клавиатурата на лаптопа се побърка
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
клавиатурата на лаптопа се побърка
колеги днес разлях кола върху клавиатурата на лаптопа и копчетата спряха да работят след като изсуших малко се пооправи обаче копчетата от едната страна не работят добре когато натисна л ми действа като ентер някой може лии да ми помогне?
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Re: клавиатурата на лаптопа се побърка
Колега, занеси на човек, който знае какво прави, да ти разглоби лаптопа и да го почисти хубаво от колата! Не се знае колко навътре е попаднала под клавиатурата, върху дънната платка и може да я повреди. Иначе най-вероятно клавиатурата е заминала, ще я смениш и ще се оправи.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
днес включвам лаптопа и тия копчета дето правеха мизерия въобще не работят, а пък тези които си работеха нормално пак си работят тая седмица ще си поръчам нова клавиатура
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не бързай да купуваш клавиатура, а отиди да ти почистят твоята.
Si non confectus, non reficiat.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Как ще му в почистят от засъхналата кола? Клавиатура за лаптоп.... Ще му я свалят и плакнат в кофа с веро?
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
Така като гледам наистина няма какво да се чисти нито жици нито нищо.. Както и да е ще си купя нова и този мога да го мина с водоструйката да видя дали ще се оправи. 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Silverlight написа:Така като гледам наистина няма какво да се чисти нито жици нито нищо.. Както и да е ще си купя нова и този мога да го мина с водоструйката да видя дали ще се оправи.
Направо я пусни в пералнята.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
ще блокира пералнята 

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
може и със стимопа да я бутнеш и една песен като му удариш таман ще се оправи... 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
В Ютуб има клипове как се разглобяват лаптопи. Търсиш твоя модел или сходен. И тъй като не е проста работа и иска инструменти в зависимост от модела, отиваш до най-доверения ти компютърен сервиз и питаш ша го бъде ли и те ти взимат 20-30 кинта и евентуално си го ползваш дълги месеци още и си спомняш за най-скъпата кола в живота ти.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
И за 20-30лв може и термопаста да сменят, тест на харда да пуснат, вентилатора да почистят... Ама "може", че като знам на какви "колеги" съм се нагледал и какви "профилактики"... Неам думи
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Сваляш клавиатурата и я накисваш във вода с малко веро. След това я вадиш, изплакваш с кола вода , подсушаваш с един сешоар, може и със сгъстен въздух ако имаш компресор и си ти.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
alx написа:Сваляш клавиатурата и я накисваш във вода с малко веро. След това я вадиш, изплакваш с кола вода , подсушаваш с един сешоар, може и със сгъстен въздух ако имаш компресор и си ти.
Toва сериозно ли го казваш колега или се базикаш? Между другото лаптопа съм го отворил тъч пада заработи, но клавиатурата не...
Съвсем сериозно. В клавиатурата няма нищо което да се повреди от вода до колкото няма подадено захранване.
В предишното ми мнение "кола вода" да се чете "топла вода".
В предишното ми мнение "кола вода" да се чете "топла вода".
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи, трябва много да се внимава с фолиото, което е на дъното на клавиатурата.
Това е един много тънък слой алуминии, който толкова леко се огъва, че после залепват клавишите и няма повече никава оправия. Обикновено се изкривява дори и само да се свали.
Асвен това, клавиатурите на лаптопа така са направени, че едва ли може да се разлепят.
Има и още един момент, аз примерно нищо не разлях, или по скоро си почиствах лаптопа с препарат за стъкла, без алкохол. Пръснах върху клавиатурата и след 20 минути , клавиатурата се "побърка", почнаха сами да се реагират бутоните, да включва различни фунции и въпреки, че бе напълно суха, пак имаше проблем. След седмица поръчах нова.
Тук идва и другият проблем, с новата, понякога, когато пиша, сам се включва скрола, или когато натисна някоя буква от лявата част на клавиатурата, все едно някакси маркира последните 2 реда и съответно ги трие, абе започна да прави мизерии.
Закачих я същата клавиатура на друг лаптоп (същият модел) и там нямаше проблем, взех клавиатурата от другият лаптоп, и проблема си стоеше, което означава, че някой контролер е заминал.
Това не ми пречи много де, вече 2 години си карам така...но все пак да се има едно на ум.
Това е един много тънък слой алуминии, който толкова леко се огъва, че после залепват клавишите и няма повече никава оправия. Обикновено се изкривява дори и само да се свали.
Асвен това, клавиатурите на лаптопа така са направени, че едва ли може да се разлепят.
Има и още един момент, аз примерно нищо не разлях, или по скоро си почиствах лаптопа с препарат за стъкла, без алкохол. Пръснах върху клавиатурата и след 20 минути , клавиатурата се "побърка", почнаха сами да се реагират бутоните, да включва различни фунции и въпреки, че бе напълно суха, пак имаше проблем. След седмица поръчах нова.
Тук идва и другият проблем, с новата, понякога, когато пиша, сам се включва скрола, или когато натисна някоя буква от лявата част на клавиатурата, все едно някакси маркира последните 2 реда и съответно ги трие, абе започна да прави мизерии.
Закачих я същата клавиатура на друг лаптоп (същият модел) и там нямаше проблем, взех клавиатурата от другият лаптоп, и проблема си стоеше, което означава, че някой контролер е заминал.
Това не ми пречи много де, вече 2 години си карам така...но все пак да се има едно на ум.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3