Как Ви се струва новата 5-ца?
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Как Ви се струва новата 5-ца?
Като го шунтираш, не скача ли разхода? Ние не ги шунтирахме заради разхода (увеличавал се с 20-30%)...тъй като по норма и кирия си е далавера, нарочно да ги преебават?..Сериозно питам, понеже за шунтирането е 250лв...за ремонт 4К (офизцилен сервиз) 

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Не, според мен няма общо с разхода, защото урея се впръсква в ауспуха или нещо подобно. Емулатора явно лъже компютъра, че всичко е изправно и си работи нормално.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Каква е хавата с тия адблу системи? Ако пръска в ауспуха има ли реално понижение на емисиите или просто ги разрежда за да отчита по-малко.
Гледах тук и на моторетката имам някаква система за вторична въздушна помпа, която вкарва въздух в изгорелите газове.
Гледах тук и на моторетката имам някаква система за вторична въздушна помпа, която вкарва въздух в изгорелите газове.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Намалява NOx емисиите като се впръсква и отпадъчният продукт е H20 и N2 (неща налични в атмосферният въздух - вода и азот).
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Т.е. не ги намалява реално, а просто ги разрежда?
Един вид литър ракия 40 градуса като и налея примерно 20% вода и я изпия да се надявам, че няма да се напия толкова колкото от литър не разредена.
Един вид литър ракия 40 градуса като и налея примерно 20% вода и я изпия да се надявам, че няма да се напия толкова колкото от литър не разредена.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
NOx е азотен оксид или азотен диоксид,или комбинация от 2-те.
Киселинен дъжд.
Киселинен дъжд.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Май ги намалява тъй като прави химична реакция и променя елементите дето излизат от ауспуха. Твърдят, че сваля до 95%
вредните емисии.
Тук е обяснено разбираемо
http://m.eurowag.com/bg/informacija/gor ... o-e-adblue
Тънък неприятен момент е, че като свърши адблуто и колата влиза в нещо като авариен режим докато заредиш. Разхода му зависел от самия разход на колата, тъй като дозировката му е процентно отношение към разхода на гориво.

Тук е обяснено разбираемо
http://m.eurowag.com/bg/informacija/gor ... o-e-adblue
Тънък неприятен момент е, че като свърши адблуто и колата влиза в нещо като авариен режим докато заредиш. Разхода му зависел от самия разход на колата, тъй като дозировката му е процентно отношение към разхода на гориво.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ясно. Прочетох и за въздушната помпа та малко ми се изясниха нещата.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Don_Diego написа:Да съживя мъртвецаДосега ровичках една 530Xd
Новата е 5ца е МНОГО добра, дори сравнена с Ф10 е стъпка напред - фабрични Adaptive LED, тамагочи ключа от 7ма серия, контрола с жестовe...абе всичко е супер. Външния вид особено с М пакет е брутален (макар и стоповете малко да ми мязат на 3та серия). Багажника е с доста приличен обем, мястото на предните седалки е достатъчно, отзад обаче са се изложили - изключително тясно е, а ако има човек около 2м на предната седалка зад него само в бебешко столче може да се седне
iDrive е супер интуитивен и сигурно първолак с лекота ще се справя с управлението му, позицията на седене също е добра, ергономията също - всичко е там където очакваш да бъде
![]()
Малко дразнещо е наличието на резервоар за AdBlue, отвреме на време ще трябва като тираджия да наливаш ама пуста екология
Това със мястото на задната седалка го има и в Ф10 и Ф11 - отзад за краката им място колкото Е46 - все пак все по нещо Трябва да се различава от 7ма серия, защото май 5ца пак ще изяде пазара на флагмана.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
То и 7ма серия не е много широка отзад ако не е дългата база, даже е учудващо тясна според мен (ако човек 1.85-1.90 си нагласи седалката отпред както трябва, отзад те хваща клаустрофобията
).
Ако не бяха огромните предни седалки, мястото отзад щеше да е ок може би

Ако не бяха огромните предни седалки, мястото отзад щеше да е ок може би
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Дизайнерите са виновни
в името на спортно-елегантния стил/изглед, мястото на задните седалки е ...колкото-толкова
,което не е така в колите от 80-те,т.е. дизайнерите са виновни (опс,повторих се
) Х6 е фрапантен пример за масивно изглеждаща кола,на задните седалки на която можеш да получиш клаустрофобичен пристъп,но иначе изглежда много яко 
Другата причина е,че доста хора обичат да шофират полу-легнали ,което също се отразява на субективното впечатление за мястото на 2-рия ред.

Другата причина е,че доста хора обичат да шофират полу-легнали ,което също се отразява на субективното впечатление за мястото на 2-рия ред.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Колегите може да ме се съгласят с мен, но аз бих направил чучело на Крис Бенгъл и бих го палил ритуално всяка година. Това недоразумение даде погрешна посока в развитието на марката.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ако пропуснем е60 то Ф10 изглежда много модерно продължение на е39.
Леко неестествено модерно. При е60 "драмата" е в салона според повечето хора. И пак - фейслифта изчиства много и прави интериора супер приятен. Не знам каква друга посока може да има с развитието на технологиите. Пета серия никога вече няма да прилича на е34.

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Съжалявам ако нараня пристрастията на някои колеги, това което ще кажа е лично мое мнение.
Аз не разбирам защо е крайното мнение срещу дизайнът на е60 и творенията на Бенгъл (за мен е92 например е сред най-красивите купета). Но относно е60 - ами за мен си е съвсем нормална и не бих казал грозна кола, а с М-пак изглежда супер. Същото е приложимо и за е39 - префейс без М-пакет никак не е лицеприятна(както казах лично мнение). И не съм е39 хейтър - харесвам моделът и то много, но при него разликата (визуално) между кола с и без М-пакет е потресаващо голяма. Все пак производителите на автомобили гледат дизайнерски да са в крак с времето.
П.С. За 7-цата префейс е65 съм съгласен, че е ужасна
Аз не разбирам защо е крайното мнение срещу дизайнът на е60 и творенията на Бенгъл (за мен е92 например е сред най-красивите купета). Но относно е60 - ами за мен си е съвсем нормална и не бих казал грозна кола, а с М-пак изглежда супер. Същото е приложимо и за е39 - префейс без М-пакет никак не е лицеприятна(както казах лично мнение). И не съм е39 хейтър - харесвам моделът и то много, но при него разликата (визуално) между кола с и без М-пакет е потресаващо голяма. Все пак производителите на автомобили гледат дизайнерски да са в крак с времето.
П.С. За 7-цата префейс е65 съм съгласен, че е ужасна
Мордехай написа:Леле майкоооу, ше му сипвам адблу ли? Егати кочината, ако иска и натурален сок ше му сипя! Аз на всичките камиони съм изключил адблутата, па на тоя кенеф ше сипвам. Тука от дупките по пътищата ми изгоряха една камара модули и боклуци по тия адблу системи, направо им знаех цените наизуст. Ужаст!
Адблу подобрява значително икономията и живота на дизеловия двигател- особено при камионите..
http://www.volvotrucks.com/SiteCollecti ... _FW_SS.pdf
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила