Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
За същия човек говорим..
Разбира се, че и си зависи пробег и колко е карана на фарове, но при колегите думкат много много по-рано.
Не знам, аз фар на БМВ не бих отворил - след това остават следи и става сиганска раота..
А нов фар - проверете сами колко струват и защо втора ръка са 1К..
Иначе, за да не карам така си бях пуснал дългите на процент - това са оригиналните дневни светлини на е90 преди фейса. Много ме кефеше, но пък не можеше да си пуснеш само ринговете.

Разбира се, че и си зависи пробег и колко е карана на фарове, но при колегите думкат много много по-рано.
Не знам, аз фар на БМВ не бих отворил - след това остават следи и става сиганска раота..

А нов фар - проверете сами колко струват и защо втора ръка са 1К..

Иначе, за да не карам така си бях пуснал дългите на процент - това са оригиналните дневни светлини на е90 преди фейса. Много ме кефеше, но пък не можеше да си пуснеш само ринговете.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не съм влизал няколко дни и го обърнахте на IRC канал... Върнах ви броячите на мнения малко назад и гледайте да не спамите толкова много. За 3-4 страници, само едно реално питане за кола 

Never mistake motion for action...
Здравейте колеги, някой да е проверявал http://m.mobile.bg/details/11484996843495944 този автомобил и за всяко едно мнение ще Ви бъда доста благодарем! Тъй като не разбирам много, но се влюбих в тази кола още при сядането и запалването
Sent from my HTC 10 using Tapatalk

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
За мен най-важният въпрос е - на какви пари ти я предлагат.
Иначе на снимки ми се вижда добре стига да не си предирчив към екстри, липсата на темпомат и запотеният фар може да са ти отправни точки за пазарлък. Ако наистина много ти допада - провери и историята по рама в bmwdecoder може да излезне нещо съмнително и я закачи с някого на диагностика. Колегите с бензини могат да споделят за болежките на бензиновите мотори
Иначе на снимки ми се вижда добре стига да не си предирчив към екстри, липсата на темпомат и запотеният фар може да са ти отправни точки за пазарлък. Ако наистина много ти допада - провери и историята по рама в bmwdecoder може да излезне нещо съмнително и я закачи с някого на диагностика. Колегите с бензини могат да споделят за болежките на бензиновите мотори
drago9205 написа:Въпросът е на какви пари ти я предлагат.
Иначе на мен ми се вижда добре стига да не си предирчив към екстри, липсата на темпомат и запотеният фар може да са ти отправни точки за пазарлък.
Започна от 13.5, като ми обясни, че има коментар по цената и по всяко едно време мога да направя диагностика или да я закарам в сервиз. А за екстрите, нямам особени претенции за тях
- Smok
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i, Е91 320d
- Детайли за колата: Е46 318i, Е91 320d
Трябва да се внимава много с колите от горубляне... Задължително преглед в сервиз разбиращ от BMW... От тази автокъща са много лачени колите на снимки, но при огледа ми на една от тях.... цялата предница беше правена и то много зле направена....
https://www.facebook.com/OvertopAgency/
EVENTS*BABYSITTING & ENTERTAINMENT*BTL
EVENTS*BABYSITTING & ENTERTAINMENT*BTL
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
M.Manolov написа:Здравейте колеги, някой да е проверявал http://m.mobile.bg/details/11484996843495944 този автомобил и за всяко едно мнение ще Ви бъда доста благодарем! Тъй като не разбирам много, но се влюбих в тази кола още при сядането и запалването![]()
![]()
За тази кола нищо не мога да кажа освен, че е ми липсват някои основни екстри, но за НОВА АУТО мога да разкажа доста кошмарни истории - един приятел в София им "стяга" колите и е много много лоша ситуацията. Ако ще я взимаш задължително сервиз.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
M.Manolov написа:Здравейте колеги, някой да е проверявал http://m.mobile.bg/details/11484996843495944 този автомобил и за всяко едно мнение ще Ви бъда доста благодарем! Тъй като не разбирам много, но се влюбих в тази кола още при сядането и запалването![]()
![]()
Каква и е цената?То нормално ако ме си карал или имал 6ак ще се зарадваш,като я запалиш,но този мотор иска да се прегледа от някой който разбирамного бързо може да си 1-2к назад
от 16 снимки няма нито една на мотора,отделно не трябва да има ама нито 1 капка масло по тоя мотор,основно се гледа гарнитурата на главата,на масления охладител,около соленоидите.
Трябва да се разгледат състоянието на 2те ДИСА клапи ,дали отварят и ако отварят дали е бързо,трябва да са на ряз а не да се чува моторчето как работи,да се види в движение дали работят,аз дори бих искал да се свали поне голямата,защото е на 4 винта и се сваля за мин ,че струва около 500лв и втора ръка са рядкост.
Водната помпа не трябва да е дала нито една ама нито една грешка с комуникацията или нещо покрай нея последните няколко месеца,защото в противен случай означава,че скоро ще каже бум а цените почват от 600лв като се сменя и термостата с нея,защото са едно върху друго.
Задължително ако можеш провери ВИН на колко км,че 330и на тези километри реално под 11к евро почти НЕ се намира дори сега...
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
да го препверява в този сайт за км-те и ако е под 300 000 да го отнася, ако цената е под 12-13к.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Колеги положението при 318Д Е90 122 к.с какво е мотора комън рейл ли е? не се търси мощност,а икономия? Детски болести има ли този мотор ,вихрови клапи има ли или няма? около 2005-6г.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
turbonetic написа:Колеги положението при 318Д Е90 122 к.с какво е мотора комън рейл ли е? не се търси мощност,а икономия? Детски болести има ли този мотор ,вихрови клапи има ли или няма? около 2005-6г.
BMW НЯМА дизел който да НЕ Е комън рейл при 3та серия след 2001год!
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Каквото важи за 320д, важи и за 318д, вихрови клапи има, ако не са махнатиGqbriel написа:turbonetic написа:Колеги положението при 318Д Е90 122 к.с какво е мотора комън рейл ли е? не се търси мощност,а икономия? Детски болести има ли този мотор ,вихрови клапи има ли или няма? около 2005-6г.
BMW НЯМА дизел който да НЕ Е комън рейл при 3та серия след 2001год!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Всъщност интересен факт е, че 318d няма вихрови клапи 
Относно положението при 318д - двигателят е същият като в 320-ката. Има някои разлики в периферията, като основните са турбото (съответно това води и до различен софтуер/карти, кулерът е еднакъв), колектора, дюзите, малка разика в размерът на спирачките. Разходът на гориво - абсолютно същият като на 320, вървежът - по-малък. Разходите по двигателя - същите, масло събират еднакво (едни исъщи двигатели са все пак) всички възможни болежки са еднакви (само с изключение на клапите). Ако не намериш читаво 320д, по-скоро тогава мисли за 318.
Сега с ремап на 150 коня е добре колата, ноо за кола над 1500 килограма 122 коня са малко. И въпреки това щеше да ми е много по-яко ако след ремап с 200 коня, вместо 150

Относно положението при 318д - двигателят е същият като в 320-ката. Има някои разлики в периферията, като основните са турбото (съответно това води и до различен софтуер/карти, кулерът е еднакъв), колектора, дюзите, малка разика в размерът на спирачките. Разходът на гориво - абсолютно същият като на 320, вървежът - по-малък. Разходите по двигателя - същите, масло събират еднакво (едни исъщи двигатели са все пак) всички възможни болежки са еднакви (само с изключение на клапите). Ако не намериш читаво 320д, по-скоро тогава мисли за 318.
Сега с ремап на 150 коня е добре колата, ноо за кола над 1500 килограма 122 коня са малко. И въпреки това щеше да ми е много по-яко ако след ремап с 200 коня, вместо 150

Последна промяна drago9205 на 31 Яну 2017, 12:19, променена общо 1 път
- nikolaysk
- Потребител
-
- Кара: е91 320D
На 318д буталата са по малки от на 320д
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
drago9205 написа:Всъщност интересен факт е, че 318d няма вихрови клапи
Всеки ден научаваш нещо ново

Поне данъка ти е нисък с тия 122 коня, каското и всичко производно...