Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от vld » 05 Фев 2017, 11:21

Alexi написа:Абе колкото и коли да съм видял на 8-10г карани САМО градско и с пробег под 100к ,купувани нови от БГ всичките са изглеждали като нови .. обратния вариянт да е на 300+к че ще е по запазена е басня и много добре го знаем ,но е добро оправдание ако притежаваш такава кола .. не съм виждал развален мотор от студени стартове и каране градско ,но такъв смазан от пробег всички сме виждали май ..

Да ти кажа гледахме една 320ка хд 2008.12 много добре оборудвана със ЦИЦ рекаро салон кожен подгрев стойки за чаши парктроници, имаше и комбокс ксенонови фарове автомат, може и да изпускам нещо, но колата беше добре натупана, на реални 180к км. купена от българия от камор и карана само тук, 90% градско.
Е да не ти казвам, че салона и беше все едно вътре тигри са живяли, волана леж, седалките изподрани от влизане и излизане, ДПФ махнат и тн.
Та мерси.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 05 Фев 2017, 18:33

те повечето така си и влизат отвън ,тука се отстраняват забележките :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Фев 2017, 11:52

don_gori написа:Още като видиш този парктроник и би следвало да подминеш обявата.

И причината е? Човекът не е можел да паркира и колата е удряна сто пъти? :mhihi:

Китайският парктроник, който ползвах преди да ретрофитна оригинален работеше перфектно, жега, студ, лед, все тая. Единствената разлика с оригиналния беше, че чуваш пищенето изпод задната седалка, а не от колоните. Човек, който купува кола в ниския ценови сегмент за модела едва ли ще хукне да слага оригинален, а това си е задължителна екстра в града.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 06 Фев 2017, 12:12

Leon написа:
don_gori написа:Още като видиш този парктроник и би следвало да подминеш обявата.

И причината е? Човекът не е можел да паркира и колата е удряна сто пъти? :mhihi:

Китайският парктроник, който ползвах преди да ретрофитна оригинален работеше перфектно, жега, студ, лед, все тая. Единствената разлика с оригиналния беше, че чуваш пищенето изпод задната седалка, а не от колоните. Човек, който купува кола в ниския ценови сегмент за модела едва ли ще хукне да слага оригинален, а това си е задължителна екстра в града.

Честно казано, на моята нямах преден (не ми се е и налагал около година) и като ми щукна да я правя фейс - купих броня, пръскалки (зада изглеждат оем фаровете :D ) и предния парктроник - оказа се, че съм със заготовка за преден и ми трябваха само датчиците с един къс кабел и букс, кодиране и това беше всичко - 4ри ОЕМ датчика, кабела и буксата - 120 лв от една морга :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 06 Фев 2017, 16:43

Leon написа:И причината е? Човекът не е можел да паркира и колата е удряна сто пъти? :mhihi:

Нямам нищо против парктроника като екстра бил той и китайски, но мен ми се вижда некадърно сложен. Поне да си бяха направили труда да го пръснат с цвета на боята да не изглежда толкова грозно. Това на пръв поглед , после като прочетеш култовото "ВСИЧКИ ЕКСТРИ ЗА МОДЕЛА" + навигация и мултифункционален волан :mhihi: Сигурно навигацията и волана са някакъв индивидуален вид екстра , както и aftermarket парктроника :mhihi: Отделно колата се продава още преди 03.09.2016г ... :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 06 Фев 2017, 16:46

Парктроникът не е причината за подминаване, а по-скоро неадекватната обява с много разминавания и цената :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 06 Фев 2017, 17:49

Та ... по темата ) набелязъл съм една колица от този под форум а именно тази на обявата : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480627960041519&slink=1mplsb
говорих с търговците веднага без да се засммислят ми изпратиха VIN : WBAWB31040PS92423 полвзах някой сайтове , стана ми ясно за екстрите с който разполага даже екстри не бих казал ... но не можах да намеря информация за километрите И та ако има възможност някой ако може да провери за какво става въпрос и да си каже мнението за колата и цената и би ми било приятно даже и нужно да го чуя ) за болни точки едва ли има смисъл да говорим все пак всичко е взависимост от състоянието
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Фев 2017, 22:58

https://www.bmdecoder.com/
5 euro и ще ги видиш км-те. За колата като я гледам някак смесени чувства, черна/ най-добрия цвят за бмв/ вътре с хубав цвят салон но захабен, няма екстри но пък евтина. Ти си решаваш, изглежда добър баланс цена/качество.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 06 Фев 2017, 23:21

Вече е спряна услугата. Който гледал гледал. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 06 Фев 2017, 23:23

x7z написа:Та ... по темата ) набелязъл съм една колица от този под форум а именно тази на обявата : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480627960041519&slink=1mplsb
говорих с търговците веднага без да се засммислят ми изпратиха VIN : WBAWB31040PS92423 полвзах някой сайтове , стана ми ясно за екстрите с който разполага даже екстри не бих казал ... но не можах да намеря информация за километрите И та ако има възможност някой ако може да провери за какво става въпрос и да си каже мнението за колата и цената и би ми било приятно даже и нужно да го чуя ) за болни точки едва ли има смисъл да говорим все пак всичко е взависимост от състоянието

Не един ами ДВА запотени фара (като нищо да е от удар) , СТАРТ бутона го няма никакъв, захабена яката вътре. Изглежда смазана от каране - безобразно евтина за 6так.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Фев 2017, 23:29

Вярно, че няма никакъв текст на старт бутона

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 06 Фев 2017, 23:54

https://www.bmdecoder.com/service

Работи, поне за сега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 07 Фев 2017, 10:56

Това купе, че е много карано е видно, но не ми е ясно защо да няма екстри? Като я гледам по снимки, освен нави другите по-основни екстри си ги има. Все пак има коли само с ел. стъкла и климатроник и собствениците им са доволни. :)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Фев 2017, 11:18

exc написа:Това купе, че е много карано е видно, но не ми е ясно защо да няма екстри? Като я гледам по снимки, освен нави другите по-основни екстри си ги има. Все пак има коли само с ел. стъкла и климатроник и собствениците им са доволни. :)

Нека не намесваме Дачиите и в тая тема...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 07 Фев 2017, 11:29

Прав си, и аз не искам колата да е гола като врабче, но познавам хора с Е90, които искат само да им гори 7/100 газ. :) Имам приятел, на който допълнителното оборудване по ВИН е два реда(аларма и спортно окачване) и много се кефи на колата си.
Но конкретното купе има завиващ ксенон, спортен ел. салон, кожа, темпомат, парктроник, автоматични фарове, къпхолдъри, комфортен достъп, потъмняване на огледалата, сензор за дъжд, лайт пакет.
Така, като гледам липсва Нави, подгрев и Hi-fi музика.
Според мен си има доволно количество екстри.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93