Охранителна камера
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Охранителна камера
Само да уточним, че коментираните до тук камери нямат нищо общо с Infrared камерите, които се базират на IR детектор (матричен) и работят в областта на инфрачервения спектър 7 - 14 µm.
Те представляват детектори на топлинно излъчване от околните обекти, самите те не излъчват сигнал, не разчитат на отразен сигнал и не се нуждаят от никакво допълнително осветление - работят в пълна тъмнина, дим и мъгла (последното с някои ограничения).
Детекторите са с max резолюция 1024 х 768 pix. (за момента) и цени от 1 000 до 200 000 € и нагоре в зависимост от конфигурацията.
Обективите са от 6 до 90˚и са от германиево стъкло (силициевото отразява инфрачервените лъчи и суответно цените са от 2 000 € нагоре.
Не се нуждаят от датчик на движение, защото имат ON/OFF и пропорционални изходи (цифрови и аналогови) които се задействат под/над предварително зададена температура.
Температурната чувствителност на различните детектори е между 1.2 и 0.06˚С.
Друг е въпроса до колко си струва инвестицията в конкретния случай (работеща конфигурация отговаряща на конкретните изисквания е от порядъка на 2 000 - 2 500 €.
Идеята ми е да не се бъркате с камерите които се предлагат за по стотина $ и са играчки базирани по-скоро Star Light (усилвател на светлина) или в по-добрия случай са в NIR - Near Infra Red обхвата, който изисква подсветка и са с незнайна резолюция (не говорим за изходния сигнал, който при положения че нямаш читаво изображение е все едно с каква резолюция го предаваш).
Те представляват детектори на топлинно излъчване от околните обекти, самите те не излъчват сигнал, не разчитат на отразен сигнал и не се нуждаят от никакво допълнително осветление - работят в пълна тъмнина, дим и мъгла (последното с някои ограничения).
Детекторите са с max резолюция 1024 х 768 pix. (за момента) и цени от 1 000 до 200 000 € и нагоре в зависимост от конфигурацията.
Обективите са от 6 до 90˚и са от германиево стъкло (силициевото отразява инфрачервените лъчи и суответно цените са от 2 000 € нагоре.
Не се нуждаят от датчик на движение, защото имат ON/OFF и пропорционални изходи (цифрови и аналогови) които се задействат под/над предварително зададена температура.
Температурната чувствителност на различните детектори е между 1.2 и 0.06˚С.
Друг е въпроса до колко си струва инвестицията в конкретния случай (работеща конфигурация отговаряща на конкретните изисквания е от порядъка на 2 000 - 2 500 €.
Идеята ми е да не се бъркате с камерите които се предлагат за по стотина $ и са играчки базирани по-скоро Star Light (усилвател на светлина) или в по-добрия случай са в NIR - Near Infra Red обхвата, който изисква подсветка и са с незнайна резолюция (не говорим за изходния сигнал, който при положения че нямаш читаво изображение е все едно с каква резолюция го предаваш).
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Камерите си имат доста сериозна превантивна функция - светят диодите, освен това някои имат и бял лед диод който мига и се вижда моментално. В нас не съм ги слагал за да пазя апартамента, а щото другата кола от 2013г. досега е пребоядисвана цялата два пъти, заради някой мил съсед с ключ/пирон. От както сложих първата камера, която гледа към паркоместата, да чукам на дърво ядове няма. В последствие просто сложих и втора, на задния балокон. Сега и първата си снима вътре в апартамента, когато сме някъде на почивка, а през останалото време пак гледа към паркинга. Аз много се надявам пак да я надере този, който ги прави тея мизерии. И без тва каското ще я покрие по фактура, а със съсдеа ще се оправям както си намеря за добре.
bam-bam написа:Дето каза колегата по-рано, Main Stream - 1080P(1920*1080) 15fps бягай далеч, не е сони сензор, че и една цветна реклама, ама без никакво инфо, типично за масовите китайчета да си крият инфото.
И само от тук трябва да ти светка лампичката .. 15 метра ИР, през ноща може да е кофти и далеч.
И гледам цени 60-70 $ .. тук ще си намериш на подобни, че и гаранция ще имаш, а не е като да не горят понякога.
http://www.banggood.com/ESCAM-Brick-QD9 ... 75583.html
А това с ъгъла на виждане на лещата няма и да го коментирам
Колега, предложи тогава нещо смислено до 100-150лв, което ще снима образ, а не квадратчета ? В БГ се продават същите китайчета, само че на двойни цени... Важно ми е да снима добре и вечер.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ей това е чудесна външна камера на приемлива цена
Сложил съм няколко такива, чудесно се вижда всичко, контролира се от всякъде и имат много добър софтуер, цената на прИмоция бе около 90$
Колега @bam-bam
Ако бях в София, щях да ти покажа нагледно една камера, дето и трябва само захранване (е, ако има и интернет през кабел/WiFi, щеше да си гледаш/записваш нещата онлайн, на който компютър и където искаш).
Щях да ти услужа за ден-два да Фанеш наглеца.
Сложил съм няколко такива, чудесно се вижда всичко, контролира се от всякъде и имат много добър софтуер, цената на прИмоция бе около 90$
Колега @bam-bam
Ако бях в София, щях да ти покажа нагледно една камера, дето и трябва само захранване (е, ако има и интернет през кабел/WiFi, щеше да си гледаш/записваш нещата онлайн, на който компютър и където искаш).
Щях да ти услужа за ден-два да Фанеш наглеца.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да бях станал дедектив, дайба.
Намерих пакостника и нещата са си по мястото.
Въпроса с камерите все още седи, но с малко отлагане във времето че ще ми се иска за къщето да имам някаква система.

Въпроса с камерите все още седи, но с малко отлагане във времето че ще ми се иска за къщето да имам някаква система.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
В крачка ли го хвана?bum_bum написа:Да бях станал дедектив, дайба.Намерих пакостника и нещата са си по мястото.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не. По опаковката от масло, което си беше хвърлил. Едно кисело мляко с хартийка от баничка и някои други неща се досетих кой може да е. Пробвах го на посоки и си призна.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Евала Хорейшио

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Охранителна камера
Е при създадените щети, няма как да не е бутнал и някой лев или да го е разходил до Витоша.
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4