Мнения за слагане на ксенон
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Мнения за слагане на ксенон
Здравейте имам нужда от малко помощ за избора ми на ксенон.
Спрял съм се на този кит.
Xenon Express Turbo H7 - Ксенон система H7 за кола AC тип 55W - 450% светлина, малки баласти, 12 м.гаранция.
6000 К - студено бяло с лек син оттенък 105лв струва.
Ще се слага на е46 която има монтирани angel eyes LED?
Добре ли ще свети...и добре ли ще изглежда.Не разбира много от ксенон затова се обръщам към Вас за съвети.
Благодаря предварително.
Спрял съм се на този кит.
Xenon Express Turbo H7 - Ксенон система H7 за кола AC тип 55W - 450% светлина, малки баласти, 12 м.гаранция.
6000 К - студено бяло с лек син оттенък 105лв струва.
Ще се слага на е46 която има монтирани angel eyes LED?
Добре ли ще свети...и добре ли ще изглежда.Не разбира много от ксенон затова се обръщам към Вас за съвети.
Благодаря предварително.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Мнения за слагане на ксенон
А ще слагаш ли лупи?
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Ами то има лупи
Не знам дали е по-добре да си купя оригинални фарове 2ра ръка или да сложа ксенон..
Не знам дали е по-добре да си купя оригинални фарове 2ра ръка или да сложа ксенон..
ако има лупи ще е перфе, иначе е гадно, иначе, ксенонче от китай за 80 лв, купен 2008ма издържа до 2016
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Лично аз, смятам, че всичко над 4200К е компромис. Имам такъв на 36цата и свети много по-добре от 5000К на е46цата. Най-много се хваща разликата на мокро - 5000К се губи, докато 4200 си свети доволно. Над 5000К нещата са още по-трагични - вижда се, че свети само ако го гледаш директно, но напред светлина почти не пръска. 55в също мисля са ти излишни, ефектна не е осезаем.
Втора ръка фарове е малко въпрос на късмет. Не забравяй, че с годините покритието на рефлектора (тоя зад лупата) деградира и светенето намалява.
Когато аз си слагах ретрофит комплекта на 46цата преди години направихме сравнение с един приятел и неговия оригинален ксенон с лупа на същата кола от същата година. Оригиналните светеха осезаемо по-малко от китайския еквивалент.
Накратко - 4200К е оптималния вариант, ако си сложиш нови лупи още по-добре.
Разликата в лупите при халоген и ксенон е предимно в cut-off-а. Ако ти се занимава, спокойно можеш да модифицираш лупа за халоген и да стане като ксеноновата. Не е кой знае колко като занимавка, ефекта не е чудовищен, но все пак има разлика.
Най-най-добре е да си вземеш ретрофит комплект с лупи и ксенон. По този начин ще ти излезне най-тънко и ще свети чудесно. Подчертавам, че това си е мое лично мнение на база сравнение лупи с ксенон на е36 и лупи с ксенон на е46.
ПП
Моля те, бъди сигурен, че наистина имаш лупи. Казвам го, защото да сложиш ксенон на рефлекторен фар е по-зле и от на свинче звънче. Ще заслепяваш каращите срещу теб, а реално няма да виждаш повече.
Втора ръка фарове е малко въпрос на късмет. Не забравяй, че с годините покритието на рефлектора (тоя зад лупата) деградира и светенето намалява.
Когато аз си слагах ретрофит комплекта на 46цата преди години направихме сравнение с един приятел и неговия оригинален ксенон с лупа на същата кола от същата година. Оригиналните светеха осезаемо по-малко от китайския еквивалент.
Накратко - 4200К е оптималния вариант, ако си сложиш нови лупи още по-добре.
Разликата в лупите при халоген и ксенон е предимно в cut-off-а. Ако ти се занимава, спокойно можеш да модифицираш лупа за халоген и да стане като ксеноновата. Не е кой знае колко като занимавка, ефекта не е чудовищен, но все пак има разлика.
Най-най-добре е да си вземеш ретрофит комплект с лупи и ксенон. По този начин ще ти излезне най-тънко и ще свети чудесно. Подчертавам, че това си е мое лично мнение на база сравнение лупи с ксенон на е36 и лупи с ксенон на е46.
ПП
Моля те, бъди сигурен, че наистина имаш лупи. Казвам го, защото да сложиш ксенон на рефлекторен фар е по-зле и от на свинче звънче. Ще заслепяваш каращите срещу теб, а реално няма да виждаш повече.
4200 келвина и лупи. всичко друго е дива селяния - пречиш на другите, пречиш и на себе си... особено ако е по-влажен въздуха...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
По-добре си спести парите, продай сегашните си фарове и вземи оригинални 2-ра ръка с оригинални баласти и т.н.
Няма нищо общо с афтърмаркет китайските неща - оригиналните палят и светват както трябва за 2-3 секунди, светлината е насочена както трябва, няма глупави преправяния по инстлацията.
В допълнение отиваш и при някой колега да ти програмира дългите за DRL на 30% и това е.
Няма нищо общо с афтърмаркет китайските неща - оригиналните палят и светват както трябва за 2-3 секунди, светлината е насочена както трябва, няма глупави преправяния по инстлацията.
В допълнение отиваш и при някой колега да ти програмира дългите за DRL на 30% и това е.
а това дългите да са ти на процент е най-калпавото в цялата история
супер дразнещо е
супер дразнещо е
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Хаос написа:а това дългите да са ти на процент е най-калпавото в цялата история
супер дразнещо е
Кое му е дразнещото? Нито заслепяваш някого, нито товариш електрическата система, нито ползваш ксенона. Въпросът е когато си ги пуснат да светят на 60+% тогава вече заслепява и е гадно
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Само да вметна, че рефлекторите подлежат на ремонт и стават чисто нови.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Cyberloner написа:Хаос написа:а това дългите да са ти на процент е най-калпавото в цялата история
супер дразнещо е
Кое му е дразнещото? Нито заслепяваш някого, нито товариш електрическата система, нито ползваш ксенона. Въпросът е когато си ги пуснат да светят на 60+% тогава вече заслепява и е гадно
Блести гадно дори и слабо рефлектора свети навсякъде при разминаване е ужасно
Всички пътища водят към НАДИН 

Cyberloner написа:Хаос написа:а това дългите да са ти на процент е най-калпавото в цялата история
супер дразнещо е
сам си си отговорил гледам
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
най-якото е (и масово в Плд) карат срещу тебе на пуснати дълги
и ти им присветнеш и тия ти ръкахат и с яд посягат да ти пуснат дълги , т.е. да присветнат и те повече ... ама така си спрат дългите ... направо нз ... пречат им ръцете сутрин ли ... нз каква е причианта ... и не говоря само за БМВ ... всякакви коли си карат на дълги постоянно

- streetracing12
- младши ентусиаст
-
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2