Трябва ми съвет !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Трябва ми съвет !

Мнение от Dextuar » 12 Фев 2017, 9:23

bum_bum написа:Само на мен ли GLK-то ми харесва далеч повече от х3? :mhihi:
Не само :mhihi: А и май е повече "джип"

P.s: По-скоро мислех, че със собствени средства разполагаш/въпреки възрастта ти/, но е хубаво да вземеш предвид, че евентуални ремонти също могат да бъдат цифра, които родителите ти също трябва да покриват :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Потребител
Аватар

Мнение от sn1Kersa » 12 Фев 2017, 13:18

Здравейте :wave:

alx, благодаря ти за отговора. Разбрах какво искаш да ми обясниш.

dextuar, гледал съм GLK, също съм се возил в такъв. Мога да ти кажа, че изобщо не ми харесва. Като започнем от екстериора, който ми е доста „дървен“ (прилича ми на кашон) и стигнем до интериора, който също никак не ми допада. BMW Х3 къде къде ми е по-привлекателен. Разбира се всеки с мнението си.

Приятен ден/вечер ;)

dextuar написа:
bum_bum написа:Само на мен ли GLK-то ми харесва далеч повече от х3? :mhihi:
Не само :mhihi: А и май е повече "джип"

P.s: По-скоро мислех, че със собствени средства разполагаш/въпреки възрастта ти/, но е хубаво да вземеш предвид, че евентуални ремонти също могат да бъдат цифра, които родителите ти също трябва да покриват :)

Спокойно и за това сме помислили.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Фев 2017, 13:55

На Х3 от Ф сериите не съм се возил, но за разлика от това доста пъти на GLK и определено ми харесва повече, но разбира се тук е до лично усещане. Все пак заглеждал ли си Х4? Малко е извън бюджета, но на млад човек повече ще му отива от Х3 поне според мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 12 Фев 2017, 15:57

@alx

Подобни мнения относно X3 съм чел десетки - те идват от хора които или не разбират колата или не им трябва такава кола или не могат да си позволят такава или заклети фанатици, за които всички BMW-та след 2004 г. не са BMW. Знам от кои не си ти ;)

Къде по-точно X3 е глупава и от кой стол пада? Какво точно е характер в колата, ако не чувството да я харесваш, заради това, което е и може?
От градския стол ли пада Х3? Където е малко по-висока от масовия автомобил, но не твърде голяма и прави 100 за 6 секунди? Вътре е като всяко BMW. Можеш да я караш из най-голямото гето или да я спреш пред най-гъзарския хотел - it's just а BM, на никого не прави особено впечатление, едно от най-прекрасните качества на марката - classlessness, ако има такава дума.

Или пада от извънградския стол, може би? Където минава 700км със 100 км/ч средна със 10л/100. И с тяга убива 90% от трафика. Примера е истински с 4 човека вътре, тюлето отгоре и багажника пълен с куфари.

Тва не е кола за писта или кола да ходиш да трепеш глигани из Странджа - на тея места - да, може и да ти стане тъпо с Х3. Тва е кола за истинския свят, а в него за тея пари и за тея възможности - НИЩО не може да й стъпи на малкия пръст. И точно там й е характера - в дълбочината на способностите, които има и предлага в ежедневието, а тя не би била възможна без цялата електроника и RFT гумите - не съм фен на турбото, автоматиците или електрическия волан, но работят прекрасно, правейки X3-та, това което е - най-добрият автомобил за истинския свят and feel so free to prove me wrong :).

Намирам конкретните ти постове, ако не за повърхностни, то поне за абсолютно неуместни, а от теб точно съм разбрал невероятно много неща за автомобилите и шофирането.

Поздрави!
make bitches make me sandwiches!!!

Потребител
Аватар

Мнение от sn1Kersa » 12 Фев 2017, 16:00

dextuar написа:На Х3 от Ф сериите не съм се возил, но за разлика от това доста пъти на GLK и определено ми харесва повече, но разбира се тук е до лично усещане. Все пак заглеждал ли си Х4? Малко е извън бюджета, но на млад човек повече ще му отива от Х3 поне според мен.

Здравей :wave:

Бащата на един приятел има Х4. Мисля, че 2015 година го взеха. Возил съм се и не ми хареса изобщо. Според мен е просто колкото да има нов модел BMW. Даваш доста пари за няма нищо. Както мисля споменах в някой коментар, аз съм към 185 висок и отзад в Х4 се чувствах като в Smart. Пътувахме от София до Пловдив и след това обратно и ме боля врата и кръста 2 дена... За багажника няма да коментирам....един куфар на кръст. Има същия проблем като с 5 серия GT ->> задното стъкло е доста малко и високо вдигнато и нищо не се вижда при паркиране назад. Общо взето не бих взел подобен автомобил.

Приятен ден/вечер ;)

SASquach написа:...!

Много хубав и изчерпателен коментар от твоя старана. Браво ! Ти самият имаш Х3 и реално знаеш какво е усещането да имаш подобен автомобил.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Фев 2017, 16:29

Всеки с вкуса си :ok: За мен ГТ-то е създадено в синхрон с най-добрите традиции, наследени от крис бенгъл. Тотално унищожаване на индивидуалността и превръщане на колата в една от многото :banghead:

Х3 е паркетно лъвче и е подходяща за млад човек с финансови възможности. С добри гуми няма да има проблеми нито лятото, нито зимата. Стига да не се пробва да се доказва в ОФФ-роуда. Бих си позволил да дам две препоръки. Вземи си бензин, поради особеностите на дизеловото гориво в бг. И втората е, огледайте се за кола от американския пазар. В AUTOTRADER има коли на доста прилични цени. Дори с транспорт и всички останали такси се връзват в рамките на вашия бюджет. Разликата с европейките е, че тези тук са карани с лимит от 65 мили. Техническото им състояние е съвсем различно от това на коли, карани с над 220км по европейските пътища.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 12 Фев 2017, 20:47

Единственото, което мога да се досетя като плюс на ГТ-то / освен повечето екстри / е, че са сравнително по- ексклузивни. Произведените бройки не са толкова много и може би ще задържи по- висока цена на вторичния пазар. Иначе Х3 си е страхотен автомобил. Между другото, при инцидентните ми придвижвания с Х3, съм оставал доста приятно изненадан от офроуд възможностите му.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Фев 2017, 20:58

съжалявам, че си се почувствал засегнат (както знаеш- никога не ми е било цел да обиждам когото и да е било)... най- малкото пък на интернетен форум.

SASquach написа:Какво точно е характер в колата, ако не чувството да я харесваш, заради това, което е и може?

всичките тези неща които си написал имат едно най-малко общо кратно поне за мене- колата е направена евтино. екстериора и изглежда евтин, интериора й е евтин и пластмасов, възприятието на околните/ усещането й е че притежателя й няма пари за х5- независимо какво ти е истинското финансово положение. возията е плебейска (да не се бърка със "спортна") и поне за мене цялото й поведение на пътя ми подсказва, че тази кола е правена от финансистите а не от инженерите на бмв... това е кола за неразбирачи които обаче искат бмв (повече за това малко по-долу) и са слепи за икономиите с които е реализирана и ефекта върху крайния продукт...

като цяло х3-ката спада в категорията на порше бокстер/ макан, мерцедес глк, рейндж ровър евок и другите такива (относително) евтини маркетингови опити на фирмите да продаде определена визия на хора които.. в повечето случаи нямат пари за определен тип возило. по тази причина и възпрятие е абсолютно все едно какви параметри има, колко е бърза, удобна, икономична и тн. просто днк-то й е грешно защото е правена от финансисти а не със сърце- нещо което всичките производители напоследък правят, но на някои това в им е силата а на други - слабото място. жокер- тези производители които са наблягали на клас и "аристократизъм" - за тях това е лоша оферта.

сега аз разбирам, че продажбите си вървят а кучетата си лаят и че не всеки може или иска да кара м-ки, но грубата истина е, че това джипче просто запълва една ниша която никой не знаеше, че я има.

... и една случайна мисъл- човек едно време си купуваше бмв защото просто нямаше друг производител които да прави така балансирани возила и да успява да "седне" на всичките столове по малко. последните 10 години има много производители които успяват да намерят въпросния баланс и някои го правят на по-ниски цени. в днешно време човек си купува бмв (еле пък х3) защото иска да има бмв, а не защото иска да има кола с определени показатели.

с две думи - когато плебейските производители (хонда, тойота, шеви и тн) наблегнат на икономиите- ефекта е положителен. когато премиум марките наблегнат на това - се получават недомислици защото им липсва точно това което прави въпросната марка желана.

разбира се всеки си има своята истина. за тебе това е перфектния джип за реалния свят и аз не мога да ти кажа копче защото ти си знаеш най-добре. но за мене е ... дори не знам как да го характеризирам- което е всъщност най-показателно така както аз ги виждам нещата...
Последна промяна alx на 12 Фев 2017, 21:15, променена общо 3 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Фев 2017, 21:12

alx написа:човек едно време си купуваше бмв защото просто нямаше друг производител които да прави така балансирани возила и да успява да "седне" на всичките столове по малко. последните 10 години има много производители които успяват да намерят въпросния баланс и някои го правят на по-ниски цени. в днешно време човек си купува бмв (еле пък х3) защото иска да има бмв, а не защото иска да има кола с определени показатели.

:( вярно е
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Фев 2017, 21:21

Вярно е ама горното продължава да важи и днес ;)

Аз като си купувах х3 не намерих алтернативен СУВ с голям бензинов мотор и ръчни скорости :roll:

Колкото и да съм гледал с насмешка и аз на х3-ката установих, че е не лош универсален семеен автомобил ...
МОжеш да караш със 180 и след това да излезеш по черен път :dunno: не говорим за офроуд ...
Да далече е от БМВ концепцията, но е и доста далече от недоклатеното поведение на доста СУВ-ове
Спрямо х5 е доста по-практично като кола, с по-голям багажник, по-леко ...
Вътре е евтин, факт, и возията е грешно да и се вика возия :mhihi:

Има си своите качества с две думи ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 12 Фев 2017, 23:13

alx написа:съжалявам, че си се почувствал засегнат (както знаеш- никога не ми е било цел да обиждам когото и да е било)... най- малкото пък на интернетен форум....

alx, не съм се засегнал - не съм ти на акъла, че да се засегна от теб точно, както казах уважавам много мнението ти като автомобилен ентусиаст, конкретния ти пост просто постави няколко върпосителни в мен, които ти адресира отлично - няма дума, с която да не съм съгласен, виждам нещата по същия начин, това са днешните времена и пазари - яко сметки, регулации и всичко електронно, в огромното мнозинство. За мен лично истината, е че BMW стават много нагли.

Относно хисктройката - нямам никакви илюзии, че има много общо с (класическите) BMW-тата, които ме накараха да обичам и разбирам марката, освен няколко твърдо характерни за марката черти и елементи, но стомната е счупена, ако ме разбираш. Но за това, което е - семеен паркетен джип, ако щеш (израз, който не харесвам) - хикса е страхотна кола, с недостатъците си естествено. Някои от тях разбирам, други - не, имайки предвид цената й, но позитивите са много повече и като завършен продукт за мен е страхотна.

@sn1Kersa

Адмирации за открития и честен начин, по който поставяш обстоятелствата! Пак ти казвам - ако това е колата, търси я в дилърската мрежа на BMW в Германия. С още един човек вътре и чуква два тона - гледай 30d или 35i - с тези двигатели колата има смисъл. По-малките също вършат работа, но автомобила е доста тежък. Спирачките й обаче са слаби за това купе. Надявам се си достатъчно разумен млад човек, за да осъзнаваш и отговорностите, които идват с 250+ конски сили за първа кола.

Поздрави!
make bitches make me sandwiches!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 13 Фев 2017, 1:58

А една "най-обикновена" Ф-10ка или Ф-11 ( не ГТ ) с доволно екстри , с Хдрайв защо не погледнеш .Мисля че е отвсякъде повече БМВ от х3ката , без да се засягат притежателите й .Само давам предложение .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: димяща проходима катафалка
Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd

Мнение от antonpau » 13 Фев 2017, 13:00

F10/11 са малко ниски за целите на колегата според мен. Тия 4-5см разлика в просвета в полза на Х3-ката в редки моменти могат и да са му решаващи :yes:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Фев 2017, 13:59

Ако може да преживее дърводелската возия х3-то е по-удачно както за излизане по черен път така и генерално за нашите "пътища" ...
За зимата също няколко сантиметра клиренс не са за изхвърляне независимо, че имаш 4х4 височина си трябва за да газиш.

Пак казвам - има не един кусур х3-то, но от практична гледна точка е доста добро решение според нуждите :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 13 Фев 2017, 15:39

[quote="K_Ilkov"]:roll:

Спрямо х5 е доста по-практично като кола, с по-голям багажник, по-леко ...
quote]
:OT: За втори път виждам твърдение, което не ми се вярва направо, че багажника на Х3 е по-голям от на Х5, това вярно ли е :?:
И за да не съм само ОФФ, като не се опитвам и да споря, но Х4 е по-голямо и от фейса на Х3, "симпатяги" над 1.80 високи сядат разположени на кръст в сичкото БМВ (без 7 LI) да ги не боли кръста :) Малкото задно стъкло на Х6, Х4 даже не го и гледам заради камерите... Колкото е по-ново и скъпо толкова по-боли да го изкараш на някоя поляна и да му скъсаш я спойлер, я броня :arrow: та и аз съм за Х 3, 4, 5, 6 скоро и 7 .... колкото стигат възможностите . Успех в избора на автора на темата :bchug:
GLK по-хубаво от Х 3, след 2011 твърдо нйе....GLЕ - да :OT: ама то много ново да видим новата Х3 таз година

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата