Always dry? Чували ли сте го,какво мислите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Always dry? Чували ли сте го,какво мислите?

Мнение от sean-john » 15 Фев 2017, 0:45

Здравейте колеги,случайно попаднах на някаква предложена страница във фейса и ми стана много интересно,определено изглежда впечатляващо.Интересно ми е дали някой го е ползвал,а мисля,че и на други колеги ще им е интересно.

https://www.youtube.com/watch?v=5-sCUiEamlA

https://www.youtube.com/watch?v=nRJjZZ6ogfQ

Само идеята,че всичката мръсотия ще пада много лесно ми е достатъчна,а защитата на лака е абсолютен +...ако всичко е така както са го написали и презентирали де... на нови коли доживотна гаранция за покритието,а на стари коли 5 години...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Always dry? Чували ли сте го,какво мислите?

Мнение от zvetiko » 15 Фев 2017, 9:29

Вакса, като вакса. Само описаните Ultra Nano Technology+ доживотна гаранция за покритие нанесено с дунапренова гъба, са достатъчни да ме откажат- звучи несериозно.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Фев 2017, 12:12

Несериозно звучат и нещата, които казваш ти... Ultra Nano Technology не значи непременно "вакса"... и в случая не мисля, че се има предвид вакса...

sean-john, това на клипа е т.нар. "контролиран клип"... мога да ти направя същия с CarPro CQuartz, само че това не значи, че този ефект ще го имаш постоянно, винаги... има много зависимости... реално тоя преден капак е бил добре подготвен, че да извади този ефект...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 15 Фев 2017, 12:27

Определено има доста интересни клипчета отностно този вид продукт примерно това
https://www.youtube.com/watch?v=f7ngmHpwmQs
https://www.youtube.com/watch?v=8-T5tMHMlhE
https://www.youtube.com/watch?v=94pY51TdK9s Тук палят капака на Audi R8 буквално :shock:

и какви ли не още клипчета,явно Always Dry не са открили топлота вода ,а ваксата или както се нарича е под наименованието ceramic pro 9H на различни производители (Не е вакса,по скоро прилича на някава смола с втвърдяващ ефект >> https://www.youtube.com/watch?v=56MiMYZOkzI )

Моллов съгласен съм,не вярвам на всичко което видя в нета :) просто прегледах 10-15 клипчета и ми допадна това което видях...има едно клипче на някакъв пич 2 години след като е положил продукта,ефекта беше още на лице.Разбирасе голяма част от клиповете са манипулирани малко или много особено фирмените,но може би има и някакви найстина добри качества.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 15 Фев 2017, 13:59

Това е т.нар. "керамика", както му казват тук из "Българията"... реално е защитен продукт (перманентно/полуперманентно покритие), базиран на керамични/кварцови съставки... основно съставен от SiO2... висок процент (между 70% и 90%), според зависи от производителя и конкретната формула... най-общо казано "кристализира" на повърхността, върху която е нанесен... :) Образува се "лак върху лака" :)

Има разни алтернативи, които вече са базирани на разни смоли и химични "схеми" със смоли, но това Ceramic Pro като цяло е доста разпространено в различните му разновидности, които различните фирми го "брандират"... щото реално производителите са 3-4, а "продавачите" са поне 15-20...

Иначе, да, този тип препарати наистина имат много добри качества, като при правилна поддръжка покритието може да издържи и 5 години... особено, ако са нанесени 3-4 слоя...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 15 Фев 2017, 15:30

Благодаря ти Моллов,определено при следващата ми кола (че сегашната вече е за цялостно боядисване + че времето й изтича лека полека...) бих взел такъв продукт да го пробвам,само мисълта,че ще мога само с една водоструйка за 2-5 минути да сваля мръсотията (при редовно миене,разбира се ) ми е достатъчна и то в дълъг период от време.Разбира се другия огромен плюс е ,че ако си пастираш добре колата и боята ти е добра с това керамично покритие вида й ще се запази такъв доста дълго време.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 15 Фев 2017, 15:43

Е, една мръсна кола, дори намазана с такова покритие, пак ще иска да я измиеш, мръсотията няма да пада ей така, само с изпръскване с водоструйка (освен ако не е леко, или е само прашна)... ;) Но разликата е, че много по-малко мръсотия се лепи (изобщо), а и самото измиване става много по-лесно...

Отделно, както сам си отбелязъл, една кола с "керамика" отгоре запазва вида си за много по-дълго време, стига да се поддържа както трябва (т.е. да не се кара из храсталаци , да не се мие на силна химия/агресивен безконтактен препарат)

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 15 Фев 2017, 16:22

Точно това ми беше мисълта да,при прашна кола миенето няма да отнема никакви усилия и няма да е проблем да си я минаваш за 5 минути всеки 2-3 дни примерно.Това го казвам от моя си гледна точка,защото по автомивки рядко ходя и ще ми е много удобно удома като си я спра да я мина набързо с водостуйката от колкото да вадя кофи,гъби,шампоани,да правя разтвори и т.н...Разбира се ясно ми е,че през някакъв период ще трябва и хубаво измиване,но ще е доста по рядко.

Развива се технологията,а тези неща определено ме радват :mhihi: .

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 15 Фев 2017, 16:28

От опит мога да споделя, че само за прашна или леко зацапана кола има препарати, които правят и водоструйката излишна. При това няма негативни последици за лака. Стига преди това перманентното покритие да е свястно и да ползваш качествени микрофибърни кърпи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 15 Фев 2017, 16:49

Да де,но моята цел е да не търкам или поне да го сведа до минимум :mhihi: (мързел кво да правиш...) ако трябва да я минавам с микрофибър,по добре да си я измия по нормалния начин.Но разбира се,ако ще пробвам такъв продукт на който цената не е ниск, няма да е само заради по лесното измиване...това го споделям от моя гледна точка,че за мен ще е плюс.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stocky » 15 Фев 2017, 16:58

Много лоша идея е ако мислиш, че само с водна струя ще се разминеш. Остатъците от водата са също толкова вредни за лака, както и птичите екскременти, разпльоканите магистрални мухи и т.н. Особено видими са дефектите от водните капки на тъмна база.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 15 Фев 2017, 17:02

На току що боядисана цялостно кола как би се отразило ползването на препарата и има ли в София някой , който се занимава с нанасянето на такъв продукт ?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар

Мнение от stocky » 15 Фев 2017, 17:05

За да сложиш подобно покритие на детайл се изисква подготовка в няколко стъпки. Подготовката винаги включва механично полиране на детайла, което отпада като необходимост при прясно боядисан детайл. Две от колите ми са с подобни перманентни покрития. На едната скоро пребоядисвах багажник и веднага след това си сложих покритие само на багажника сам в гаража. Не е голяма философия, но и не е подходящата операция за първо запознанство с автомобилния детайлинг.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 15 Фев 2017, 17:42

laviatan написа:На току що боядисана цялостно кола как би се отразило ползването на препарата и има ли в София някой , който се занимава с нанасянето на такъв продукт ?

Ами би се отразило добре... да се опази за по-дълго време новият лак на колата ;) В цяла България има хора, които нанасят (полу-)перманентни покрития, в София има също ;)... ако искаш мога да ти дам координати на ЛС... тук не говорим точно за това "Always Dry", за което става дума в клипа, но за също много качествено керамично покритие...

sean-john написа:Да де,но моята цел е да не търкам или поне да го сведа до минимум :mhihi: (мързел кво да правиш...) ако трябва да я минавам с микрофибър,по добре да си я измия по нормалния начин.

Няма препарат, който като го намажеш и после изпръсквайки колата с водоструйка и ЦЯЛАТА остатъчна вода да падне от самосебе си... всъщност, има начин, но трябва след изпръскване да се засилиш с поне 100км/ч.... или да имаш "Leaf Blower"... тогава не ти трябва микрофибър да обереш остатъците....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 15 Фев 2017, 17:47

Mollov написа:
laviatan написа:На току що боядисана цялостно кола как би се отразило ползването на препарата и има ли в София някой , който се занимава с нанасянето на такъв продукт ?

Ами би се отразило добре... да се опази за по-дълго време новият лак на колата ;) В цяла България има хора, които нанасят (полу-)перманентни покрития, в София има също ;)... ако искаш мога да ти дам координати на ЛС... тук не говорим точно за това "Always Dry", за което става дума в клипа, но за също много качествено керамично покритие...
Ако може ще съм много благодарен :yes:
sean-john написа:Да де,но моята цел е да не търкам или поне да го сведа до минимум :mhihi: (мързел кво да правиш...) ако трябва да я минавам с микрофибър,по добре да си я измия по нормалния начин.

Няма препарат, който като го намажеш и после изпръсквайки колата с водоструйка и ЦЯЛАТА остатъчна вода да падне от самосебе си... всъщност, има начин, но трябва след изпръскване да се засилиш с поне 100км/ч.... или да имаш "Leaf Blower"... тогава не ти трябва микрофибър да обереш остатъците....
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Следваща

Назад към Извън Темата