляза ли колко добро беше за каране до преди 2 дни?Докато бяха студовете и снеговете беше супер,а днес и вчера си скъсах нервите,като некадърниците изкараха каляските по пътищата :censored:
Одеве се прибирах в най-големия сняг и 80% от заобикалящите ме имаха видимост,по-малка и от на танкист :kuku: Защо ги мързи да си чистят колите тея нещастници :banghead:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Яну 2017, 20:38

А тия дето карат на модерните дневни светлини в снеговалеж? за тях е важно, че покриват изискването на закона отпред да свети нещо (колкото и слабо или силно да е то), отзад много важно дали го виждат :conf:

И как се насмитат като видят патрулка - снощи обикалях пернишките села с гости от Юнеско и имах водеща полицейска кола, та карам аз на някакво приемливо отстояние (1-2коли) от въпросната кола и като ни настигнат пернишките тест-пилоти и в момента, в който видят патрулката се изправят на спирачките и искат да се заврат между нас :banghead: :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 14 Яну 2017, 23:12

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 14 Яну 2017, 23:42

Don_Diego написа:А тия дето карат на модерните дневни светлини в снеговалеж? за тях е важно, че покриват изискването на закона отпред да свети нещо (колкото и слабо или силно да е то), отзад много важно дали го виждат :conf:

Колко пъти съм щял да натреса кретени каращи на 'дневни светлини' вечер... Те масово дневни светлини разбифрат едно модулче за 6лв от илиенци, което ти пара фаровете при палене на колата, за да не трябва да пипаш ключа и толкова. И си карат на къси 24/7 и отзад не свети никой на колата. В тунел съм щял да ударя кола, на магистрала караща с 70-80 безсветлини отзад и на куп други ситуации, само и единствено защото тъпака си кара свети му отпред ама като го натреса отзад... Аз ще съм виновен, особено с БМВ :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Яну 2017, 17:26

host написа:https://www.youtube.com/watch?v=tCny7et11aM&t=0s
:shock: :shock: :shock:

И каква е драмата в София, не мога да разбера? Пет сантима снежец, приятен снеговалеж, няма вятър и виелица, явно не е и много студено... Само ония двата автобуса, дето се заглавили на спирката? Това ако е "снежен ад", трябва да видите по пътищата в провинцията какво беше... На открити участъци в полето имаше навяти преспи по 3 метра, едва ги пробиха с багери.
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 15 Яну 2017, 18:06

Те да бяха 5 щеше да е добре,ами то 2-3 санта,че и към края на клипа спира да вали и вече сирени,гръмки заглавия и какво ли не...точно този клип е супер смешен,някой път много се дразня от мрънкането за щяло и нещяло,все едно е дошъл края на света...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 15 Яну 2017, 18:23

Това е просто смешно! Несериозно е! Снежен ад? :kuku:
Цяла седмица си возя седалището в София в Е46ца с неработещ датчик за АБС (т.е. нямам АБС и ДСЦ). Верно, XI, ама то мнозинството вагинализирани шофьори, жалващи се по мрежите са все с некви фенси СУВ-та с "4х4"
Как пък не се наших някъде, как не закъсах? Направи ми впечатление, че шоферите основно могат да се разделят на две:
Едните, които имат представа какво е зима, виждали са сняг, лед и киша, и се съобразяват с тях: спазват по-голяма дистанция; карат малко по-бавно; не правят резки движения; носят си лопатки в багажника; знаят как да сложат стелка под задвижващата гума за да ги измъкне..
И другите, които или са престъпно самонадеяни или застрашително небрежни: не са карали зимата; мислят си, че 4х4 предоставя имунитет към зимни неволи; дават пълна газ от средата на завой; КУАТРО-то е по-добро от зимната гума; дистанция макс 10м; малко ако превъртят гумите се настъпва до ламарината и тн.
Също така се повозих доста и по пътя към Боровец и към Рилските езера (Паничище) да разцъкам ските. В Благоевградска и Дупнишка околия също е масово непочистено. Е как там непочистени пътища, киша, сняг до броните не "разплака" никой?
Проблема е основно в задкормилното у-во! Всеки, който 5-10см сняг го плаши до смърт го съветвам вместо да прекарва време пред компа да се жалва, да иде с колата на един полигон, селскостопанско летище, забутан път и да се поупражнява! Да види спирачен път, на къде поднася и как се компенсира при поднасяне, как да се измъква от дълбок сняг и сие! Нека вземем поне малко мерки спрямо сезона, пък тогава да сочим с пръст кой ни е виновен..

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2017, 18:36

skoklev написа:Всеки, който 5-10см сняг го плаши до смърт го съветвам вместо да прекарва време пред компа да се жалва, да иде с колата на един полигон, селскостопанско летище, забутан път и да се поупражнява! Да види спирачен път, на къде поднася и как се компенсира при поднасяне, как да се измъква от дълбок сняг и сие!
А кой ще им плати фиша/акта? Ти ли? Не казвам, че човек не трябва да се упражнява, но в БГ поне няма къде легално да го направиш!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skoklev » 15 Яну 2017, 19:36

dextuar написа:
skoklev написа:Всеки, който 5-10см сняг го плаши до смърт го съветвам вместо да прекарва време пред компа да се жалва, да иде с колата на един полигон, селскостопанско летище, забутан път и да се поупражнява! Да види спирачен път, на къде поднася и как се компенсира при поднасяне, как да се измъква от дълбок сняг и сие!
А кой ще им плати фиша/акта? Ти ли? Не казвам, че човек не трябва да се упражнява, но в БГ поне няма къде легално да го направиш!

За забутан път няма да споря, те по снеговете никъде ги няма. Но туко виж са се свили някъде м/у село и ВЕЦ-а над селото, но ако на селскостопанско летище/полигон ти напишат акт (едното не е част от пътната мрежа, другото е полигон- учебно място) то какъв трябва да е? Има къде да се упражнява в БГ, стига с извиненията!
Последна промяна skoklev на 15 Яну 2017, 19:40, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2017, 19:39

skoklev написа:
dextuar написа:

За забутан път няма да споря, те по снеговете никъде ги няма, но туко виж са се свили някъде м/у село и ВЕЦ-а над селото, но ако на селскостопанско летище/полигон ти напишат акт (едното не е част от пътната мрежа, другото е полигон- учебно място) то какъв трябва да е? Има къде да се упражнява в БГ, стига с извиненията!
Понеже тръгнаха да ми пишат акт на полигон, не ми ги разправяй на мен тия. Къде ти е инструктура и това БМВ не му виждам табелата за учебно му бяха думите на полицая. Дай ми адрес за тия летища и още утре отивам, че и без това си търся място за въртене :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Яну 2017, 19:46

Ела в Бургас на полигона. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skoklev » 15 Яну 2017, 19:55

Мен в Дупница като тийнейджър с пъпчивия мустак защо като ме видяха там с първата ми кола да се вайкам ми казаха, че така е правилно? Лесно са могли и мен да ме филмират, ама не са. По наше село полигоните са за хората, не за учебните коли. Пък сигурно и по закон е така, знам ли. Не вярвам да са ти писали и на теб каквото и да е.
Летища - аз съм от Дупница- най-близкото до мен е било в с.Крайници (Сапарева баня?). Сигурен съм, че всеки може да се сети за поне едно такова място спрямо демографската си принадлежност. Ако толкова не знае - пита приятели, форуми, гугъл.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Яну 2017, 20:12

Аз така направих преди годинис първата кола - заваля снега, изчаках да понатрупа и отидох на тукашния полигон да почвам да боря презавиването. Така по пътната мрежа никога не съм имал инфарктни ситуации, когато ми тръгне задницата. Щото то се случва и без да даваш много газ. Аз по-рано в темата като казах, че човек трябва да усети нещата сурови, за да разбере това-онова... Ма нали нищо не разбирам и съм състезател. :mhihi: Сега си сядам, изключвам всички системи и карам без притеснения. Като поднесе колата контрирам и готово. Но искам да знам какво се случва, не лампичката да ме спасява.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2017, 20:16

Явно аз съм карък, простете...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Яну 2017, 20:18

Dirty M5 driveR написа:Аз така направих преди годинис първата кола - заваля снега, изчаках да понатрупа и отидох на тукашния полигон да почвам да боря презавиването. Така по пътната мрежа никога не съм имал инфарктни ситуации, когато ми тръгне задницата. Щото то се случва и без да даваш много газ. Аз по-рано в темата като казах, че човек трябва да усети нещата сурови, за да разбере това-онова... Ма нали нищо не разбирам и съм състезател. :mhihi: Сега си сядам, изключвам всички системи и карам без притеснения. Като поднесе колата контрирам и готово. Но искам да знам какво се случва, не лампичката да ме спасява.

Много на сериозно се взимаш ;) Не знам защо се смяташ за много опитен и т.н. но повярвай ми,че си в голяма заблуда :yes:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата