Кола до 2к?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Кола до 2к?

Мнение от randity » 19 Апр 2017, 23:11

Вие му се смеете, ама аз съм същия. Декстър, карам кола, доста по-евтина от твоето 90. Същия съм, дори сега, поради липса на места пред блока на приятелката ми, съм спрял на място, на което най-вероятно ще си намеря гумите на джанти утре сутрин. В тоя сняг вися на прозореца като някой ненормален и само дебна да се освободи друго място. И цяла нощ няма да спя, и утре сутрин няма да имам търпение да отида при колата. Просто съм такъв, че си пазя и обичам вещите. Да, някои ще кажат "купчина железо". Е да бе, ама утре като я намеря цялата издрана или с марязани гуми, няма да ми е гот, както и на всеки предполагам. И да, аз с колата за 2-3 пъти по-ниска цена от е90, си търся гараж в околията, поне да спя спокойно. Каско нямам.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 20 Апр 2017, 2:00

Така сме били и ние... Аз лично след 7-8 натискане, удряне, задиране вече не си го слагам на сърце, преглътнал съм че нямам пари за гаражИ на местата където ми нощува колата и не съм склонен да ръскам пари вече постоянно за панели, боя и т.н.

Та или тръгваш по пътя на кешовицата, или си трепериш на джама, или си спиш и си караш изпотрошената кола.

А точно хората които не им дреме за нищо са тия дето удрят чужди коли, дерат и т.н.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 20 Апр 2017, 6:29

host написа:А точно хората които не им дреме за нищо са тия дето удрят чужди коли, дерат и т.н.

Не си прав :no: Никога не съм правил мизерии но не ми пука за Е-класата.
Вчера в дъжда ме удариха отзад, бронята е Чао, слязох, огледах, записахме си данните и довиждане.
Просто съм над тези неща, не знам как стана: от годините ли или друго.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 20 Апр 2017, 9:08

barty написа:Просто съм над тези неща, не знам как стана: от годините ли или друго.

To всеки човек с малко акъл трябва да е над тези неща. Ти да робуваш на една купчина ламарина, да се чудиш и вайкаш как да я опазиш или кво ще правиш, ако я ударят/откраднат...не знам, не го разбирам тва :dunno: . А и при положение, че имаш хиляди алтернативи не го разбирам цялото тва мрънкане :dunno: . Човек, ако не гледа адрес бара няма да разбере БМВ форум ли е бгмама ли е :mhihi:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Не и БМВ

Мнение от Hater » 20 Апр 2017, 9:17

barty написа:
host написа:А точно хората които не им дреме за нищо са тия дето удрят чужди коли, дерат и т.н.

Не си прав :no: Никога не съм правил мизерии но не ми пука за Е-класата.
Вчера в дъжда ме удариха отзад, бронята е Чао, слязох, огледах, записахме си данните и довиждане.
Просто съм над тези неща, не знам как стана: от годините ли или друго.

Именно, като си взех тази кола реших, че изобщо няма да се занимавам да и подобрявам външния вид. Взех я с много външни забележки, в момента са дори повече, нито една по моя вина. Сега тук е и момента да кажа, че моята кола явно влиза в категория "кенеф" според тукашните разбирачи, но си сипвам и карам, паркирам където искам без да се плаша. Естествено, че ако ми я тотализират ще ме е яд, защото си е моята кола, но ожулвания по паркингите, удари по вратите от чужди врати - тези неща въобще не ме интересуват, предпочитам да карам така от колкото да съм роб на някой бояджия и да му оставям колата през месец за по месец.

Кражбите вече са друго нещо, не е приятно да ти разбият стъклото и да ти вземат нещо, но тук вече идва и момента с това, че собствениците на някои автомобили ги тъпчат с ненужни афтърмаркет "екстри", за да могат все пак да изпъкват в обществото, които явно привличат единствено вниманието на тези, от които са ги закупили...в повечето случаи.

А, за да не съм офтопик, за това разстояние под 1 км, което е основната причина за втора, евтина кола, и съответно за няколкократни пътувания до Люлин, вероятно предимно вечер, когато няма кой да те види(щото предполагам е важно), най-доброто е Фиеста/Фокус/Голф/Ибиза от 95 до 01-ва година, като Голфа от тия години е може би най-проблемен от 4-те избора, а Фордовете са с по-евтина поддръжка, да не говорим, че Фокуса от тия години е с най-здравото окачване на хечбек. Ибизата пък с 1.4 60к.с. е добър избор. Общо взето все икономични и нискобюджетни коли.
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Апр 2017, 9:23

madafaka_donkele написа:To всеки човек с малко акъл трябва да е над тези неща. Ти да робуваш на една купчина ламарина, да се чудиш и вайкаш как да я опазиш или кво ще правиш, ако я ударят/откраднат...не знам, не го разбирам тва :dunno: . А и при положение, че имаш хиляди алтернативи не го разбирам цялото тва мрънкане :dunno: . Човек, ако не гледа адрес бара няма да разбере БМВ форум ли е бгмама ли е :mhihi:

Ти какво караш, че не става ясно от профила ти и в кой град?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 20 Апр 2017, 19:06

Аз също мисля, че втора кола за пробег от под 2км на ден е безсмислено, особено предвид, че и времето вече се оправи. Както вече ти писаха, ще започнеш все по-често да пътуваш с "кенефа" за да не го мислиш, или пък зимата като натрупа сняг някой да не те удари, или пък да не си потрошиш корите по непочистените пътища и така. Вариантите за мен са 3:

1. Ползваш гараж/платен паркинг, това е само донякъде решение, тъй като все пак и другаде я спираш тази кола, така че не си напълно защитен. В случая казваш, че нямаш такава опция.
2. Приемаш факта, че има малоумници които във всеки един момент могат да ти надраскат, блъснат и т.н. колата, както и че могат да я откраднат и си го слагаш на оная работа, все пак и каско имаш.
3. Купуваш си подобен клас автомобил, но НЕ атрактивен за крадците.

Аз към момента карам автомобил, който си има всички необходими качества и също така не прави никакво впечатление. Последните 3 години по какви места съм я оставял, плюс че и не е софийска регистрация, никой не я е пипнал. От тук насетне не мога да си представя да си взема автомобил и да го мисля по цял ден и цяла вечер дали ще го намеря където съм го оставил.

ПП: Тъй като обмислям скоро да си сменям колата, заглеждам Volvo S80 след 2006та. В бюджет е, корави двигатели, безопасни са, доста приятни отвътре и не съм чул да ги разбиват и крадат. Помисли си :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Апр 2017, 19:23

speedhokk написа:А
ПП: Тъй като обмислям скоро да си сменям колата, заглеждам Volvo S80 след 2006та. В бюджет е, корави двигатели, безопасни са, доста приятни отвътре и не съм чул да ги разбиват и крадат. Помисли си :mhihi:

Не им ли е скъпа поддръжката ,клас лимузина са все пак? :paranoid:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 20 Апр 2017, 19:42

Bogat-Beden написа:
speedhokk написа:А

Не им ли е скъпа поддръжката ,клас лимузина са все пак? :paranoid:

Вече не ми дреме на мен за подобни неща. Това, което съм чел по форумите е, че са наистина със сравнително висока поддръжка, но пък са доста здрави. Поддръжката в случая на мен може да ми е по-висока спрямо колата, която карам сега, но сравнено с е90 или некое ауди от тия години си е подобна, да не кажа, че аудито със сигурност ще е по-чупливо.
Мисълта ми е, че в момента карам кола, която е с евтина поддръжка, но през годините съм сменил много неща и накрая като теглиш чертата.... Предпочитам да сменя 2 неща по 500лв за една година, от колкото 5 по 200лв и колата ми да влиза 5 пъти при разни всезнайковци дето 1 нещо оправят, 2 развалят. 3 години я карам тази кола вече и още не мога да намеря майстор от който да съм доволен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 20 Апр 2017, 20:41

speedhokk написа:Аз към момента карам автомобил, който си има всички необходими качества и също така не прави никакво впечатление. Последните 3 години по какви места съм я оставял, плюс че и не е софийска регистрация, никой не я е пипнал.

Каква е колата?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Апр 2017, 20:44

speedhokk написа:.. Предпочитам да сменя 2 неща по 500лв за една година, от колкото 5 по 200лв и колата ми да влиза 5 пъти при разни всезнайковци дето 1 нещо оправят, 2 развалят. 3 години я карам тази кола вече и още не мога да намеря майстор от който да съм доволен.

Ооо ,да ,съгласен съм-отделно усещането да караш кола,замислено да ти доставя удоволствие по много начини,а не сбъркано на чертожната дъска автонаказание ! :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 20 Апр 2017, 21:09

madafaka_donkele написа:
speedhokk написа:Аз към момента карам автомобил, който си има всички необходими качества и също така не прави никакво впечатление. Последните 3 години по какви места съм я оставял, плюс че и не е софийска регистрация, никой не я е пипнал.

Каква е колата?

Пежо 406 дизел карам в момента, 2002ра година. Преди това доста покарах на баща ми е39ката, след като той си взе друга кола и стигнах до извода, че за моите нужди не ми трябва такава кола. Пежото на размери е идентично, вози доста добре, има и по-голям багажник и доста повече глезотии - тези, които най ми допадат са подгрева и ел. хроматичното огледало за задно виждане, моето и парктроник даже има. Към момента единствената разлика, която усещам е цената която плащам на бензиностанцията и че вече не ми пишат разни неща с пирон по капака, не ми крадат капачките на джантите(нищо че на пежото са 6-7 пъти по-скъпи) и откакто го карам са ме спирали само 1 път катаджии. Не се пънат и да се дърпат с мен по светофарите.

Та така, всеки си има глава на раменете и преценя. При положение, че карането ми е 90% магистрала със 130км/ч и 10% градско ми е все тая дали карам пежо, бмв, ауди или волво. Също така и не разбирам хора взели си 318i, което карат до работа и обратно и веднъж годишно до морето и после ми обясняват за ultimate driving experience. В тази държава сигурно сумарно има 200км пътища, по които наистина можеш да си направиш кефа и малцина от нас минават редовно от там и разполагат с подходящата машина, за да се изкефят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Апр 2017, 17:41

speedhokk написа:
madafaka_donkele написа:

Каква е колата?

Пежо 406 дизел карам в момента, 2002ра година. Преди това доста покарах на баща ми е39ката, след като той си взе друга кола и стигнах до извода, че за моите нужди не ми трябва такава кола. Пежото на размери е идентично, вози доста добре, има и по-голям багажник и доста повече глезотии - тези, които най ми допадат са подгрева и ел. хроматичното огледало за задно виждане, моето и парктроник даже има. Към момента единствената разлика, която усещам е цената която плащам на бензиностанцията и че вече не ми пишат разни неща с пирон по капака, не ми крадат капачките на джантите(нищо че на пежото са 6-7 пъти по-скъпи) и откакто го карам са ме спирали само 1 път катаджии. Не се пънат и да се дърпат с мен по светофарите.

Та така, всеки си има глава на раменете и преценя. При положение, че карането ми е 90% магистрала със 130км/ч и 10% градско ми е все тая дали карам пежо, бмв, ауди или волво. Също така и не разбирам хора взели си 318i, което карат до работа и обратно и веднъж годишно до морето и после ми обясняват за ultimate driving experience. В тази държава сигурно сумарно има 200км пътища, по които наистина можеш да си направиш кефа и малцина от нас минават редовно от там и разполагат с подходящата машина, за да се изкефят.

Хубаво си изля душата колега, само че все още не сме те оправдали, че си предал Е39 за Пижо за 1900лв :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 21 Апр 2017, 20:32

айде де, Дачия клуба няма ли да ни каже че тва дръвце Пежото е пълна скраП (което си е де)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 21 Апр 2017, 21:16

Скрап, мрап, предател, Юда, човека си се вози за жълти стотинки и не трепери дали или кой ще му я открадне, чукне и т.н. Не разтяга локуми 8 страници, не е и облъчен "премиум роб" да си мисли, че не е ли 20+ годишна баварска щайга не е кола. Не, че съм и очаквал и някакви други реакции де, даже се учудих, че много закъсняха :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата