Кола до 2к?
Модератор: Общи модератори
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Кола до 2к?
Вие му се смеете, ама аз съм същия. Декстър, карам кола, доста по-евтина от твоето 90. Същия съм, дори сега, поради липса на места пред блока на приятелката ми, съм спрял на място, на което най-вероятно ще си намеря гумите на джанти утре сутрин. В тоя сняг вися на прозореца като някой ненормален и само дебна да се освободи друго място. И цяла нощ няма да спя, и утре сутрин няма да имам търпение да отида при колата. Просто съм такъв, че си пазя и обичам вещите. Да, някои ще кажат "купчина железо". Е да бе, ама утре като я намеря цялата издрана или с марязани гуми, няма да ми е гот, както и на всеки предполагам. И да, аз с колата за 2-3 пъти по-ниска цена от е90, си търся гараж в околията, поне да спя спокойно. Каско нямам.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Така сме били и ние... Аз лично след 7-8 натискане, удряне, задиране вече не си го слагам на сърце, преглътнал съм че нямам пари за гаражИ на местата където ми нощува колата и не съм склонен да ръскам пари вече постоянно за панели, боя и т.н.
Та или тръгваш по пътя на кешовицата, или си трепериш на джама, или си спиш и си караш изпотрошената кола.
А точно хората които не им дреме за нищо са тия дето удрят чужди коли, дерат и т.н.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Та или тръгваш по пътя на кешовицата, или си трепериш на джама, или си спиш и си караш изпотрошената кола.
А точно хората които не им дреме за нищо са тия дето удрят чужди коли, дерат и т.н.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
host написа:А точно хората които не им дреме за нищо са тия дето удрят чужди коли, дерат и т.н.
Не си прав

Вчера в дъжда ме удариха отзад, бронята е Чао, слязох, огледах, записахме си данните и довиждане.
Просто съм над тези неща, не знам как стана: от годините ли или друго.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
barty написа:Просто съм над тези неща, не знам как стана: от годините ли или друго.
To всеки човек с малко акъл трябва да е над тези неща. Ти да робуваш на една купчина ламарина, да се чудиш и вайкаш как да я опазиш или кво ще правиш, ако я ударят/откраднат...не знам, не го разбирам тва

- Hater
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Не и БМВ
barty написа:host написа:А точно хората които не им дреме за нищо са тия дето удрят чужди коли, дерат и т.н.
Не си правНикога не съм правил мизерии но не ми пука за Е-класата.
Вчера в дъжда ме удариха отзад, бронята е Чао, слязох, огледах, записахме си данните и довиждане.
Просто съм над тези неща, не знам как стана: от годините ли или друго.
Именно, като си взех тази кола реших, че изобщо няма да се занимавам да и подобрявам външния вид. Взех я с много външни забележки, в момента са дори повече, нито една по моя вина. Сега тук е и момента да кажа, че моята кола явно влиза в категория "кенеф" според тукашните разбирачи, но си сипвам и карам, паркирам където искам без да се плаша. Естествено, че ако ми я тотализират ще ме е яд, защото си е моята кола, но ожулвания по паркингите, удари по вратите от чужди врати - тези неща въобще не ме интересуват, предпочитам да карам така от колкото да съм роб на някой бояджия и да му оставям колата през месец за по месец.
Кражбите вече са друго нещо, не е приятно да ти разбият стъклото и да ти вземат нещо, но тук вече идва и момента с това, че собствениците на някои автомобили ги тъпчат с ненужни афтърмаркет "екстри", за да могат все пак да изпъкват в обществото, които явно привличат единствено вниманието на тези, от които са ги закупили...в повечето случаи.
А, за да не съм офтопик, за това разстояние под 1 км, което е основната причина за втора, евтина кола, и съответно за няколкократни пътувания до Люлин, вероятно предимно вечер, когато няма кой да те види(щото предполагам е важно), най-доброто е Фиеста/Фокус/Голф/Ибиза от 95 до 01-ва година, като Голфа от тия години е може би най-проблемен от 4-те избора, а Фордовете са с по-евтина поддръжка, да не говорим, че Фокуса от тия години е с най-здравото окачване на хечбек. Ибизата пък с 1.4 60к.с. е добър избор. Общо взето все икономични и нискобюджетни коли.
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
madafaka_donkele написа:To всеки човек с малко акъл трябва да е над тези неща. Ти да робуваш на една купчина ламарина, да се чудиш и вайкаш как да я опазиш или кво ще правиш, ако я ударят/откраднат...не знам, не го разбирам тва. А и при положение, че имаш хиляди алтернативи не го разбирам цялото тва мрънкане
. Човек, ако не гледа адрес бара няма да разбере БМВ форум ли е бгмама ли е
Ти какво караш, че не става ясно от профила ти и в кой град?
Аз също мисля, че втора кола за пробег от под 2км на ден е безсмислено, особено предвид, че и времето вече се оправи. Както вече ти писаха, ще започнеш все по-често да пътуваш с "кенефа" за да не го мислиш, или пък зимата като натрупа сняг някой да не те удари, или пък да не си потрошиш корите по непочистените пътища и така. Вариантите за мен са 3:
1. Ползваш гараж/платен паркинг, това е само донякъде решение, тъй като все пак и другаде я спираш тази кола, така че не си напълно защитен. В случая казваш, че нямаш такава опция.
2. Приемаш факта, че има малоумници които във всеки един момент могат да ти надраскат, блъснат и т.н. колата, както и че могат да я откраднат и си го слагаш на оная работа, все пак и каско имаш.
3. Купуваш си подобен клас автомобил, но НЕ атрактивен за крадците.
Аз към момента карам автомобил, който си има всички необходими качества и също така не прави никакво впечатление. Последните 3 години по какви места съм я оставял, плюс че и не е софийска регистрация, никой не я е пипнал. От тук насетне не мога да си представя да си взема автомобил и да го мисля по цял ден и цяла вечер дали ще го намеря където съм го оставил.
ПП: Тъй като обмислям скоро да си сменям колата, заглеждам Volvo S80 след 2006та. В бюджет е, корави двигатели, безопасни са, доста приятни отвътре и не съм чул да ги разбиват и крадат. Помисли си
1. Ползваш гараж/платен паркинг, това е само донякъде решение, тъй като все пак и другаде я спираш тази кола, така че не си напълно защитен. В случая казваш, че нямаш такава опция.
2. Приемаш факта, че има малоумници които във всеки един момент могат да ти надраскат, блъснат и т.н. колата, както и че могат да я откраднат и си го слагаш на оная работа, все пак и каско имаш.
3. Купуваш си подобен клас автомобил, но НЕ атрактивен за крадците.
Аз към момента карам автомобил, който си има всички необходими качества и също така не прави никакво впечатление. Последните 3 години по какви места съм я оставял, плюс че и не е софийска регистрация, никой не я е пипнал. От тук насетне не мога да си представя да си взема автомобил и да го мисля по цял ден и цяла вечер дали ще го намеря където съм го оставил.
ПП: Тъй като обмислям скоро да си сменям колата, заглеждам Volvo S80 след 2006та. В бюджет е, корави двигатели, безопасни са, доста приятни отвътре и не съм чул да ги разбиват и крадат. Помисли си

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
speedhokk написа:А
Не им ли е скъпа поддръжката ,клас лимузина са все пак?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:speedhokk написа:А
Не им ли е скъпа поддръжката ,клас лимузина са все пак?
Вече не ми дреме на мен за подобни неща. Това, което съм чел по форумите е, че са наистина със сравнително висока поддръжка, но пък са доста здрави. Поддръжката в случая на мен може да ми е по-висока спрямо колата, която карам сега, но сравнено с е90 или некое ауди от тия години си е подобна, да не кажа, че аудито със сигурност ще е по-чупливо.
Мисълта ми е, че в момента карам кола, която е с евтина поддръжка, но през годините съм сменил много неща и накрая като теглиш чертата.... Предпочитам да сменя 2 неща по 500лв за една година, от колкото 5 по 200лв и колата ми да влиза 5 пъти при разни всезнайковци дето 1 нещо оправят, 2 развалят. 3 години я карам тази кола вече и още не мога да намеря майстор от който да съм доволен.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
speedhokk написа:Аз към момента карам автомобил, който си има всички необходими качества и също така не прави никакво впечатление. Последните 3 години по какви места съм я оставял, плюс че и не е софийска регистрация, никой не я е пипнал.
Каква е колата?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
speedhokk написа:.. Предпочитам да сменя 2 неща по 500лв за една година, от колкото 5 по 200лв и колата ми да влиза 5 пъти при разни всезнайковци дето 1 нещо оправят, 2 развалят. 3 години я карам тази кола вече и още не мога да намеря майстор от който да съм доволен.
Ооо ,да ,съгласен съм-отделно усещането да караш кола,замислено да ти доставя удоволствие по много начини,а не сбъркано на чертожната дъска автонаказание !

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
madafaka_donkele написа:speedhokk написа:Аз към момента карам автомобил, който си има всички необходими качества и също така не прави никакво впечатление. Последните 3 години по какви места съм я оставял, плюс че и не е софийска регистрация, никой не я е пипнал.
Каква е колата?
Пежо 406 дизел карам в момента, 2002ра година. Преди това доста покарах на баща ми е39ката, след като той си взе друга кола и стигнах до извода, че за моите нужди не ми трябва такава кола. Пежото на размери е идентично, вози доста добре, има и по-голям багажник и доста повече глезотии - тези, които най ми допадат са подгрева и ел. хроматичното огледало за задно виждане, моето и парктроник даже има. Към момента единствената разлика, която усещам е цената която плащам на бензиностанцията и че вече не ми пишат разни неща с пирон по капака, не ми крадат капачките на джантите(нищо че на пежото са 6-7 пъти по-скъпи) и откакто го карам са ме спирали само 1 път катаджии. Не се пънат и да се дърпат с мен по светофарите.
Та така, всеки си има глава на раменете и преценя. При положение, че карането ми е 90% магистрала със 130км/ч и 10% градско ми е все тая дали карам пежо, бмв, ауди или волво. Също така и не разбирам хора взели си 318i, което карат до работа и обратно и веднъж годишно до морето и после ми обясняват за ultimate driving experience. В тази държава сигурно сумарно има 200км пътища, по които наистина можеш да си направиш кефа и малцина от нас минават редовно от там и разполагат с подходящата машина, за да се изкефят.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
speedhokk написа:madafaka_donkele написа:speedhokk написа:Аз към момента карам автомобил, който си има всички необходими качества и също така не прави никакво впечатление. Последните 3 години по какви места съм я оставял, плюс че и не е софийска регистрация, никой не я е пипнал.
Каква е колата?
Пежо 406 дизел карам в момента, 2002ра година. Преди това доста покарах на баща ми е39ката, след като той си взе друга кола и стигнах до извода, че за моите нужди не ми трябва такава кола. Пежото на размери е идентично, вози доста добре, има и по-голям багажник и доста повече глезотии - тези, които най ми допадат са подгрева и ел. хроматичното огледало за задно виждане, моето и парктроник даже има. Към момента единствената разлика, която усещам е цената която плащам на бензиностанцията и че вече не ми пишат разни неща с пирон по капака, не ми крадат капачките на джантите(нищо че на пежото са 6-7 пъти по-скъпи) и откакто го карам са ме спирали само 1 път катаджии. Не се пънат и да се дърпат с мен по светофарите.
Та така, всеки си има глава на раменете и преценя. При положение, че карането ми е 90% магистрала със 130км/ч и 10% градско ми е все тая дали карам пежо, бмв, ауди или волво. Също така и не разбирам хора взели си 318i, което карат до работа и обратно и веднъж годишно до морето и после ми обясняват за ultimate driving experience. В тази държава сигурно сумарно има 200км пътища, по които наистина можеш да си направиш кефа и малцина от нас минават редовно от там и разполагат с подходящата машина, за да се изкефят.
Хубаво си изля душата колега, само че все още не сме те оправдали, че си предал Е39 за Пижо за 1900лв

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
айде де, Дачия клуба няма ли да ни каже че тва дръвце Пежото е пълна скраП (което си е де)
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Скрап, мрап, предател, Юда, човека си се вози за жълти стотинки и не трепери дали или кой ще му я открадне, чукне и т.н. Не разтяга локуми 8 страници, не е и облъчен "премиум роб" да си мисли, че не е ли 20+ годишна баварска щайга не е кола. Не, че съм и очаквал и някакви други реакции де, даже се учудих, че много закъсняха