Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от kiko » 29 Мар 2017, 10:17

Гледам бай-магау ги използват подобни доста успешно :mhihi:
Но това според мен е за 50кг+ товари,тоя твой познат баси раницата е носил :mhihi: защо не сложи просто едни дисаги?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Мар 2017, 13:29

Никога не съм виждал на живо. Но има много готини модели такива ремаркенца.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 29 Мар 2017, 13:56

В Амстердам миналата година видях голямо разнообразие на такива. Возят си децата дори така. Няма да забравя една майка беше качила на кош отпред на кормилото бебе и отзад в ремаректо две деца. :shock:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Мар 2017, 5:52

kiko написа:Гледам бай-магау ги използват подобни доста успешно :mhihi:
Но това според мен е за 50кг+ товари,тоя твой познат баси раницата е носил :mhihi: защо не сложи просто едни дисаги?

Раницата му не е тежка, просто го боли рамото и не може да носи нищо на гръб. Иначе това трейлърче струва около $400.

Днес подкарах "лятното" колело и разликата със "зимното" (МТБ) е ОГРОМНА. Снимките на двете са по-назад в темата. Не мога да си представя, защо карат МТБ в града. Много по-тежко, по-тегаво и по-трудно за каране. Разликата между вчера и днес във времето ми е една посока е около 10 минути.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomair » 30 Мар 2017, 8:18

BMW_POWER написа:
kiko написа:Гледам бай-магау ги използват подобни доста успешно :mhihi:

Раницата му не е тежка, просто го боли рамото и не може да носи нищо на гръб. Иначе това трейлърче струва около $400.

Днес подкарах "лятното" колело и разликата със "зимното" (МТБ) е ОГРОМНА. Снимките на двете са по-назад в темата. Не мога да си представя, защо карат МТБ в града. Много по-тежко, по-тегаво и по-трудно за каране. Разликата между вчера и днес във времето ми е една посока е около 10 минути.

Сигурен съм, че е така. Взех МТБ, защото ще карам и в планината, а пък само заради това, че ще карам и в града и асфалт извънградско не ми се купуват два велосипеда поне на този етап. Така че взех едни гладки гуми и си карам по асфалт. Мога да кажа, че този компромисен вариант има ефект. Разбира се най-добре би било да имам и шосейка, ама по натам, ако се запаля толкова.
Ето го с "градските" гуми. Изображение

Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomair » 30 Мар 2017, 8:25

Ето това е от тази събота:
Изображение
Сигурно с шосейка щеше да е различно... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 30 Мар 2017, 8:49

Колега кое е приложението, което ползваш ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2017, 9:58

Страва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomair » 30 Мар 2017, 10:02

Strava

Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 30 Мар 2017, 11:07

BMW_POWER написа:Не мога да си представя, защо карат МТБ в града. Много по-тежко, по-тегаво и по-трудно за каране. Разликата между вчера и днес във времето ми е една посока е около 10 минути.

Колко тежи градското ти колело?
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Апр 2017, 16:45

Градското е по-леко, най-малкото защото е с алуминиева рамка. За сметка на това МТБ го карах на много по-ниски "обороти". Сиреч, въртях педалите много повече, за да мина едно и също разстояние. Както и да е. МТБ отива на пазара и ще се оглеждам за нещо, което да ме вози из града зимата. Може и да вкарам пари в гуми с шипове.

Ще дам един пример. Всяка вечер зимата, след като се прибера мия колелото с вода. Нямам идея каква е химията, но ми се случи на два пъти веригата да залепне за предния венец. Това е точната дума, залепва. Отделно миналата седмица и касетата май взе нещо да прескача. Пускам по инерция а тя продължи да се върти докато направи "корем" от горната си страна и опъна обтегача до край. Доста WD-40 отиде и се раздвижи, ама ... На колело за 30 кинта да дам 20 за нова касета, не върви.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 01 Апр 2017, 18:15

BMW_POWER написа:Градското е по-леко, най-малкото защото е с алуминиева рамка. За сметка на това МТБ го карах на много по-ниски "обороти". Сиреч, въртях педалите много повече, за да мина едно и също разстояние. Както и да е. МТБ отива на пазара и ще се оглеждам за нещо, което да ме вози из града зимата. Може и да вкарам пари в гуми с шипове.

:mhihi:
Човек... сериозно ли даваш акъл за МТБ в града на база опит с колело за 30$ с неква желязна рамка :mhihi:

Аз за този сезон се оборудвах с едно такова комплектче
Изображение
Доволен ;)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Апр 2017, 20:57

alX3m написа:
BMW_POWER написа:Градското е по-леко, най-малкото защото е с алуминиева рамка. За сметка на това МТБ го карах на много по-ниски "обороти". Сиреч, въртях педалите много повече, за да мина едно и също разстояние. Както и да е. МТБ отива на пазара и ще се оглеждам за нещо, което да ме вози из града зимата. Може и да вкарам пари в гуми с шипове.

:mhihi:
Човек... сериозно ли даваш акъл за МТБ в града на база опит с колело за 30$ с неква желязна рамка :mhihi:

Аз за този сезон се оборудвах с едно такова комплектче
Изображение
Доволен ;)

Всъщност си прав. Писаното от мен не се отнася за тези, които карат байкове за над XXXX лева. Апропо, карах го без прекъсване цяла зима. Дори при -30С. С удоволствие ще изслушам доводите ти, особено базираните на личен опит :ok:

Да, 30 кинта е, но е купено на втора употреба и практически всичко му работи. Предните амортисьори също бачкат ... при температури над -10С :mhihi:

И не на последно място въпрос:

В какво колело да инвестирам, при положение че се кара три месеца в годината и не вярвам да изкара повече от два "сезона"? Въпросът е сериозен. Не съм го карал само около десет дни. Пет от тях хлапето беше във ваканция и го взимах с мен в работата. Лятото той кара с мен до центъра и обратно неговото, но при температури под -20С не бих рискувал.

Чипи, скъпи, темата е за колелата. Имаш ли идея каква е разликата само в съпротивлението на гумите?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Апр 2017, 16:06

Да бутнем малко темата нагоре. Ето как изглежда трейлърчето на колегата:

Изображение

Изображение

Снимките са от зимата. В този човал си държи раницата и така я пази от водата и солта.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpowaa' » 23 Апр 2017, 19:44

Здравейте, малко глупав въпрос, но не съм навътре в тея неща. Набелязал съм едно колело, от тея състезателните се води, струва ли си за градско каране, какви са плюсовете-минуси на такова колело за града спрямо един обикновен Драг, примерно. https://webimg.secondhandapp.com/Fahrra ... -Retro.jpg Ето снимка на въпросното.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата