Технически преглед и катализатори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Технически преглед и катализатори

Мнение от agstyles » 28 Фев 2017, 10:25

То е хубаво всеки с катализатори ама като знам как ги крадяха, кво правим или всяка вечер със флекса и телоподаващото ....
Още повече като навлезе тая работа ще има доста търсене да минеш по-тънко и ще се крадят още повече.

От цялата работа понеже няма да е изгодно хората да си слагат, няма да се карат колите, то и на скрап няма да може да ги хвърлиш защото ще дават доста по-малко пари а само за това ще стават общо взето, кой ще купи кола която не може да мине преглед.
Ще се напълнят паркингите със за*бани коли. Отделно че колите които ще покриват изискванията цените им ще се дигнат.
Или поне така мисля.

Напълно съм за катализаторите ама със тея заплати сложиш един път откраднат го и всяка седмица по една заплата за катализатор как да стане.

А мангалите пак ще продължат да си карат както искат и тях никой няма да ги пипа...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 28 Фев 2017, 10:33

Е да ще те накарат преди прегледа да ходиш да си сложиш катализатора, да си минеш като бял човек и после да ходиш да си го махнеш и да го прибереш в гаража :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от agstyles » 28 Фев 2017, 10:38

DigitalExile написа:Е да ще те накарат преди прегледа да ходиш да си сложиш катализатора, да си минеш като бял човек и после да ходиш да си го махнеш и да го прибереш в гаража :mhihi:

Какъв е смисъла? Тук става въпрос за нов катализатор, те тия 10-15 годишните май им е минал срока? Още повече със готините горива които се продават тук...
А новия катализатор да е чак такава тапа че да открадне 1-2 коня на хипер бегачките и рейсърите дет ги карат да усетят разликата...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 28 Фев 2017, 10:42

Ми няма смисъл, но имаш ли друго решение ако реално ти го откраднат 4 пъти, ти 4 пъти ли ще си купиш нов? Или ще го слагаш само преди преглед?

Потребител
Аватар

Мнение от agstyles » 28 Фев 2017, 10:47

DigitalExile написа:Ми няма смисъл, но имаш ли друго решение ако реално ти го откраднат 4 пъти, ти 4 пъти ли ще си купиш нов? Или ще го слагаш само преди преглед?

Моя грешка като добавим тоя фактор си е напълно така..
За момент се бях умислил и въобще не се сетих че сме в България. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2017, 12:30

Еми те и навигациите, ем воланите, броните и разни други М убавини ги крадат ама като гледам всеки като спести някой лев тича да слага без да мисли, че много се крадат.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Фев 2017, 12:37

От глад умри - гъзар бъди :mhihi:
Как ще се изфукаш, че имаш нов катализатор? Ще носиш рампи дето коментираме в другата тема и ще се завираш отдолу да показваш ли? :mhihi:
Докато се приемат тия неща се надявам метрото от/до моя квартал да е тръгнало и личната кола почти да не я ползвам :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2017, 12:42

Сбъркан народ сме. :dunno:

Където и да отидеш като е по-топло времето гъмжи от колелета, скутери, мотори.. Тук оня обръщал гумите към тротоара, че да не минавали покрай него колелетата на светофара. И маунтин байка бил само за планина, а до там трябвало да се кара върху колата.

Скутерите пречат, че карали по освевата линия. Катализаторите са табу, щото ги сваляли. 90% от хората сигурно не минават и по един километър пеша на ден.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от agstyles » 28 Фев 2017, 13:07

bum_bum написа:Сбъркан народ сме. :dunno:

Където и да отидеш като е по-топло времето гъмжи от колелета, скутери, мотори.. Тук оня обръщал гумите към тротоара, че да не минавали покрай него колелетата на светофара. И маунтин байка бил само за планина, а до там трябвало да се кара върху колата.

Скутерите пречат, че карали по освевата линия. Катализаторите са табу, щото ги сваляли. 90% от хората сигурно не минават и по един километър пеша на ден.

Аз примерно си пера пешачката всеки ден за работа, ама преди като бях по далечко не е много оферта при 12 часова смяна да вървиш по половин един час в посока.

Скутерите не замърсяват ли 2т които са? Не знам как стоят нещата там ама тва масло като гори покрай бензина мисля че не е много добре.

А градски транспорт перфектен да е трябва, тук сме бая далеч от това. И пак дори и веднъж да ти се наложи да я ползваш тая кола трябва да го имаш катализатора за да е изрядна, та пак идва проблема с кражбите парите и така нататък.
А когато искаш да напазариш за месеца и обиколиш магазините не е много удобно сякаш с торбите в автобуса, или тогава такси трябва да си хващаш за да напазаруваш?

Вариантите:
Купуваш си слагаш го изряден и се молиш всяка вечер да не го откраднат.
Купуваш слагаш само за прегледа и после се маха.
Слагаш катализатора, слагаш китайски койлове да падне до земята колата че да им е по трудно да го вземат. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 28 Фев 2017, 13:51

тея, които говорите за кражби, въобще някога сваляли ли са ви катализатора? или просто щото така сте чували, че правят. как пък при мен от никоя кола не са го крадяли, а не е като да не са на улицата и да не са ми изчезвали лайсни, капачки, емблеми, огледала...
от сто кладенеца вода...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 28 Фев 2017, 14:11

на колегата от полицейската му астра го гепиха :mhihi: Паля, вика сутринта и яко забуче, след което ми стана ясно...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Фев 2017, 14:15

На служебната вктра, с 4 пръста просвет, ми го думнаха пред блока. И с въже да е как, са се наврели незнам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Фев 2017, 14:16

Да попитам в темата.
Както се казва "за един прЕател питам, та значи става въпрос за автомобил, който има сложена газова уредба в Италия, съответно е регистриран в КАТ, че е с газова уредба.
Идва обаче време отново колата да мине на преглед и от един пункт казват, че не може да мине, щото трябва паспорт за газовата уредба.
Добре, обаче представителите на марката газова инсталация за България обясняват, че нямало вече подобно нещо и си се минавало на преглед без никакви грижи, като съответно ми предлагат да мина на преглед при техен пункт.
Разбира се, пообиколих на горе и долу и наистина, никой вече не прави такива документи, или поне аз не намерих, но пък на всякъде другаде ми казаха, че проблем с прегледа не трябва да имам.
Та се чудя как да процедирам, ясно е, че ще мина на преглед, но до колко това ще е легално (обичам да съм легален :) ) и до колко няма да имам проблеми в чужбина, примерно Гърция, Италия или някъде в тея страни, когато реша да отида на някаква екскурзия?

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 28 Фев 2017, 14:35

Е.Димитров написа:Да попитам в темата.
Както се казва "за един прЕател питам, та значи става въпрос за автомобил, който има сложена газова уредба в Италия, съответно е регистриран в КАТ, че е с газова уредба.
Идва обаче време отново колата да мине на преглед и от един пункт казват, че не може да мине, щото трябва паспорт за газовата уредба.
Добре, обаче представителите на марката газова инсталация за България обясняват, че нямало вече подобно нещо и си се минавало на преглед без никакви грижи, като съответно ми предлагат да мина на преглед при техен пункт.
Разбира се, пообиколих на горе и долу и наистина, никой вече не прави такива документи, или поне аз не намерих, но пък на всякъде другаде ми казаха, че проблем с прегледа не трябва да имам.
Та се чудя как да процедирам, ясно е, че ще мина на преглед, но до колко това ще е легално (обичам да съм легален :) ) и до колко няма да имам проблеми в чужбина, примерно Гърция, Италия или някъде в тея страни, когато реша да отида на някаква екскурзия?

За газовото никой не го интересува, бутилката е важна. За нея трябва да имаш документ с данни за Марка, № на удобрение, сериен номер и дата на производство. По закон не можеш да минеш преглед с над 10 годишна бутилка. Ако нямаш документ за нея, данните могат да се вземат и от самата бутилка. И с над 10 годишна ще минеш, но има много случаи на гръмнали стари бутилки, та този закон не е случайно измислен и е за твоя собствена безопасност. Говоря като цяло, не че твоята е 10 годишна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 28 Фев 2017, 14:58

Аз не разбирам каква е толкова драмата с тия катализатори. Нали като отидеш на преглед ти замерват газовете и ако са ОК минаваш . Преди няма и месец минах на преглед от норма 3.0 моята кола беше 0.3 а е без катализатори. Нарочно ги накарах да го измерят както си трябва. 3.0д 218кс
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата