Колеги помогнете за едно Рено
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Re: Колеги помогнете за едно Рено
S Горния е този който нищо не прави а долния само пали
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bmwmaniq написа:S Горния е този който нищо не прави а долния само пали
На долния ключ (този, дето пали) батерията му е поставена неправилно - поляритетът е обърнат! А как се опитваш да синхронизираш дистанционното?
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
xm_net написа:bmwmaniq написа:S Горния е този който нищо не прави а долния само пали
На долния ключ (този, дето пали) батерията му е поставена неправилно - поляритетът е обърнат! А как се опитваш да синхронизираш дистанционното?
Ето така се опитвам ....
Клио 2 ф.1, Канго 98г. до около 2005 ( в зависимост от модификацията), без мултиплексна мрежа - задържа се бутона на централното в колата за около 5 сек. докато прещракат вратите и се натиска няколко пъти по дистанционното
На това не съм пробвал да обърна батерията но ще пробвам и пак ли по този начин да синхронизирвам
Да, по принцип така се синхронизира! След като задържиш бутона на централното за около 5 сек. и вратите се заключат и отключат, трябва да започне да мига светлината на имобилайзера (в продължение на около 10 сек.) и тогава натискащ веднъж бутона на ключа. Ако всичко е ОК вратите трябва да се заключат и отключат. Само, че не забравяй - това е синхронизиране на вече обучен ключ, а не е обучение т. е. по този начин ще заработи ключ, който вече е бил обучен и по някаква причина е "забравил" колата (например смяна на батерията)! Има обаче много причини поради, които е възможно ключът да не работи и без диагностична апаратура е трудно да се даде еднозначен отговор.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
На долния ключ тая батерия я изхвърли, той няма платката и е излишна. На горния е поставена правилно, но щом не пали с него няма да мине с синхронизация, трябва да се обучава ключа.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Добре , виждам че и двамата разбирате та върти ми се една идея и не знам усъществима ли е ...
Какво ще стане ако взема този чипи го преместя на ключа който не пали или обратно ....да преместя платката където е чипа и да пробвам пак това с задържането и щракането на вратите....
четох за това обучение с някакъв код който имало на ключа но при мен и на двата не можах да ги разчета дори и с лупа...
Какво ще стане ако взема този чипи го преместя на ключа който не пали или обратно ....да преместя платката където е чипа и да пробвам пак това с задържането и щракането на вратите....
четох за това обучение с някакъв код който имало на ключа но при мен и на двата не можах да ги разчета дори и с лупа...
В твоя случай чипът няма нищо общо с обучаването на дистанционното. Просто с ключа в който ще сложиш чипа колата ще пали, а с другия не. Код се ползва при обучаване на чипа, а не при обучаване на дистанционното (е, има изключения разбира се, но твоя случай не е от тях). И пак ти обръщам внимание - не бъркай синхронизирането (инициализацията) на вече обучено дистанционно с първоначалното му обучаване, двете неща са различни!
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Значи ако съм те разбрал правилнооо....
1 Слагам чипа с ключа с платката и той почва да пали
2 Този от който съм взел чипа няма да пали
3 С вече сложен чип на този с платката правя упражнението---->След като задържиш бутона на централното за около 5 сек. и вратите се заключат и отключат, трябва да започне да мига светлината на имобилайзера (в продължение на около 10 сек.) и тогава натискащ веднъж бутона на ключа. Ако всичко е ОК вратите трябва да се заключат и отключат. Само, че не забравяй - това е синхронизиране на вече обучен ключ, а не е обучение т. е. по този начин ще заработи ключ, който вече е бил обучен и по някаква причина е "забравил" колата (например смяна на батерията)
1 Слагам чипа с ключа с платката и той почва да пали
2 Този от който съм взел чипа няма да пали
3 С вече сложен чип на този с платката правя упражнението---->След като задържиш бутона на централното за около 5 сек. и вратите се заключат и отключат, трябва да започне да мига светлината на имобилайзера (в продължение на около 10 сек.) и тогава натискащ веднъж бутона на ключа. Ако всичко е ОК вратите трябва да се заключат и отключат. Само, че не забравяй - това е синхронизиране на вече обучен ключ, а не е обучение т. е. по този начин ще заработи ключ, който вече е бил обучен и по някаква причина е "забравил" колата (например смяна на батерията)
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Няма да стане така, колегата горе ти каза. Това което искаш да направиш е синхронизация, а на теб не ти е обучен ключа. Ако беше обучен, колата щеше да пали без да местиш карбоновия чип.
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Просто с ключа в който ще сложиш чипа колата ще пали, а с другия не. ..... Това е написал колегата и може би съм се подвел
Може би искате да кажете че ако махна чипа от съществуващия палещ ключ ще го прецакам ????? тотално се обърках вече с тези синхронизации и обучаванки
Може би искате да кажете че ако махна чипа от съществуващия палещ ключ ще го прецакам ????? тотално се обърках вече с тези синхронизации и обучаванки
bmwmaniq написа:Просто с ключа в който ще сложиш чипа колата ще пали, а с другия не. ..... Това е написал колегата и може би съм се подвел
Колега, нищо няма да прецакаш - чипа можеш да си го махаш и слагаш милион пъти ако искаш! Понеже е дълго за писане, звънни ако искаш един телефон (виж го в темата от подписа ми), за да ти обясня какво имам предвид!
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Колеги имам развитие по въпроса.... вижте тези оградените с червено кръгчета ???? там не трябвали да има някакво копченце ?
Подадох ток на платката и с една пенсета между тези двете ..хоп хоп отключва и заключва ... преместих платката в работещия ключ който пали и всичко е ок ....в смисъл пали си ....сега остава да видим там копченце ли е имало или някаква пластина на самото копче на дистанционното ????
Лично аз не видях как може да пречи тази платка при чипа но това вие ще кажете .... ако успее да заработи така ме устройва
А това правоъгълното на платката(оранжевото) то ли се явява чипа тука който трябва да се обучава ??????
Е, колега, толкова ли беше трудно досега да направиш една снимка на платката от тази страна
- разбира се, че го няма микроключето! Ето така би трябвало да бъде:

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Честно казано Мишо даже и през акъла не ми мина че може да липства нещо че то и копчето. Аз исках още в началото да я снимам и от другата страна ама не излизаше и мисхлех че е залепена(така изглеждаше) разчегърках е днес малко повечко и изфръкна на ламината и чак тогава се загледах.Сетих се че на БМВ-то му сменях тези копчета и тогава се светнах ......
Остана сега да ме светнете това правоъгалното дългото на платката то ли се явава чипа който трябва да се обучава и дали както сега е така платката преместена в ключа който палеше до сега и имаше вътре само чип няма да си пречат нещо..... тоест излиза сега че от двата ключа събрах един ...хем да пали хем да отключва и заключва .... да де ще отключва като си сложа копче
Остана сега да ме светнете това правоъгалното дългото на платката то ли се явава чипа който трябва да се обучава и дали както сега е така платката преместена в ключа който палеше до сега и имаше вътре само чип няма да си пречат нещо..... тоест излиза сега че от двата ключа събрах един ...хем да пали хем да отключва и заключва .... да де ще отключва като си сложа копче

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3