Охранителна камера
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Охранителна камера
А ще споделиш ли к'во е направил?bum_bum написа:Осветлението трябва да го оправи управата, която получава по 100лв на калпак месечно за поддръжка ама щом от година е така прави сметка. Мен не ме бърка, защото съм наемател и няма да тръгна да се занимавам.
Не искам да се разбирам с никой, щото искам да барна копеленцето и да му избия всичките зъбки.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пише ми глупости по колата. Хвърля разни боклуци зад нея и наскоро изчезнаха едни джанти.
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Сменяй гаража не си търси проблеми. Не генерирай лоши чувства и мисли в тебе. Мен ей така едни серсеми кръстове ми рисуваха по стъклата, болтовете на джантата ми отвиха, пари искаха за щяло и нещяло ......ай сиктир копелдаци
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Деб@ и педала
Според мен трябва да скриеш камерата в нещо типично за обстановката - я в конзолка някаква, в разклонителна кутийка или нещо подобно от естествения пейзаж на паркинга. Метни около нея парцал, ако щеш. Да е мърляво, паяжинясало и т.н. Сещаш се какво имам в предвид.
Относно свързаността, понеже WiFi-я не е оферта, може да се помисли да минава стрийма през 3G мрежата.
Относно подсветката не е задължително да свети постоянно и на 100%. Продават се отделни IR прожектори. Може да бъде разположен на съвсем различно място от това, където е камерата. И той можа да е маскиран като лампа някак. Един такъв прожектор може да се направи да се активира от обикновен PIR датчик, точно когато дойде педеругата да прави мизерии. Има най-различни прожектори, както и такива, който не им се вижда паразитното светене във видимата област - имат филтри или светодиодите им излъчват в "по-инфра" инфрачервената област. С око няма да ги види, евентуално с камерата на телефона си.
Така бих направил аз, лошото е че не мога да ти препоръчам конкретен прожектор

Според мен трябва да скриеш камерата в нещо типично за обстановката - я в конзолка някаква, в разклонителна кутийка или нещо подобно от естествения пейзаж на паркинга. Метни около нея парцал, ако щеш. Да е мърляво, паяжинясало и т.н. Сещаш се какво имам в предвид.
Относно свързаността, понеже WiFi-я не е оферта, може да се помисли да минава стрийма през 3G мрежата.
Относно подсветката не е задължително да свети постоянно и на 100%. Продават се отделни IR прожектори. Може да бъде разположен на съвсем различно място от това, където е камерата. И той можа да е маскиран като лампа някак. Един такъв прожектор може да се направи да се активира от обикновен PIR датчик, точно когато дойде педеругата да прави мизерии. Има най-различни прожектори, както и такива, който не им се вижда паразитното светене във видимата област - имат филтри или светодиодите им излъчват в "по-инфра" инфрачервената област. С око няма да ги види, евентуално с камерата на телефона си.
Така бих направил аз, лошото е че не мога да ти препоръчам конкретен прожектор

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- JohnnyBlack
- младши ентусиаст
-
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... ail+camera
Харесай си една такава камера и я монтирай така че да не се забелязва много лесно. Имат ИЧ подсветка и датчик за движение, правят снимки и видео и могат да ти ги пращат директно на мейла без да имат wifi.
Харесай си една такава камера и я монтирай така че да не се забелязва много лесно. Имат ИЧ подсветка и датчик за движение, правят снимки и видео и могат да ти ги пращат директно на мейла без да имат wifi.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Гаража няма как да го сменя за сега, че в близост от няколко км няма друг. А и колата там не съм я карал вече година и нещо та не си струва тепърва да и плащам гражданска, прегледи и т.н. само за да я изкарам. Живот и здраве, ако не ми се засерат нещата така или иначе до няколко месеца няма да я има там ама божа работа.
Точно пред колата върви една греда от тавана и на нея може да се монтира камера. Ако записа е на отдалечено място в момента в който се обърне да си тръгне и евентуално види камерата аз вече ще имам лицето. Тъй, че и да свети и да не свети и да я счупи или вземе все тая. Лошото е, че единствено с кабел май може да стане тая работа.
Гледах има камери на които диодите не се виждат и са маскирани като PIR датчици, а с такива в гаража е пълно. Ама или нямат СД карта или искат външно захранване.
Тия ловните ги гледах ама честно казано не ми се дават толкова пари в предвид, че след като си свърши работата повече няма да имам нужда от нея.

Точно пред колата върви една греда от тавана и на нея може да се монтира камера. Ако записа е на отдалечено място в момента в който се обърне да си тръгне и евентуално види камерата аз вече ще имам лицето. Тъй, че и да свети и да не свети и да я счупи или вземе все тая. Лошото е, че единствено с кабел май може да стане тая работа.
Гледах има камери на които диодите не се виждат и са маскирани като PIR датчици, а с такива в гаража е пълно. Ама или нямат СД карта или искат външно захранване.
Тия ловните ги гледах ама честно казано не ми се дават толкова пари в предвид, че след като си свърши работата повече няма да имам нужда от нея.
една ловна ми седи в нас повече от месец, но тия дни разбрах, че ще се слага някъде, иначе можеше да ти я дам. може би е това, което търсиш, собствено захранване, сд карта, пир датчик и ир, който е от тея дето не се виждат /всъщност те светят, но много слабо и трябва да си до камерата, за да го забележиш/, също и wifi. на тъмно се вижда на повече от 20м и ако става въпрос за паркомясто в подземен паркинг, може да се сложи далече от колата, за да не се забелязва.. тя тая беше 300лв, но май има и много по-евтини ако се вземе през нета от чужбина
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Максимум за 2 метра ми трябва да се вижда. А ако ми и сигнализира както съм почти нон-стоп в къщи съвсем добре може да се получи като го барна на място.
Ще гледам тия ловните за някаква по-оферта.
Ще гледам тия ловните за някаква по-оферта.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз си купих няколко камери от алито, имат WiFi, само им се бодва захранване и си ги гледаш от където желаеш, дори и на мобилни телефони правят запис, имат имейл известяване и IR видимост.
Но на теб ти трябват сега, докато дойдат от алито ще мине време.
Но на теб ти трябват сега, докато дойдат от алито ще мине време.
вземи залепи една лепенка от някъде - "внимание видеонаблюдение" и ще приключат нещата 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
У нас сме с камери по wifi и не те съветвам да разчиташ на това. Дори и да е достатъчно силен сигнала от съседа на 1-ви етаж (в което се съмнявам, щом се минава през бетонени стени), имай предвид , че на тия честоти има още какви ли не устройства които постоянно правят смущения. В един момент е ОК, в друг не. 30 метра кабел можеш да си вземеш за под 30 лв. и ще е от по-хубавите. Ако имаш с какво да пуснеш ток по кабела (PoE / Power over Ethernet) няма да ти трябва никакво захранване (камерата трябва да поддържа захранване през мрежовия порт). Можеш да погледнеш за елементарна камера с инфраред и поддръжка на захранване през мрежовия кабел и просто да си купиш един PoE Injector, който да боднеш между нея и суича ти. От там, на компютъра пускаш едно VLC да записва и с това се приключва. Масовите евтини китайчета за под 100 кинта в ОЛХ снимат ето така натъмно (абсолютно тъмно, никаква светлина):

Ако искаш, пиши ЛС да ти дам достъп до нея за да видиш как предава видеото и да прецениш дали е ОК за твоите цели.

Ако искаш, пиши ЛС да ти дам достъп до нея за да видиш как предава видеото и да прецениш дали е ОК за твоите цели.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
И без тва каза, че си си у вас...ако е толко често, побачкай малко в колата..и без тва тъмно, нема как да те види ..и запис нема да има 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Пустия мерак да го барнеш на местопрестъплението разваля всичко и те кара да дириш камери 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Искам да го барна, защото за последните 3 години съм платил 3600лв за това парко място. А той идва и ми драска по колата. Хвърля си боклуците там, а накрая изчезнаха и джантите. Някак си ме е яд.
Не мога да вися в колата. Предполагам това го предлагате на майтап.
Ще почета днес за тези Power over Ethernet. Самият кабел няма да е проблем, защото после ще ми трябва и ще му намеря приложение. И евентуално мога да взема хубава камера, която по-натам също да ползвам.
Не мога да вися в колата. Предполагам това го предлагате на майтап.
Ще почета днес за тези Power over Ethernet. Самият кабел няма да е проблем, защото после ще ми трябва и ще му намеря приложение. И евентуално мога да взема хубава камера, която по-натам също да ползвам.
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4