Нова кола
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Нова кола
Няма смисъл да се плаща за марката - плащаш си едно пижо 307, дето се не троши, защото не може да излезе от сервиза за да се строши, махаш му емблемата и си караш...ходиш...буташ.
Припадам от смях като чуя такива разбиратели - хем не иска да ремонтира, хем иска кола за 5000лв и ако може след 2010та година - не стааа! Ако искаш да няма проблеми, взимаш кола в гаранция - най-добиря вариант който се вписва в описанието е Корола - на цената на Фабия и с 5 годишна гаранция - 30-35 бинки. Ама после като смениш масло за 500-600лв, смяна гуми с реглаж 200лв услугата (два пъти годишно) и като платиш и каско 2000лв и вече не си толкова напред с изиксванията да не се троши, щот си плащал за марката.
Припадам от смях като чуя такива разбиратели - хем не иска да ремонтира, хем иска кола за 5000лв и ако може след 2010та година - не стааа! Ако искаш да няма проблеми, взимаш кола в гаранция - най-добиря вариант който се вписва в описанието е Корола - на цената на Фабия и с 5 годишна гаранция - 30-35 бинки. Ама после като смениш масло за 500-600лв, смяна гуми с реглаж 200лв услугата (два пъти годишно) и като платиш и каско 2000лв и вече не си толкова напред с изиксванията да не се троши, щот си плащал за марката.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Винаги мое си земе нещо и с десен волан нали? Има ли такава дачия?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
И аз ще съм в същата дилема,като гледам Астра Н,Хонда сивик и Фиат браво влизат в тия параметри с по евтина поддръжка,най-клоня към фиата, карам и сега италянки и съм доволен това е мое мнение
Не мога да кажа нищо за дачия нито съм карал нямам наблюдения
Фиата е 1.4 90кс за този двг става на въпрос
Всичко зависи кой колко пари има да даде и да поддържа след това,всеки би искал да кара една идея по хубава и по мощна кола,също така много зависи как караш
Не мога да кажа нищо за дачия нито съм карал нямам наблюдения
Фиата е 1.4 90кс за този двг става на въпрос
Всичко зависи кой колко пари има да даде и да поддържа след това,всеки би искал да кара една идея по хубава и по мощна кола,също така много зависи как караш

карам спокойно
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
По повод Дачия. Ония ден отключвам един Дъстър, и се навирам до половината вътре, само да сложа ключа на място. Ръчках, бутах, бах маа му. Не влиза. Как и да е, успях, ръгнах го на място, въртя на контакт и почвам да търся от къде се сваля задното стъкло. Натискам едно копче.. не, т'ва са предните. Оглеждам се и виждам в краката на отзад-возещия се две копчета. Няк'ва куца рисунка, сравнявам с копчетата намерени отред и да.. това са копчетата за задните стъкла. Натискам - паца, не слиза. Натискам другото - па' така. Започвам да търся дйе копчето за блокиране на задните прозорци. 2 минути гледане тъпо в таблото и шофьорската врата. Цъкам няк'во копче, проверка - не е т'ва. Цъкам друго, проверка - т'ва е. И цялата тази процедура отне около 5-6 минути. А бе читави коли, правени с акъл. 
И между другото. Скоростния лост на Смарт 2015 година е същия като на Дачия. Гледат хората от тях, учат се..

И между другото. Скоростния лост на Смарт 2015 година е същия като на Дачия. Гледат хората от тях, учат се..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Аз съм мазохист,купих си форд фиеста 2008ма бензин автомат, а оригиналния си ремък.. няма ем пакети няма стрес няма джанти,данък 26пари..

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
200д - 23 лв данък 6/100 в града поддръжка основно консумативи другото на фолксвагенови и фордови цени като иска да му е тежък джоба
пък и с повечко търсене за тия пари има доста читави дето ще надживеят една нова неуДачия например

пък и с повечко търсене за тия пари има доста читави дето ще надживеят една нова неуДачия например

ATR-42/72
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Колега, този Мерцедес е много здрав, но според мен и Е46 е здрав автомобил. Просто когато се купува такава кола, трябва да се знае какво точно иска човек. За мен хората с БМВ се делят на две. Едните имат достатъчно потенциал за поддръжка на ново или старо, без значение от избора и модела, а другите нямат. Те търсят най-евтиното на пазара и едвам събират средства да го поддържат. БМВ е сериозен автомобил за хора с пари. Много ясно че когато вземеш най-големият боклук от обявите, после ще береш страшни ядове и ще се отчаяш от живота. Да сравняваш БМВ с Дачия е все едно да сравняваш хляб и салам - и двете са за ядене. Този тип хора винаги ще се ядосват на всяка кола, която купят, защото нямат култура за пазаруване. Не визирам колегата, защото не го познавам, но за мен така стоят нещата.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Мордехай написа:Колега, този Мерцедес е много здрав, но според мен и Е46 е здрав автомобил...
Да ама обслужването , разхода, данъка и ремонтите на Е46 за една година струват колкото мерцедес и половина

ATR-42/72
- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
..е може 124 200 е на газ......10/100..и е по-комфортна от е 46...

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Човека пита за 10 г. кола, вие го пратихте за 124-ка, а тя е май на възрастта на е34, т.е. над 20 години.
Да напиша и малко за впечатленията от Дачия. По-миналата година трябваше спешно да се вземе автомобил 6+1 за возене на работници. Та обиколих всички магазини и стигнах до Омникар (Рено-Дачия), цената за Лоджи 6+1 беше около 25 000лв, от 1/2 до 1/3 от това, което предлагат останалите. Продавача ми видя физиономията, като я разгледах и каза "Няма проблем, всички така правят, после обикалят из София и накрая пак тук се връщат", това за служебни автомобили. Не знам какви отзиви да споделя, като екстри има радио с блутуд и юсб, 1,5 дизел 90кс. За по-малко от година направи 150000км, на 80000-заден лагер, на 100000 започна да шуми скоростната кутия, на 150000 скъса някакви тампони и отказа да включва на скорост. Като сериозен недостатък са задните барабанни спирачки, които товарят предните дискове, които се сменят на 50-60000км. Тъпо и грозно оборудвана със смесен разход 5,5/100. Колата се кара, като за последно от 10-на човека, лети по магистралата със 140-160, всеки ден има по едни 10-20км черен път и това винаги с 5-6-7 човека.
Не е лоша, като за служебна, а и моторчето на Рено за сега няма ядове.
Гледам новите са вече с гаранция 150000км/5години, май скоро ще купуваме друга.
Да напиша и малко за впечатленията от Дачия. По-миналата година трябваше спешно да се вземе автомобил 6+1 за возене на работници. Та обиколих всички магазини и стигнах до Омникар (Рено-Дачия), цената за Лоджи 6+1 беше около 25 000лв, от 1/2 до 1/3 от това, което предлагат останалите. Продавача ми видя физиономията, като я разгледах и каза "Няма проблем, всички така правят, после обикалят из София и накрая пак тук се връщат", това за служебни автомобили. Не знам какви отзиви да споделя, като екстри има радио с блутуд и юсб, 1,5 дизел 90кс. За по-малко от година направи 150000км, на 80000-заден лагер, на 100000 започна да шуми скоростната кутия, на 150000 скъса някакви тампони и отказа да включва на скорост. Като сериозен недостатък са задните барабанни спирачки, които товарят предните дискове, които се сменят на 50-60000км. Тъпо и грозно оборудвана със смесен разход 5,5/100. Колата се кара, като за последно от 10-на човека, лети по магистралата със 140-160, всеки ден има по едни 10-20км черен път и това винаги с 5-6-7 човека.
Не е лоша, като за служебна, а и моторчето на Рено за сега няма ядове.
Гледам новите са вече с гаранция 150000км/5години, май скоро ще купуваме друга.
начи 5,5/100 за дачия 6+1, която се кара от всички като на уволнение, не ти вярвам
и аз таралянках чисто ново сандеро за много хиляди километри из БГ и такъв разход не съм видял, а е по-лека кола...
а че седалките са дървени, управлението кофти, окачването като лодка в море, динамиката отсъстваща, материалите ужасни е без коментар
и аз таралянках чисто ново сандеро за много хиляди километри из БГ и такъв разход не съм видял, а е по-лека кола...
а че седалките са дървени, управлението кофти, окачването като лодка в море, динамиката отсъстваща, материалите ужасни е без коментар
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Lenco
- Старши скрапер
-
Хаос написа:начи 5,5/100 за дачия 6+1, която се кара от всички като на уволнение, не ти вярвам
....
Да, грешката е моя, това са показанията по борда (има и такова нещо), утре ще накарам счетоводителката да извади точни цифри.
За материалите си прав, днес дъщерята ме повози с е38/750 ..... дачия никога не биха направили такъв автомобил, но май и нямат желание. Като я питах, що се влачи по улиците, тя ми сочи борда 22/100 среден разход.
То да ти кажа и е34/518и има една динамика. ама тва друга тема

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
С две думи автора да си стяга Е46-цата и да не се занимава с глупости 

Последна промяна barty на 05 Фев 2017, 20:25, променена общо 1 път

- Lenco
- Старши скрапер
-
От това, което е горила дачията за изминатите 160000км, разхода се движи между 5,7 и 5,9 на месец, според зареденото гориво.
Движението е 60%-магистрала, 15%-градско, 20%-извън и 5%-черен път, по груби сметки.
ПП: НЯКОЙ ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА СИ ПОМИСЛИ, ЧЕ ХВАЛЯ ДАЧИЯ, НЕ БИХ СИ Я КУПИЛ ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ.
Движението е 60%-магистрала, 15%-градско, 20%-извън и 5%-черен път, по груби сметки.
ПП: НЯКОЙ ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА СИ ПОМИСЛИ, ЧЕ ХВАЛЯ ДАЧИЯ, НЕ БИХ СИ Я КУПИЛ ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
barty написа:С две думи автора да си стяга Е46-цата и да не се занимава с глупости
за парите, които е приготвил ще стане ебаси тупалката

You said: "Time will change!" What if it changes you?
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3