НАП и полиция с акция в кварталните сервизи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Re: НАП и полиция с акция в кварталните сервизи

Мнение от stefan8898 » 25 Яну 2017, 15:04

Един касов апарат и 10 - 200 лева данъци няма да го съборят кварталния майстор, пък нека на познати да не дава бележки и фактури, ама манталитета ни все да прецакаме някой...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Яну 2017, 16:06

stefan8898 написа:Един касов апарат и 10 - 200 лева данъци няма да го съборят кварталния майстор, пък нека на познати да не дава бележки и фактури, ама манталитета ни все да прецакаме някой...

Бъркаш "малко" сметките ;)

Изобщо не е драмата в касовия апарат и данъка ... или поне това е само върха на айсберга :mhihi:

За какво ще издаваш касови бележки? Автомонтьорска дейност - сервиз.
От там се почва - пожарна, трудова безопасност, еди колко си кв. м. за тва и онова,
опасни отпадъци, 16 кофи за тва и онова, различни парцали за тва и онова ...
С две думи тая дейност не може да се извършва регламентирано в панелния гараж до блока ...
И тук вече става въпрос за постоянни разправия с какви ли не служби, счетоводство и тн.
И накрая всъщност изобщо не е просто да се организира регламентиран сервиз и за това гаражните майстори са в сивата икономика ...

пп. сигурно съм пропуснал и объркал тва онова ... колегите със сервизи във форума могат да кажат колко са изискванията и тн.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от agstyles » 25 Яну 2017, 17:25

Далеч не са 100-200лв, а ако мине и по ДДС бая се увеличават, идва и момента че ще се плаща на час и се стигат цените на големите сервизи.

А като е некадърен и те е прецакал, и да имаш възможността да го осъдиш, колко време ще отнеме? Все пак в България сте, много добре знаете с тия дела как се проточват нещата и я стане я не стане.

Като не е регламентиран, може да му пратиш проверка, ама ако си доволен от услугата, взел ти е по-малко пари, не виждам какъв е проблема?
По тая логика ако работиш върху колата на приятел, значи ли че трябва да имаш фирма, касов апарат да даваш бележки фактури и така нататък??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2017, 19:51

Elesar74 написа:И какво по-точно, ги топли тия хора, някакви квартални майстори или подобни, дали се осигуряват или не? Не е ли важно в крайна сметка каква услуга получаваме?

БългарчЕто обича, когато някой друг е прецакан,а него не го засяга и гледа от страни. Много хора дрисват от кеф.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 25 Яну 2017, 21:40

agstyles написа:Като не е регламентиран, може да му пратиш проверка

Тука си в ОГРОМНА грешка 8) проверка можеш да пратиш в регламентиран сервиз (каквото и да означава това),защото има въз основа на какво да го проверяват.Щото има сервиз!

Преди години коментирах с държавен служител.....отговорът беше нещо такова:"Няма ли фирма и т.н. можем да го санкционираме само ако го хванем да взема пари за извършена услуга.Ама трябва подставени лица,белязани пари...кой ще се занимава?"

streetz написа:Няма драма - правилата важат за всички. Щом извършват търговска дейност и печелят (добри) пари от това ще си плащат данъците.

:yes: А,май било просто :yes:

Elesar74 написа:Тук въпроса е, че НАП искат да си приберат едни пари, тях това им е работата.

На НАП работата им е да следят законно упражняващите търговска дейност да си плащат дължимите данъци,а незаконно упражняващите търговска дейност да бъдат санкционирани,така че да станат законно упражняващи търговска дейност и да си плащат съответните данъци.

Elesar74 написа:Някак си официализирането на услугата, сякаш повишава нейното качество, с такова впечатление оставам аз.

Сега да ти обясня:официализирането на услугата няма връзка с нейното качество,а с това,че при нужда ощетената при сделката страна има законно право да се защити или да потърси обезщетение.

Elesar74 написа:Иначе, какво ни влиза на нас в работата кой как работи за пред държавата, освен ако не сме държавни служители и то от НАП, в конкретния случай?

Значи нямаш нищо против сивата икономика,така ли да се разбира?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Яну 2017, 21:42

Ганя е жив...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2017, 21:56

Аз по принцип не съм против да се легализират тия сервизи. Най-малкото, защото те ако не плащат не може ли и аз да не плащам данък печалба?

Но сме и такова племе, че дори и грам да не ни касае много хора са адски щастливи от нещастието на другия.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от agstyles » 25 Яну 2017, 22:08

немо написа:
agstyles написа:Като не е регламентиран, може да му пратиш проверка

Тука си в ОГРОМНА грешка 8) проверка можеш да пратиш в регламентиран сервиз (каквото и да означава това),защото има въз основа на какво да го проверяват.Щото има сервиз!

Преди години коментирах с държавен служител.....отговорът беше нещо такова:"Няма ли фирма и т.н. можем да го санкционираме само ако го хванем да взема пари за извършена услуга.Ама трябва подставени лица,белязани пари...кой ще се занимава?"

Как кой? Нали е тяхна работа това?
А като има фирма и е изряден ама те е пре*бал, кво правим? Тая проверка пак е до никъде, търсиш си правата нали... Дълга и широка с незнаен край, виждал съм случаи на края излизаш още по на*бан....

Цялата тая работа е както със всичко останало, пуснат лека новина да сплашат малко хората, да се позамислят, после почват "проверките".
И докато те наплашат с големите глоби, ти предлагат по-лекия вариант да си плащаш таксичката и да не те закачат.

Че не е правилно не е, в един перфектен свят няма да има нужда от тея неща, ама в България сме далеч от перфектни.
Нито съм за нито съм против, всеки е ползвал услуги от сивата икономика, кой доволен, кой не... Аз засега съм бил все доволен, не ме бърка особено дали човека си плаща данъци или не, просто човек намерил начин да прецака държавата която ни прецаква всеки един ден, ем браво уредил се.

А примерно на мангалите дето нищо не плащат? На тях кой ще им ги търси? По цял ден виждам мангали с телефони за по 1-2000лв и злата за доста повече, ама данъци, сметки, застраховки и така нататък не плащат? Отговорност никой не им търси, ама иначе бай Иван де спечелил 10лв от смяна на масло ни е проблема.
Карат без книжки, застраховки, преглед коли с чужди регистрации, и никой нищо не им казва, никой нищо не им прави, доста повече тежат финансово според мен от колкото "кварталните сервизи".

ПС: А като не може да му пратиш проверка, тея ква проверка ше направят, като не го хванат на място да зима пари?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2017, 22:25

bum_bum написа:
Elesar74 написа:И какво по-точно, ги топли тия хора, някакви квартални майстори или подобни, дали се осигуряват или не? Не е ли важно в крайна сметка каква услуга получаваме?

БългарчЕто обича, когато някой друг е прецакан,а него не го засяга и гледа от страни. Много хора дрисват от кеф.

+1 Само в банановите републики се гони малкия бизнес... Трябва да си затварят очите за него докато не мине някакъв размер. После монополите, големите компании. Ми как да имат конкуренция като се прекършва всичко. Иначе аз съм капиталист експлоататор :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 25 Яну 2017, 22:29

Аз засега съм бил все доволен, не ме бърка особено дали човека си плаща данъци или не, просто човек намерил начин да прецака държавата която ни прецаква всеки един ден, ем браво уредил се.

Страхувам се,че тоя начин на мислене има дълбоки корени....от 1396г. насам,а още повече се страхувам,че няма да са достатъчни 600 год. да се промени.....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2017, 22:40

K_Ilkov написа:...

Именно. Тва си е сделка между мен и него. Човека има глава на раменете си и знае рисковете, които поема. Аз също. Аз като си ремонтирам колата на двора, сякаш покривам всички тия малоумни изисквания. Въпреки, че имаше и такива опити да се прокара закон да се забрани на хората да си ремонтират сами колите. Тва беше нечовешка наглост!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2017, 22:41

steeN написа:
bum_bum написа:

+1 Само в банановите републики се гони малкия бизнес... Трябва да си затварят очите за него докато не мине някакъв размер. После монополите, големите компании. Ми как да имат конкуренция като се прекършва всичко. Иначе аз съм капиталист експлоататор :mhihi:

Гонят малкия, щото големия плаща само под масата. А в страна като България всеки напълно честен бизнес почти винаги си остава малък.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Яну 2017, 22:46

streetz написа:Няма драма - правилата важат за всички. Щом извършват търговска дейност и печелят (добри) пари от това ще си плащат данъците.

ето това. много винаги ми е било интересно как от 9 кладенеца ще се донесе вода само и само да бъдат оправдани този или онзи. това е някаква типична българска черта граничеща с мазохизъм...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от agstyles » 25 Яну 2017, 23:15

Все едно има някакво значение, както винаги говори се, обсъжда се и на края пак си е същото.

Ползват се медиите да се плаши народа, и после да се възползват от това тея "по-отгоре" така да се каже.

Пример, мой познат го спират в София, затъмнени задни стъкла...
-Аа момче ти не знаеш ли че е забранено ? Сега трябва да те спрем от движение, глобата не е малка, защо си го сложил тва фолио...
Предполагам се сещате какво е последвало след това. Добре че не е идиот и е по осведомен, ама някой по "обикновен" човек който не се е интересувал, ами само е слушал по новините, щеше да си плати компенсаторната такса и те така..
Същото е и сега.

Мен лично не ме кефи да ме цака държавата, като да плащам 97лв винетка и пак да карам по разбити пътища.
И ако може без "трябва да дадеш че да получиш" миналата година пак беше 97лв и пътната обстановка не съм усетил да се е променила.
Примери колкото искаш. Може да е проблемно това мислене, ама алтернативата да те е*е някой и само да викаш искам още някак си по не ми се нрави :mhihi: .

Досега който е бил "сив" и е решил да стане легален, не съм видял да е успял, даже 90% от тях малко след това са закривали цялата дейност.
(това което аз съм виждал поне)

А тея легалните дет са с фирма и прочие, ще кажеш че всичко отчитат и дават бележки и фактури, една голяма част от дохода им въобще не се отчита, плащат си таксичките където трябва и никой не ги бута, а тея дребните с едното гаражче, заведение, магазинче, ги спукват от проверки и се чудят за какво да се хванат за да те съсипят (не веднъж съм го виждал ).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 25 Яну 2017, 23:43

Аз пък ще ви кажа мойта гледна точка, на един прост работник, на който всеки месец му отдържат от заплатата. Искам НАП да ги напада всички тези, които не плащат данъци и осигуравки, без значение, колко са големи. Огромната яма наречена бюджет трябва да се допълва от някъде. По-добре да е от тарикатите дето цял живот не са дали и 5 стинки за "общото благо" от колкото да вдигат осигуровките и данъците на простите работници като мен.
40653

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата