клавиатурата на лаптопа се побърка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: клавиатурата на лаптопа се побърка

Мнение от host » 10 Апр 2017, 9:04

alx написа:Съвсем сериозно. В клавиатурата няма нищо което да се повреди от вода до колкото няма подадено захранване.

В предишното ми мнение "кола вода" да се чете "топла вода".

Колко клавиатури си оправил така успешно? Не за стационарни, я за лаптоп, които са неразглобяем тип (стандартни за асус, леново ниската серия, ейсър, ейчПи)?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 10 Апр 2017, 9:21

Днеска си поръчах нова и със старото може да направя експериментче :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Апр 2017, 9:23

Вие май не сте се сблъсквали с оляти клавиатури досега :D Клавиатура се мие без проблем с топла вода, обаче аз бих препоръчал на автора да я изплакне не с вода, а със спирт. Хубавото на спирта е, че не е електропроводим, съхне за минути и 15 мин след като си я измил със спирт можеш да я пернеш пак в лаптопа и почваш да си работиш.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 10 Апр 2017, 13:03

Кажи де, с колко клавиатури си се справил за ЛАПТОП?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Апр 2017, 14:13

Всички клавиатури са еднакви, пич - без значение дали е на лаптоп или на совалка. Технологията и конструкцията е една и съща.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 10 Апр 2017, 14:30

Евала ПИЧ... продължавай да ги оправяш... Пусни си и обява... Ще ги разцепиш, успех

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Апр 2017, 14:34

host написа:
alx написа:Съвсем сериозно. В клавиатурата няма нищо което да се повреди от вода до колкото няма подадено захранване.

В предишното ми мнение "кола вода" да се чете "топла вода".

Колко клавиатури си оправил така успешно? Не за стационарни, я за лаптоп, които са неразглобяем тип (стандартни за асус, леново ниската серия, ейсър, ейчПи)?

Ти наистина ли мислиш, че ще напиша нещо ей така- като да си го изсмуча от пръстите?
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 10 Апр 2017, 14:35

Да, абсолютно

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Апр 2017, 16:23

host написа:Да, абсолютно

добре. разбрахме се

задачка закачка- кажи ми един елемент в клавиатурата които да е чувствителен на вода (като не си й подал захранване на клавиатурата разбира се)...

ще ти дам жокер- много производители на продукти с клавиатури от гумено-метален характер (тези на лаптопите са такива) имат тестове които трябва да минат които се състоят в изливане на течност върху клавиатурата, демонтиране, изплакване с вода, подсушаване и тестване. един вид- ако не го мине този тест- клавиатурата трябва да се модифицира докато го мине. и това също не съм си го изсмукал от пръстите :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 10 Апр 2017, 17:57

на старото нп 8460п така му залях клавиатурата изцяло с чай... силно подсладен :banghead:
изсъхна... някои клавиши отлепваха със закъснение :mhihi: ... последва хубаво плакнене с топла вода на наклонен настрани лаптоп :mrgreen: /не го препоръчвам за обикновен лаптоп, този е с някакви подсигурявания и позволява мокрене/
нещата се нормализираха... почти :mhihi: ... понякога докато пиша, маркираше текст самоволно, и съответно заминаваше със следващия клавиш, скролваше самоволно... отнесе ужасно много удари, няколко пъти изправях алуминия вдясно от пада :mhihi:
пратих го на сервиз, чистиха, и казаха нищо му няма... паля, пак така... паля при тях, и този път го видяха ефекта... оказа се тъпия гумен бутон в средата, дето никога не съм го ползвал, но има едно кабелче отделно от него, дето минава под клавиатурата и реагираше понякога... реЗнахме го, и тва беше... още бачка :shock: :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Апр 2017, 18:18

Владо написа:последва хубаво плакнене с топла вода на наклонен настрани лаптоп :mrgreen:

ако е правен да се мокри- може.. нормален лаптоп ще му видиш сметката ако го измиеш.... това електролитни кондензатори, механичен хард диск, вентилатори - отиват .. дори да ги изсушиш хубаво...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 10 Апр 2017, 18:30

alx написа:

добре. разбрахме се

задачка закачка- кажи ми един елемент в клавиатурата които да е чувствителен на вода (като не си й подал захранване на клавиатурата разбира се)...

ще ти дам жокер- много производители на продукти с клавиатури от гумено-метален характер (тези на лаптопите са такива) имат тестове които трябва да минат които се състоят в изливане на течност върху клавиатурата, демонтиране, изплакване с вода, подсушаване и тестване. един вид- ако не го мине този тест- клавиатурата трябва да се модифицира докато го мине. и това също не съм си го изсмукал от пръстите :)

Пиши, пиши ... Издигаш се в очите на хората... Заливай, подсушавай... Закачай се там, забавлявай се... Щом всичко ти е ясно и ги умееш нещата, смело напред. Препоръчвам на всички колеги твоите съвети да мият и плакнат, без притеснения.

Тва дето си го писал за вентилаторите... Изтрий го, че ще падне някой от стола като го изчете от нивото (много е високо).

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Апр 2017, 19:06

host написа:
alx написа:

добре. разбрахме се

Пиши, пиши ... Издигаш се в очите на хората... Заливай, подсушавай... Закачай се там, забавлявай се... Щом всичко ти е ясно и ги умееш нещата, смело напред. Препоръчвам на всички колеги твоите съвети да мият и плакнат, без притеснения.

Тва дето си го писал за вентилаторите... Изтрий го, че ще падне някой от стола като го изчете от нивото (много е високо).

аз ти зададох конкретни въпроси. ако искаш дискусия можеш да ми "слезеш" на нивото и да отговориш.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 10 Апр 2017, 21:22

нужно ли е всички да ставаме свидетели на тънките ви заяждания
разберете се на лични, оборете теориите си и ни покажете,че може да научим нещо полезно.
ако продължите чата ще заключа темата ,колеги

ама кво ми е готино червенкото :mhihi: :mhihi: :lalala:
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Мнение от bmwmaniq » 10 Апр 2017, 21:27

Да си кажа и аз моя опит с мокри клавиатури
1. Имах лаптоп ИБМ (ЛЕново) Т-нещо си беше не помня вече ...Та този лаптоп съм го ползвал докато вали понеже работата ми беше такава .... Беше наистена така направен че водата се изтичше в страни и всичко си е ок

2. Имам две малки деца и съответно върху новия ми лаптоп Леново Г50 баткото 4 год докато гледа едно детско как изливат вода на един лаптоп той реши да пробва на моя :mhihi: веднага извадих захранването и батерията и свалих клавиатурата и със сешоара работата стана но това понеже го видях и реагирах бързо

3. лаптоп ацер оне разлях му аз лично кафе .... пак бързо раегирах по вече позната по горе схема но уви не сработи ....разглобих цялата клавиатура копче по копче и не остана грам следа от кафе но усилията ми бяха напразни ....там отидоха 40 лв за нова ....след няклко дена се прецака и тъч пада --- и там 30 лв :)

4. клавиатура на настолен комп залята с кока кола ...дойде при мен на 3-тия ден ....гледката беше ...аз няма да пипам това :) и направо в коша
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата