Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
В дискусията относно причина за продажба тези се изгубиха, та ако може мнение
maxoyn написа:elshishki написа:Здравейте, някой гледал ли е тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11487435804227678
viewtopic.php?f=46&t=416164
На снимките в мобилето вече е измита и мърлявия салон ми изглежда поизпран.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ти си изключението, а не правило, не ангажирам никой с мнението си. За мен е абсурдно някой да налее примерно 2 бона и после да пусна колата под пазарната цена за модела.acho.rs написа:dextuar написа:Защото хората, които горе-долу си ценят парите, не набиват едни бързи 1000 лв в регистрация на кола, обслужване и т.н, за да продадат същата кола няколко месеца по-късно на пазарни или дори под пазарни цени. Обикновено има нещо гнило, което самите те не са видели и сега гледат просто да я разкарат. Поне аз така разсъждавам. Баровците, които сменят коли през ден, не карат Е9х, така че тоя аргумент издиша тотално.exc написа:Аз лично не разбирам защо е толкова важен въпроса защо някой продава колата си. Причина винаги може да се измисли всякаква. В крайна сметка затова има възможност за преглед в сервиз(когато има) Като съм купувал кола от частно лице, никога не ме е интересувало толкова защо си продава колата. Моята също не мисля да я карам дълго. Ако я пусна след 3-4 месеца за продажба след общо година каране, това прави ли я лоша преди да бъде видяна в сервиз/от човек, който разбира?
Аз преди година и половина взех Е46 за 9к лв с комплект гуми застраховка и всичко. Набих 3.5к в подобрения и леки ремонти и само 11 месеца след покупката ми стана леко излишна(започнах да пътувам много и ми дотрябва кораб). 330ката е в перфектно състояние ! Сега гроб ли е или не?
При този пазар на стари коли, оферти изникват постоянно, безброй различни коли и е нормално да се сменят често - днес искаш 3ка , утре Олроуд . Както ти си назад с парите , така и този който продава следващата ти придобивка е назад с парите.
За мен довода не е определящ.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
По твоята логика трябва да се кара една и съща кола с години? Случва се - обслужваш си колата, оправяш някакви неща, които не ти харесват и утре виждаш обява за кола, която предпочиташ. Какво ще направиш? Дали ще си някой и друг лев назад от собствената си кола или от следващата е все едно.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Е това да не ти е ГСМ да го сменяш всяка година? Доста хора чакат, обмислят и купуват. Пак казвам, за хората, които си ценян парите. Сега някой ако има едни 15к и се чуди къде да ги влага, да си купува коли, да ги регистрира, стяга и обслужва и после да ги дава след година на цената на нерегистриран курник, негова воля. Лично аз имам в какво по-добро да ги вложа, за да си правя такива игрички. Според мен всеки с ясна представа какво търси го кара поне 2 год, то иначе купуваш, кърпиш с части от моргите, като дойде нещо по-голямо като разход я пускаш в мобиле и взимаш следващата. Но ако вие сте такива филантропи, с удоволствие бих си купил кола от вас, но аз си оставам леко скептичен, не за друго, а защото знам как вървят парите по тези коли особено когато го правиш като хората и не щадиш средства.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Brat mu написа:По твоята логика трябва да се кара една и съща кола с години? Случва се - обслужваш си колата, оправяш някакви неща, които не ти харесват и утре виждаш обява за кола, която предпочиташ. Какво ще направиш? Дали ще си някой и друг лев назад от собствената си кола или от следващата е все едно.
Малко извън темата стана всичко,но да харесаш кола на обява и да си пуснеш твоята ,но назад с 2-3-4к - я седи другата,я продадеш твоята бързо...логиката издиша..това можеш да правиш с чисти пари настрани,купуваш едно - продаваш друго ,както направиха няколко човека от форума,които познавам...
Но това - харесах си друга продавам моята е смешен и несериозен довод...

НЕ коментирам скорошната покупко-продажба,но бих си дал колата на "пазарна" и под само ако я закъсам много или наистина искам да ги вложа в друга,но от днес за утре..миии не става номера...понякога е късмет,но с доста добри екземпляри на много добра цена,което е много рядко и те не седят повече от седмица на обява.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Мойта драма от миналата година беше с една Октавия, която си беше ОК за разлика от късмета ми - реални 175000 с история в Еуратек. Всичко се обърна като с вълшебна пръчица след като я купих.
1. маховикът се разтропа на следващия ден (навъртях и 500км преди да я прехвърлим без никакви признаци) - маховик и съединител - 1200
2. започна да притриса място - 500лв. в еуратек - уплътнения на дюзи и актуализация на софтуер - не се оправи след ремонта
3. изгубих спирачки на слизане от Симеоново - 80лв
4. рейката ме остави без управление на колата на магистралата при Перник - 700лв (ремонт, рейка втора упореба и др.)
5. масла, акумулатор, филтри и т.н - не помня колко
тая кола толкова я намразих, че и за 5000 щях да я дам. Продадох я след няколко месеца за толкова, колкото я купих с нови зимни и летни гуми (забравих, че зимните аз ги купих - 480лв).
Най-вероятно човекът, който я купи си я кара с кеф...
Мисълта ми е, че не всичко в обявите е измама. Може би в една на десет има истина.
бтв купих най-евтиното LCI на пазара - купувачите да дебнат като го продавам, тия дни сменям вериги, масла, филтри.....
1. маховикът се разтропа на следващия ден (навъртях и 500км преди да я прехвърлим без никакви признаци) - маховик и съединител - 1200
2. започна да притриса място - 500лв. в еуратек - уплътнения на дюзи и актуализация на софтуер - не се оправи след ремонта

3. изгубих спирачки на слизане от Симеоново - 80лв
4. рейката ме остави без управление на колата на магистралата при Перник - 700лв (ремонт, рейка втора упореба и др.)
5. масла, акумулатор, филтри и т.н - не помня колко
тая кола толкова я намразих, че и за 5000 щях да я дам. Продадох я след няколко месеца за толкова, колкото я купих с нови зимни и летни гуми (забравих, че зимните аз ги купих - 480лв).
Най-вероятно човекът, който я купи си я кара с кеф...
Мисълта ми е, че не всичко в обявите е измама. Може би в една на десет има истина.
бтв купих най-евтиното LCI на пазара - купувачите да дебнат като го продавам, тия дни сменям вериги, масла, филтри.....
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dextuar написа:Ти си изключението, а не правило, не ангажирам никой с мнението си. За мен е абсурдно някой да налее примерно 2 бона и после да пусна колата под пазарната цена за модела.acho.rs написа:dextuar написа:Защото хората, които горе-долу си ценят парите, не набиват едни бързи 1000 лв в регистрация на кола, обслужване и т.н, за да продадат същата кола няколко месеца по-късно на пазарни или дори под пазарни цени. Обикновено има нещо гнило, което самите те не са видели и сега гледат просто да я разкарат. Поне аз така разсъждавам. Баровците, които сменят коли през ден, не карат Е9х, така че тоя аргумент издиша тотално.exc написа:Аз лично не разбирам защо е толкова важен въпроса защо някой продава колата си. Причина винаги може да се измисли всякаква. В крайна сметка затова има възможност за преглед в сервиз(когато има) Като съм купувал кола от частно лице, никога не ме е интересувало толкова защо си продава колата. Моята също не мисля да я карам дълго. Ако я пусна след 3-4 месеца за продажба след общо година каране, това прави ли я лоша преди да бъде видяна в сервиз/от човек, който разбира?
Аз преди година и половина взех Е46 за 9к лв с комплект гуми застраховка и всичко. Набих 3.5к в подобрения и леки ремонти и само 11 месеца след покупката ми стана леко излишна(започнах да пътувам много и ми дотрябва кораб). 330ката е в перфектно състояние ! Сега гроб ли е или не?
При този пазар на стари коли, оферти изникват постоянно, безброй различни коли и е нормално да се сменят често - днес искаш 3ка , утре Олроуд . Както ти си назад с парите , така и този който продава следващата ти придобивка е назад с парите.
За мен довода не е определящ.
Кой говори за цена под пазанта за модела - самия момент с "пазарна цена за модела" е сложен, защото колите като минат 10тата си година, вече определящо за СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ купувач е годината на производство, не екстрите и двигателя.
Не знам какво разбираш, под набиване на 2000лв - това са малко начални пари за кола подобен клас и изобщо за покупка на автомобил на 7-8 години. Най-малкото като купиш комплект нови летни и зимни гуми, доближаваш тази цифра.
Gqbriel написа:Brat mu написа:По твоята логика трябва да се кара една и съща кола с години? Случва се - обслужваш си колата, оправяш някакви неща, които не ти харесват и утре виждаш обява за кола, която предпочиташ. Какво ще направиш? Дали ще си някой и друг лев назад от собствената си кола или от следващата е все едно.
Малко извън темата стана всичко,но да харесаш кола на обява и да си пуснеш твоята ,но назад с 2-3-4к - я седи другата,я продадеш твоята бързо...логиката издиша..това можеш да правиш с чисти пари настрани,купуваш едно - продаваш друго ,както направиха няколко човека от форума,които познавам...
Но това - харесах си друга продавам моята е смешен и несериозен довод...![]()
НЕ коментирам скорошната покупко-продажба,но бих си дал колата на "пазарна" и под само ако я закъсам много или наистина искам да ги вложа в друга,но от днес за утре..миии не става номера...понякога е късмет,но с доста добри екземпляри на много добра цена,което е много рядко и те не седят повече от седмица на обява.
То тук всичко е извън темата , но - това с честа смяна на колите правят и хора, които изкарват за 2 месеца, стойността на автомобила с който се движат (аз съм много далече от тях хах) . Случва се - взимаш кола, разбираш че не е твоята и търсиш друг клас.
Разбира се че е подозрително когато някой вземе кола, налее пари и я пуска пак на същатата цена, но не е задължително да е скрита бомба. Тук се изкара, едва ли не гаранция за кенеф.
Типичния български скрит гроб се продава от някой, който не подържа нищо - гледаш за 2 години нищо не е сменяно и колата се пуска за продажба при първия сериозен проблем .
Това с колегата с Октавията ми е познато от 23ката - след безкрайните "детски" болести толкова я намразих, че точно за ден реших да я сменя (когато ми се скъсаха въженцата на джамовете и се прибрах от морето на полуотворени джамове, което в Е46 е гадно). Добре, че няма цена колата та не я продадох, сега си я пързалям от дъжд на вятър.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Колега, цифрите са примерни. Аз Е90-ката е имам вече от над 2 години та съм много наясно кое колко струва. И средностатистическия купувач го интересува колко тънко може да вземе колата и ти вика "Ма тя същата я има за 9к, ти що й искат 12"acho.rs написа:...
П.С: Цифрите са примерни, да не се хванеш пак за тях.
П.С2: Хората, които с 2 заплати могат да си купят Е90, НЕ КАРАТ Е90

Joro17 написа:...
и.....
ако продавам колата СИ всичко ще е Факт обоснован и истина и не си мисли че всеки мами по точно всеки който му е бизнес мами ) ... просто като отвориш капака пипнеш двигателя видиш че е студен и е запалиш ще разбереш че не си бил напразно пътя аз исках малко по евтино като кола А3/3.2/ но онич галвоч 3 пати му казах даи ми ВИН се отлага и като го питах евентуално ако се стигне до покупка има ли вузможност да се закара на сервиз и да се направи диагностика и тоз ми каха НЕ ще е дигнем тука с паяка ще извикам човек с лаптоп ... е как като си знам състоянието на колата да е продам после пак да се моля и крустя на какво ше попадна ... ама има хора и хора дано намериш това което търсиш всичко е подржка а не компромиси ...
аз преди да купя колата плащах 3 месеца празен гараж да си пазя мястото ..

не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dextuar написа:Колега, цифрите са примерни. Аз Е90-ката е имам вече от над 2 години та съм много наясно кое колко струва. И средностатистическия купувач го интересува колко тънко може да вземе колата и ти вика "Ма тя същата я има за 9к, ти що й искат 12"acho.rs написа:...
П.С: Цифрите са примерни, да не се хванеш пак за тях.
П.С2: Хората, които с 2 заплати могат да си купят Е90, НЕ КАРАТ Е90Познавам такива хора. ЖОКЕР: И коли над 6-7 години често не карат и много често не са внос от Италия, а премиум селекшън или нови, ама много се отклонихме
Аз виждам заплатите на адски много хора и ти казвам - ме си прав. Особено внимание хорта които си заработват парите често карата коли дори на по-ниска стойност от месечната си заплата. Но това е друга тема наистина
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
acho.rs написа:Особено внимание хорта които си заработват парите често карата коли дори на по-ниска стойност от месечната си заплата. Но това е друга тема наистина
Съжалявам, че продължавам офтопика, но съм на същото мнение най-вече на база моят кръг с познати.
А относно бързият "turnaround" или смяна - наистина и аз не го разбирам както и Dex. Имам философия, че трябва да се купува возило с презумцията да се покара, защото иначе смяната излиза скъпа. Сега ако реша да продавам колата 10к преко сили ще и взема, с което ще съм поне 2.5 бона назад + още 2.5 бона за първоначално стягане/административни разходи/ на следващата и сметката излиза, че за смяна на кола в рамките на 1 година продавачът е 5 бона назад. Амии не знам как може да има хора с такива мазохистични/прахоснически наклонности дори това да ти е една заплата има ли хора, които биха се отказали от една месечна заплата безвъзмездно? Ама реално така се случва след една врътка на 2 автомобила.
И за да сме онтопик, тук колегата малко го игнорирахме:
Колега - на първата самото описание на колата просто ме изгуби - типично по джамбазки, което много отвращава. Колата на снимки не изглежда зле, ДПФ-ът като да е там. Но цената за мен лично е много висока - по мое мнение цена около 12-12.5 би била по-адекватна (няма особени екстри, джантите са 16-ки, ще трябва да взимаш още 1 чифт гуми, няма инфо и какво е обслужено/какво не, километрите все пак си тежат и те). Относно километрите може и да са такива съдейки по ДПФ-а/ауспуха, но за това което получаваш цената е висока според мен.
Втората по всяка вероятност е 2005-та не 2007-ма, няма и адекватни снимки на салона, та е трудно да се каже от моя страна (някой друг колега може да види нещо съмнително/хубаво)
- hiloallstars
- Потребител
-
Колеги моля ви за мнение:
http://www.cars.bg/c2044307
Има ли възможност на тази кола да се монтира газова уредба според вас ?
http://www.cars.bg/c2044307
Има ли възможност на тази кола да се монтира газова уредба според вас ?
Последна промяна hiloallstars на 18 Мар 2017, 12:57, променена общо 1 път