Нови глоби от КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Нови глоби от КАТ

Мнение от steeN » 23 Яну 2017, 20:52

drago_pavlov написа:
Паркиране в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари - глоба от 50 до 200 лв.

Това искам да видя как се прилага в София...

Прилага се, но трябва да се оплачеш в общината по настоятелно (това е пряко впечатление).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 24 Яну 2017, 0:27

laviatan написа:
Използване на антирадар - глоба до 50 лева
:mhihi:

bum_bum написа:Ако е само до 50лв глобата за антирадар, а не са объркали термина с радар детектор то закупуването на такъв става резко изгодно.

Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. ......
2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства;

Това си е от доста време, за радар-детектор не ти правят нищо. А за антирадар (или както са го описали в ЗДвП) само глоба 50лв.

Като цяло, ценоразписа, който са пуснали репортерите от Дунав мост има не много законови промени, от колкото те са направили. Може би с цел по-лесно възприятие на масата народ. Но така пък, според мен, объркват хората (за да е по-крещящо или пък не, незнам).

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Яну 2017, 2:33

Kris написа:
laviatan написа:
Използване на антирадар - глоба до 50 лева
:mhihi:

bum_bum написа:Ако е само до 50лв глобата за антирадар, а не са объркали термина с радар детектор то закупуването на такъв става резко изгодно.

Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. ......
2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства;

Това си е от доста време, за радар-детектор не ти правят нищо. А за антирадар (или както са го описали в ЗДвП) само глоба 50лв.

Като цяло, ценоразписа, който са пуснали репортерите от Дунав мост има не много законови промени, от колкото те са направили. Може би с цел по-лесно възприятие на масата народ. Но така пък, според мен, объркват хората (за да е по-крещящо или пък не, незнам).

Ми то това е от 100 години. Около 2000г се опитаха да ми напишат акт, защото го видяха. Аз им казах, да опишат марка, модел и сериен номер на антирадара. След това ще ги накарам да ходят в лаборатория и да докажат, че смущава действието. казаха, че съм бил отворко, а аз им отговорих, че не съм плащач.

Както и да е.

Никой няма желания да се оправят законите, защото ще спре хранилката. Нека вкарат американските или канадските закони и движението ще се регулира за няма и 6 месеца. Баси, аз имам два тикета за неправилно паркиране и съм ги платил в рамките на 24 часа. Давност, да, ама книжката ми става невалидна и горя с много повече ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Яну 2017, 8:34

steeN написа:
drago_pavlov написа:
Паркиране в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари - глоба от 50 до 200 лв.

Прилага се, но трябва да се оплачеш в общината по настоятелно (това е пряко впечатление).

Аз от личен опит ти казвам, че нищо не се прилага...
Преди 2-3 години се опитах да накарам някой да вдигне кола, която всеки ден спираше на тротоар, блокирайки видимостта към главна улица, когато излизаш от по-малка. Къде ли не звънях, в общината, на 112, център за градска мобилност, ефектът беше НУЛЕВ. Всеки те препраща към някой друг и си в омагьосан кръг... Това е при кола, която създава предпоставки за ПТП. Представям си за някой, който просто е спрял на тротоара или в градинка какъв ще е ефектът...
Коли се вдигат и глобяват само в центъра. Кварталите са забравени от бога... И говоря за квартал до Южен парк, а не на 2 часа от центъра...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Яну 2017, 9:17

В случая стана с писане на писма до общината. Беше за паркиране в зелена площ (2015г.).
Не беше в центъра. Район Студентски.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 24 Яну 2017, 9:27

За София: http://call.sofia.bg/bg/Signal/Create
Проверено! Няколко сигнала съм пускал и винаги съм получавал отговор, какво е свършено!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Яну 2017, 11:46

Тези с писмата и жалбите друг случай - някой може и да си мръдне г*за да направи нещо.
Аз говоря за случаи когато излизаш за работа и виждаш, че някой е паркирал кофти, нарушава видимостта към кръстовище и т.н. Няма на кой да се обадиш, да дойде да му пише акт и да му премести колата.
Докато пишеш жалби и писма са минали седмици и месеци, а въпросната кола отдавна си е отишла...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 25 Яну 2017, 2:17

drago_pavlov написа:
steeN написа:
drago_pavlov написа:

Аз от личен опит ти казвам, че нищо не се прилага...
Преди 2-3 години се опитах да накарам някой да вдигне кола, която всеки ден спираше на тротоар, блокирайки видимостта към главна улица, когато излизаш от по-малка. Къде ли не звънях, в общината, на 112, център за градска мобилност, ефектът беше НУЛЕВ. Всеки те препраща към някой друг и си в омагьосан кръг... Това е при кола, която създава предпоставки за ПТП. Представям си за някой, който просто е спрял на тротоара или в градинка какъв ще е ефектът...
Коли се вдигат и глобяват само в центъра. Кварталите са забравени от бога... И говоря за квартал до Южен парк, а не на 2 часа от центъра...

Напротив в "Студентски град" в София най-редовно пишат актове за спиране на "зелена площ" :mhihi:
Особено пред Техническия университет ако спреш от страната на Студентски парк задължително изгаряш ако мине проверка, а минават често. :paranoid: :censored:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата