Шоферите от Лесидрен 2

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Шоферите от Лесидрен 2

Мнение от efren » 03 Мар 2017, 19:21

Мина известно време, а казват че времето лекувало всичко. Не знам дали родителите на загиналите деца са съгласни с тази поговорка. Присъдата след втората инстанция беше намалена от 8 на 5 год затвор в общежитие от отворен тип (иначе преведено - не повече от 3.5 години с излизане всеки работен ден извън общежитието за работа). Не съм много запознат с фактите около трагедията, но в различните медии пише различни неща, общо взето автомобила на подсъдимия се е движел с около 122 км/ч, децата са се движили в насрещното (според някои медии съвсем правилно!?!), извършителя е имал две наказания за шофиране с превишена скорост и т.н. Всеки може да прецени на кои медии има доверие, на мен тази ми изглежда що-годе добре:

http://www.focus-news.net/news/2016/12/ ... idren.html

Понеже в първата тема имаше доста страсти как ви се вижда сега присъдата (тя не е окончателна, ВКС ще се произнесе окончателно тепърва)?
Напомням, че максималната възможна присъда е 10 год. лишаване от свобода.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар

Re: Шоферите от Лесидрен 2

Мнение от driver69 » 03 Мар 2017, 19:35

За жалост, много оправдания срещат гонкаджиите - сляп бил завоя, нямало как да се реагира и така нататък.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... agina.html

Ей тука го има слепия завой - не е много сляп...

Никога не знаем как ще се пошегува съдбата, никой не е застрахован. Всички караме бързо, кой по-често, кой по-рядко.

Но за два млади живота, прекъснати заради секунди адреналин, наказанието е малко. Много малко. Бих казал, че съвестта е по-голямото наказание тука.

П.С.: Между другото, смятам че лишаването от правоуправление трябва да е дооооста повече. Тук не говорим за професионален шофьор, а за любител, доказал, че на пътя и опасен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 03 Мар 2017, 19:55

Не искам да коментирам колко години затвор заслужават или не, но едно нещо ми е много чудно. Защо при подобна "случка", книжката не се отнема до живот?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Мар 2017, 22:06

Мярката "лишаване от свидетелство за управление на мпс" доказано не работи по нашите ширини. Контрола куца, количествено и качествено. Особено по малките населени места и бедните райони - все излиза, че районния полицай е роднина с провинилият се водач. Не знам къде и колко пътувате ама аз като ходя в някой крайно беден район на страната, всеки път оставам безмълвен от шока си като видя какви НЕЩА (да, точно неща се движат по пътя, дори като мпс не бих ги класифицирал) се движат по пътя. Виждал съм коли с толкова крива геометрия, че когато предна дясна гума е почти стъпила в банкета, задна лява е на осевата линия, никакви светлини, дупки!!! в предния или задния прозорец. Та тия коли дали са годни за движение по пътищата, с платени го, данък и минат гтп. С неизправни коли няма как да няма катастрофи. Караческа нация сме спор няма - почти всеки удар гарантира жертва :banghead:
Всички се мръщят и скачат на нож като чуят някой да казва, че материала ни е лош. Колкото и грозно да звучи е напълно вярно! Не зачитаме нищо и никой, винаги сме прави и разбираме от всичко.

Наказанието за конкретния случай е смешно, да утрепаш няколко деца и да лежиш 5 години е подигравка със семействата им и паметта им. Поне 15 години зад решетките, които да прекара в събиране на трупове от други катастрофи. Смачкай му психиката пък да видим дали ще се качи дори като пътник в кола след това.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Мар 2017, 11:00

Don_Diego написа: Не знам къде и колко пътувате ама аз като ходя в някой крайно беден район на страната, всеки път оставам безмълвен от шока си като видя какви НЕЩА (да, точно неща се движат по пътя, дори като мпс не бих ги класифицирал) се движат по пътя. Виждал съм коли с толкова крива геометрия, че когато предна дясна гума е почти стъпила в банкета, задна лява е на осевата линия, никакви светлини, дупки!!! в предния или задния прозорец. Та тия коли дали са годни за движение по пътищата, с платени го, данък и минат гтп

Аз съм виждал нещо, на което газовата му бутилка е от готварска печка - като трябва да се зареди се сваля и се отива "до града" с друга кола, пълни се бутилката и после се "монтира" отново в багажника. За тези хора не съществуват данъци, винетки, граждански, гтп и т.н.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 04 Мар 2017, 15:49

Има фирми дето разнасят такива бутилки даваш празна и взимаш пълна по-удобно ще му е на човека :mrgreen:
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

Назад към Извън Темата