.
Модератор: Общи модератори
Re: Да отслабнеш 40кг за 7 месеца.
Има една интересна теория че хората оперерираме на различен вид “честоти”, ниска и висока. Според нея, да се тъпчеш с храна, която не че само няма никви витамини вътре и затормозява тялото да работи, всъщност го прави не ефективно и състарява по-бързо, тва е пример за ниска вибрация.Няма как да сме пълни с енергия и желание за живот, ако ползваме тялото си за кофа която тъпчим с лайна. С вуйчо ми от сащ като си лафя и вика, видиш ли слаб човек тука, да знаеш че е милионер
Тялото биологически иска да бъде във форма и не е толкова трудно, ако не промиваха толкова много мозъците на хората.. цели индустрии се движат от боклуците които се ядат и болячките.
Просто телата ни не са устроени да работят с въглехидрати, освен на едни малък % от хората. Също еволюционно няма никаква логика в 3 хранения дневно - никаква. Не е имало достъп до храна толкова често, устроени сме да приемем някаква храна и после следва дълъг период на липса на храна. Някой ще каже, да не сме пещерняци
Не, не сме, но биологията ни е същатата и има редица биологически механизми които са изградени около нея и при липса на храна се задействат.. така да се каже тялото се "ъпдейтва", премахва стари клетки, разчиства боклуци, понижава инсулина, увеличава кол.хормон на растежа, подобрява комуникацията на гените и т.н. Тука са изброени всички ползи с рисърч за фастинга https://authoritynutrition.com/10-healt ... t-fasting/
И няма нужда от 3 дни да не се яде, фастинг от 16ч всеки ден дава драматични резултати. Лично имах големи трудности да изчистя от 96кг до 90.. минах на фастинг, ядейки дори по 50гр шоколад всеки ден.. и в момента съм 86кг на 1.92 и мисля да спра да свалям кг, че става смешно, искам само % мазнинни да ги направя 10% .За протокола точно за бала си бях станал 110кг от закуска, обяд и вечеря с въглехидрати

Тялото биологически иска да бъде във форма и не е толкова трудно, ако не промиваха толкова много мозъците на хората.. цели индустрии се движат от боклуците които се ядат и болячките.
Просто телата ни не са устроени да работят с въглехидрати, освен на едни малък % от хората. Също еволюционно няма никаква логика в 3 хранения дневно - никаква. Не е имало достъп до храна толкова често, устроени сме да приемем някаква храна и после следва дълъг период на липса на храна. Някой ще каже, да не сме пещерняци

И няма нужда от 3 дни да не се яде, фастинг от 16ч всеки ден дава драматични резултати. Лично имах големи трудности да изчистя от 96кг до 90.. минах на фастинг, ядейки дори по 50гр шоколад всеки ден.. и в момента съм 86кг на 1.92 и мисля да спра да свалям кг, че става смешно, искам само % мазнинни да ги направя 10% .За протокола точно за бала си бях станал 110кг от закуска, обяд и вечеря с въглехидрати

Последна промяна acer на 29 Мар 2017, 23:30, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Тюленчета, искате ли да направим един форумен challenge? Тамън да има състезателна тръпка в гладуването
Засичаме от 1во число на април кой с какви параметри е (кила, височина, широчина
и кой каквото иска да допълни по избор) и стартираме мъката. След това всяка седмица/месец споделяме кой къде е и как е стигнал до там. Споделянето да е на снимки, че да не се самозапалване
Наградата: потупване по рамото и дъвка с косъм

Засичаме от 1во число на април кой с какви параметри е (кила, височина, широчина

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Абе аз по темата почти само да попитам, някой знае ли откъде да купя Киндер Парадизо, че нещо никъде няма, пък на бебенцето в корема ми му се яде? Само да не ви развалям диетите де...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Евала на колегата Врачанин, а колегата със ЗВЕРСКИТЕ тренировки по 2.30ч да сподели и каква химия похапва
Тренирам г/д 7 години пробвах да тренирам няколко пъти по 2ч. но нещата не бяха на добре, СЛЕД загрявката 50-60мин. са напълно достатъчни за една мускулна група. 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Don_Diego написа:Тюленчета, искате ли да направим един форумен challenge? Тамън да има състезателна тръпка в гладуването![]()
Засичаме от 1во число на април кой с какви параметри е (кила, височина, широчинаи кой каквото иска да допълни по избор) и стартираме мъката. След това всяка седмица/месец споделяме кой къде е и как е стигнал до там. Споделянето да е на снимки, че да не се самозапалване
![]()
Супер, да го направим! Ние БМВ-истите трябва да сме волеви копелета, с вкус към предизвикателствата. Значи от първи - стартираме! Кофти, че жената има РД на 3-ти, после съм аз, ама... няма начин. Ще минем и без козунаци на Великден.
Значи колегата ACER е написал много верни неща - ние биологично не сме по-различни от пещерните хора, но начинът ни на живот и храненето са драстично променени. Най-големият ни "автогол" е със захарта и сладкото изобщо. На човек му е заложено да търси и обича сладко, защото за първобитния човек сладкото е било супер полезно - това са само узрелите плодове и меда. Каква по-добра храна? Обаче после сме измислили захарта и... гледай какво става. Голяма "грешка" на организма ни е, че възприемаме захарта като "сладко". Може би след доста години еволюция ще започнем да я усещаме "горчива", като другите отрови. Мазнината също ни е "вкусна", но тя е била полезна, когато сме карали зимата в пещери и завити с кожи, а не докато дремем на парно пред телевизора. Също и лакомията ни е заложена генетично от праисторически времена - тогава не е имало фризери и други начини за съхраняване на месото. Забучваш глигана с копието, влачиш го в пещерата, хвърляш го в жарта и ядеш до пръсване. Утре така или иначе месото се разваля, или ще ги замъкнат хиените и чакалите. Единственият начин да се запасиш, е да натрупаш подкожна мазнина. После идват месеци на глад, ти (дебелият) може да оцелееш, но първи ще изпукат кльощавите. Все още има изостанали общества, където дебел = красив...
Аз смятам, че никоя храна не е вредна сама по себе си, а са вредни комбинациите, които си правим от тях, особено - комбинацията със сладко и други въглехидрати. Първобитният човек е гътнал някой глиган и яде месо и мазнина. Няма откъде да е докопал заедно с глигана и тава баклава, или шоколадова торта, или пастичка... А ние точно това правим - хапваме скара и веднага след това, нещо сладичко. Шоколад най-често...
Давайте да почваме, ще обменяме опит и кураж, пък - докъдето стигнем. Да издигнем боен девиз:
А-НО-РЕК-СИ-ЯЯЯЯ!
Excellent! Steven is my name!
Аз от както спрях захарта и въглехидратите слабея драстично. На 1 януари бях 104кг, днес съм 86кг, като само 3-4 дни от тогава хапнах малко въглехидратки, не успях да устоя. Но като цяло се справям много добре!
Преди много маах картофки с бекон по 1 кило само за вечеря, след това едно чипсче си отворя, едно шоколадче и почти всек иден по 2 кила Кола. Направо ужас. Всякакви сокове от рода на степчета и т.н. с литри пиех на ден. Сега само вода пия, а от време на време си правя студен зелен чай.
Преди направя една кофа с пържени картофи със сирене поляти с кечуп, майнонеза и горчича и маах пред телевизора до пръсване. Даже и да не ми се ядеше повече, кофата си седеше до мен и си бърках от време на време да си грабвам докато гледам телевизия. Всяка вечер и цели уикенди така ми минаваха.
Сега съм предимно на пилешко,пуешко и телешки пържолки със най-различни зеленчуци. Преди не исках и да видя зеленчуци от рода на броколи, аспержии и т.н., но сега явно му свикнах и са ми много вкусни.
Другото, което е, че дори днес да се глезя с разни Телешки бонфилета и други по скъпи храни, отколкото 1 кило картофи с бекон за 3лв от топлата витрина на Била, разходите за храна са ми драстично по-ниски. Явно доста съм давал за всякакви пици на парче, шоколади, дюнери, коли, цигари и всякаква друга гняс.
Отслабнах бая, даже преса ми излезе, само дето си има още сланинка в долната част на корема и не знам как да я махна.
Преди много маах картофки с бекон по 1 кило само за вечеря, след това едно чипсче си отворя, едно шоколадче и почти всек иден по 2 кила Кола. Направо ужас. Всякакви сокове от рода на степчета и т.н. с литри пиех на ден. Сега само вода пия, а от време на време си правя студен зелен чай.
Преди направя една кофа с пържени картофи със сирене поляти с кечуп, майнонеза и горчича и маах пред телевизора до пръсване. Даже и да не ми се ядеше повече, кофата си седеше до мен и си бърках от време на време да си грабвам докато гледам телевизия. Всяка вечер и цели уикенди така ми минаваха.
Сега съм предимно на пилешко,пуешко и телешки пържолки със най-различни зеленчуци. Преди не исках и да видя зеленчуци от рода на броколи, аспержии и т.н., но сега явно му свикнах и са ми много вкусни.
Другото, което е, че дори днес да се глезя с разни Телешки бонфилета и други по скъпи храни, отколкото 1 кило картофи с бекон за 3лв от топлата витрина на Била, разходите за храна са ми драстично по-ниски. Явно доста съм давал за всякакви пици на парче, шоколади, дюнери, коли, цигари и всякаква друга гняс.
Отслабнах бая, даже преса ми излезе, само дето си има още сланинка в долната част на корема и не знам как да я махна.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Много е кофти за организма комбинацията белтъчини с въглехидрати, а пък нашата национална кухня на това се крепи - свинско с картофи, пиле с ориз, яйца с козунак, кюфте с хляб... Най-лоши като храна са баницата, тортата, сладоледа, сандвичите и пицата - при тях белтъчините, въглехидратите и мазнините са в приблизително еднакви съотношения.
Аз съм си лаком по природа и не мога да ям малко - или гладувам, или се тъпча като прасе. Намерил съм начин да задоволявам лакомията си от време на време - правя си някакви огромни салати, по цял леген. Режа една цяла айсберг (има ли на Лидл), и каквото друго намеря из хладилника - домати, магданоз, стържа моркови, алабаш, дори ябълки. Слагам минимално сол, зехтин (задължително да не е слънчогледово олио) и ябълков оцет яко. И като му седна - ям до издуване. Ама това си е само целулоза и вода, дори е полезно за прочистване на червата...
Другият начин е да хапнеш "на корем" плодове. Много обичам череши - насадил съм 10-тина дървета и половината от тях вече раждат. Също и ягоди... Лятото ям много дуди (черници). Плодовата захар (фруктозата) много добре се усвоява от организма (за разлика от захарозата). Ако караш на дуди една седмица - хем ти става леко, хем ти идва енергия и сила. Проблем е докато си на работа (особено в офис) и ти се дояде нещо, а наблизо има само сандвичи и разни тестени закуски. Затова може да се запасиш с моркови, ябълки или някой компот в бюрото. Колегите ме бъзикат, че хрупам моркови пред компа, ама майната им - аз съм на 50 години и имам кръвно като летец-изпитател, а ония само охкат и пият хапчета...
Аз съм си лаком по природа и не мога да ям малко - или гладувам, или се тъпча като прасе. Намерил съм начин да задоволявам лакомията си от време на време - правя си някакви огромни салати, по цял леген. Режа една цяла айсберг (има ли на Лидл), и каквото друго намеря из хладилника - домати, магданоз, стържа моркови, алабаш, дори ябълки. Слагам минимално сол, зехтин (задължително да не е слънчогледово олио) и ябълков оцет яко. И като му седна - ям до издуване. Ама това си е само целулоза и вода, дори е полезно за прочистване на червата...
Другият начин е да хапнеш "на корем" плодове. Много обичам череши - насадил съм 10-тина дървета и половината от тях вече раждат. Също и ягоди... Лятото ям много дуди (черници). Плодовата захар (фруктозата) много добре се усвоява от организма (за разлика от захарозата). Ако караш на дуди една седмица - хем ти става леко, хем ти идва енергия и сила. Проблем е докато си на работа (особено в офис) и ти се дояде нещо, а наблизо има само сандвичи и разни тестени закуски. Затова може да се запасиш с моркови, ябълки или някой компот в бюрото. Колегите ме бъзикат, че хрупам моркови пред компа, ама майната им - аз съм на 50 години и имам кръвно като летец-изпитател, а ония само охкат и пият хапчета...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Първо поздравления. 40кг са брутално много. Разликата на снимките също е брутална.
Второ... след като прочетох темата и мненията на всичките... "Ям боклуци по цял ден и по много, не се движа. Що съм дебел, сигурно кокала ми е дебел или е от метаболизма". Спират се боклуците и започва чистене на мазнини. Ограничава се количеството и започва още повече. А пък и движение ? Ехее
Еми... добро утро. Аз бих добавил и ограничение на алкохола. По нашите ширини си е традиционно всекидневното пиене. Като се ограничи само до уикенда, резултатите стават още по-добри. Основата е качествената храна, а не количеството. Като се храните качествено и спортувате, пак ще качвате, ама мускули. Но с чипсове и вафли не става. Моя съвет към новостартиралите с хранителните режими е първо да се научат да не ядат и пият боклуци, пък после ограничения и глад
П.П. Познавам точно един човек, който е дебел, поради заболяване/метаболизъм. При останалите е оправдания.
Второ... след като прочетох темата и мненията на всичките... "Ям боклуци по цял ден и по много, не се движа. Що съм дебел, сигурно кокала ми е дебел или е от метаболизма". Спират се боклуците и започва чистене на мазнини. Ограничава се количеството и започва още повече. А пък и движение ? Ехее

П.П. Познавам точно един човек, който е дебел, поради заболяване/метаболизъм. При останалите е оправдания.

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
12ти клас бях стигнал 90кг. На ръст съм около 178-180см. 6г по-късно стигнах 63кг и сега се клатушкам около тях вече доста време. Ефектът с дрехите, както показа Vra4anin, е наистина мотивиращ. Аз не свалих всичките килограми наведнъж и с един единствен метод, но това, което мога да споделя за най-лесно и ефективно е определено НВ-ВМХ режимът на хранене. Първоначално свалих 15-ина килограма с фитнес и L-карнитин. Имах много стари контузии, защото тренирах доста сериозно навремето тенис на корт, и от фитнеса всички се обаждаха. Не бях щастлив, не бях тонизиран и ходих по задължение на фитнес, но пък отслабнах, което беше важно за мен. Задържах тези килограми доста време, без да спортувам и без да гладувам - бях си пухкав. След време открих плуването като най-приятния за мен спорт след тениса и ските - нещо, което практикувам всекидневно вече повече от 4г. Благодарение на него свалих още 5кг, но отново с цената на лишения, броене на калории и на неудовлетвореност. Преди година и половина се зачетох в темата на bum_bum за НВ-ВМХ и реших да опитам. Е това са най-лесно свалените ми 7кг за по-малко от 6месеца. Няма го гадното чувство, че се лишавам от нещо - напротив наслаждавам се на всяко едно хранене повече от всякога. Спрях да броя калории, спрях да гладувам и спрях да качвам килограми "от въздуха". Чувствам се много по-тонизиран, по-енергичен и по-здрав от всякога. Сега продължавам да плувам, но не за да отслабвам, а просто защото ми е страшен кеф. Започнах да ходя на фитнес, за да заякна, защото започнах да изглеждам като дете. Знам, че не мога да очаквам да кача мускулна маса в големи количества с НВ-ВМХ, но не бих се върнал към въглехидратите само заради мускулите. Сега и тренировките във фитнеса са ми много по-приятни, отколкото когато ходех по задължение и виждах, че резултатите пристигат бавно и с огромни усилия. Препоръчвам на всеки, който има проблем със затлъстяването да опита НВ-ВМХ, не е сложно, не е скъпо, а ефект определено ИМА.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
stocky написа:... Преди година и половина се зачетох в темата на bum_bum за НВ-ВМХ и реших да опитам. Е това са най-лесно свалените ми 7кг за по-малко от 6месеца. Няма го гадното чувство, че се лишавам от нещо - напротив наслаждавам се на всяко едно хранене повече от всякога. Спрях да броя калории, спрях да гладувам и спрях да качвам килограми "от въздуха". Чувствам се много по-тонизиран, по-енергичен и по-здрав от всякога. ...
Би ли дал линк към тази тема, Колега? Явно съм я пропуснал и не успявам да я намеря...
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Borymeckata написа:stocky написа:... Преди година и половина се зачетох в темата на bum_bum за НВ-ВМХ и реших да опитам. Е това са най-лесно свалените ми 7кг за по-малко от 6месеца. Няма го гадното чувство, че се лишавам от нещо - напротив наслаждавам се на всяко едно хранене повече от всякога. Спрях да броя калории, спрях да гладувам и спрях да качвам килограми "от въздуха". Чувствам се много по-тонизиран, по-енергичен и по-здрав от всякога. ...
Би ли дал линк към тази тема, Колега? Явно съм я пропуснал и не успявам да я намеря...
Заповядай viewtopic.php?f=4&t=340524
Аз правя LC-HF в съчетание с Intermittent fasting, като понякога използвам и Warrior diet
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Благодаря, Колеги! Интересно, като пусна търсене за "НВ-ВМХ" за заглавие на тема - нищо не намирам... Но няма значение - линкът работи!
Абе всички системи и диети са добре, но за мен най-важното е мотивацията. И то - положителната мотивация. Имам предвид - за отслабване и влизане във форма да те мотивират не срамът от другите и страхът от болести, а желанието за по-добър живот, някакви мечти, защо не и любов... Без положителна мотивация всяка работа е мъчение - за теб и околните. Разбирате ме - има голяма разлика дали правиш нещо с желание или с отвращение.
Абе всички системи и диети са добре, но за мен най-важното е мотивацията. И то - положителната мотивация. Имам предвид - за отслабване и влизане във форма да те мотивират не срамът от другите и страхът от болести, а желанието за по-добър живот, някакви мечти, защо не и любов... Без положителна мотивация всяка работа е мъчение - за теб и околните. Разбирате ме - има голяма разлика дали правиш нещо с желание или с отвращение.
Трябва ти не само мотивация, а и знания, щот ще се въртиш в порочен кръг. Да искаш да отслабнеш с въглехидрати е като да се опитваш да изгасиш пожар с бензин. Тялото посяга към мазнините само в един единствен момент, когато инслуина падне на 0 - няма друг механизъм за разграждане на мазнини. Инсулин се сваля с вм-нвх и фастинг
Не ядеш въглехидрати, не качваш кръвна захар и инсулина стои на ниски нива, просто е. Ето тези линкове са от bum_bum , обяснено е подробно https://www.dietdoctor.com/wp-content/u ... ers_BG.pdf http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5476
За 3-те дни по 2.30ч нямам особено грижи, нито е лесно, нито е тежко
не химия, ами дори протеинчета не пия, но съм на лека форма нв-вмх от доста време и ям доста зеленчуци и мръвки. Също и цъкам баскет всяка седмица, та стамината ми е доволна.

За 3-те дни по 2.30ч нямам особено грижи, нито е лесно, нито е тежко

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Запалих се и аз да свалям кг. два дена добре и е сега една бира като се появи с едни пуржоли и всичко отиде, язък [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk