Охранителна камера

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: Охранителна камера

Мнение от bam-bam » 15 Фев 2017, 19:19

Той с един или няколко броя х100 лв то ще излезе егати чудото това начинание :)
Отделно на няколко пъти споменаха, че да не разчита на вифи-то, но продължава да му се предлага.
Прекалено много АКО-та има и резултата може и да не стане ... спрете да му предлагате неща от филмите на джеймс бонд, то е ясно, че 100 човека ще му предложат 100 фантастики.
Я слезе по джапанки, я е в банята, я пецка, я е навън, а със записа просто ще му го изпринти и ще му го забие на челото.
Най-евтиното май ти е камера+кабелче, по нета се водят PoE , просто си вземи такава камера и по нея ще ти мине и тока по кабела(фтп-то) дето ще пускаш от вас.
Пускаш лапа и дебнеш на записите, ако скоро ти е краднал джантите може 1-2 месеца да се кротне и да се изплаши да не го дебнеш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 15 Фев 2017, 19:36

bam-bam написа:Той с един или няколко броя х100 лв то ще излезе егати чудото това начинание :)
Отделно на няколко пъти споменаха, че да не разчита на вифи-то, но продължава да му се предлага.
Прекалено много АКО-та има и резултата може и да не стане ... спрете да му предлагате неща от филмите на джеймс бонд, то е ясно, че 100 човека ще му предложат 100 фантастики.
Я слезе по джапанки, я е в банята, я пецка, я е навън, а със записа просто ще му го изпринти и ще му го забие на челото.
Най-евтиното май ти е камера+кабелче, по нета се водят PoE , просто си вземи такава камера и по нея ще ти мине и тока по кабела(фтп-то) дето ще пускаш от вас.
Пускаш лапа и дебнеш на записите, ако скоро ти е краднал джантите може 1-2 месеца да се кротне и да се изплаши да не го дебнеш.

+1 Също така тези камери имат motion функция и прави снимки или тръгва да записва само когато има движение.Може да се зададе да се пуска когато има движение в определена зона на обхвата (ако камерата обхваща примерно съседни клетки или коли).За мен това също е най добрия вариант...отделно после винаги можеш да си я сложиш някъде,просто ей така... пък и цените им са по 40-50 лв...

Според мен повечето от този тип хора които правят такива мизерии не се оглеждат за камери много много...а и да се е огледал той вече знае,че там няма камера и ако се постави и/или прикрие подобаващо няма да има никакъв проблем...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Фев 2017, 22:32

Джантите бяха за Мерцедес ;)

За сега започвам да мисля за варианта да си купя комплект камери и NVR c PoE. Към него да инсталирам само едната камера. А цялата система така или иначе мисля да я купувам за по-натам, че ще ми трябва.

Hikvision доколкото разбрах е добра марка за NVR-a. А за камери Zxtech някой чувал ли е?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 15 Фев 2017, 22:44

Хик не са лоши, но са и леко скъпички, но са си чисти китайчета с леко сложен софт за работа и повече екстри, които предлагат, но за у вас това много не те грее.
Има вероятност да не са съвместими с някоя "китайска" камера.
Или си взимаш всичко на тях, може да видиш и дахуа или някоя по-китайска с-ма, хубаво е да са на една марка да нямаш драми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Фев 2017, 22:55

Има ги в комплекти с камери Zxtech. Предполагам пак китайски. (Иначе като ги четеш всичките са Сони :mhihi: ). Ще разгледам и как са цените тук, но по принцип май предпочитам от Германия, че ми е по-лесно да са на фирмата така.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 16 Фев 2017, 0:08

Нямам впечатления от въпросните камери, ама да те предупредя за маркетинговата схема за която да внимаваш, когато избираш и камери, и ДВР/НВР - Масово пишат някакви кадри в секунда които са достижими само ако камерата е настроена на най-ниска резолюция. Гледай да поддържат достатъчно кадри в секунда и на най-високата резолюция. При ДВР/НВР-ите пък умножават броя на портовете за свързване на камери по кадрите в секунда за всяка камера и ги рекламират като например 60FPS, а реално видеото от всяка камера може да бъде записвано с до 15 кадъра/сек. И там важи това за резолюцията, затова и там внимавай. Като цяло, всичко под 15 кадъра/сек е насичащо, всичко над 20 заприличва на нормално видео. Под 10 е крива история.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2017, 0:19

Не съм се спрял още на нещо конкретно, защото не съм гледал какво има и на нашия пазар. Но един комплект, който гледах е с тези камери:

https://domar.com/premioc-zxtech-2-mega ... gs-reviews

https://domar.com/premioc-zxtech-2-mega ... 181l6.html

https://domar.com/all-in-onec-zxtech-2- ... i28y9.html
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 16 Фев 2017, 1:12

Изглеждат супер. Конектора им е RJ49, а аз такъв наживо не съм виждал, признавам си :oops: Някой ако знае до колко е съвместим с 45 да каже.
Само едно видео намерих на 1080p от такава камера и си е екстра (ама е на дневна светлина). Аз бих взел една за тест.

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Фев 2017, 8:54

Hikvision са по 60-70 долара 3мегапискелови камери, с китайски софт т.е. не може да се ъпдейтва, но това не те бърка. Имам такава която не е спирала изобщо в продължение на две години. Изображението е супер според мен. Имат PoE Сд карта, WiFi (но не съм го ползвал) и другите там неща. На телефона се гледат прилично, приложението им е добро

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Фев 2017, 9:55

Вземи си един видео регистратор в колата и го вържи постоянно да записва, или пък 2 видео регистратора, да хванат повече ъгли, малко ги прикриваш и после гледаш матреала.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 16 Фев 2017, 19:24

имай предвид, че тази подсветка за IR се виждат, когато е активна и може да му направи впечатление. Така, че ако е такава, трудно няма да я забележи, така че варианта с SD карта не го прави. Трябва да записваш дистанционно за да стане. Има безжични IP камери, стига да хванеш мрежата с добър сигнал, може да правиш снимки или запис при движение и да качваш на имейл или фтп сървър. Може и директно с кабел, пак IP камера. За 1бр камера, това е варианта, ако са повече, може и аналогови с dvr.

И аз съм го ял от подобен гараж с паркоместа - не се ли сложи видеонаблюдение навсякъде, няма оправия - кражби, мизерии, золуми и т.н. Там закъдето говоря, сложих и всичко стана цивилизовано... отведнъж. Даже някой път оставям през деня отворено да се проветрява, нищо че вътре има два мотора, дори и лодка :) Никой нищо не пипа, чакам с нетърпение някой да пипне нещо. Единствените, които съм "хванал в нарушение" досега са двама графитъджии, единият от които го гепих в последствие, повече никога няма да рисува там, другия не можах. Драскаха отвън на рампата, но и там има камера. Този втория не е драскал реално, клипът е следният: слиза пичагата, подготвя спрейчето, хваща го един датчик за движение и пуска лампата над главата му, камерата цъква понеже превключва фокуса, той поглежда към нея и я вижда, спрейчето обратно в джоба и бегом. Имаше и хора, които не искаха да плащат, понеже не били ползвали паркоместата. Видя се после как "не ползват".

Между другото за моя сметка сложих всичко, но не предоставям видеоматериали, освен на който ми е симпатичен. Но не е имало и за какво.
Последна промяна sub_eleven на 16 Фев 2017, 19:39, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2017, 19:36

Тръгнах да зареждам моторетката сега, та се оказа че и 40 метра кабел с макара са хванали гората.

За сега ще е май камера с кабел до нас. Така или иначе ще и трябва захранване, тъй че не е проблем че няма wifi. Диодите не е проблем, че светят. В момента в който ги види вече ще е късно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 16 Фев 2017, 19:42

пожелавам ти успех и дано изпиташ истинския душевен оргазъм(да го хванеш тоя). Аз не можах да хвана този, който ми открадна скелето, оттогава нищо не се е случвало, но честно казано по-добре така, отколкото да дебна и да се занимавам с глупости(казано от дистанцията на времето). То това скеле за нищо не ставаше така или иначе, нямаше да го оставя в общите части иначе, но е важен жеста, че са ми посегнали на собствеността.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 16 Фев 2017, 20:45

Извинявам се, че се бъркам в темата, но виждам, че има хора, които ги чаткат. Искам да сложа две камери на блока ми и съм си харесал едни китайчета Escam QD900. В тубата има клипове и според мен снимат прилично денем и нощем. Някой има ли впечатления от тях? http://www.escam.cn/en/product/product-19-684.html

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 16 Фев 2017, 21:52

Дето каза колегата по-рано, Main Stream - 1080P(1920*1080) 15fps бягай далеч, не е сони сензор, че и една цветна реклама, ама без никакво инфо, типично за масовите китайчета да си крият инфото.
И само от тук трябва да ти светка лампичката .. 15 метра ИР, през ноща може да е кофти и далеч.
И гледам цени 60-70 $ .. тук ще си намериш на подобни, че и гаранция ще имаш, а не е като да не горят понякога.
http://www.banggood.com/ESCAM-Brick-QD9 ... 75583.html
А това с ъгъла на виждане на лещата няма и да го коментирам :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата