Религии, талибани, ердогани и други подобни
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Религии, талибани, ердогани и други подобни
Добре е направена анкетата - има разлика между вяра и религия. Аз не съм религиозен, но се смятам за вярващ. В този смисъл съм нерелигиозен, но не съм атеист - така гласувах. В днешно време се отдава значение предимно на материалните придобивки, а всичко духовно и морално се неглижира. Затова ще следя темата с интерес.
Excellent! Steven is my name!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Анкетата е дали сме религиозни, а другите субекти от заглавието на темата, ердогани, талибани и някакви други, къде остават? Защо темата не е само по анкетата? И какво общо имат религиите, с талибаните и ердоганите? Ако имат, би следвало в анкетата да има въпрос, Ердоганист ли съм, Талибан ли съм и т.н., например.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Ами те спадат към мюслитата.
Ердоган се е напънал да талибанизира Анадола, а основното му оръжие е религията... Нищо чудно, като се има предвид интелигентността на електората му...
Та мисля, че имат досто общо с една определена религия от която има доста представители в родината.
Ердоган се е напънал да талибанизира Анадола, а основното му оръжие е религията... Нищо чудно, като се има предвид интелигентността на електората му...
Та мисля, че имат досто общо с една определена религия от която има доста представители в родината.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Това е така, но въпроса в анкетата ти, е зададен на религиозен, а не на политически или някакъв друг признак. Като кажеш, че си примерно мюсюлманин, ти не се идентифицираш с Ердоган или талибаните, а с богът на мюсюлманите, Аллах. Това, че някакви хора използват определяна вяра или религия, за нечисти цели, не значи, че самата вяра или религия, е нечиста.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
drago_pavlov написа:Ами те спадат към мюслитата.
Не че подлагам под съмнение знанието ти колега, но се бъркаш.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Kurtov написа:drago_pavlov написа:Ами те спадат към мюслитата.
Не че подлагам под съмнение знанието ти колега, но се бъркаш.
Бъркам се, че Ердоган и талибаните са мюсюлмани? Едва ли

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Е какво бърка ? Според корана, мюсюлмани са 'с'ите отдадени на аллаха. Та - мохамедани, сунити, шииити, алевити, суфити, ислямизирано, потурчено, турцизирано, автохтонно и прочее - всичко е Берое.
Ubi dubium, ibi libertas
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Borymeckata написа:Добре е направена анкетата - има разлика между вяра и религия. Аз не съм религиозен, но се смятам за вярващ. В този смисъл съм нерелигиозен, но не съм атеист - така гласувах. В днешно време се отдава значение предимно на материалните придобивки, а всичко духовно и морално се неглижира. Затова ще следя темата с интерес.
+1

hell's angel написа:Е какво бърка ? Според корана, мюсюлмани са 'с'ите отдадени на аллаха. Та - мохамедани, сунити, шииити, алевити, суфити, ислямизирано, потурчено, турцизирано, автохтонно и прочее - всичко е Берое.
При Християните не е ли подобно?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Предлагам на автора на темата, да смени заглавието, освен ако не таи някакви скрити мотиви да насочва вниманието нарочно към представителите на исляма. Новото заглавие, да е само, религии. Иначе тук се заформя някаква посока, в която вече се използваха определени подигравателни епитети по отношение на мюсюлманите. Ако това е целта на темата, хубаво, но не е хубаво да се прави по този скрит и подмолен начин. Тук има положително отговорили на въпроса, че са мюсюлмани и едва ли се радват, че бяха наречени мюслита. Хората могат да се делят на каквито си искат, но нито Христос е станал двама, нито Буда, нито Аллах.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
немо написа:Borymeckata написа:Добре е направена анкетата - има разлика между вяра и религия. Аз не съм религиозен, но се смятам за вярващ. В този смисъл съм нерелигиозен, но не съм атеист - така гласувах. В днешно време се отдава значение предимно на материалните придобивки, а всичко духовно и морално се неглижира. Затова ще следя темата с интерес.
+1
hell's angel написа:Е какво бърка ? Според корана, мюсюлмани са 'с'ите отдадени на аллаха. Та - мохамедани, сунити, шииити, алевити, суфити, ислямизирано, потурчено, турцизирано, автохтонно и прочее - всичко е Берое.
При Християните не е ли подобно?
И сам би трябвало да можеш да си отговориш

Ubi dubium, ibi libertas
- немо
- кандидат ентусиаст
-
hell's angel написа:И сам би трябвало да можеш да си отговориш

Има ли шанс да знаеш какво означава "реторичен въпрос"?

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Мно'У неуместно влезна, та така.
Ubi dubium, ibi libertas
- немо
- кандидат ентусиаст
-
Ясно,не знаеш....
За неуместното влизане ще го пропусна.....
За неуместното влизане ще го пропусна.....
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Само да вметна..Алах= Бог( тва си е превод). Аз се писах православен, но не ги спазвам нещата много.
, но според мен
..гледа и са си тегави нещата.,.Има колеги, да обяснят нещата, при мен ще е тегаво и нема да ме разберете.
, но според мен
..гледа и са си тегави нещата.,.Има колеги, да обяснят нещата, при мен ще е тегаво и нема да ме разберете.