Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от ylaine » 17 Яну 2017, 17:22

http://news.plovdiv24.bg/698032.html - Рекорд! 132 катастрофи в снежния Пловдив само за денонощие!

може имат предвид "в ледения Пловдив"..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Яну 2017, 18:17

Сега се прибирах от работа и за 3км градско каране се нагледах на изтребители... Какво е това каране с 60-70 при навлизане в кръстовище, където още има непотеглили коли?! Финалът беше един, който ми се лепна на 2 метра от задната броня и кара така 300м. Подавам мигач за пресечката на блока ми, намалям умишлено от рано (да светят тия стопове, белким направи малко дистанция) - няма, братче... със завиването в уличката му видях и двата фара в огледалото си... Ако ми се беше наложило да спра заради идваща кола отсреща щеше да ме наниже отзад като... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

Мнение от Dextuar » 17 Яну 2017, 18:35

Карам си по околовръсното средна лента с 80-90 км/ч, задмина ме цистерна за гориво като пътен знак- мин със 120-130 км/ч WTF?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Яну 2017, 19:59

Карам 2009-та мисля някъде беше с Е39-ката по пътя Шипка - Казанлък. Зима, стопен сняг и караш в коловозчета, но вече са стопени и те почти, тоест на много места караш на сух асфалт изцяло. С изключение на местата където е имал преспи, там има "капани" от тънък слой отъпкан сняг и лед като са на ширината на цялото платно и дълги да речем 3 метра, 5 метра, 10 метра, зависи, но се виждат отдалеч. Така карам си аз на път, който познавам ИДЕАЛНО със скорост от около 120, някъде намалям с отпускане на газта още отдалеч като видя пособен снежен капан(виждат се идеално отдалеч защото е светло и няма намалена видимост. Можех да карам и една идея по-бързо без да влизам в рискови ситуации, но имах респект от зимната ситуация и си се движа така. Минавайки през такова снежно място(обичайно където има мантинела и е духало повече)задължително не давам газ през него както както казах пускам газта отдалеч и да речем минавам с не повече от 80-100, колата без никакви колебания минава. По едно време ме застига някакъв ван Рено, мисля беше Сценик или Еспейс, все тая де. Гледам го, че кара значително по-бързо от мен, поне с 20-30 км. Не променям скоростта си, изпреварва ме и си викам на акъла "тоя ще се мята май ако мине с тази скорост през заснежените места" и докато си го казвам го виждам как наближава един такъв(тоест аз съм вече на 100 метра зад него и го вижда, той не знам какво гледа и си мисли)почва да минава през него и нали знаете как ако е няколко метра и караш бързо, то държейки волана без да даваш газ, колата си минава спокойно, но този се оказа по-дълъг участък със сняг, може би 10-на метра и гледам вана как се мята веднъж в едната посока, рязко в другата и пред мен през таван все едно беше самолетче от хартия! Падна точно в канавката извън пътя по таван и вътре хората извадиха луд късмет, че в самата канавка много сняг имаше, който малко или много умекоти удара, а те са по смачкан таван нагоре с колелата. Излезнаха и ги гледам имаха дребни охлузни рани по глави и ръце от съклата, бяха в шок малко. Питам добре ли са и те след няколко секунди казаха да, само да съм ги закарал в болница ако може. Каза го жената вътре де, на видима възраст 25- 30 да речем, а онзи и той към 30 само мълчеше като пън. Тя избълва на мен и едно "ами то трябваше да стане така защото не може да караш със 160 на снега". Онзи навел глава и мълчеше само. Та се чудех как сега този ме гледа, че съм местен, карам със 120 с кола, която може доста повече, а той буквално лети с кола с която и в сухо лятно време не е за тези скорости, та не му ли дойде наум, че може да познавам добре пътя, а той от Плевен ли беше регистрацията му, няма как да знае идеално този път. Питах го нещо такова защо кара така и не вижда ли снега и той каза нещо от сорта, че уж било сухо, бла-бла...
Та на снега хората или карат много бавно в 90%-та от случаите или карат много несъобразено с пътните условия разни 5%-та, а другите 5 карат без да се мотат, но като ги гледаш поне мислят и се съобразяват. Обаче тези проценти са съвсем достатъчни за да виждате всякакви дивотии по време на сняг. Лично аз съм виждал всякакви камиони, бусове и разни такива бързащи, но чат-пати и в канавката като един джип миналия ден, който беше решил явно, че ще мине през преспите щото видиш ли има 4въртящи колела, но явно е забравил, че почне ли да върти вътре, просто усиляита го избутват извън пътя докато не спре някъде, където вече не може.

Jordana написа:Почти навсякъде вече "поддържат" пътя с тоя хобот . Ако това се разбира под редовна подръжка ...ами редовно ги поддържат според мен пътищата :dunno:
dupki.jpg

Да ти кажа и тука има много условности. Аз лично съм виждал места направени от тая машина, които издържат супер много време, а правенето с нея е значително по-евтино от цялостна настилка. Тънкият момент тук е, че трябва да слагат достатъчно асфалт за да залепне. А те масово слагат камъни, камъни, камъни и много малко "лепило", което реално държи работата и не и позволява бързо да се развали отново.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Яну 2017, 20:26

cucibg написа:Но в секундата, в която нещо се обърка... никой не може да каже какво би станало.

как така никой? написал съм ви го преди години на рейсърите - viewtopic.php?f=2&t=98128
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Яну 2017, 21:26

dextuar написа:Карам си по околовръсното средна лента с 80-90 км/ч, задмина ме цистерна за гориво като пътен знак- мин със 120-130 км/ч WTF?

Мен ме освири един даже - озовах се между два тира в средна лента и реших да дам газ, че не ми хареса обставновката. Движех се с 90-92 на темпомат, а тоя дето ме изпреварваше поне с 10км/ч отгоре
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 18 Яну 2017, 10:49

Не разбрах каква беше идеята, или пропускаше трафика, или отъпкваше снега в лявата лента, но не мяташе нищо зад него...

http://sendvid.com/l2029l7u

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Яну 2017, 12:09

Идеята е, че по жипиес, бачка та се кине...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2017, 13:03

Тоя жипиес не отчита ли позицията на греблото или тая дребна подробност са я пропуснали в техническите изисквания?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Яну 2017, 16:42

Ефекта от такива снегорини е психологически - важното е да ги виждат хората че се движат . Това успокоява лабилната психика на някои водачи , иначе почват да звънят тук там и да задават въпроси . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 18 Яну 2017, 17:08

Jordana написа:Ефекта от такива снегорини е психологически - важното е да ги виждат хората че се движат . Това успокоява лабилната психика на някои водачи , иначе почват да звънят тук там и да задават въпроси . :dunno:

Да, а като ги видят с вдигнати гребла разбират, че пътя няма да се чисти и се успокояват :mhihi:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 18 Яну 2017, 18:24

Ще ви пусна клипче утре с кратерите по Околовръсното, е това е ада по БГ пътищата, а зимата още не е свършила...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Яну 2017, 18:33

Ти да видиш в Бургас какви ями има. Сигурен съм, че ще остане я носача, я целия аморт ще се откъсне. Има няколко които са по над 20см дълбоки. :shock:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Яну 2017, 18:37

В София като караш по Левски от Попа към тунела на НДК ако си в дясна лента не е сигурно дали ще стигне цяла колата до НДК :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 19 Яну 2017, 9:57

Как да изчистят пътищата?
20170119_092225.jpg

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата