По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от K_Ilkov » 17 Яну 2017, 19:43

Май бъркаш нещата :mhihi:

Просто има много случайности при соца и нито един случаен играч след това :D

Ма бил зет на еди кой си... боооже ма тва си е скалъпена работа :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Яну 2017, 7:10

K_Ilkov написа:... ХУБАВ СОЦ...

Кой казва, че соца е хубав? Защо си измисляте нещо и вменявате нещо на някого?

Нали при демокрацията дойдоха демократите и сега всичко е цветя и рози? Какво е виновна 23-та, 25-та, 44-та, 56-та година на миналия век за зулумите на Костов, царо или ББ? Тъпо е да обясняваш некадърността си със събития отпреди 90 години. Ти така и не каза, какво общо има мързела ти с времето отпреди 89-та. Направи го на глас и си изпей болката.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Яну 2017, 9:52

BMW_POWER написа:
K_Ilkov написа:... ХУБАВ СОЦ...

Кой казва, че соца е хубав? Защо си измисляте нещо и вменявате нещо на някого?

Нали при демокрацията дойдоха демократите и сега всичко е цветя и рози? Какво е виновна 23-та, 25-та, 44-та, 56-та година на миналия век за зулумите на Костов, царо или ББ? Тъпо е да обясняваш некадърността си със събития отпреди 90 години. Ти така и не каза, какво общо има мързела ти с времето отпреди 89-та. Направи го на глас и си изпей болката.

хаха, моя мързел? :mhihi: апфффф

Демагог, обясни за Илийката дето постна, не ми обяснявай аз какъв съм мързел :mhihi:

И ДА всички събития имат връзка, колкото и да ти е странно или да се опитваш да го омаловажиш ;)

Ето, да ти припомня защото бягаш по тъча само :winky:

K_Ilkov написа:Нищо не иска да каже ... само ъпва темата ;)

BMW_POWER написа:Да оставим настана американската енергетика и да се върнем към реалността.

Илия Павлов – основател на Мултигруп и най-богатият бизнесмен в България. Няма официална доказателства за престъпна дейност, но той е смятан за един от босовете на мафията. Бивши служители твърдят, че той е участвал в проституция. Той бе застрелян пред офиса си в София на 3 юли 2003 г. (неуспешен опит за покушение е бил извършен през 1997 г.).
Филип Найденов, известен още като „Фатик“ – син на Исмет Тюркмен Шабан – високопоставен агент на ДС от сирийски произход, съдружник на братята Илиеви и смятан за основен бос на каналите за разпространение на наркотици и оръжия. Застрелян на 19 август 2003 г.

Мислех да питам само са първия ама като съм копнал е останал и втория :mhihi:

Запознат ли си с биографията на първото моНче?

Да спестя малко чат ...

По времето на социализма бащата на Илия Павлов Павел Найденов държи закусвалня шкембеджийница в центъра на София[1]. Илия учи в столичното Спортно училище, става републикански шампион по борба за юноши и е привлечен в ЦСКА. Завършва Висшия институт за физическо възпитание и спорт и задочно следва журналистика в Софийския университет. Като студент сключва краткотраен (1982-1988) брак с Антония Чергиланова - дъщеря на генерал Петър Чергиланов, началник на Трето управление в Държавна сигурност. Служи като офицер в армейската спортна школа „Чавдар“ и за малко време работи във вестник „Йени ъшък“ („Нова светлина“), след което бива назначен чиновник в Комитета за култура[2].

Регистрира първата си фирма, антиквариата „Мулти Арт“(1988)

Та питам - тия двамцата след 90г. ли се появяват на сцената?
Или си притеснен, че кадрите на соца са застреляни по време на демокрацията?

:dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Яну 2017, 10:22

Има ли организирана престъпност в "демократичните" държави ? Ако да , какво и е нашта престъпност в смисъл какво и е нередовтото? Ако ли пък няма , то тогава възниква въпроса сега "демокрация " ли има или нещо дето само табелата е такава демократична ?
Някак си не не миждам логиката да се оправдава 26г новите зулуми на едни със старите зулуми на други - те попадат под общ знаменател без значение с какви имена се кичат днес . По нелеп аргумент за това колко хубаво е днес от този че преди 26г пак било лошо не съм чувал . По-малкото зло ли е днес ? :mhihi:
Последна промяна Jordana на 18 Яну 2017, 10:27, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 18 Яну 2017, 10:25

K_Ilkov написа:Кво да чакам? Аз не мога да разбера какво ви грее какво е било?

Тва е все едно да теглиш кредит от банка да изпукаш парите и после да кажеш "беше хубаво деееба, а ся гадно, че имам да връщам" ...

Ами явно аз съм виновен за сътоянието на държавата днес. Признавам си! Вината ми е, че съм роден в соц-а, ходил съм в соц-детска градина, после съм учил в соц-училище, всяка години съм бачкал по соц-бригади в соц-ТКЗС-та и в разни соц-фабрики, завършил съм соц-средно образование и съм карал производствена практика в соц-машиностроителен завод, служил съм 2 пълни години в соц-казармата (кашик, ако това ви говори нещо), уволнил съм се като соц-офицер, кандидатствал съм и съм приет в соц-ВУЗ и успях да изкарам два курса преди светлата дата 10 ноември 1989. Всички тези екстри и привилегии от соц-а съм получил незаконно, признавам си. Толкова много съм ощетил клетата ни държавица, че 30 години оттогава и още не може да се оправи...

Та ако се чудите къде са ни парите, да знаете - похарчени са за охолния живот, който съм водил при социализма.
Excellent! Steven is my name!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Яну 2017, 10:45

Единствената вина е, че не разбирате дори и от днешна дата как са ви извозили в края на соца ;)

Jordana написа:Има ли организирана престъпност в "демократичните" държави ? Ако да , какво и е нашта престъпност в смисъл какво и е нередовтото? Ако ли пък няма , то тогава възниква въпроса сега "демокрация " ли има или нещо дето само табелата е такава демократична ?
Някак си не не миждам логиката да се оправдава 26г новите зулуми на едни със старите зулуми на други - те попадат под общ знаменател без значение с какви имена се кичат днес . По нелеп аргумент за това колко хубаво е днес от този че преди 26г пак било лошо не съм чувал . По-малкото зло ли е днес ? :mhihi:

Нежеланието да разбереш генезиса на днешните процеси си е изключително твой проблем :yes:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Яну 2017, 10:58

Не, не е по-малкото зло. Никой не е казал, че пътя към една свбодна държава ще е лесен.
Особено като има толкова много, които не искат да го извървят и предпочитат да си дадат свободата за фалшива "сигурност и уреденост".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 18 Яну 2017, 11:14

K_Ilkov написа:Единствената вина е, че не разбирате дори и от днешна дата как са ви извозили в края на соца ;)

Разбирам бе, прецакан съм. И сега - какво? Да си разплета чорапите ли? Радвайте се вие, че не сте прецакани като нас...
Excellent! Steven is my name!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Яну 2017, 11:43

Borymeckata написа:
K_Ilkov написа:Единствената вина е, че не разбирате дори и от днешна дата как са ви извозили в края на соца ;)

Разбирам бе, прецакан съм. И сега - какво? Да си разплета чорапите ли? Радвайте се вие, че не сте прецакани като нас...

E как да не сме?
Всички са прецакани и още няколко поколения напред ще са прецакани
щото другарите дето са ви организирали чудния соц са си организирали за тях чуден капитализъм.

Аз това се опитвам да кажа през цялото време.
Дрънкането за днешните проблеми е кръгла нула без да се мисли какво се е случило около 80-та година ... :dunno:

Недей нищо да си разплиташ :yes:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Яну 2017, 11:56

Само бих казал, че нещата далеч не са започнали през 80-те години. Промяната и подмяната в българското общество, е приключва някъде към края на 50-те, когато е потушен и последният съпротивителен опит на група, наречена "горяните". В годините след това, всичко е било като на "чиста писта" пред комунистите да си "развържат коня" на воля. Бедата ни днес е, че не мина лустрация още в началото на т. нар. преход, не мина и впоследствие въпреки че СДС имаха уникален шанс и тези хора се възпроизведоха и се настаниха във властта, откъде не са и слизали. Но според мен, за тази ситуация имат голямо значение и разни външни фактори, които са всъщност скритите господари на положението в България. И тяхната роля е по-голяма отколкото си мислим, но затова не се говори и се пише в графа "конспиративно" сякаш конспирацията е нещо маловажно и заслужаващо присмех и отхвърляне. Тоест, "промяната" в България е режисирана и диктувана от същите тези, които и днес определят и битието ни. Как иначе да си обясним, че ЕС прие една страната с президент от ДС, посланици в сума ти държави, 80% служители на ДС и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 18 Яну 2017, 13:13

И ся к'во още 150 години комунетата ще са виновни ? А после кой ? :mrgreen: Имаше май един лаф за баницата ...
steeN написа:Не, не е по-малкото зло. Никой не е казал, че пътя към една свбодна държава ще е лесен.
Особено като има толкова много, които не искат да го извървят и предпочитат да си дадат свободата за фалшива "сигурност и уреденост".

:clap: :clap: :clap: :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Яну 2017, 14:05

hell's angel написа:И ся к'во още 150 години комунетата ще са виновни ? А после кой ? :mrgreen:

Още 40... Имаше някаква теза, че за да отшуми ефектът от един режим е нужно толкова време, колкото е продължил самият той.

П.П.: Дано не е много вярна тезата, че иначе ни чакат още има-няма 350 години докато се измъкнем от ориента :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Яну 2017, 15:14

Спокойно колеги, на нас българите това ни е основна черта, да се обвиняват предишните :mhihi:
Не важи само за политиката, ами дори и в работата, все се обвинява някой друг, по възможност предишен :)

Имаше един анекдот, в който се разказва за някакъв министър ли бил, президент ли бил, та този, здава поста на следващият и му дава 3 писма, които да отвори по време на криза.
Идва криза, и новият министър или президент отваря първият плик и там чете "Обвини предишните"
Съответно обвинил предишните и така се закрепили работите, след време обаче, отново възникнала криза и онзи отворил вторият плик, и там прочел "отново обвини предишните"...
Когато дошла отново криза, онзи отворил третият плик, в който пишело "Седни да пишеш 3 писма"

Та такивамити работи, все някой ни е виновен, та комунисти, та капиталисти, та путин, та обама...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Яну 2017, 15:35

Е.Димитров написа:Спокойно колеги, на нас българите това ни е основна черта, да се обвиняват предишните :mhihi:

:shock:

Аз съм наистина потресен, че има толкова много хора, които игнорират очевидни неща довели до днешното състояние на България ...

Късата памет колеги, на нас българите ни е основна черта. ;)
Тук очевидно има хора, които не знаят или не ги интересува,
кои са емблематичните фигури на прехода и откъде и как са се появили ...

Няма лошо, невежеството носи спокойствие :yes:
Изображение

...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Яну 2017, 15:37

Никак не са невежи,интелигентни хора са. Просто са пристрастни,а защо-всеки отделно си знае и не вярвам да си признае истинската причина точно тук :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата