Кола до 2к?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Кола до 2к?

Мнение от host » 11 Апр 2017, 15:15

Аман ве ... с тия сектански простотии колко бил евтин тоя коптор >

http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... 8jg8l7mhv0

и кво 10лв ли струва тва да караш Голфа ве ... айде стига глупости

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 11 Апр 2017, 15:39

Опел Астра
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Апр 2017, 16:12

DigitalExile написа:BMW-то к'вото и да е е много по скъпо за поддръжка, данъци и граждански отколкото примерно един Голф, Корса или подобните само примерни цени ще ви дам за Golf 3 към днешната дата, с отстъпки са естествено, то вече всеки ползва, ако някой не ползва го мързи да си намери просто.

4 амортисьора Bilstein 180 лв.
тампони носачи - 5-6лв /бр.
накрайници 12-15лв/бр.
съединител LUK/Sachs - 180-200лв. / дори на дизелов 1.9TDI, с плътен маховик са /
предни дискове - 20лв/бр.
накладки - 20лв.
водещи втулки, спирачен апарат / задължителни са / - 10-15лв комплекта.
лагери предни - 30лв/бр
лагери задни - 13лв/бр
гражданска ~180лв.
данък ~25-30лв.

Няма BMW с такива цени :winky:
Та не е много трудно да се поддържа такава кола, цените горе са направо смешни, пред цените на Е90.
И аз съм за ГОлф 3, над 10 години съм карал такъв,но цените,които посочваш,трябва да са с над 50 процента отстъпка..Преди 2 години сменях задни амортисьори от същата марка, само те бяха 180 лв..
Дисковете са около 40-50 лв единият.Данъкът и гражданската са такива ,каквито си посочил иначе.
Колата наистина е здрава и надеждна, НО според мен е скъпо като поддръжка за това,което получаваш,може би е просто нормално за повечето коли на 20+ години,не знам..Както и без газова категорично е доста неразумно да се кара бензинов.
Последна промяна Bogat-Beden на 11 Апр 2017, 16:28, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 11 Апр 2017, 16:16

Bogat-Beden написа:Дисковете са около 40-50 лв единият.

Дисковете са беизвестна марка плътни 256мм, няма как да са 50лв нали се сещаш. Факт обаче,че нямам проблеми вече 5к км.
Вентилирания диск може и да е 40-50лв., моя няма ABS и е с плътни дискове ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 11 Апр 2017, 16:52

виж сА ... начи както добре знаем от преди това ...
stormrider написа:Бмв 318 ис макс скорост=213 км. Официални данни на производител. 220 км е достижима скорост поради факта,че има разминаване м/у километраж и реална скорост по навигация. Всички други измервания,засичания и данни дадени от колегите,показват че,Ис е по бърз от 323. Генералният извод е: купувайте си 318 ис,малко гори ,мноого върви.

host написа:Да а от форума знаем, че 323 (170кс) е по-бързо от 328 или кантар, пък и за 328 е36 знаем, че вървяло колкото 330i... Според фрОма... Т.е. Ис-ката върви колкото е46 3.0 :) (във форума)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 11 Апр 2017, 17:36

За мен до 2к лв. има само един-единствен избор и това е... най-читавата кола изобщо на пазара :mhihi: без значение година и марка ;)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Кола до 2к?

Мнение от Dextuar » 11 Апр 2017, 18:12

alX3m написа:За мен до 2к лв. има само един-единствен избор и това е... най-читавата кола изобщо на пазара :mhihi: без значение година и марка ;)
Да, това се търси в задачата, но няма как да обиколя всички и затова търся мнения за сполучлив(а) марка/модел и след това да гледам до 2к какво изскача.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 11 Апр 2017, 18:23

+1 за Fiat Punto 1,9 jtd
С такова Punto сме дърпали бавареца и мога да кажа, че дърпа по-добре от Ауди 2,5 тдс с чип. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 11 Апр 2017, 18:29

dextuar написа:
alX3m написа:За мен до 2к лв. има само един-единствен избор и това е... най-читавата кола изобщо на пазара :mhihi: без значение година и марка ;)
Да, това се търси в задачата, но няма как да обиколя всички и затова търся мнения за сполучлив(а) марка/модел и след това да гледам до 2к какво изскача.

2к е много особена граница, в която 95% от колите са на доизживяване и чакат новия си собственик, който да ги погребе с "почести"... Дори някой да ти каже сполучлив модел, то не значи, че в този момент ще има такъв читав екземпляр на пазара и до тази цена. Иначе аз бих прегледал изключително грозната, но и изключително здрава Корола е11 ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Апр 2017, 19:00

alX3m написа:2к е много особена граница, в която 95% от колите са на доизживяване и чакат новия си собственик, който да ги погребе с "почести".
истината..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Апр 2017, 19:02

Добро мнение за завършек на темата :yes:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от inspite » 11 Апр 2017, 21:01

Мога да напиша дисертация на тема кола до 2к ( a.k.a. градска барака), тоя мач съм го играл.В общи линии задължително бензин/газ под 100 коня.Задължитело най-ниския клас автомобил , двуврат.Да не се объркаш да вземеш среден клас или нещо тежко с малък двигател, защото както висиш по Малинов сутрин ще станеш свидетел на разход 15 газ на 1600цц, което хич не е приятно.Споменават се някакви модели,които на цена от 2к трябва на другия ден да ги закараш в Надин.За мен има 3 модела които до към 2к може да се закърпи положението и що годе да се придвижва безпрепятствено.Корса б, Пунто мк1, поло 6н (за 1200 отгоре съответно; корса ц ,мк2, 6н фейс) .Предвит това че вече са си доста старички, в мобиле едва ли ще има повече от 7-8 коли в София за трите модела с съответните критврии, които реално би отишъл да видиш, просто вземи най-приличната. Само имам леко предчувствие че карайки за няколко км такъв тип кола, ще му трепериш и ще го мислиш още бая време бмв-то [WINKING FACE] Тука слагаме уговорката, че колата струва 2к и "почваш да караш", а не да купиш нерегистрирана за 2400, да я регистрираш и вземещ някой друг чарк и да стъпи 3500.

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 11 Апр 2017, 23:52

alX3m написа:Иначе аз бих прегледал изключително грозната, но и изключително здрава Корола е11 ;)

+1 и аз това щях да препоръчам. Тука ги разцепват от каране тия тойотки, ама май няма да намериш за толкова пари.

Иначе корса или пунто - климатик да има и кво ти трябва повече за София :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Апр 2017, 0:31

DigitalExile написа:BMW-то к'вото и да е е много по скъпо за поддръжка, данъци и граждански отколкото примерно един Голф, Корса или подобните само примерни цени ще ви дам за Golf 3 към днешната дата, с отстъпки са естествено, то вече всеки ползва, ако някой не ползва го мързи да си намери просто.

4 амортисьора Bilstein 180 лв.
тампони носачи - 5-6лв /бр.
накрайници 12-15лв/бр.
съединител LUK/Sachs - 180-200лв. / дори на дизелов 1.9TDI, с плътен маховик са /
предни дискове - 20лв/бр.
накладки - 20лв.
водещи втулки, спирачен апарат / задължителни са / - 10-15лв комплекта.
лагери предни - 30лв/бр
лагери задни - 13лв/бр
гражданска ~180лв.
данък ~25-30лв.

Няма BMW с такива цени :winky:
Та не е много трудно да се поддържа такава кола, цените горе са направо смешни, пред цените на Е90.

+++
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 12 Апр 2017, 9:30

Майка ми си взе преди 20 дена една Фиеста, 95 набор, 1.3 бензин/газ, лаченка, обслужена с хубави гуми летни и зимни, всичко платено, с винетка и тн за 1.5к - пушка си е колата :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата