Евтин и лесен метод за повдигане на автомобил?
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Евтин и лесен метод за повдигане на автомобил?
Търся добър вариант да повдигна малко на жена ми Корсата, че се преместихме на ново място и пътя до вкъщи е малко тип лунен пейзаж и закача. Виждал съм преди време, едни като гумени кубчета, които се набиват между ребрата на прожините. Виждал съм и едни като скоби, които чрез натягане опъват пружините. Не знам до колко са рентабилни и дали са най-удачния вариант. Бих се радвал ако ме посъветвате нещо освен по-високи гуми, с което съм се заел вече, но няма да е достатъчно.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Re: Евтин и лесен метод за повдигане на автомобил?
Виждал съм такива гуми за пружини в дунев, може да поразпиташ там.
Предполагам има и други алтернативи в ebay или в китай за още по-тънки пари..
И най-добре - догодина й вземи една Панда 4х4 и се радвай.. Аз поне много им се кефя.
Предполагам има и други алтернативи в ebay или в китай за още по-тънки пари..

И най-добре - догодина й вземи една Панда 4х4 и се радвай.. Аз поне много им се кефя.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
и евтин и лесен...
http://www.amavto.com/object.php?id=1403
успех
още варианти
http://www.dbk-dimitrov.com/%D0%B1%D1%8 ... 0%BD%D0%B8
http://www.amavto.com/object.php?id=1403
успех
още варианти
http://www.dbk-dimitrov.com/%D0%B1%D1%8 ... 0%BD%D0%B8
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
А какво прайм с хода на амортисьора? А откъм безопасност как е хавата? Има ли кой да гарантира,че колата ще стои на пътя така както трябва?
- vicho
- старши ентусиаст
-
magareto_yori написа:А какво прайм с хода на амортисьора? А откъм безопасност как е хавата? Има ли кой да гарантира,че колата ще стои на пътя така както трябва?
гаранция - Франция ...
какъв стоеж на пътя??? те 50 % от колите пред блока са със счупени пружини, изпуснали амортисьори и текат, като лейки... не дръж на тия подробности, пък и не вярвам с корсата да поддържаме 150-160 по магистралата, че се чудим дали хода на амортисьора ще е достатъчен...
с други думи - ти, сериозно ли?

Карам с такива подложки между навивки пружини от доста време и повдигането не е кой знае какво даже слаба ракия , но колицата е по-стабилна определено и леко втвърдява возията. За повдигане подлагаш между купе и пружини . Има такива тампони или от транспортна лента пак става .
- magareto_yori
- ентусиаст
-
vicho написа:magareto_yori написа:А какво прайм с хода на амортисьора? А откъм безопасност как е хавата? Има ли кой да гарантира,че колата ще стои на пътя така както трябва?
гаранция - Франция ...
какъв стоеж на пътя??? те 50 % от колите пред блока са със счупени пружини, изпуснали амортисьори и текат, като лейки... не дръж на тия подробности, пък и не вярвам с корсата да поддържаме 150-160 по магистралата, че се чудим дали хода на амортисьора ще е достатъчен...
с други думи - ти, сериозно ли?
Като се пребие някой, последното дето ще мисли са Фчупените пружини на комшията. А когато амортисьорът седи в положение дето не е сметнат да седи постоянно ще даде фира много по бързо. А ма вие си знаете, важното е, че половината коли пред блока са пред разпад

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Най-евтиния и добър вариант е с пружини от комби или подобен по-тежък автомобил.
Ако се притеснява някой за хода на амортисьора, може да се направят подложки между лагерите и купето.
Ако се притеснява някой за хода на амортисьора, може да се направят подложки между лагерите и купето.
Пружини+амортисьори от дизелова Корса са решение, но е за сметка на поведението по нормални пътища 

- vicho
- старши ентусиаст
-
magareto_yori написа:Като се пребие някой, последното дето ще мисли са Фчупените пружини на комшията. А когато амортисьорът седи в положение дето не е сметнат да седи постоянно ще даде фира много по бързо. А ма вие си знаете, важното е, че половината коли пред блока са пред разпад
нямам нерви да споря...
все едно за пръв път виждате коли
п.с. да не говорим за 100% от STANCE-аджиите, какъв ход, какви пет лева, какво прибиване...
- magareto_yori
- ентусиаст
-
vicho написа:magareto_yori написа:Като се пребие някой, последното дето ще мисли са Фчупените пружини на комшията. А когато амортисьорът седи в положение дето не е сметнат да седи постоянно ще даде фира много по бързо. А ма вие си знаете, важното е, че половината коли пред блока са пред разпад
нямам нерви да споря...
все едно за пръв път виждате коли
п.с. да не говорим за 100% от STANCE-аджиите, какъв ход, какви пет лева, какво прибиване...
Аз общо между станс и вдигната корса с гумени тампони не виждам. И аз тук спор не виждам тъй ,че се разбрахме

Дизеловите Корси не съм сигурен, че са по високи, но Опел Комбо май е? (Става въпрос за Корса Ц попринцип). Само не знам дали окачването не им е различно и дали ще стане?
Пс. Също така обмислям да си направя някакъв протектор на картера и скоростите дали има някакви варианти?
Пс. Също така обмислям да си направя някакъв протектор на картера и скоростите дали има някакви варианти?
Bokrael написа:Дизеловите Корси не съм сигурен, че са по високи, но Опел Комбо май е? (Става въпрос за Корса Ц попринцип). Само не знам дали окачването не им е различно и дали ще стане?
Дизеловите не са по-високи, но са с по-твърди/дебели пружини заради по-тежкия мотор. Като сложиш по-твърдите пружини на по-лека кола те не се компресират толкова и я държат по-високо.
П.С. По спомен тая корса имаше греда под радиаторите на която се хваща и магарето. Можеш да пуснеш една гофрирана ламарина от нея до линията на носачите там пак има къде да се хване. Можеш да си спестиш време и да я нахвърлиш с нитове или самонарезни винтове и да си вгорчиш живота за вбъдеще(или живота на някой майстор) или може да го направиш културно с болтове(ще ти е са полезни темите за монтиране на Х-брейс в Е36 форума). Разбира се трябва да се остави място за пробката на картера, за да не става лесната манипулация по смяната на маслото кошмар.
Аз съм правил подобни изпълнения точно на Опел и според мен са напълно излишни. Ако държиш на кора вземи си пластмасова със сигурност има афтърмаркет, поне един удар ще спаси. Ако планираш постоянно ламарината да поема удари промени нещо друго в цялата схема.
не се занимаваш с глупости ми си оправяш лунния пейзаж...
... или сменяш колата.
... или сменяш колата.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
14 мнения
• Страница 1 от 1