Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Покупка на велосипед...
Гледам бай-магау ги използват подобни доста успешно
Но това според мен е за 50кг+ товари,тоя твой познат баси раницата е носил
защо не сложи просто едни дисаги?

Но това според мен е за 50кг+ товари,тоя твой познат баси раницата е носил

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Никога не съм виждал на живо. Но има много готини модели такива ремаркенца.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
В Амстердам миналата година видях голямо разнообразие на такива. Возят си децата дори така. Няма да забравя една майка беше качила на кош отпред на кормилото бебе и отзад в ремаректо две деца. 

kiko написа:Гледам бай-магау ги използват подобни доста успешно![]()
Но това според мен е за 50кг+ товари,тоя твой познат баси раницата е носилзащо не сложи просто едни дисаги?
Раницата му не е тежка, просто го боли рамото и не може да носи нищо на гръб. Иначе това трейлърче струва около $400.
Днес подкарах "лятното" колело и разликата със "зимното" (МТБ) е ОГРОМНА. Снимките на двете са по-назад в темата. Не мога да си представя, защо карат МТБ в града. Много по-тежко, по-тегаво и по-трудно за каране. Разликата между вчера и днес във времето ми е една посока е около 10 минути.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:kiko написа:Гледам бай-магау ги използват подобни доста успешно![]()
Но това според мен е за 50кг+ товари,тоя твой познат баси раницата е носилзащо не сложи просто едни дисаги?
Раницата му не е тежка, просто го боли рамото и не може да носи нищо на гръб. Иначе това трейлърче струва около $400.
Днес подкарах "лятното" колело и разликата със "зимното" (МТБ) е ОГРОМНА. Снимките на двете са по-назад в темата. Не мога да си представя, защо карат МТБ в града. Много по-тежко, по-тегаво и по-трудно за каране. Разликата между вчера и днес във времето ми е една посока е около 10 минути.
Сигурен съм, че е така. Взех МТБ, защото ще карам и в планината, а пък само заради това, че ще карам и в града и асфалт извънградско не ми се купуват два велосипеда поне на този етап. Така че взех едни гладки гуми и си карам по асфалт. Мога да кажа, че този компромисен вариант има ефект. Разбира се най-добре би било да имам и шосейка, ама по натам, ако се запаля толкова.
Ето го с "градските" гуми.

Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk
- tihomair
- младши ентусиаст
-
Ето това е от тази събота:

Сигурно с шосейка щеше да е различно...

Сигурно с шосейка щеше да е различно...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- tihomair
- младши ентусиаст
-
Strava
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
BMW_POWER написа:Не мога да си представя, защо карат МТБ в града. Много по-тежко, по-тегаво и по-трудно за каране. Разликата между вчера и днес във времето ми е една посока е около 10 минути.
Колко тежи градското ти колело?

Градското е по-леко, най-малкото защото е с алуминиева рамка. За сметка на това МТБ го карах на много по-ниски "обороти". Сиреч, въртях педалите много повече, за да мина едно и също разстояние. Както и да е. МТБ отива на пазара и ще се оглеждам за нещо, което да ме вози из града зимата. Може и да вкарам пари в гуми с шипове.
Ще дам един пример. Всяка вечер зимата, след като се прибера мия колелото с вода. Нямам идея каква е химията, но ми се случи на два пъти веригата да залепне за предния венец. Това е точната дума, залепва. Отделно миналата седмица и касетата май взе нещо да прескача. Пускам по инерция а тя продължи да се върти докато направи "корем" от горната си страна и опъна обтегача до край. Доста WD-40 отиде и се раздвижи, ама ... На колело за 30 кинта да дам 20 за нова касета, не върви.
Ще дам един пример. Всяка вечер зимата, след като се прибера мия колелото с вода. Нямам идея каква е химията, но ми се случи на два пъти веригата да залепне за предния венец. Това е точната дума, залепва. Отделно миналата седмица и касетата май взе нещо да прескача. Пускам по инерция а тя продължи да се върти докато направи "корем" от горната си страна и опъна обтегача до край. Доста WD-40 отиде и се раздвижи, ама ... На колело за 30 кинта да дам 20 за нова касета, не върви.
BMW_POWER написа:Градското е по-леко, най-малкото защото е с алуминиева рамка. За сметка на това МТБ го карах на много по-ниски "обороти". Сиреч, въртях педалите много повече, за да мина едно и също разстояние. Както и да е. МТБ отива на пазара и ще се оглеждам за нещо, което да ме вози из града зимата. Може и да вкарам пари в гуми с шипове.

Човек... сериозно ли даваш акъл за МТБ в града на база опит с колело за 30$ с неква желязна рамка

Аз за този сезон се оборудвах с едно такова комплектче

Доволен

alX3m написа:BMW_POWER написа:Градското е по-леко, най-малкото защото е с алуминиева рамка. За сметка на това МТБ го карах на много по-ниски "обороти". Сиреч, въртях педалите много повече, за да мина едно и също разстояние. Както и да е. МТБ отива на пазара и ще се оглеждам за нещо, което да ме вози из града зимата. Може и да вкарам пари в гуми с шипове.![]()
Човек... сериозно ли даваш акъл за МТБ в града на база опит с колело за 30$ с неква желязна рамка![]()
Аз за този сезон се оборудвах с едно такова комплектче
Доволен
Всъщност си прав. Писаното от мен не се отнася за тези, които карат байкове за над XXXX лева. Апропо, карах го без прекъсване цяла зима. Дори при -30С. С удоволствие ще изслушам доводите ти, особено базираните на личен опит

Да, 30 кинта е, но е купено на втора употреба и практически всичко му работи. Предните амортисьори също бачкат ... при температури над -10С

И не на последно място въпрос:
В какво колело да инвестирам, при положение че се кара три месеца в годината и не вярвам да изкара повече от два "сезона"? Въпросът е сериозен. Не съм го карал само около десет дни. Пет от тях хлапето беше във ваканция и го взимах с мен в работата. Лятото той кара с мен до центъра и обратно неговото, но при температури под -20С не бих рискувал.
Чипи, скъпи, темата е за колелата. Имаш ли идея каква е разликата само в съпротивлението на гумите?
Да бутнем малко темата нагоре. Ето как изглежда трейлърчето на колегата:

Снимките са от зимата. В този човал си държи раницата и така я пази от водата и солта.

Снимките са от зимата. В този човал си държи раницата и така я пази от водата и солта.
Здравейте, малко глупав въпрос, но не съм навътре в тея неща. Набелязал съм едно колело, от тея състезателните се води, струва ли си за градско каране, какви са плюсовете-минуси на такова колело за града спрямо един обикновен Драг, примерно. https://webimg.secondhandapp.com/Fahrra ... -Retro.jpg Ето снимка на въпросното.